Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

Sveiki, vakar į svečius išvežėm savo egzemliorių - tai draugė vos spėjo mažą gabaliuką pasilikti rytmečiui - vaikai ir vyras supuolė naikinti smile.gif
Kur įdėta nuotrauka - tai pusė cipciuko normos ir tampoma pailgas. Gaunasi ilga žarna, kuri gana gerai susisuka. Pastebėjom tai, kad jeigu susuki i apvalią formą (naudojam tuperware silikoninę), tai jis gaunasi toks standus, sviestas neturi vietos ir taikosi išbėgti o jeigu tą pačią normą įdedi į didesnę formą - tai jis gauna laisvės, verda svieste ir iškepa minkštesnis, išsiplečia - skanumėėėėlis.
Labai padeda forumas ir kepėjų pastebėjimai. Ačiū visiems.
Atsakyti
JETAU , KOKI PYRAGAI VISŲ essen.gif essen.gif essen.gif

Aš jei jo gyvačiuko neišimu karšto , tai žinokite amen būna doh.gif ...prilimpa atšales nors su skarda graužk ......tas įrisas sukietėja ir viskas doh.gif ....bet imame ( didelį ) trise , su 6 lopetėlėm , kitaip lūžta , o va mažas nieko ....ir atšales išsiima ....kurjozas kažkoks unsure.gif , dievaži . lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2010 01 09, 21:15)

Aš jei jo gyvačiuko neišimu karšto , tai žinokite amen būna  doh.gif ...prilimpa atšales nors su skarda graužk ......tas įrisas sukietėja ir viskas  doh.gif ....bet imame ( didelį ) trise , su 6 lopetėlėm , kitaip lūžta , o va mažas nieko ....ir atšales išsiima ....kurjozas kažkoks  unsure.gif , dievaži . lotuliukas.gif

nu rimtai įdomiai drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
Tas įrisas ten beveik per pirštą storio , sukietėjęs .....nu pabandyk jį atlupti ...niekaip schmoll.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif ...vienam baliuke bobutė valgyt negalėjo , turėjo protezus išsiimti , kaip kanda , taip sulimpa .... ir lieka įrise laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 09 sausio 2010 - 21:48
Mielos smalyzes kai simtalapi jau paruosiate pakildinkite kambario temperaturoj ir tada kepkite 180 laipsniu temperaturoje apie 1 val SKANAUS ir pabandykit is karalisku miltu man syki labai puiku pasiseke iskept thumbup.gif : :
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2010 01 09, 23:15)
JETAU , KOKI PYRAGAI VISŲ  essen.gif  essen.gif  essen.gif

Aš jei jo gyvačiuko neišimu karšto , tai žinokite amen būna  doh.gif ...prilimpa atšales nors su skarda graužk ......tas įrisas sukietėja ir viskas  doh.gif ....bet imame ( didelį ) trise , su 6 lopetėlėm , kitaip lūžta , o va mažas nieko ....ir atšales išsiima ....kurjozas kažkoks  unsure.gif , dievaži . lotuliukas.gif


O mes paliekame orkaitėje, kad gražiai paruduotų, nuėmus foliją, paskui laikome formoje, kol atauš ir sugers visą sviestą, o ryte traukiame - sviestas susigeria, lieka tik jeigu padauginame. Geriausia aišku kepti ant popieriaus.
Papildyta:
QUOTE(smalyžiukė @ 2010 01 10, 00:03)
Mielos smalyzes kai simtalapi jau paruosiate pakildinkite kambario temperaturoj ir tada kepkite 180 laipsniu temperaturoje apie 1 val SKANAUS ir pabandykit is karalisku miltu man syki labai puiku pasiseke iskept thumbup.gif  :  :


Manau, čia kiekviena orkaitė kitaip reaguoja - mes pirmą savo sudeginom iki aguonų, kai pabandėm kepti pagal rekomendicijas (200 laipsnių ir valanda), tai dabar kepame 45 min ir tik 170 laipsnių. Tik žaidžiame su uždengimu, kad kuo gražiau atrodytų...
Atsakyti
QUOTE(Bast @ 2010 01 09, 22:03)

Kur įdėta nuotrauka - tai pusė cipciuko normos ir tampoma pailgas. Gaunasi ilga žarna, kuri gana gerai susisuka. Pastebėjom tai, kad jeigu susuki i apvalią formą (naudojam tuperware silikoninę), tai jis gaunasi toks standus, sviestas neturi vietos ir taikosi išbėgti o jeigu tą pačią normą įdedi į didesnę formą - tai jis gauna laisvės, verda svieste ir iškepa minkštesnis, išsiplečia


