QUOTE(Evelincik @ 2009 11 19, 15:11)
elfė o jus pagal cipciuko recepta kepat ar turit koki savo ?
Pagal Cipsiuko

, tik bandymų būdu atradau, koks kiekis cukraus ir sviesto man labiausiai tinka. Pusei kg miltų (nors iš tikrųjų, tai visada kepu iš dvigubos normos) naudoju 270 g cukraus. Tada nei per saldu, nei per mažai. Žodžiu - pats tas

Tam pačiam kiekiui miltų sviesto kaimiško sunaudoju 330 g. Tada irgi nei per riebu, nei per sausa.
Aguonas perku lenkiškas, kur būna jau paruoštos. Jos su medum, todėl visą cukrų sunaudoju apibarstymui
QUOTE(jolanta.jjolanta @ 2009 11 19, 15:58)
tikrai labai gražus, džiaugiuosiu, tik pasakykite, o tas naminis sviestas, tai iš moteryčių pirktas, ar parduotuvėje, kuris vadinamas senolių ar kažkaip panašiai, kad tipo kaimiškas.
Draugė užrodė moterytę, kuri labai gerą sviestą daro. Svarbiausia, kad moteris tikrai labai švari ir tvarkinga, nes šiaip pas bet kurią turguj aš nelabai noriu pirkt kai nežinau kokiom sąlygom jinai gyvena ir gamina produktus. O iš pradžių veždavausi sviestą iš lenkų parduotuvių

O dabar dar radau, kas kaimiškus kiaušus tieks, tai visai bus liuks
Tiesą sakant, mano vyras dirbo pas vieną tetukę, kuri seniau šeimininkaudavo vestuvėse ir pilnu pajėgumu kepdavo šimtalapius. Ji davė nemažai patarimų. Tai iš jos sužinojau, kad reikia uždengt. Pasakojo, kad ji net formas specialiai turi pagamintas su dangčiais. Ir apie laistymą sviestu, kol vėsta pasakė
Na, o kadangi kepu pagal užsakymus, tai kiekvieną kartą kepdama, viską sveriu ir rašausi svorius ir pastabas, nes iš pradžių nežinojau kokio svorio bus iškepęs. Pirmą užsakymą kai gavau, prašė 3 kg, o iškepiau 3,4 kg

Dabar jau lengviau orienuotis, nes esu iškepus apie 20

ir dar vienas niuansas - jei kepa uždengtas, beveik nenudžiūsta. Kokį įdėjau, tiek pat sveria ir iškeptas