Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Ir dar rodau pirmasias juostines gelytes, zinau - balaganas, nu bet norisi pasirodyt ax.gif
(kadravau)

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 01 liepos 2009 - 14:16
Grethenn. Del drugelio. ner ten drugelio. ten yra du balti plemai, kuriuos jungia viena plona linija smile.gif (drugelis, kaip objektas, "nuzudytas" visiskai, nes priesais ji yra sviesi zona ir uz jo tokia pati. Akis pirmiausiai pamato artimesne sviesos zona ir tada sparnelio linija nukeliauja i kita zona, taip drugelio ir nepamatydama (na cia kompozicijos teorija : ). Apie tonaluma nekalbu... malonus siaip smile.gif

Del kvietkeliu. Pirminis ispudis yra. Kazkas neisdirbta kompoziciskai, bet ta malonu ispudi sukelia... kazkaip pasijaucia tos zoles. Ir toks pojutis lieka, kai tokia lengva balta neriniuota skara vejyje kresteltum, po to zvilgtelejus i ta skara veja joje pamatytum smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 07 01, 16:26)
Oj kaip lyriskai ir kaip miela malonu girdeti smile.gif sutinku su viskuo, drugelis tikrai dinges, bet va tonai man labai mieli, nuostabu kai su kadru nereikia nieko daryti, atsidarai nuotrauka ir jau jauti ja. Tik pora is 24 kzko verti pasirode, noris gi bent kzkam parodyt biggrin.gif
Bet vis tik pats procesas, tas spalvu siltumas ir dar Tamstos komentaras mane skatina toliau testi ieskojimus smile.gif
Atsakyti
prisidedu prie sveikinimu, Raige happybday.gif
Atsakyti
raige, priimk ir manuosius sveikinimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 07 01, 16:35)
Oj kaip lyriskai ir kaip miela malonu girdeti smile.gif sutinku su viskuo, drugelis tikrai dinges, bet va tonai man labai mieli, nuostabu kai su kadru nereikia nieko daryti, atsidarai nuotrauka ir jau jauti ja. Tik pora is 24 kzko verti pasirode, noris gi bent kzkam parodyt biggrin.gif
Bet vis tik pats procesas, tas spalvu siltumas ir dar Tamstos komentaras mane skatina toliau testi ieskojimus smile.gif

ir su juostiniu kadru reikia PS pasidarbuoti. Bet juostinis kadras "savyje" turi tikra spalva... ar daugiau tikros spalvos, is kurios gali zymiai daugiau ispesti. Skaitmenos matrica kol kas dar nesugeba is aplinkos "paimti" tu spalvu - ji tik jas speja ir tik kartais atspeja... o ir atspejusi ja padaro tokia silpna smile.gif

Ir siaip juk pati zinai, kad fotografija, tai sviesos rasymas. Ir kai vadovaujiesi siuo teiginiu - tai ir fotografijos tampa kaip uzrasytos sviesa. Tavo pavyzdys su drugeliu... visai kitoks kadras butu, jei jis butu apsviestas.. arba jei nebutu pirmos baltos demes, o antroji - uz drugelio, kaip fonas - jis pataptu kaip liniju ir formu darinys deka sparneliu...nu variantu daug. Ir kai pagalvoji.. daug visokiu minciu fantazijai.. tik igyvendink smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 07 01, 16:43)
ir su juostiniu kadru reikia PS pasidarbuoti. Bet juostinis kadras "savyje" turi tikra spalva... ar daugiau tikros spalvos, is kurios gali zymiai daugiau ispesti. Skaitmenos matrica kol kas dar nesugeba is aplinkos "paimti" tu spalvu - ji tik jas speja ir tik kartais atspeja... o ir atspejusi ja padaro tokia silpna smile.gif

Ir siaip juk pati zinai, kad fotografija, tai sviesos rasymas. Ir kai vadovaujiesi siuo teiginiu - tai ir fotografijos tampa kaip uzrasytos sviesa. Tavo pavyzdys su drugeliu... visai kitoks kadras butu, jei jis butu apsviestas.. arba jei nebutu pirmos baltos demes, o antroji - uz drugelio, kaip fonas - jis pataptu kaip liniju ir formu darinys deka sparneliu...nu variantu daug. Ir kai pagalvoji.. daug visokiu minciu fantazijai.. tik igyvendink smile.gif
Maciau as ta sviesa, ir tuos lopinelius maciau, komponavau juos i kadra, kad bent koks apsvietimas butu, o drugelis deja seselyje merdejo (matyt saules nebenorejo), vieninteis padaras kuri radau ir kuris nespurdejo biggrin.gif fotografavau su 3 makro ziedais, pasidejau ant lieptelio fotoaparata, bet vis tiek nesugebejau sufokusuoti. Zodziu, nepasiteisinimas cia, tik siaip, dalinuos patirtimi smile.gif
Atsakyti
O man kaip tik tas jausmas, kad toks trapus padarelis visiskai iklimpo toje migloje/nefokuse/(ne)sviesoje priduoda emocijos ir jausmo tai foto... taip - sutinku, kad tai ne drugelis, kaip objektas, bet daugiau asociacija...
velgi, gal tai tiesiog mano "filtras" vercia ieskot asociaciju.... g.gif
Atsakyti
kritikos reikia ax.gif

user posted image
Atsakyti
Raige, aš irgi prisidedu prie sveikinimų laugh.gif happybday.gif

Grethenn, man labai patinka šviesa žolynėlyje wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2009 07 01, 17:53)
kritikos reikia  ax.gif

per tamsus veidukas mano akiai... g.gif pirmiausai matau koja ir balta sijona, o paskui jau tik to sijono savininke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 07 01, 17:56)
per tamsus veidukas mano akiai...  g.gif  pirmiausai matau koja ir balta sijona, o paskui jau tik to sijono savininke smile.gif

kažkaip neatkreipiau lb dėmesio blush2.gif Ačiū 4u.gif kai rimtai tvarkysiu reiks pašviesint
Atsakyti