Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

QUOTE(S.N.A.S @ 2009 11 20, 13:38)
jei nieks nesupyks įmesiu ką tik rastą nuorodą į nuotraukėles : http://www.tindirind...pic.php?id=5026
ir lekiu pati žiūrėt  4u.gif


Jau pažiūrėjau nuorodą. Bet rašo, kad minkyti tešlą 1 valandą be pertraukų blink.gif Neišminkyčiau tiek ilgai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(La Perla @ 2009 11 19, 21:50)
laba o kokioj tu formoj kepi? ir kuo uzdengi?  ax.gif
beje dar klausimas: kaip tampai lapus? as tai pirma lapa istampiusi kita dedu tiesiai ant jo ir tada istampau nes atrodo kad perkelti butu sudetinga o dvieju stalu irgi neturiu kad galeciau atskirai istampyt  g.gif

Aš irgi tampau kaip tu aprašei ax.gif O kepu stikliniam inde su dangčiu, kur Rimi už lipdukus dalino, o jei reikia dar didesnio, tai specialiai pirkau didesnę keptuvę su dangčiu, vyras nuėmė rankenas ir gavosi super patogi forma. Beje, visada kepdama įtiesiu kepimo popieriaus. Na, tiesiog aš pripratus, ką bekepčiau, visada jį naudoju. Man taip patogiau ir į formą įdėt, ir iš jos išimt ax.gif Beje, aš kepu 200 laipsnių temp. su ventiliatorium, tai iškepa per 50-55 min. Ilgiau tikrai nereikia, nes perkepa
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2009 11 20, 18:18)
Aš irgi tampau kaip tu aprašei  ax.gif  O kepu stikliniam inde su dangčiu, kur Rimi už lipdukus dalino, o jei reikia dar didesnio, tai specialiai pirkau didesnę keptuvę su dangčiu, vyras nuėmė rankenas ir gavosi super patogi forma. Beje, visada kepdama įtiesiu kepimo popieriaus. Na, tiesiog aš pripratus, ką bekepčiau, visada jį naudoju. Man taip patogiau  ir į formą įdėt, ir iš jos išimt ax.gif Beje, aš kepu 200 laipsnių temp. su ventiliatorium, tai iškepa per 50-55 min. Ilgiau tikrai nereikia, nes perkepa

supratau, aciu smile.gif as jau siandien antra kepu doh.gif pirmasis truputi nepavyko: per maza forma tai pradejo sviestas begt, tada apacioj idejau skarda su vandeniu ir rezultate: apacia neapkepusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(La Perla @ 2009 11 20, 21:12)
supratau, aciu smile.gif as jau siandien antra kepu  doh.gif  pirmasis truputi nepavyko: per maza forma tai pradejo sviestas begt, tada apacioj idejau skarda su vandeniu ir rezultate: apacia neapkepusi  ax.gif

Gal parodysi, kas gavosi? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(elfė @ 2009 11 21, 09:29)
Gal parodysi, kas gavosi? mirksiukas.gif

va taip pakankamai pakenciamai atrode kol nenuemiau kepimo popieriaus:
user posted image

nuimant popieriu visas virsus suluzinejo:
user posted image

bet prapjautas va toks:
user posted image
Atsakyti
[quote=La Perla,2009 11 21, 09:59]
va taip pakankamai pakenciamai atrode kol nenuemiau kepimo popieriaus:

nuimant popieriu visas virsus suluzinejo:

bet prapjautas va toks:


Sveikutės auksarankės 4u.gif , žiūrinėju čia visų šimtalapius ir pasirįžau, prieš Kalėdas iškepsiu ir aš, bet jau dabar vien pagalvojus rankos kojos dreba ax.gif (nekokia aš šeimininkė doh.gif ), bet gal ax.gif .
Na, o tavo La Perla šimtalapis tikrai fantastiškai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Nu ką.. tas parazitas dabar mano orkaitėj angel_sadangel.gif
nepavyko man... šiaip **** minkanat tešlą negirdėjau jokių burbuliukų sproginėjimų..(net tv specialiai išjungus buvau kad išgirsčiau.. minkiau gal 35min su pertraukėlėm.. tampėsi man lengvai .. galima sakyt tas pats kaip kad Sonatinos tešla picai. čia visaks liux.. tik dabar mąstau.. g.gif **** ar tik nebūsiu jo pernelyg plonai ištampius? g.gif g.gif g.gif nes labai sunkiai jis man viniojosi - galima sakyt visai nesiviniojo schmoll.gif schmoll.gif toks per skystas sakyčiau.. unsure.gif o linksmiausia kai tą skystą žaltį reikėjo įsukt į mano caro Ruriko laikų mažą apvalią formelę sukišt doh.gif doh.gif o taip norėjau su skyle to pyrago.. nebuvo vietos net pirštui įkišt.. nes pakėlus tą vyniotinį jis staiga taaaaip į ilgį pasidavė doh.gif
ir dar jis man pastovėjo beveik valandą formoje ir rodos nepakilo schmoll.gif **** dėl ko jis galėjo nepakilti? g.gif
ir.. nusiskundimus tęsiu toliau... **** per pirmas 10min man paviršius jau paruduot spėjo doh.gif užmečiau foliją ir dabr vis atidarinėju ir žiūriu, kad nebūtų kaip kažkuriia forumietei - juodulius išsitraukė doh.gif

sakykit, o viršų reikėjo sutept sviestu gal?? nors ką ten tept, viskas ten sęsta svieste. .ir mano caro Ruriko forma leidžia net per kelis kepimo popierio sluoksnius doh.gif
pravalas nerealus. šiaip nėra jau jis toks baisu tas darbas kaip tikėjaus, netgi viskas gan greitai vyko, BET.. vat kažkodėl aš jį per skystą padariau.. kaikurie sluoksniai kiaurai švietės blink.gif [B] o ar pas jus ir taip ??????
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 11 20, 12:38)
jei nieks nesupyks įmesiu ką tik rastą nuorodą į nuotraukėles : http://www.tindirind...pic.php?id=5026
ir lekiu pati žiūrėt  4u.gif

