Merginos,forume yra nemazai kotletu is darzoviu receptu,bet visi jie ismetyti po skirtingas temas...
Anksciau labai megdavau kotletukus is pupu,burokeliu,kopusti ir t.t,bet receptu neberandu/uzmirsau.
pasidalinkite savo ziniomis
QUOTE(Gustuke @ 2008 02 18, 17:36)
va va ir man reikia tokio receptėlio, bet tokio kokio reikia neradau
o kokio reikia?
QUOTE(Mintibutė @ 2008 02 18, 18:03)
o kokio reikia?
nelbai ir atsimenu ar su kopūstais ar burokėliais buvo
QUOTE(Gustuke @ 2008 02 18, 19:28)
nelbai ir atsimenu ar su kopūstais ar burokėliais buvo
Merginos,nejaugi niekas nedaro darzoviu kotletu netikiu
as netgi niekad ju nevalgius, ne tik nedarau
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 19, 16:07)
as netgi niekad ju nevalgius, ne tik nedarau
as darydavau ir labai megdavau bet uzmirsau pamenu esu darius is bulviu/morku,tai MB mane kad is vistienos/morku padaryta
QUOTE(Mintibutė @ 2008 02 19, 16:30)
as darydavau ir labai megdavau bet uzmirsau pamenu esu darius is bulviu/morku,tai MB mane kad is vistienos/morku padaryta
o man skanu siaip troskintos, garintos, keptos darzoves
oi-labai skanu kopustu kotletai,mmm...
sutarkuoti kopusta per burokine tarka,imusti kiausiniu,paprieskoniuoti,padruskuoti,pipiriuoti,iberti saujele manu kruopu (cia risamoji medziaga,nepadauginti,berti is akies ir ziureti konsistencija),mase isminkyti,formuoti kotletukus,kepti keptuveje,patiekti su bulviu kosyte ir tokiu padaziuku-lygiom dalim grietine ir majonezas plius itarkuoti marinuota agurkeli
griuk negyvas kaip skanu-noriu.....
sutarkuoti kopusta per burokine tarka,imusti kiausiniu,paprieskoniuoti,padruskuoti,pipiriuoti,iberti saujele manu kruopu (cia risamoji medziaga,nepadauginti,berti is akies ir ziureti konsistencija),mase isminkyti,formuoti kotletukus,kepti keptuveje,patiekti su bulviu kosyte ir tokiu padaziuku-lygiom dalim grietine ir majonezas plius itarkuoti marinuota agurkeli
griuk negyvas kaip skanu-noriu.....
QUOTE(comep @ 2008 02 20, 10:59)
oi-labai skanu kopustu kotletai,mmm...
sutarkuoti kopusta per burokine tarka,imusti kiausiniu,paprieskoniuoti,padruskuoti,pipiriuoti,iberti saujele manu kruopu (cia risamoji medziaga,nepadauginti,berti is akies ir ziureti konsistencija),mase isminkyti,formuoti kotletukus,kepti keptuveje,patiekti su bulviu kosyte ir tokiu padaziuku-lygiom dalim grietine ir majonezas plius itarkuoti marinuota agurkeli
griuk negyvas kaip skanu-noriu.....
sutarkuoti kopusta per burokine tarka,imusti kiausiniu,paprieskoniuoti,padruskuoti,pipiriuoti,iberti saujele manu kruopu (cia risamoji medziaga,nepadauginti,berti is akies ir ziureti konsistencija),mase isminkyti,formuoti kotletukus,kepti keptuveje,patiekti su bulviu kosyte ir tokiu padaziuku-lygiom dalim grietine ir majonezas plius itarkuoti marinuota agurkeli
griuk negyvas kaip skanu-noriu.....
aciu uz recepteli ,o ar nereikia pirma kopusta kiek patroskinti?
QUOTE(Mintibutė @ 2008 02 20, 15:43)
aciu uz recepteli ,o ar nereikia pirma kopusta kiek patroskinti?
nea
nes jei troskinsi ciela kopusta-jo nesutarkuosi
jei tarkuota kopusta troskinsi-gausis kose
reikia daryti nestorus kotletukus ir kepti ne ant didziausios ugnies,na kaip ir mesos-tai kopustas iskeps
As kepu blynus iš daržovių, mums labai patinka :
Reikia sutarkuoti kopustą per burokinę tarką, sutarkuoti morką smulkesne šiektiek nei burokinė tarka, smulkiai supjaustyti svogūną arba porą (poras man patinka labiau, kadangi greičiau iškepa)
Kitame inde užmaišome ganėtinai tirštą blynų tešlą (pora kiaušinių, pienas arba vanduo, miltai, prieskoniai (as asmeniškai naudoju sultinį arba vegetą - tuomet man blynai skaniausi). Sumaišome tešlą su daržovėmis, dedame su šaukštu į keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepame blynelius ant silpnos ugnies. Kepant visada uždengiu dangtį, taip blynai greičiau iškepa.
Skanaus
P.S. iš kietų kopustų, kaip aš vadinu "akmeninių" , kuriais šiuo metu daugiausiai prekiaujama aš šių blynų nekepu, ne tokie skanus gaunasi kaip iš šviežesnių. Tad reikia pirkti šviežesnius, kurie dar šiektiek žali
Reikia sutarkuoti kopustą per burokinę tarką, sutarkuoti morką smulkesne šiektiek nei burokinė tarka, smulkiai supjaustyti svogūną arba porą (poras man patinka labiau, kadangi greičiau iškepa)
Kitame inde užmaišome ganėtinai tirštą blynų tešlą (pora kiaušinių, pienas arba vanduo, miltai, prieskoniai (as asmeniškai naudoju sultinį arba vegetą - tuomet man blynai skaniausi). Sumaišome tešlą su daržovėmis, dedame su šaukštu į keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepame blynelius ant silpnos ugnies. Kepant visada uždengiu dangtį, taip blynai greičiau iškepa.
Skanaus
P.S. iš kietų kopustų, kaip aš vadinu "akmeninių" , kuriais šiuo metu daugiausiai prekiaujama aš šių blynų nekepu, ne tokie skanus gaunasi kaip iš šviežesnių. Tad reikia pirkti šviežesnius, kurie dar šiektiek žali