Įkraunama...
Įkraunama...

Mokinamės Norvegų kalbą savarankiškai

QUOTE(dovaira @ 2009 11 18, 19:59)
Pažiūrėjau, tikrai bokmål

Acius tau 4u.gif
QUOTE(artemide23 @ 2009 11 18, 20:57)
as dar nemoku norvegu  biggrin.gif savarankiskai mokiausi, bet noriu dar i kursus nueiti, ten bent butu su kuom pakalbeti. sedziu fermoje, tai ner su kuom pasikalbeti norvegiskai. kiek kalbejau, tai paprasta snekamaja kalba, paprastus zodzius suprantu ir galiu kazka atsakyti. skaityti lengviau truputi biggrin.gif

a tai tau liudna tada ten vienai,bet visvien gali koki norga ten pakalbint smile.gif,nebent jie nelabai draugiskai nusiteike doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2009 11 18, 12:02)
Hei!

o vyras LT ar jau NO? nes jei dar LT, tai siulyciau cia kursus pradziai palankyti. kiek teko girdeti, tai NO labai prastai kursuose desto. toks "sausas" destymas

Sveiki, dekui uz patarimus bet jau velu. kita savaite vaziuoja. o idomu ar klaipedoje yra tokie kursai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(airius @ 2009 11 18, 23:28)
Sveiki, dekui uz patarimus bet jau velu. kita savaite vaziuoja. o idomu ar klaipedoje yra tokie kursai blush2.gif

kiek domejausi tai tikrai vyksta - internete panarsyk, turetum rasti. 4u.gif
Atsakyti
gerai. paieskosim.
nezinau kaip jus, bet as tai noreciau isvaziuoti i no. praejusia vasara buvom, na zinoma atostogu, vyrai vaziavo i zvejiba, o mes vaikstinejom, grozejomes gamta. buvom siaures no, labai grazu..jei viskas bus gerai ax.gif , o manau bus gerai, tai ateitis nusimato no rolleyes.gif
Atsakyti
Na as cia su vyru ir su knygom biggrin.gif Siaip cia yra vienas norvegas, bet mes su juo angliskai kalbame, kartais truputi norvegiskai, nes jis labai greitai kalba doh.gif be to retai kada matom ji.
Atsakyti
QUOTE(rimtas eziukas @ 2009 11 18, 13:22)

As turiu U.Mikucionio zodyna. Tikriausiai zinot. Bet uz tokia kaina tikrai galetu buti daugiau zodziu! Dabar, jeigu sunkesnis tekstas tai google translate visai nieko. Netobulas, bet padeda!

nusipirkau ir as ji, bet sakyciau visai neblogas ir kaina dar padori g.gif

QUOTE(sausė @ 2009 11 18, 15:07)
Sveikos, ar priimsit mane, as irgi bandau norvegu kalbos mokytis  ax.gif  gal galetumėt man tas knygutes ir cd atsiuti? Buciau labai dekinga  4u.gif

mano skype vaidas_n2604 
Dar norėčiau paklausti kaip tariasi skaičius 20- tjue, vienur randu vienaip kitur kitaip. Šiuo metu mokinuosi iš disko " Norvegų kalba per 60 min.", dar jūsų puslapėlį atradau.

as galiu mirksiukas.gif

QUOTE(mazyte troliuke @ 2009 11 18, 15:17)
ihm,nu labai gaila.taip noretusi pasitikrint ar gerai darau

o tu cia gali paklausti, jei ko nezinai, o mes bendrom pastangom padesim mirksiukas.gif

QUOTE(mazyte troliuke @ 2009 11 18, 15:48)
Aciu,bet ten bokmol ,ne nynorsk?(Ny i norge)

jei neklystu, tai norvegu k. kursu destytoja minejo, jog nynorsk berots knygu mokymuisi net nera g.gif

Hei! kaip atgijo musu tema bigsmile.gif
Atsakyti
Ja! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2009 11 19, 00:14)
jei neklystu, tai norvegu k. kursu destytoja minejo, jog nynorsk berots knygu mokymuisi net nera g.gif

Yra ir nynorsk. Is uz-translations parsisiunciau K.Hamsuno "PAN", tai ten,pasirodo, nynorskui mokytis. Maciau ir dar viena knyga. Bet man tai neaktualu.
Atsakyti
[quote=jlclove,2009 11 18, 12:02]
Labai labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sausė @ 2009 11 18, 15:07)
Sveikos, ar priimsit mane, as irgi bandau norvegu kalbos mokytis  ax.gif  gal galetumėt man tas knygutes ir cd atsiuti? Buciau labai dekinga  4u.gif

mano skype vaidas_n2604 
Dar norėčiau paklausti kaip tariasi skaičius 20- tjue, vienur randu vienaip kitur kitaip. Šiuo metu mokinuosi iš disko " Norvegų kalba per 60 min.", dar jūsų puslapėlį atradau.

Skaičius 20- tjue tariasi skirtingai del dialektu, geografines vietoves : vienur kaip minkstas "ch", kitur kaip "š" P.S.man Bergene parduotuveje pardaveja sake šue(20)

QUOTE(airius @ 2009 11 18, 21:28)

Tikrai yra arba buvo, nes ir cia merginos anksciau bendravo is Kl., kurios lanke Klaipedoje NO k. kursus.
Papildyta:
[quote=rimtas eziukas,2009 11 18, 13:22]
Rugilytes- as rasiau apie raides klaviaturos. Neturiu net nosiu ir ilguju. O kalbas tai aisku turiu.

[quote=dovaira,2009 11 18, 18:56]
Pamegink pasirinkusi no kalba: vietoj ":"turetu buti Ø, vietoj kabuciu æ, vietoj {- Å, bruksnys susikeicia vietom su klaustuku. O daugiau pati pasiieskok. Manau, turetu ir pas tave taip buti klaviaturoje g.gif Nezinau tik, ar suprantamai parasiau.
[/quote]

Ant klaviatūrų tikriausiai nėra lietuviškų raidžių, nežinau tiksliai. Tačiau pasikeiti į LT kalbą ir norėdama rašyti lietuviškomis raidėmis, rašydama žodzius iš klaviatūros 2-os eilutės iš viršaus, na bent taip pas mane yra, ten, kur vietoj raidžių yra skaičiai ir + visokie ženklai, paspaudusi ant 1 - parašysi ą( ą nosinę), 2 -č(raidė č) ir t.t.
Daug info yra šiame psl.:http://www_ivpk_lt/msis/
Atsakyti
Mergaitės, man čia toks klausimėlis iškilo ar į Norvegiją važiuojant reikia paso ar užtenka kortelės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sausė @ 2009 11 19, 14:10)
Mergaitės, man čia toks klausimėlis iškilo ar į Norvegiją važiuojant reikia paso ar užtenka kortelės 4u.gif

.reikia paso
Atsakyti