Įkraunama...
Įkraunama...

Gražios mintys apie vaikus

Regėjau vienąsyk,
kaip skrido vaikas.
Prieš tai jis žaidė vienas sau,
kažką kalbėjo,
statė, įrodinėjo, ginčijosi, barės.
Staiga pašoko,
griebė baltą plunksną,
kuri styrojo įsmeigta į smėlį,
sušuko: "Jeigu taip - aš išskrendu!"
Ir ką jūs manot jis tikrai išskrido.
Visi mes išskrendame iš vaikystės…

J.Marcinkevičius
Atsakyti
Palauk,sustok maža vaikyste...
Neišsinešk Meškiukų,pasakų gražių,
Mes dar nespėjome Lėlėm kasų supinti,
Ir pastatyti smėlio rūmu nuostabių!

Tu neišeik! dar leisk pabūt nerūpestingais..
Dar norime basi lakstyt gėliu takais..
Palauk,sustok brangi Vaikyste!
Dar leisk pabūt nors kiek mažais!

Kodėl Tu išeini Sudie net nepasakius?
Neperspėjus,kad mes jau ne vaikai.
O,mes tarsi maži klaidu pridarom.
Ir tikimės,kad mus supras ir mums atleis...
Atsakyti
...Nepykite, jei mažylis pažadino jus 3 valandą nakties...laikas bėga greit, neužilgo jūs džiaugsitės, kad jis aplamai jau yra namie 3 valandą nakties...smile.gif
Atsakyti
Vaikų draugijoje gyja siela.

/Fiodoras Dostojevskis/
Atsakyti
Vaikystė yra nemirtinga. Ji yra amžinai jauna, ji niekados nepavargsta, jos balsas visada krykštaujantis, o spalvos neišblunka nuo karščiausios vasaros saulės, jų nepaslepia dulkės, nesuėda prakaitas. Ji visada pažymėta amžinu antspaudu, pačiu reikšmingiausiu antspaudu. Jis yra svarbesnis už antspaudą su valdovo veidu, jis yra brangesnis už brangiausią monetą - tai yra motinos veido antspaudas, ir juo visada paženklinta vaikystė.
V.Jasukaitytė
Atsakyti
Kiekvienas naujagimis yra pats ryškiausias įrodymas, kad Dievas dar nenusivylė žmogumi. R. Tagorė


Kaskart kai gimsta kūdikis, pasaulis sušvinta galimybėmis.

Vaikams privalome duoti du dalykus - šaknis ir sparnus.

Atsakyti
QUOTE(Averita @ 2013 02 18, 11:21)
Vaikystė yra nemirtinga. Ji yra amžinai jauna, ji niekados nepavargsta, jos balsas visada krykštaujantis, o spalvos neišblunka nuo karščiausios vasaros saulės, jų nepaslepia dulkės, nesuėda prakaitas. Ji visada pažymėta amžinu antspaudu, pačiu reikšmingiausiu antspaudu. Jis yra svarbesnis už antspaudą su valdovo veidu, jis yra brangesnis už brangiausią monetą - tai yra motinos veido antspaudas, ir juo visada paženklinta vaikystė.
V.Jasukaitytė


wub.gif thumbup.gif wub.gif
Puikūs žodžiai
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
Nebepamenu ar dejau smile.gif Pasikabinau ant sienos



user posted image
Atsakyti
Iš Wm. Paul Yong knygos "Trobelė".

