Kai tiesiu plevele, aplink augala iskerpu skyle. Saknys po zeme tegul pleciasi, o lietu agro praleidzia. Virsuj augti irgi netrukdo. Aisku sliauzianciu cia jau nepasodinsi. Bet sliauziantys ir be pleveles zeme uzdengia. Ravet vietu nelieka.
Papildyta:
Naujus iterpiu prapjovus nauja skyle plevelej.
Mes ne visur užsėjom iš syk pievelę... Liko juosta...
Vis rankos "nedaeina" ten tvarkyti MB sumąstė (nes aš vis skundžiuosi, kad sėdėdama terasoje nematau alpinariumo ), padaryti man dar vieną kalnelį, kuriame pasidaryčiau taip, kad matyčiau sėdėdama terasoje
Ir čia prasideda kūrybinės kančios
Gal nebūtų sunku žvilgterėjus pasakyti savo nuomonę - kas ten žiūrėtųsi
Vieta - tiesiai prieš terasą
Plotelį pradėjom formuoti taip
Vis rankos "nedaeina" ten tvarkyti MB sumąstė (nes aš vis skundžiuosi, kad sėdėdama terasoje nematau alpinariumo ), padaryti man dar vieną kalnelį, kuriame pasidaryčiau taip, kad matyčiau sėdėdama terasoje
Ir čia prasideda kūrybinės kančios
Gal nebūtų sunku žvilgterėjus pasakyti savo nuomonę - kas ten žiūrėtųsi
Vieta - tiesiai prieš terasą
Plotelį pradėjom formuoti taip
QUOTE(saulute111 @ 2009 06 25, 16:40)
Bet man prie gelyciu lyg ir noris kito mulco, ne skaldos, skalda man kabiau patinka kai buna prie medeliu, ypac spygliuociu net nezinau, ka daryt.
O kai tiesiat plevele, kaip paliekat vietos, kad jie plestus ir naujus iterpiat?
O kai tiesiat plevele, kaip paliekat vietos, kad jie plestus ir naujus iterpiat?
Tikrai nesiulyciau tiesti agropleveles ir akmenuku pilti gelyne. Ne karta augalus kelsi i kita vieta, persodinsi, pasodinsi nauju augalu ir t.t. Kas liks is tos agropleveles, kai tu ja karpysi ir perkarpysi? Ir tas geliu saknu ploto uzpylimas skalda..nei grazu, nei funkcionalu. Mulcius- naturalesne medziaga, bet agropleveles nesiulyciau, del mano jau paminetos priezasties.
QUOTE(saulute111 @ 2009 06 25, 13:39)
Na labai aciu uz patarimus, dar idedu viena foto, kur noreciau padaryti kaskadeli ir vandens telkinuka, bent nezinau ar palikt 2 kalnelius ar viena, ir kokia forma telkinuko vandens, jis netoli terasos,
o del egluciu, taip ketinam daryt gyvatvore, nes toje puseje ne koks vaizdas.. Eglutes pasodinom pavaari, is 70 tik 2 neprigijo, diomu ar rudeni jau jas galima apkarpyt?
Rododendras galcojau, kad misrta, bet isleido naujus lapelius, gal prigijo
o del egluciu, taip ketinam daryt gyvatvore, nes toje puseje ne koks vaizdas.. Eglutes pasodinom pavaari, is 70 tik 2 neprigijo, diomu ar rudeni jau jas galima apkarpyt?
Rododendras galcojau, kad misrta, bet isleido naujus lapelius, gal prigijo
Jau šitam forume buvo rašyta, kad rododendrams reikia rūgšies. Gal vertėtų jam žemę parūgštinti ir kažkiek atskirt nuo kitų augalų, kuriem rūgštumo nereikia?
QUOTE(satanele @ 2009 06 25, 10:55)
O nededat atitvareliu?as dabar galvoju ir akmenu atitvarus daryti ,nezinau gal be rysio
Man nepatinka jokie atitvarai, labai dirbtinai atrodo. O apie akmeninius atitvarus iš vis suvargsi kol žoles nupjaustysi. nebent su kokiu trimeriu.
