Aš Maximoj perku gatavus įvairių daržovių blynus, nu man tai superinis skonis
Kopustu kotletai
kopusta susmulkinti,itarkuoti morka,ideti cesnako ir svogunu.Viska istroskinti,atvesinus imusti kelis kaiusinius,ideti majonezo,priekoniu ir manu kruopu,leisti pastoveti kokia val. Tada kepti kaip blynus ( taip gaunasi greiciau,nereikia kotletu formuoti),paprasciausiai deti sauksta mases ( su kaupu) i ikatinta alieju.
Niam,kaip skanu
kopusta susmulkinti,itarkuoti morka,ideti cesnako ir svogunu.Viska istroskinti,atvesinus imusti kelis kaiusinius,ideti majonezo,priekoniu ir manu kruopu,leisti pastoveti kokia val. Tada kepti kaip blynus ( taip gaunasi greiciau,nereikia kotletu formuoti),paprasciausiai deti sauksta mases ( su kaupu) i ikatinta alieju.
Niam,kaip skanu
tikrai skanu,ir as kartais tokius gaminu.tik iskeptus as dar patroskinu.
ale nuotraukos jau neberodo ? ar kas mato?
kotletų yra daržovių receptuose ir prie vegetariškų receptėlių,
aš gaminu iš - kopūstų pagal aukščiau minėtą receptą (skoniui paįvairinti dedu - mėsos, dešros, grybų...),
iš burokėlių kotų (na, čia tinka vasarą) - raudonų burokėlių kotai (kai jie dar minkšti, be siūlų), kiaušinis, manų kruopos, prieskoniai (primena žuvį),
virtų bulvių-ryžių (virtos bulvės sumalamos mėsmale, virti ryžiai, kiaušinis, prieskoniai),
dar gaminu iš avižų dribsnių bei grikių dribsnių (bet tai jau ne daržovės, ane?)
O maximos daržovių kotletai man labiau primena įvairių daržovių blynus, bet irgi skanu (kiek suprantu, ten šiaudeliais pjaustyti kopūstau, bulvės, morkos, salierai, kiaušinis, ir tešlai manai ar miltai)
dar prisiminiau tokius blynelius grybų-kopūstų. tai vat, grybai sūdyti ar švieži, kopūstai šiaudeliais pjaustyti - apvirti, kiaušinis, manų kruopos - masė tokia skystoka, kabinama šaukštu, kepama aliejuje.
aš gaminu iš - kopūstų pagal aukščiau minėtą receptą (skoniui paįvairinti dedu - mėsos, dešros, grybų...),
iš burokėlių kotų (na, čia tinka vasarą) - raudonų burokėlių kotai (kai jie dar minkšti, be siūlų), kiaušinis, manų kruopos, prieskoniai (primena žuvį),
virtų bulvių-ryžių (virtos bulvės sumalamos mėsmale, virti ryžiai, kiaušinis, prieskoniai),
dar gaminu iš avižų dribsnių bei grikių dribsnių (bet tai jau ne daržovės, ane?)
O maximos daržovių kotletai man labiau primena įvairių daržovių blynus, bet irgi skanu (kiek suprantu, ten šiaudeliais pjaustyti kopūstau, bulvės, morkos, salierai, kiaušinis, ir tešlai manai ar miltai)
dar prisiminiau tokius blynelius grybų-kopūstų. tai vat, grybai sūdyti ar švieži, kopūstai šiaudeliais pjaustyti - apvirti, kiaušinis, manų kruopos - masė tokia skystoka, kabinama šaukštu, kepama aliejuje.
As kaip tik dabar pietums valagau tuos kopustu blynukus .
Man jie labai jau nesulimpa i mas, nes kepant man ima trukineti , jau antra karta kepu ir vis tas pats gaunasi, nors si karta dejau daugiau manu kruopu
Man jie labai jau nesulimpa i mas, nes kepant man ima trukineti , jau antra karta kepu ir vis tas pats gaunasi, nors si karta dejau daugiau manu kruopu
as i juos dedu kiausini ir manu arba miltu,o kartais ivarau visko po truputi,ir netyzta visai.
Viena karta su cukinuja kepiau,nes tiek dauk ju turejau,tai ja sutakavau,mesytes,kiausiniu ir manu kruopu,kaip skaniai buvo
Kopūstų kotletai su obuoliais
Supjaustytus kopūstus patroškinti piene atskiestu vandeniu.
Obuolius nulupti,išimti seklalizdžius,supjaustyti šiaudeliais ideti sviesto patroškinti.
Paskui įberti manų kruopas,supilti išplaktą kiaušinį
Viską gerai išmaišyti su kopustais ir padaryti kotletus.
Apvolioti džiuvėsėliuose ir kepti.
Patiekti su natūraliu jogurtu
,ar grietine,čia skonio pasirinkimas.
