Įkraunama...
Įkraunama...

Gražios mintys apie vaikus

QUOTE(Pingvinukas @ 2012 02 07, 09:07)
Mylėsiu tave amžinai

Mama laikė rankose savo naujagimį ir lėtai sūpavo jį pirmyn atgal, pirmyn atgal, pirmyn atgal. Laikydama jį rankose, mama vaikeliui dainavo:

Na kaip grazu wub.gif
Papildyta:
Самое дорогое ожерелье на шее у женщины - это руки её ребенка, обнимающие её...
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 02 07, 10:07)
Mylėsiu tave amžinai

Mama laikė rankose savo naujagimį ir lėtai sūpavo jį pirmyn atgal, pirmyn atgal, pirmyn atgal. Laikydama jį rankose, mama vaikeliui dainavo:
Mylėsiu tave amžinai,
Patiksi man amžinai.
Kol aš gyvenu,
Mano vaikelis tu būsi.....

Labai gražu...susigraudinau kaip visada... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(prekestolen @ 2012 02 10, 15:43)
Labai gražu...susigraudinau kaip visada... wub.gif

Čia panašūs žodžiai kaip ŠITOJE knygelėje. Aš internete radau žodžius... Puiki dovana wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 10 vasario 2012 - 14:58
QUOTE(Burbuliuke2010 @ 2010 03 26, 14:16)
Papildyta:
Kai užaugsiu būsiu ..
Su drauge sudarėm trumpą apklausėlę,darželyje lakstančių mažų vaikų,kuo jie norėtų būti..
Visi šnekėjo taip lyg būtų tituluoti į "Miss pasaulis" .Intonacijom,veiksmais..
Tik Ji..Buvo kitokia..
Marius - "Aš būsiu lėktuvininkas .. !" (ir nubėgo išskleidęs rankas)

Tomas - "Aš statysiu smėlio dėžes dar mažesniems vaikams negu aš"

Linda - "Aš būsiu kaip ir mano mama.Darysiu valgyti ir..Gersiu" (wth? ;o)

Gabrielė - 'būsiu labai plona karatistė" (švyst švyst kojom,ir tabalavo nudribus ant žemės.Buvo juoko.)

Lukas - "Būsiu Kuliganas" (čia kiekvienam matyt suprast kaip nori)

Agnius - "Būsiu Algirdas Paksas ir skraidysiu malūnsparniu" (Pirmą kart girdim tokį asmenį.Na sėkmės)

Viktorija - "Vairuosiu autobusą ir būsiu policininkė" (vargšai autobuso keleiviai.Ji daug bamba.)

Justytė - "Niekada nepaliksiu savo vaikų,negersiu,ir daug visiems šypsosiuos..Būsiu gera." (Ji Buvo miela..O akys bylojo apie patirtį..)

Papildyta:
Berniukas su žalsvu paltuku.
Visai laiminga ėjau namučio,mintimis galvodama,ką čia nuveikus..juk po galais..Penktadienis.Mintys skrajojo kas sau.Jaučiausi lyg egzistuočiau tik aš.
Ir staiga..Akytės užkliuvo už tolimoje šmėžuojančio žalsvo paltuko..
-Tai jis..! -pasakiau balsu ir išsigandusi apsidairiau..ne kaip atordytų jei kas matytų,jog kalbu su savim..
Nejučia pagreitinau žingsnį..Norėjau kuo greičiau prie jo prieit.Prie to,kuris sakė,kad aš Gera.Bandžiau atrodyti nerūpestinga,tačiau viduje degte degiau.
Kodėl Šis vaikas man sukelia tiek jausmų?
Priėjau ir nieko nelaukus paklausiau..
-Labas,pameni mane?
-Taip.Tu ta gera mergaitė.
Jis nedrąsiai šyptelėjo ir lyg susigėdęs nuleido galvą..Mačiau jo,miškų spalvos akis..Tokias dideles.Visai kaip mano..
-Ką čia vėl darai?
-Tėveliai garsiai kalba namie,sakė išeiti..
-Pykstasi?
-Garsiai kalba.
Nedrąsiai pažiūrėjo į mane ir nebenuleido akių..
-Gal duosi ranką? - paklausiau aš.
Jis taip greit paėmė mano ranką,prilaikydamas su kita,lyg manydamas jog galiu apsigalvoti.Suspaudė taip tvirtai,kaip tik galėjo jo silpnos rankytės..
-Visom mergaitės taip darai?
-Ne..
Pritrūkau žodžių..niekada nebūčiau patikėjusi,kad ir vėl jį sutiksiu..
Kišenėje užčiuopiau saldainį.
-Nori?
Jis žiūrėjo į mane taip lyg būčiau pasakiusi kažką nenormalaus..
-Galima saldainį?
-Imk..Žinoma..
Mačiau kaip jo maži delniukai glamžė popieriuką,o burnytė krutėjo vartydama saldainį..
-Kada eisi namo?
-kai tėveliai nebekalbės garsiai..
-O iš kur žinosi kada tai bus?
-Atspėsiu..
Nusišypsojau..
-Dieve,koks tu mielas...-sušnabždėjau vos girdimai..
<...>
Ir štai..aš sėdžiu čia..namie..ten kur pagaliau man atrodo šilta ir mąstau apie jį..
Mes pažadėjom vienas kitam vėl susitikti..
Aš pažadus tęsiu.Tikiu,kad tęsi ir Jis.

