Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas)

elfe, o Jums visada toks tarpas gaunas nuo aguonų iki tešlos? Gal laisvai nespaudžiant tešlą vyniojat? Klausiu iš smalsumo 4u.gif blush2.gif

S.N.A.S, man ir niekad nesigauna sujungti kraštų doh.gif visada šimtalapis su ragais būna lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos
as siandien irgi isbandysiu savo jegas g.gif
ar kepdamos virsu kuo nors aptepat?
o siaip lyg viskas ir aisku g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurita111 @ 2009 11 06, 12:00)
Sveikos
as siandien irgi isbandysiu savo jegas  g.gif
ar kepdamos virsu kuo nors aptepat?
o siaip lyg viskas ir aisku g.gif


Aš niekuo netepu viršaus, tik kiek pakepus uždengiu folija ir toliau kepu su ja.
Sėkmės 4u.gif ir lauksim nuotraukytės tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 11 06, 02:24)
sąžiningai ėmiau ir perskaičiau visus vienos temos 50psl ir dar kelis šios temos karsta.gif maniau akys ištekės.. nu bet susigundžiau.. ir kardinalaii keisiu savo kitos savaitės meniu. gaminsiu šimtalapį iš pusės Cypsiuko normos smile.gif
tik va dabar svarstau, kaip čia taip gražiai gavosi pas rugiagele26 tas galų suklijavimas?
Kiek mačiau šimtalapių,tai kad ir apvalioj formoj keptas,l ieka du siauručiai galiukai. o čia vos ne visas pyragas-keksas thumbup.gif
va ta foto:


Cia jis man kazko itartinai ilgas gavosi, ir suejo galai, o kepant ir sulipo. Bet sitas buvo nelabai vykes... jis sausas kakzoks buvo, sluoksneliu nesimate.. o del kepimo is tos puses normos, tai geraiu nerizikuok, nes jis mazutis gausis smile.gif kepk is tiek, kiek parasyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Burtininke @ 2009 11 06, 12:24)
elfe, o Jums visada toks tarpas gaunas nuo aguonų iki tešlos? Gal laisvai nespaudžiant tešlą vyniojat? Klausiu iš smalsumo 4u.gif  blush2.gif

įvairiai gaunasi. kartais didesni oro tarpai buna, kai tampant sluoksnius, tarp ju palieku oro. Iš karto to oro nepastebiu, tik kai vyniodama matau, kad yra pūslių. Kartais aš tas pūsles, jei atrodo didelės, tai peilio galiuku praduriu blush2.gif O oras prie aguonų man atrodo susidaro, kai daug aš jų pridedu ir palieku labiau nepaskirstytas, o volelyje. Kepdamos jos gal kiek mažėja, nes drėgmė kažkiek susigeria į tešlos sluoksnius.
Na, nelabai man tie oro tarpai patinka, bet vis tobulinuosi blush2.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 11 06, 12:05-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2009 11 06, 12:05)
Aš niekuo netepu viršaus, tik kiek pakepus uždengiu folija ir toliau kepu su ja.
Sėkmės  4u.gif ir lauksim nuotraukytės  tongue.gif

prasikeikiau doh.gif idejau kepti, bet cia turbut mano pirmas ir paskutinis bandymas... plyso man ten viskas kas imanoma doh.gif as tempiu, o tesla atgal traukiasi lotuliukas.gif pasildziau kaip cia kazkur skaiciau orkaitej...lyg ir nieko... bet kol sekanti laksta iskocioju, vistiek tas ankstesnis man susitraukia doh.gif virtuve svieste paskendus lotuliukas.gif kol susukau doh.gif jo forma tikrai jau ne i simtalapio panasi lotuliukas.gif zodziu daugiau tokiu drastisku eksperimentu neatlikinesiu jauciu lotuliukas.gif
nuotraukos speju nebus, nes sarmata kam ir parodyt bus lotuliukas.gif nu paziuresiu dar g.gif
Atsakyti
QUOTE(Burtininke @ 2009 11 06, 11:24)
, man ir niekad nesigauna sujungti kraštų  doh.gif visada šimtalapis su ragais būna  lotuliukas.gif

nu va, burtininkė esi, o sulipdyt nesigauna.. hihihi.gif tai kaip man pparastai kaimo mergiotei gausis.. net nežinau ar pradėt verta.. g.gif

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 11 06, 13:05)
is tos puses normos, tai geraiu nerizikuok, nes jis mazutis gausis smile.gif kepk is tiek, kiek parasyta smile.gif

aš mąstau taip: iš pusės normos mažiau drabo ir ramesne sąžine išmest bus galima, jei nepavyks.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laurita111 @ 2009 11 06, 15:20)
nuotraukos speju nebus, nes sarmata kam ir parodyt bus lotuliukas.gif  nu paziuresiu dar g.gif


bet dažniausiai tokie gązdinantįs eksperimentai laaabai skanūs būna, o jei tik viskas sklandžiai einasi, tai žiūrėk skonis ir ne pats geriausias.
Lai kepa ir vistiek nuotraukytės laukiam, čia ne grožio konkursas.

