QUOTE(La Perla @ 2009 11 21, 11:59)
labai skaniai atrodo

O kai nuėminėjai popierių, gal apvertus buvai, kad viršus aplūžinėjo?
QUOTE(Aivute @ 2009 11 21, 16:15)
Sveikutės auksarankės

, žiūrinėju čia visų šimtalapius ir pasirįžau, prieš Kalėdas iškepsiu ir aš, bet jau dabar vien pagalvojus rankos kojos dreba

(nekokia aš šeimininkė

), bet gal

.
Nepergyvenk, viskas puikiai pavyks
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 11 22, 04:02)
ar tik nebūsiu jo pernelyg plonai ištampius? nes labai sunkiai jis man viniojosi - galima sakyt visai nesiviniojo toks per skystas sakyčiau.. o linksmiausia kai tą skystą žaltį reikėjo įsukt į mano caro Ruriko laikų mažą apvalią formelę sukišt o taip norėjau su skyle to pyrago.. nebuvo vietos net pirštui įkišt.. nes
pakėlus tą vyniotinį jis staiga taaaaip į ilgį pasidavė
ir dar jis man pastovėjo beveik valandą formoje ir rodos nepakilo
sakykit, o viršų reikėjo sutept sviestu gal?? nors ką ten tept, viskas ten sęsta svieste. .ir mano caro Ruriko forma leidžia net per kelis kepimo popierio sluoksnius
pravalas nerealus. šiaip nėra jau jis toks baisu tas darbas kaip tikėjaus, netgi viskas gan greitai vyko, BET.. vat kažkodėl aš jį per skystą padariau.. kaikurie sluoksniai kiaurai švietės
Kuo ploniau ištampyta, tuo geriau. Turi būt permatomi lapai. Galvoju, gal per šiltu sviestu aptepei, kad žaltys

skystas gavosi

Tada reikėjo tiesiog prieš susukant palaukt, kol sviestas sustengs. Šiaip formoj jo kildint kaip ir nereikia, iš karto dėk į įkaitintą orkaitę. O viršų prieš kepant aš aptepu truputį sviestu, kad taip neapdžiūtų.
O tos Ruriko laikų išardomos formos tikrai ne pats geriausias pasirinkimas šimtalapiui kept. Beje, kad būtų lengviau įdėt į formą, aš pirmiausia tą žaltį

dedu ant popieriaus, o tada su popierium lengviau perkelt į formą.
O koks rezultatas?
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 22, 11:20)
Kaip ideomiai sioje nuorodoje tepa sviesta nelydyta, as tepu islyditu svietu
Aš irgi tepu lydytą. Man pasirodė, kad tepant ne lydytą, o tokį minkštą, kaip toj nuorodoj, labai daug sviesto reikėtų ir per riebu gali būt