Aš darau avižinius blynus-kotletus su daržovėmis. Iš vakaro dribsnius (apie 8 šaukštus) užpilu 1 stikline sultinio. Kitą dieną į juos įtarkuoju didelį svogūną, smulkiai morką, įdedu truputį miltų (gal 2 šaukštus), 2 kiaušinius ir kepu. Mes su dukryte mėgstam, bet vyras iš tolo baidosi
Dar kažkada dariau burokėlių maltinius, bet viena juos ir valgiau
2-3 burokai,
1 šaukštas sviesto,
0,5 st. manų,
0,5 st. miltų.
Virtus burokus sumalti, sudėti į puodą su ištirpintu sviestu, pasūdyti ir užvirinti. Sudėti manus ir maišant virti kol sutirštės. Atvėsinti, apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti
as kazkada savitarnos restorane valgiau grikiu blynelius, labai patiko
gal kas nors ka nors zinote?
gal kas nors ka nors zinote?
Aš darau iš tarkuotų cukinijų, morkų, paprikos, na prieskoniukų negailių, kiaušinis , miltai. Visai skanu prie kokio buljono
Delfine,čia aš pagal knygutę "viskas iš grikių".
Grikių blyneliai:
200 g. grikių miltų,
300-400ml.vandens,0,5 pakelio mielių,
40g.kvietinių mmiltų,
0,5 arbatinio šasukštelio druskos,
2 šaukštai cukraus,
sviesto ,ar aliejus kepimui
Grikių miltus vandenyje pavirinti trumpai ir ataušinti .Įberti susmulkintų mielių ir20.min. palikti šiltai ,kad pakiltų .Poto suberti kvietinius miltus ,cukrų,druką,ir dar kartą palikti,kad pakiltų
Kepti nedidukus blynelius karštuose riebaluose apie10min.
Valgyt su uogiene, ar su grietine.
Grikių blyneliai:
200 g. grikių miltų,
300-400ml.vandens,0,5 pakelio mielių,
40g.kvietinių mmiltų,
0,5 arbatinio šasukštelio druskos,
2 šaukštai cukraus,
sviesto ,ar aliejus kepimui
Grikių miltus vandenyje pavirinti trumpai ir ataušinti .Įberti susmulkintų mielių ir20.min. palikti šiltai ,kad pakiltų .Poto suberti kvietinius miltus ,cukrų,druką,ir dar kartą palikti,kad pakiltų
Kepti nedidukus blynelius karštuose riebaluose apie10min.
Valgyt su uogiene, ar su grietine.
aciu
kažkada kepiau kotletus iš kopūstų, tai abu su vyru valgėm neištardami nei žodžio tik po kurio laiko pasakėme vienas kitam, kad nei vienam nei kitam nepatiko gal aš kažką netaip padariau, kad buvo neskanu
Sveikos supermamos, siandien pirma karta kepiau kopustu kotletus , jauciau, kad bus skanu, bet kad taaaaip skanu,net neitariau. uz skanias idejas.
as tai kepu is virto kopusto,bulviu ir morku nu labai jau mums niam niam
vyras labai megsta
o ten ant etiketės sudėties nerašo? Nes aš kažakada pirkau, tai rašė: bulvės, morkos, salierai...
nu sudetis yra,bet vistiek as nesusigaudau. bandziau daryt bet nesigavo
o kaip tu darei, kad nesigauna??
beje, yra temelė panaši į tavo: http://www.supermama...hp/t281241.html
čia gal rasi įdomių idėjų, čia ir apie maximinius tuos blyns irgi kalbama
beje, yra temelė panaši į tavo: http://www.supermama...hp/t281241.html
čia gal rasi įdomių idėjų, čia ir apie maximinius tuos blyns irgi kalbama