Šiaip keista kad vargai g.gif Man jis kaip tik toks ramus darbelis. Sakau gal tešla per kieta buvo. Sunku kažkaip nuspėti kas ten kliuvo. Tiesa, o sviestas ant tų lakštelių turėjo gerokai apstingti kol kitą tampei ir tada gerai susivynioja. Na žinai, kiekviena ateina su sava patirtimi tongue.gif

Aš nors ir labai noriu išsikepti šimtalapį, bet laikausi - kaupiuosi kalėdiniam šimtalapių bumui biggrin.gif Mano artimiesiems jis taaaip patinka, kad sakiau tikrai iškepsiu kiekvienai šeimai blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spanguolia :): 06 lapkričio 2009 - 14:56
smile.gif+2009 11 06, 14:45-->
QUOTE(spanguolia smile.gif @ 2009 11 06, 14:45)
bet dažniausiai tokie gązdinantįs eksperimentai laaabai skanūs būna, o jei tik viskas sklandžiai einasi, tai žiūrėk skonis ir ne pats geriausias.
Lai kepa ir vistiek nuotraukytės laukiam, čia ne grožio konkursas.

Šiaip keista kad vargai  g.gif Man jis kaip tik toks ramus darbelis. Sakau gal tešla per kieta buvo. Sunku kažkaip nuspėti kas ten kliuvo. Tiesa, o sviestas ant tų lakštelių turėjo gerokai apstingti kol kitą tampei ir tada gerai susivynioja. Na žinai, kiekviena ateina su sava patirtimi  tongue.gif

Aš nors ir labai noriu išsikepti šimtalapį, bet laikausi - kaupiuosi kalėdiniam šimtalapių bumui  biggrin.gif Mano artimiesiems jis taaaip patinka, kad sakiau tikrai iškepsiu kiekvienai šeimai  blink.gif

kieta tai tikrai nesigavo, jau i pabaiga minkymo tai ji man tokia skysta pasidare, na nevarvejo lotuliukas.gif bet nezinau kaip paaiskint... padedi ir tas gumulas i sonus pasileidzia
Atsakyti
QUOTE(laurita111 @ 2009 11 06, 16:22)
kieta tai tikrai nesigavo, jau i pabaiga minkymo tai ji man tokia skysta pasidare, na nevarvejo lotuliukas.gif  bet nezinau kaip paaiskint... padedi ir tas gumulas i sonus pasileidzia


va čia kažkas negerai, manau g.gif g.gif g.gif na čia keistokai skamba g.gif Nu bet nesu aš mielinių tešlų specas ką aš čia galiu pakomentuot doh.gif Bet iš savo patirties galiu pasakyt kad man po pusvalandžio minkymo ji būna tokia švelniai minkšta labai maloni, o po pakildynimo ji būna tokia pūri, bet padėjus ji nekeičia formos. Aš tiesiog pradžioj šiek tiek pakočioju, o po to pirštais tampau ją.

Manau Cipciukas čia geriausiai paaiškintų, būtų galima jos temoj šį klausimą užduot mirksiukas.gif gal paaiškintų kodėl taip.
Atsakyti
Sveikos. Pasiskaičiau šią temą ir ankstesnes, tai net seilės nutyso ax.gif Aš šimtalapį visad perku Žirgo g. Vilniuje. Ten viena moteris tuo užsiima, tai per šventes užsakinėju. Nerealiai skanus pyragas. Taip susigundžiau išsikepti, bet dabar mąstau, ar sugebėsiu g.gif g.gif
Atsakyti
susigundžiau ir aš Cipsiuko receptu. tik kažkaip susimarudinau perskaičiusi kažkieno komentarą ir pieno dvigubai įpyliau. ir tuos lakštus sunkiai sekėsi ištempti, ypač pirmą. nes ant sviestino stalo dariau. tai likusius tampiau ant paprasto stalviršio niekuom nepatepto. viduriukai gavosi tokie ploni, normaliai, o vat pakraščiai kažkokie stori... nu nežinau, žiūrėsim kas gausis, ką tik pašoviau į orkaitę...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pampani: 06 lapkričio 2009 - 19:11