Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Will @ 2009 06 23, 10:53)
švenčių proga turbūt  lotuliukas.gif
Smagus gimtadienis buvo, kadrų tokių įdomių yra, na, kad ir tas skrynioje  bigsmile.gif

taip,gimtadienis labai smagus buvo, ir kadru geru netruksta, tik vat su ju kokybe prastoki reikalai.. verysad.gif Tai teko ir pratrinti labai geru. Na,bet pirmas blynas,kaip sakant, stenksimes taisytis smile.gif

bandziau prideti grudo. Man tai geriau atrodo bigsmile.gif
user posted image
Papildyta:
Na ir paskutine siam kartui. Labai patiko berniuko sukoncentruotas zvilgsnis i dukrytes rankyte, gaudancia burbulus. Kokie dar pastebejimai is jusu puses? rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 23 birželio 2009 - 11:21
QUOTE(Rico @ 2009 06 23, 10:00)
na, pradziai gal is tos intuicines

ane.. g.gif tai ok, as uz bigsmile.gif tik per savaite nesusisuksiu.. jum savaites uztenka ND? g.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 06 23, 10:36)

bendras pastebejimas-nesistenk visko sutalpinti i viena kadra, geriau jau po vieno vaiko veiksma fotografuoti nei visu iskart, taip vienas kuris nors isplaukes, kiti ok, interjeras siaip sau... tprsme... jei nori foto ne tik seimos albumui... 4u.gif tam kad visus iskart pagaut gerai ir idomiai reik ir aplinkos tokios mano manymu ir apsvietimo ir etc..
pirmoj rakursas nepatinka, kaip minejau buciau po viena juos nufotkinus.. o jei jau talpini abu i viena karta, reikejo is toliau ir labiau pritupus, dangtis nesiziuri, arba ji kirpt arba krasta iki galo sutalpint reikejo smile.gif desineje spinta ar nespirnta irgi man nesiziuri ir grindu gabaliukas smile.gif tuomet reikejo jau viska placiau 'paimt' , Ryskumo truksta. Tarkim si nuotrauka nevieninga, neidomi.. kiekvienas sau, nera kazko tokio bendro jiem abiem, nemoku papasakot vnz biggrin.gif
Antroj viskas tas pats, vienas fokuse, kiti isplauke smile.gif ryskumo ner ir kitos pastabos kurias pirmai sakiau
trecia idomi thumbup.gif tik velgi.. is toliau buciau jamus kampa arba priesingai is arciau pritraukciau, desines kirpciau.. per daug jos ir dar svyra smile.gif
irgi emocija yra, kokybes nera, per pilkas man j/b. Nors siaip nebutina cia ta kokybe, bet j/b padirbek geresni pabandyk padaryt smile.gif mamos alkune man tokia didziuuuule atrodo smile.gif gal kirpciau kaip nors..
Paskutine su burbulais - i seimos albuma 4u.gif nei rakurso, nei kompozicijos, nei ryskumo... burbulai kad yra tai jo, faina, bet tada reikejo juos akcentuot kazkaip isryskinti, kita kampa rinktis.. ar pan..

tai mano nuomone smile.gif

sukurem konf. pokalbi skype, add'inkit mane prijungsiu gintare_d
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 23 birželio 2009 - 11:51
QUOTE(bonda @ 2009 06 23, 09:40)
o islaikymai kokie? ax.gif
aciu aciu wub.gif
kad dabar atostogauju, naminiam kompe kazkodel dar neturiu unsure.gif pirmadieni primink mirksiukas.gif darbiniam turiu turet, nes ten i PS ideta tikrai mirksiukas.gif

Bernaitis portretas 1/180 , Mergyte 1/125 abejos(nr 2 ir nr 3.) 4u.gif manau,kad pakankami islaikymai,fotkinant vaikus,jie ten nejudejo labai ax.gif
Atsakyti
IStorija mano akimis ....

http://www.youtube.c...h?v=WSYDhbrm8ts
Atsakyti
Zitlali, aisku 4u.gif O dabar dar klausimas,tai kokiais mazdaug parametrais reiketu fotkint,kad visi vaikai butu ryskus? (kad ir antroj foto). Nes as fotkinau ant A ir tokiu isplaukusiu judesiu daug isejo. Ant kokio rezimo geriau fotkint?
Ir pvz pirmoj,kaip reikejo daryti,kad abu veidukai butu sufokusuoti?
Nebausk manes ka, nu zinok nesugebu to jb zmoniskai padaryti nors tu ka doh.gif Gal tu padek man, padaryk pagal save, ir pasakyk,kaip darei ka? nes man arba veidukas isdega,arba visai nutamseja, nerandu to aukso viduriuko ax.gif

O siaip tikrai nesistengiau visko sutalpinti i viena kadra. Tiesiog toj skrynioj buvo momentas,kai juos visus sustatem ten, ir jie judejo kas sau biggrin.gif Siaip tikrai bandziau gaudyti ir atskirus vaikus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 23 birželio 2009 - 12:19
QUOTE(boruzka @ 2009 06 23, 12:57)

kaip super bigsmile.gif wub.gif wub.gif wub.gif

sveikutės 4u.gif

Bonda,su gimtadieniu 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Blond,sveika prisijungus mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijja: 23 birželio 2009 - 12:11
boruzka, kaip nostalgiska, ir ta daina labai i tema biggrin.gif Tik nelabai supratau pradzioj ten viena foto visa isplaukusi, kas ten buvo nufotkinta neiziurejau.
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2009 06 23, 13:57)

Boruzka ,cia tavo filmukas ?

Jau koks fainas,nerealu thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif

Butinai paziurekit ir kiti victory.gif good.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G_i_e_d_r_ė: 23 birželio 2009 - 12:16
QUOTE(*Citra* @ 2009 06 23, 12:00)
Ant kokio rezimo geriau fotkint?

o koks islaikymas buvo? itariu per ilgas g.gif

vijja,dekui wub.gif
Atsakyti
Citra turi buti sviesu, geras apsvietimas (pvz. diena lauke kai geras oras), trumpas islaikymas, o jei patalpoje blogom salygom-blykste smile.gif o rezimas didelio skirtumo neturi manau, cia jau paciai rinktis.. as ant M fotkinciau jei judesi, o jei portretukus ar pan, tai ant A (diafragmoms pirmumu), gali ant S (pasirenki islaikyma, visa kita nustato uz tave automatiskai), bet kazkaip niekad nefotkinau ant S dar g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 23 birželio 2009 - 12:24
QUOTE(bonda @ 2009 06 23, 12:20)
o koks islaikymas buvo? itariu per ilgas g.gif

Exif:
Exposure Time = 1/80"
F Number = F4.8
Exposure Program = Aperture priority
ISO Speed Ratings = 1250
Focal Length = 29mm

P.S. cia pradzioj,kai bandziau kelt ISO, kad be blico fotkint. Jisai islaikyma man toki parinko.
Tai kaip butu optimaliausiai tada nusistatyti tokiu atveju? Nes pas mane daug tokiu "judanciu" kadru ir dar ju bus nemazai ateity.
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 06 23, 12:24)

Tai kaip butu optimaliausiai tada nusistatyti tokiu atveju? Nes pas mane daug tokiu "judanciu" kadru ir dar ju bus nemazai ateity.

as tai savo judancia fotkinu, kad butu islaikymas 1/125 ir net trumpesnis, jei salygos leidzia (geras apsvietimas ir t.t.)
Atsakyti