QUOTE(vida777 @ 2009 06 23, 19:28)
nugi tikrai ten nera jokio tiltelio... kur melyna - petuniju ar surfiniju vazonas su "koja", pastatytas ant vejos, o aplinkui juoda gelyno zeme.
Visiskai teisingai.Bet tiltelis mintyse yra, tik per baseineli, pakabinamas ant virviu su kokiais nutysusiais i vandeni augaliukais.
QUOTE(satanele @ 2009 06 25, 09:52)
Sveikutes,pas mane lygiai tas pats su tom isplaukusiom linijom,gal patartumet kaip jas tvarkyti,buciau labai ,labai dekinga
As pakrascius apipjaunu peiliu, isimu priaugusia velena ir iskart apkerpu krasta zoles, pakreipus zirkles sonu, kad kliutu ir saknims siek tiek, kazkaip ilgai tada neatauga man zole i sona.
QUOTE(Knifofija @ 2009 06 25, 22:59)
Man nepatinka jokie atitvarai, labai dirbtinai atrodo. O apie akmeninius atitvarus iš vis suvargsi kol žoles nupjaustysi. nebent su kokiu trimeriu.
Pas kaimyne vien akmenukai, turi ir trimeri, bet vistiek nenupjauna iki galo, karpo zirklemis, o dar tas ravejimas tu tarpu tarp akmenu ir kirmeliukams gera terpe veistis.
QUOTE(vida777 @ 2009 06 25, 07:48)
p.s. Rokoko, ar pas tave ji (kur daviau maza kelmeli) isgyveno ?
taip
kokia gavau, tokia tebeturiu - turbut labai letai auganti...
QUOTE(satanele @ 2009 06 25, 10:55)
O nededat atitvareliu?
ne
yra ir specialus peilis pirkt vejos krastui priziureti, vis neprisiruosiu parodyt, kas nezino
Saulute111 pastebejau palei terasos kampa ties vieta kepsninei nerealiai graziai apdirbta vazona jis ten apklijuotas akmenukais ar kaip...galima issamiau
labas rytas
SROVE kada ikelsi kaimynes palocius labai jau noriu pamatyti jos sedevrus...nes tavo tai gal vietomis mano skoniui kai ko ir per daug bet visumoje o jau tas plotas raitytas palei tvora .... nerealus. o pas tave tokia juoda zeme tu gal ja kokia specialia pylei ant virsaus.
SROVE kada ikelsi kaimynes palocius labai jau noriu pamatyti jos sedevrus...nes tavo tai gal vietomis mano skoniui kai ko ir per daug bet visumoje o jau tas plotas raitytas palei tvora .... nerealus. o pas tave tokia juoda zeme tu gal ja kokia specialia pylei ant virsaus.
Kaip jusu akantai auga, kurios pirkusios esate?
QUOTE(Tina* @ 2009 06 26, 09:08)
Kaip jusu akantai auga, kurios pirkusios esate?
Normaliai,stiebiasi,zaliuoja,bet dar jokio ziedo uzuomazgos nematau.Beje as ju 2 turiu.O kaip pas tave reikalai
QUOTE(sobieska @ 2009 06 26, 06:37)
Saulute111 pastebejau palei terasos kampa ties vieta kepsninei nerealiai graziai apdirbta vazona jis ten apklijuotas akmenukais ar kaip...galima issamiau
Aha, apsaudziau vazona akmenukais, bet bestovint lauke puse ju apibyrejo, tai vis planuoju, kai jau gyvensiu sutvarkysiu, dar zadejau tarp akmenuku pereit glaistu, o ka patartumet, ar baseineliui geriau plevele dugnan klot, ar pirkt ta paruosta baseinuka?
Papildyta:
Tiesa, kaimyne nusipirko bronziniu dazu ir nupurske savo vazonus keliom spalvom, irgi graziai atrodo, o jei dar juos kokiu strukturiniu tinku prabraukus ir tada nupurskus.....
NUo ko pradet daryt alpinariuma? issikast baseineli, ir tada pradet deliot didziuosius akmenis nuo apacios i virsu, ar reikia betonuot, bent jau kaskados puseje?
Papildyta:
[Ir dar ar reikia terasai tvoreles, as nenoriu, bet vyras sako, kad darys kazka