Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Jo, jau zvilgtelejau, nemazai macius Jusu visu darbu 4u.gif
Smagu Jus visus cia sutikti, bet ir pastebejau, kad pagrinde merginos lotuliukas.gif
Supermamoms biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Puke, dar norejau pasiteirauti, ar ne per daug jis apima? kaip del portretu? gal tiesiog nereik tiek atsitraukti kaip su 50mm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 07 09, 11:32)
Puke, dar norejau pasiteirauti, ar ne per daug jis apima? kaip del portretu? gal tiesiog nereik tiek atsitraukti kaip su 50mm smile.gif

bent kai i Kudra idejau su viena akim fokuse, mane visi peike ir sake kad naudociau stativa, jeigu rankinis fokusas, tai vat nebent tokia iseitis, o atstumus bandziau visokius, nepadedavo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeliukas @ 2009 07 09, 12:39)
bent kai i Kudra idejau su viena akim fokuse, mane visi peike ir sake kad naudociau stativa, jeigu rankinis fokusas, tai vat nebent tokia iseitis, o atstumus bandziau visokius, nepadedavo ax.gif
Tai Tu rankomis fokusuoji, taip? Pas Tave kaip suprantu 50tukas smile.gif
o va yra naujas su fokuso varikliuku, tik jo 35mm, Puke turi, tai man klausimas ar ne per platus, nes fiksuotas, zoomo neturi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 07 09, 11:43)
Tai Tu rankomis fokusuoji, taip? Pas Tave kaip suprantu 50tukas smile.gif
o va yra naujas su fokuso varikliuku, tik jo 35mm, Puke turi, tai man klausimas ar ne per platus, nes fiksuotas, zoomo neturi smile.gif

Ai, ten 35 mm, as rasiau, kad turejau D40 anskciau, tai pastoviai tik viena akis buvo, kai pakeiciau i D300 viskas ok iskart, buvau isnuomavus tokis geresni pasibandyti 1,4 50 mm, tai laukia nedidelis ir skirtumas su 1.8. O 35mm mano nuomone tiesiog nepatartinas portretams, skaiciau kaip tik ir FOTO zurnale, kad geriausia isvis 85 mm, gali buti ir 100 irgi gerai, bet fiksuotas kad butu. Gal del to ir nesigauna kazkas su to 35 mm g.gif Kad ne veidus reik fotkint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukė @ 2009 07 08, 15:37)
tie kepuretieji vaikai wub.gif patiko - kaip spalvota atrodo?

Na man j/b geriau ziurysi g.gif

user posted image

o cia is to pacio reportazo dar viena g.gif
user posted image

Sea_, bonda, Peperoni,Valetta,
aciu 4u.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 07 08, 19:27)
*07.26 - ten pat  mirksiukas.gif  wub.gif
----

**ne nu...... kas cia per mis anyta konkursas  blink.gif  g.gif 

einu sleptis po lapais...... cool.gif

* gal susimatysim mirksiukas.gif
** lotuliukas.gif rodyk savo bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(Valetta @ 2009 07 08, 20:00)
primenu, kad jau baigesi ATOSTOGU nd  blink.gif jau galima balsuot  mirksiukas.gif

Kaip greit blink.gif , nespejau sudalyvauti blush2.gif , bet butinai pabalsuosiu ax.gif

QUOTE(Amise @ 2009 07 08, 21:43)
xe xe, kaip tik tuo metu tam laive sėdėjo dar 4 fotografukai ir gurkšnojo arbatą biggrin.gif

biggrin.gif fotkiau trecia val. nakties

Jeliukas,
sveika prisijungus 4u.gif

o cia ne kritikai noriu parodyti kokia deme meta verysad.gif ir ju ne viena, kitos tik ne tokios ryskios doh.gif
user posted image

Dar blond klausimas, kaip per lietu fotkint, kaip kamera, stikla apsaugoti?
Atsakyti
QUOTE(Jeliukas @ 2009 07 09, 09:51)
Man irgi buvo tas pats, tik viena akis fokuse, kai fotkinau 1.8 50 mm su D40 Nikon, tai turbut ir fotiko ir objektyvo buvo problema, objektyvas netyrejo motoriuko, tai fokusas rankinis, o fotikas gal dar turejo kokiu kitu trukumu, matrica silpna ar pan, nezinau, siaip techniskai dar neesu labai jau  prasisvietus ax.gif Bet kazka zinau is praktikos. Kai pakeiciau fotika i D300, tai iskart abidvi akis atsirado ir prie 1.8 ir buvau isnuomavus 1.4 objektyva, super thumbup.gif

tikrai bigsmile.gif planose pas mus yra nikon d90 arba 300, bet dar tik planuose doh.gif lotuliukas.gif pas mane yra auto fokusas, tai silpno motoriuko kaltint negaliu smile.gif

QUOTE(Grethenn @ 2009 07 09, 10:32)

jeigu nori vien veido kadre, reikia gan arti prieiti doh.gif su vaikais savais tai nieko, bet svetimam lyst i aki nejauku butu... tokiu atveju 50mm geriau butu, mano galva... gal jei dabar duotu rinktis, rinkciaus 50mm, nors nebandzius jo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 07 09, 11:51)
*Na man j/b geriau ziurysi g.gif

** gal susimatysim mirksiukas.gif
** * lotuliukas.gif  rodyk savo bigsmile.gif

*aha - j/b geriau smile.gif

**aha - jei pazinsi - tai mojuok biggrin.gif busim su nemaza kompanija smile.gif

***Neturiu ne vienos foto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeliukas @ 2009 07 09, 11:50)
Ai, ten 35 mm, as rasiau, kad turejau D40 anskciau, tai pastoviai tik viena akis buvo, kai pakeiciau i D300 viskas ok iskart, buvau isnuomavus tokis geresni pasibandyti 1,4 50 mm, tai laukia nedidelis ir skirtumas su 1.8. O 35mm mano nuomone tiesiog nepatartinas portretams, skaiciau kaip tik ir FOTO zurnale, kad geriausia isvis 85 mm, gali buti ir 100 irgi gerai, bet fiksuotas kad butu. Gal del to ir nesigauna kazkas su to 35 mm g.gif  Kad ne veidus reik fotkint smile.gif

Kiek as domejausi, tai moteriskam portretui geriausia 85mm 1,2f, vyriskam - 200 mm arba 100mm macro g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 07 09, 11:56)
Kiek as domejausi, tai moteriskam portretui geriausia 85mm 1,2f, vyriskam - 200 mm arba 100mm macro g.gif

hmmm - o yra skirtumas tarp moterisku ir vyrisku portretu? blink.gif kazkaip niekad nesigilinau... g.gif

gal galetum placiau apie tai, kame ten skritumai ju? ax.gif

p.s. nesigilinau del to, kad vyriskiu, vyresniu nei 6 metai neesu fotkinus praktiskai... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 09 liepos 2009 - 11:03
QUOTE(Peperoni @ 2009 07 09, 11:59)
hmmm - o yra skirtumas tarp moterisku ir vyrisku portretu?  blink.gif  kazkaip niekad nesigilinau...  g.gif
p.s. nesigilinau del to, kad vyriskiu, vyresniu nei 6 metai neesu fotkinus praktiskai...  blush2.gif

Zinoma yra, moteri nuotraukose turi pajauninti maziausiai 10 metu, o vyriski fotografuodama turi isryskint jo barzdyte ir visus "randus" biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif aha, tas tai joa.....
Atsakyti