Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Vasaraitė @ 2009 07 09, 11:56)
Kiek as domejausi, tai moteriskam portretui geriausia 85mm 1,2f, vyriskam - 200 mm arba 100mm macro g.gif

1.2 brangiausi objektyvai, sviesiau jau nebuna. As aiksu ne kokia pof fotografe, bet esu lankius kursus, tai ir ten sake kad 85 - 100 mm ir neisskyria vyro ar moters. Nors pati kolkas fotkinu su 50 mm smile.gif Ir visai man uztenka, bet pasvajoju apie koki 85mm 1.4. O siaip paskutiniam numeri FOTO zurnalo daug parasyta apie portretus smile.gif Idomu dalykai sau pasiemiau is ten, Taip vadinamas "Soft focus" o efektas, labai taip smagiai portreta pabliurina toj idesiu kaip mazdaug tai atrodo smile.gif
Papildyta:
Na kazkas tokio va
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Jeliukas @ 2009 07 09, 12:12)
1.2 brangiausi objektyvai, sviesiau jau nebuna. As aiksu ne kokia pof fotografe, bet esu lankius kursus, tai ir ten sake kad 85 - 100 mm ir neisskyria vyro ar moters. Nors pati kolkas fotkinu su 50 mm smile.gif  Ir visai man uztenka, bet pasvajoju apie koki 85mm 1.4. O siaip paskutiniam numeri FOTO zurnalo daug parasyta apie portretus smile.gif  Idomu dalykai sau pasiemiau is ten, Taip vadinamas "Soft focus" o efektas, labai taip smagiai portreta pabliurina toj idesiu kaip mazdaug tai atrodo smile.gif
Papildyta:
Na kazkas tokio va
user posted image

tai jis moters portretui tinkamas kiek suprantu, bet vyriskui gal nelabai g.gif Kazin su tiesiogine skalidyta sviesa kazkas panasaus turetu gautis?
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 07 09, 12:17)
tai jis moters portretui tinkamas kiek suprantu, bet vyriskui gal nelabai g.gif Kazin su tiesiogine skalidyta sviesa kazkas panasaus turetu gautis?

jo jo, manau vyrui tikrai ne, vyrui ten yra kitas, teisingai kaip ir sakei, ale barzda paryskint, rauksles jeigu yra jau. Tiesiog objektyvo tipas cia jau ne prie ko, gal daugiau apie pacia teorija portreto eina kalba
Papildyta:
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 07 09, 12:17)

Su tiesiogine saules sviesa? Nelabai supratu klausimo? Ar tas efektas gautusi ar kas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeliukas @ 2009 07 09, 12:31)

Su  tiesiogine saules sviesa? Nelabai supratu klausimo? Ar tas efektas gautusi ar kas? g.gif

ne saules, pvz moteri pastacius nuo lango pora geru metru pro kuri sklinda vakarine sviesa ar svelni dienine
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 07 09, 12:35)
ne saules, pvz moteri pastacius nuo lango pora geru metru pro kuri sklinda vakarine sviesa ar svelni dienine

Tai tas efektas taip daromas:
1. Padarai Layerio dublikata
2. tada jam pritaikai Filtra Gaussan Blur, na pabliurini normaliai
3. Tada sloksnio dengimo buda pakeiti i Screen
4. Ir eksperementuoji keisdamas sluosnio skaidrumo reiksmia

Nupiliau is zurnalo va biggrin.gif

O del sviesos manau tikrai gerai, pro langa man irgi patinka fotkint, bet vasara norisi lyst i lauka
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 07 09, 10:51)
Na man j/b geriau ziurysi g.gif

o man ir spalvota patinka bigsmile.gif spalvu nedaug, grazu man, ta melyna graziai kepuryteje ir kas ten ant zemes blush2.gif wub.gif tureciau ir spalvota ir j/b biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 07 09, 15:38)
o man ir spalvota patinka bigsmile.gif spalvu nedaug, grazu man, ta melyna graziai kepuryteje ir kas ten ant zemes blush2.gif  wub.gif tureciau ir spalvota ir j/b biggrin.gif

ranksluostis ir pamperis ne i tema lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeliukas @ 2009 07 09, 13:12)
1.2 brangiausi objektyvai, sviesiau jau nebuna.

buna smile.gif visu nezinau, bet Leicos noctilux 50mm f0,95. Kaina apie 30 000 Lt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 07 09, 11:51)

biggrin.gif  fotkiau trecia val. nakties

Dar blond klausimas, kaip per lietu fotkint, kaip kamera, stikla apsaugoti?

na reiškias trim valandom peranksti išvažiavom biggrin.gif

maišas nuo lietaus cool.gif labai geras daiktas

pigesnis ir berots mažesnis

brangesnis

smile.gif
Papildyta:
QUOTE(_ms_ @ 2009 07 09, 16:04)
buna smile.gif visu nezinau, bet Leicos noctilux 50mm f0,95. Kaina apie 30 000 Lt  lotuliukas.gif

yra gal kur foto pažiūrėt darytų prie tokios skylės? rolleyes.gif
Atsakyti
pasirodau blush2.gif pagalvojau,kad reik savo senstanti veida pafotografuot biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Vasaraite, patiko vaikai su skribėlaitėm smile.gif
Jeliukas, sveika prisijungus mirksiukas.gif

Reiktų man to maišo nuo lietaus, norisi per lietu pafotkint, bet baisu sušlapint aparatą. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lamella: 09 liepos 2009 - 15:42
QUOTE(Amise @ 2009 07 09, 16:23)
na reiškias trim valandom peranksti išvažiavom  biggrin.gif

*maišas nuo lietaus  cool.gif  labai geras daiktas

pigesnis ir berots mažesnis

brangesnis

smile.gif
Papildyta:
yra gal kur foto pažiūrėt darytų prie tokios skylės?  rolleyes.gif

*aciu, nu nepigiai mano pora rezisuriniu portretu apsieis blush2.gif doh.gif
** radau viena psl Noctilux-M 50mm f/0.95

QUOTE(Sea_ @ 2009 07 09, 16:29)
pasirodau blush2.gif  pagalvojau,kad reik savo senstanti veida pafotografuot biggrin.gif

user posted image

labai jau kukliai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasaraitė: 09 liepos 2009 - 15:49