Supjaustytus kopūstus patroškinti piene atskiestu vandeniu.
Obuolius nulupti,išimti seklalizdžius,supjaustyti šiaudeliais ideti sviesto patroškinti.
Paskui įberti manų kruopas,supilti išplaktą kiaušinį
Viską gerai išmaišyti su kopustais ir padaryti kotletus.
Apvolioti džiuvėsėliuose ir kepti.
Patiekti su natūraliu jogurtu
,ar grietine,čia skonio pasirinkimas.
Vegetariški maltinukai
smulkiai supjaustytų grybų, vienas svogūnas,maža cukinija, viena morka, nesūdytų žemės riešutų,arba anakardžio riešutų šviesios duonos trupinių, du šaukštai sukapotų petražolių
šaukštelis mielių ekstrakto,druskos,pipirų,smulkintų avižinių dribsnių arba miltų maltinukų formavimui.
Keptuveje maišydami pakepinkite grybus be aliejaus ,kol išgaruos visi skysčiai
Sudėite į kombainą virtuvinį svogūnus,cukonijas,morkas bei riešutus ir pamaišykite
,kol masė bus vientisa.
Sudėkite grybus duonos trupinius, petražoles,mielių ekstraktą,pasūdykite,pagardinkite pipirais.IšmaišykiteSu miltais arba smulkintais avižiniais dribsniais suformuokite maltinius ir palaikykite šaltaiNesvylančioje keptuvėje arba ant karštų kepimo grotelių ,vieną kart apversdami kepkite maltinukus,kol gražiai paruduos.Aliejaus naudokite kuo mažiau
Patiekite karštus .
smulkiai supjaustytų grybų, vienas svogūnas,maža cukinija, viena morka, nesūdytų žemės riešutų,arba anakardžio riešutų šviesios duonos trupinių, du šaukštai sukapotų petražolių
šaukštelis mielių ekstrakto,druskos,pipirų,smulkintų avižinių dribsnių arba miltų maltinukų formavimui.
Keptuveje maišydami pakepinkite grybus be aliejaus ,kol išgaruos visi skysčiai
Sudėite į kombainą virtuvinį svogūnus,cukonijas,morkas bei riešutus ir pamaišykite
,kol masė bus vientisa.
Sudėkite grybus duonos trupinius, petražoles,mielių ekstraktą,pasūdykite,pagardinkite pipirais.IšmaišykiteSu miltais arba smulkintais avižiniais dribsniais suformuokite maltinius ir palaikykite šaltaiNesvylančioje keptuvėje arba ant karštų kepimo grotelių ,vieną kart apversdami kepkite maltinukus,kol gražiai paruduos.Aliejaus naudokite kuo mažiau
Patiekite karštus .
Nezinau, ar nepasikartosiu, bet mano seimai labai patinka sis patiekalas:
Tarkuoju puse misinio bulviu, puse sviezio kopusto, per bulvine tarka abu, tada nusunkiu visa skystima ir nuo bulviu ir nuo kopustu, tada musu pora kiausiniu, dedu prieskoniu misinio. suformavus kotletukus apvolioju manu kruopose ir i keptuve su ne daug aliejaus ir skanu, ir gan greitas darbas
jei kas neaisku i a.z. is manes prastas pasakotojas
o atrodo taip:
Tarkuoju puse misinio bulviu, puse sviezio kopusto, per bulvine tarka abu, tada nusunkiu visa skystima ir nuo bulviu ir nuo kopustu, tada musu pora kiausiniu, dedu prieskoniu misinio. suformavus kotletukus apvolioju manu kruopose ir i keptuve su ne daug aliejaus ir skanu, ir gan greitas darbas
jei kas neaisku i a.z. is manes prastas pasakotojas
o atrodo taip:
QUOTE(Mintibutė @ 2008 11 03, 16:22)
kopusta susmulkinti,itarkuoti morka,ideti cesnako ir svogunu.Viska istroskinti,atvesinus imusti kelis kaiusinius,ideti majonezo,priekoniu ir manu kruopu,leisti pastoveti kokia val. Tada kepti kaip blynus ( taip gaunasi greiciau,nereikia kotletu formuoti),paprasciausiai deti sauksta mases ( su kaupu) i ikatinta alieju.
kiek laiko troškint reikia kaži??
QUOTE(kipshe @ 2008 11 25, 02:21)
Tarkuoju puse misinio bulviu, puse sviezio kopusto, per bulvine tarka abu, tada nusunkiu visa skystima ir nuo bulviu ir nuo kopustu, tada musu pora kiausiniu, dedu prieskoniu misinio. suformavus kotletukus apvolioju manu kruopose ir i keptuve su ne daug aliejaus ir skanu, ir gan greitas darbas
įdomu kodėl šitam recepte troškint nereikia??