Kai prisimenu kiekvieną savo vaiką, suvokiu, kad ypač myliu kiekvieną iš jų. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Averita @ 2013 02 23, 20:06)
Vaikystė. Pats gražiausias ir, neabejotinai, pats TIKRIAUSIAS gyvenimo laikas. Laikas, kai tikrai gyvenome – kasdien ir mokėjome džiaugtis paprastais dalykais. Nežinojome žodžių „gyvenimo prasmė“ ir nesprendėme sudėtingų būties klausimų. Ir ne todėl, kad buvome maži, kvaili ir nieko nesupratome. Vaikai supranta labai daug. Jų mąstymas yra paprastas ir supratimas paprastas, bet toks teisingas ir tikras, kokio mes, suaugę, nebesuprantame. Didieji pasaulio filosofai tai suprato ir stengėsi mokytis iš vaikų. Vaikystėje mes tiesiog gyvenome, savo paprastą gyvenimą, tokį, kokio dabar, būdami protingi, turėdami ne vieną diplomą, ieškome. Ieškome ir mokomės. Mes nebemokame tiesiog paprastai gyventi, einame į seminarus, pas psichologus, garbūs lektoriai moko, kaip reikia išmokti džiaugtis, kaip tapti laimingu, kaip rasti gyvenimo prasmę. Vaikystėje mes negirdėjome žodžio problema. Paprašykite dabar vaiko atsakyti į kokį nors ,jūsų manymu, sudėtingą klausimą, jis atsakys , labai greitai. Ir atsakymas jo bus labai paprastas. Toks paprastas, kad mums dar reikės sugebėti „nusileisti“ iki to paprastumo, kad suprastume. Vaikų niekas nemokė – eikite ir džiaukitės pirmuoju sniegu. Vaikystėje turėjome tikrus draugus, pykti mokėjome, bet trumpai, ir taip greit vėl susitaikydavome. Dienos prabėgdavo taip greit – bėgiojome, važinėjome dviračiu, šokinėjome per virvutę, žaidėme kamuoliu, mergaitės – žaisdavome namus, berniukai – karą. Mokėjome svajoti ir apie tai kalbėtis, kad būsime kosmonautai, balerinos, ledų pardavėjai. Dabar einame į sporto salę. Vasarą` bėgame ant bėgimo takelio. Dažnai tai darome todėl, kad reikia. Reikia turėti gražų kūną, numesti tuos keletą kilogramų. Mus suaugusius moko, kaip turime teisingai valgyti – kiek kartų per dieną, ko, kiek. O ar atsimenate, kai buvome vaikai, mes valgydavome tada, kada pasijausdavome alkani, ir kiek kovodavo mūsų mamos, kad įbruktų mums maistą, tada, kai nenorėjome valgyti.
Kaipgi taip mes, suaugę, paprastus dalykus pavertėme sudėtingais? Kodėl iš mūsų gyvenimo dingo tokie paprasti dalykai kaip nuoširdumas, atvirumas, tikėjimas, užuojauta ir pagalba kitam, tiesos sakymas? Žmones, kurie dar tai turi, išsaugojo, dažnai pašaipiai pavadiname naiviais. O patys, išdidūs, savimi patenkinti, „išsikovoję „ vietą gyvenime, jaučiamės nelaimingi.
Kiekvieno mūsų viduje gyvena vaikas. Tas, iš praeities, nesugadintas suaugusiųjų gyvenimo taisyklių. Mes jį giliai savyje uždarėme ir neleidžiame, kad primintų paprastas paprasto gyvenimo tiesas. Mes neleidžiame, nes privalome (taip manome) būti stiprūs, tvirti, ir gink dieve, neleisti pasirodyti jokioms emocijoms. Nebemokame net verkti. Taip ir gyvename. Jei tai galima pavadinti gyvenimu. Vietoje to, kad išlaisvintume savyje slypintį vaiką su visu tuo, ko mums taip trūksta, mes sukuriame ištisą mokslą – kaip būti laimingu ir džiaugtis gyvenimu. Ir išdidžiai mokomės... Vaikai iš mūsų nusijuoktų...

Milda Le

Atsakyti
"Būdamos motinos, mes mokomės tapti keliu, per kurį ateina ir praeina mums nepriklausantys žmonės. Mes mokomės atsiduoti ir kartu atiduoti - viską, nepasiliekant sau to, kas mums nepriklauso. Mes turime, tiesiog privalome išmokti paleisti savo vaikus - ne dėl mirties, tik dėl jų pačių. Mes turime išmokti paleisti juos. Ir kartu - išlaikyti save. Nes tik taip būsime išmokusios didžiąją pamoką ir galėsime išeiti ramios."

Vitalija Pilipauskaitė-Butkienė
Atsakyti