As kazkaip irgi linkusi manyti, kad pailgas gal geriau butu, sutinku su nuomone, kad jis jis turi vietos daugiau plestis, o siaip tai labai daug jam reikia stengtis iskilti, kai toks rubuilis susisuka, reiks pabandyti ilgesni daryti ir gal ne taip tampriai susukti, as vos ne uzgulusi sukau lotuliukas.gif ir dar, pries gala, kai dar skysta karamele buvo, as ja visa iskrapsciau ir supyliau ant virsaus blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2010 01 09, 18:14)
jau dalinuos  bigsmile.gif
user posted image

Šįkart gavos labai šlapias, trapus, pakėliau karštą (be reikalo), tai ir susmuko  doh.gif  doh.gif

ir noriu paklaust - ar tokį galėčiau kept pardavimui?  blush2.gif nes draugė ragavo, du užsakė, bet bijau gėdos prisidaryt... blush2.gif



kaip skaniai atrodo bigsmile.gif ir lapeli koks plonumas wub.gif pagarba uz toki darba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniuk@s @ 2010 01 09, 14:46)
oooooooooooi lyg cipciukas sake kad nepalikt labai ilgam nes kai prilimpa tai psio....su skarda tai nuvest galima bet ant stalo su skarda nepadesi...manau reik isiminet bele koki,nors ir susmeges bus nors nesuprantu kaip simtalapis gali susmegt. bet apibarstysi pudra ir psio  mirksiukas.gif  toki skanumyna sukapos nors ir gabaliukais bus patiektas  tongue.gif  dar galima virsu kaipnors papuost,bet nebutina manau


Ačiū - padrąsinai mane, kad su skarda (o tiksliau kepiau puode) ant stalo vis tiek nepadėsi, tai ryžausi iškrapštyti doh.gif na bet vargelio tai apturėjau, nes nors ir kraštus apėjau kiek jie leidosi (sunku, nes šimtalapis per visą puodą išsikerojęs buvo), bet padas su karamele tvirtai prilipęs buvo, beraunant tą šimtalapį dalis pado pasiliko prie puodo dugno doh.gif tai jau išėmus tą didžiąją dalį, tai kas atlikoaš atsargiai krapščiau ir klijavau atgal ant apversto šimtalapio. O kadangi jis gavosi labai šlapias, tai puikiausiai prisilipdė, apibarsčius cukras pudra broko nebesimatė blush2.gif Na iš to, kad dauguma kartojo po kelis kartuis, tai panašu, kad visai pavykęs gavosi. Kitą sykį norėčiau šiek tiek plonesnių sluoksniukų. Bet man taip sunkiai tešla tampėsi ir labai plyšinėjo doh.gif atrodo viską dariau kaip priklauso, bet su tampymu buvo bėda - tik kiek sugebėjau iškočiot.
Gal dar kas gali pasakyti, ar šimtalapį reikia palaikyti šaldytuve prieš valgant? aš nelaikiau, tai man ta karamelė nors ir labai skani, bet ne visai sukietėjo (skonio tai negadino) g.gif
Atsakyti
Ne tu ką , juk ten tiek sviesto , sustings , neskanu bus ....tik kambary , uždeng plėvele , kad nedžiūtų .

Iš tikrūjų totorės jį suka taip ... abu kraštus suka į centrą , kaip suriesta riesrė , arba spirale , be jokių skylių .






Atsakyti
dangiuk šimtalapio foto beveik pasivijo Cypsiuko šimtalapį thumbup.gif jau toks apetitnas, ir žiauriai dailiai aguonos išsidėsčiusios kažkaip ne vienam ratuke, o taip išilgai thumbup.gif . Nu labai gražu ir pagirtina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2010 01 09, 23:48)
Ne tu ką , juk ten tiek sviesto , sustings , neskanu bus ....tik kambary , uždeng plėvele , kad  nedžiūtų .

Iš tikrūjų totorės jį suka taip ... abu  kraštus suka į centrą , kaip suriesta riesrė , arba spirale , be jokių skylių .


Ačiū už tokį greitą atsakymą aciuks.gif Aš čia taip sumąsčiau, nes mes progoms dažnai užsisakom šimtalapį, tai ten jį liepia šaldytuve laikyti. Vat ir sumąsčiau, kad gal blogai, kad ant stalo laikiau...
Pasirodau kas man gavosi. Tiksliau kas liko iš to mano šedevro
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smile_at: 10 sausio 2010 - 00:28