Kaip ideomiai sioje nuorodoje tepa sviesta nelydyta, as tepu islyditu svietu g.gif
Atsakyti
QUOTE(La Perla @ 2009 11 21, 11:59)
bet prapjautas va toks:

labai skaniai atrodo essen.gif essen.gif O kai nuėminėjai popierių, gal apvertus buvai, kad viršus aplūžinėjo? g.gif
QUOTE(Aivute @ 2009 11 21, 16:15)
Sveikutės auksarankės  4u.gif , žiūrinėju čia visų šimtalapius ir pasirįžau, prieš Kalėdas iškepsiu ir aš, bet jau dabar vien pagalvojus rankos kojos dreba  ax.gif  (nekokia aš šeimininkė  doh.gif ), bet gal  ax.gif .

Nepergyvenk, viskas puikiai pavyks 4u.gif
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 11 22, 04:02)
ar tik nebūsiu jo pernelyg plonai ištampius?  nes labai sunkiai jis man viniojosi - galima sakyt visai nesiviniojo   toks per skystas sakyčiau..  o linksmiausia kai tą skystą žaltį reikėjo įsukt į mano caro Ruriko laikų mažą apvalią formelę sukišt  o taip norėjau su skyle to pyrago.. nebuvo vietos net pirštui įkišt.. nes pakėlus tą vyniotinį jis staiga taaaaip į ilgį pasidavė 
ir dar jis man pastovėjo beveik valandą formoje ir rodos nepakilo
sakykit, o viršų reikėjo sutept sviestu gal?? nors ką ten tept, viskas ten sęsta svieste. .ir mano caro Ruriko forma leidžia net per kelis kepimo popierio sluoksnius doh.gif
pravalas nerealus. šiaip nėra jau jis toks baisu tas darbas kaip tikėjaus, netgi viskas gan greitai vyko, BET.. vat kažkodėl aš jį per skystą padariau.. kaikurie sluoksniai kiaurai švietės

Kuo ploniau ištampyta, tuo geriau. Turi būt permatomi lapai. Galvoju, gal per šiltu sviestu aptepei, kad žaltys lotuliukas.gif skystas gavosi g.gif Tada reikėjo tiesiog prieš susukant palaukt, kol sviestas sustengs. Šiaip formoj jo kildint kaip ir nereikia, iš karto dėk į įkaitintą orkaitę. O viršų prieš kepant aš aptepu truputį sviestu, kad taip neapdžiūtų.
O tos Ruriko laikų išardomos formos tikrai ne pats geriausias pasirinkimas šimtalapiui kept. Beje, kad būtų lengviau įdėt į formą, aš pirmiausia tą žaltį lotuliukas.gif dedu ant popieriaus, o tada su popierium lengviau perkelt į formą.
O koks rezultatas?

QUOTE(mamkaa @ 2009 11 22, 11:20)
Kaip ideomiai sioje nuorodoje tepa sviesta nelydyta, as tepu islyditu svietu  g.gif

Aš irgi tepu lydytą. Man pasirodė, kad tepant ne lydytą, o tokį minkštą, kaip toj nuorodoj, labai daug sviesto reikėtų ir per riebu gali būt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 23, 18:48)
Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau  ax.gif  ),
...
Pakildinama.

tai va čia ir dar kažkur komentaruose matyt antroje temoje parašyta, kad šiukštu nekišti orkaitėn jo vėl nepakildinus, kad gali ir val praeiti, kol jisvėl pakils blink.gif
nu vat aš taip ir daraiu... laukiau, bet nepakilo schmoll.gif
o tai jūs neiviena jo jau nebekildinate???

QUOTE(elfė @ 2009 11 22, 11:32)
1.  Kuo ploniau ištampyta, tuo geriau. Turi būt permatomi lapai.
2.  Galvoju, gal per šiltu sviestu aptepei, kad žaltys 
3.  O koks rezultatas? 

1. nu tada kame kampas, kad jis nesivyniojo? doh.gif doh.gif doh.gif
2. ne, sviestas jau buvo vėsus ir vėl stingt benorįs smile.gif
3. šiukšliadėžėj verysad.gif taip ka dar tik neprisišnekėjus būsiu? blink.gif
vsiestas išbėgo, pyragas nesaldus ir sausa buvo, nes dar plius perkepiau doh.gif tai gavos perkepusi mielinė bulka su aguonomis doh.gif vakar vos neverkiau, sakaiu nebekepsiu.. nu o šian sakau: reik rast preižastį Kodėl jis nesusivyniojo man?? nu tokia vos ne košė buvo aš suku o jis stumias į preikį ir suliuškęs buvo doh.gif
Atsakyti
as tai pakildinu ir man kuo puikiausiai pakyla smile.gif
Atsakyti
As tai karta pamirsau pakildint,kita karta kildinau(pakilo),dar kita karta kildinau valanda,bet koks buvo,toks ir liko.tarp visu siu kartu kazkoku dideliu skirtumu nepastebejau tarp simtalapiu isvaizda ir skoniu biggrin.gif
Atsakyti