Oho.. Keista matyti savo žodžius čia..Ir nematyti savęs kaip autorės.. biggrin.gif šiaip pastebėjau burbuliuke, dauguma jūsų dėtų minčių - mano.. blush2.gif
Atsakyti
Bet juk vaikai paprastai duoda daugiau, negu gauna. Jie moko mus stebėtis ir džiaugtis visiškai nesavanaudiškai.

Iš A. Džoansen knygos "Sugauk vėją" 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 19 vasario 2012 - 17:24
Senelių ir anūkų santykiai ypatingi. Daug paprastesni. Vaikas pasiima dalelę tavo širdies ir daro su ja, kas jam šauna į galvą. Su anūkais kitaip. Su jais nebesieja kaltės ir atsakomybės saitai, apsunkinantys motinų ir vaikų santykius, todėl gali nevaržomas mylėti.

Kur dingsta vaikystės prisiminimai? Juk jų turėtų būti tiek daug! Tų išgyvenimų, kurie pirmąsyk patirti, mums atrodo tokie kaip nauji ir ryškiaspalviai... Tikriausiai vaikai būna taip pasinėrę į esamą akimirką, kad neturi nei laiko, nei noro jų įsiminti.

Iš Kate Morton knygos " Rivertono dvaro paslaptis" 4u.gif
Atsakyti
Pingvinuk, tu žinai itek eilių apie vaikus, vaikystę.
prieš kokį 15 metų, kažkokių išleistuvių metu, man teko deklamuoti labai gražų eilėraštį apie vaikystę..deja prisimenu tik paskutinį jo stulpelį

...Bet kas vaikyste sugrąžins
Trumpa juk vakaro žara
Giliai įkrito šulinin
Jinai su pasaka tyra...

gal kartais teko skaityti, labai norėčiau rasti visą šį eilėraštį ir sužinoti , kas yra jo autorius.
Atsakyti
Prekestolen, negirdėti man šie žodžiai ax.gif
Atsakyti
1. Nesitikėk, kad tavo vaikas bus toks kaip tu arba toks, koks tu nori.Padėk jam tapti ne tavimi, o savimi.
2. Nereikalauk išš vaiko atlygio už viską, ką dėl jo padarei. Tu davei jam gyvenimą - kaip jis gali tau atsidėkoti? Jis duos gyvenimą kitam, kitas - trečiam, ir tai yra nekintantis dėkingumo dėsnis.
3. Neišliek ant vaiko savo nuoskaudų, kad senatvėje nevalgytum karčios duonos. Nes ką pasėsi, tą ir pjausi.
4. Nežiūrėk į jo problemas išš aukšto. Gyvenimas duotas kiekvienam pagal jėgas, ir, būk tikras, jam jis sunkus ne mažiau nei tau, o gal net ir labiau, nes jis neturi patirties.
5. Nežemink!
6. Nepamiršk, kad patys svarbiausi žmogaus susitikimai - tai jo susitikimai su vaikais. Skirk jiems daugiau dėmesio - mes niekada negalime žinoti, ką sutinkame vaiko pavidalu.
7. Nesikankink, jeigu ko nors negali padaryti dėl savo vaiko. Kankinkis, jeigu gali, bet nedarai. Atmink, dėl vaiko padarei nepakankamai, jeigu nepadarei visko.
8. Vaikas - ne tironas, kuris valdo visą tavo gyvenimą, ne tik tavo kūnas ir kraujas. Tai tas brangus indas, kurį Gyvenimas davė tau saugoti ir įžiebti kūrybos ugnį. Tai laisva motinos ir tėvo, pas kuriuose augs ne "nuosavas", "mūsų" vaikas, o siela, patikėta saugoti, meilė.
9. Mokėk mylėti svetimą vaiką. Niekada nedaryk svetimam to, ko nenorėtum, kad darytų tavajam.
10. Mylėk savo vaiką bet kokį - netalentingą, nesėkmingą, suaugusį. Bendrauk su juo - džiaukis, nes vaikas - tai šventė, kuri kol kas su tavimi.
Atsakyti
Kūdikiai bijo kiekvieno menkniekio, vaikai - ne to, ko reikia,
o mes - ir vieno, ir kito.

Seneka
Atsakyti
Močiutės pamokymai

Dievo akies vyzdyje,
Būki pačiu mažiausiu.
Dangaus karalystėn tokiems
Kelias visų trumpiausias.
O tarp žmonių, vaikeliuk,
Ir dideliu būki, ir aukštu.
Pamiškėje matomu būk,
Mažus – ir miške išlaužo.

/Audrius Šikšnius/
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 02 07, 09:07)

Kuomet sūnus grįžo namo tą vakarą, jis ilgai stovėjo ant laiptų. Tada nuėjo į kambarį, kur miegojo jo naujagimė dukrelė. Jis paėmė savo dukrytę ant rankų ir ėmė čiūčiuoti pirmyn atgal, dainuodamas dainą:
Mylėsiu tave amžinai,
Patiksi man amžinai.
Kol aš gyvenu,
Mano vaikelis tu būsi.

Turejau pasmalsauti,viskas kas susieja su vaikais yra be galo jautru,paskaiciusi siuos zodzius jautrumas padidejo tris kartus ant galo ir asarele nubraukti reikejo cray.gif

Nuostabus zodziai 4u.gif
Atsakyti