Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Eres @ 2009 06 26, 23:38)
kampu fotografuotum,o net ir su picasa gali patiesint siaip mirksiukas.gif

bigsmile.gif aciu, zymiai geriau 4u.gif gali papasakoti kaip tai padaryti per picasa? blush2.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 27, 10:04)
[Zana , laiptai idomus, bet man per mazai info smile.gif panasu kad tai kadras is kazkokio sodo ar privacios teritorijos, vedantys i 'niekur' ...ta siena... man jie be istorijos, jokios informacijos nesuteikia, jokio peno apmastymam ir savos istorijos kurimui... laipteliai ir tiek... pabandykit kurti istorijas fotografuodamos, kad ziurint i nuotraukas noretusi prie ju stabtelti ir pamastyti, o ka vienas ar kitas dalykas galetu reiksti, vienokios ar kitokios spalvos, kur pvz siti laiptai veda ar kodel jie ten baigiasi... pabandyk situos pacius laiptus nufotkint taip, kad kiltu klausimu. Nes kai viskas aisku kaip ant delno... neidomu  4u.gif

tu visiskai teisi 4u.gif ir tavo komentarai ir kritika labai i tema visada bigsmile.gif
reiks pabandyti, pasinaudosiu tavo patarimu. vat ziurint i tavo foto, as susimastau visada, ypac istrigo foto tavo alisa stebuklu salyje wub.gif ir moteris stovinti su zirgu tamsiame miske bigsmile.gif paslaptingai atrodo cool.gif bet man iki tokiu foto ziauriai toli verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2009 06 26, 22:47)
Bertos Aleksandra nori ismokti fotografuoti maista  g.gif Va ka radau  bigsmile.gif cia
Jei nesi linkomanijoj, galiu atsiusti knyga skypu.Mane rasi ievosiusm

Yra dėmesingų žmonių wub.gif
Ievosiau, ačiū, man diedas jau rodė, bet prašiau ir vis nesiuntė, tai atsisiunčiau pati. Jau tuoj tuoj eisiu skaityt rolleyes.gif Aš tos knygos labai originalo popierinio norėjau, bet tiks ir tokią "sukramtyt"/
QUOTE(so-fun @ 2009 06 26, 23:40)
cia rodausi, i tema vaikas kriauklej  smile.gif Kritikai ir komentarams  smile.gif

Geras ryškumas, emocija išraiškinga, bet centravimas - ne ir atrodo, kad tas sunkus juodas veidrodis tuoj tuoj vaikui ant galvos užgrius. slegia.
QUOTE(Edeva @ 2009 06 27, 09:30)

Jau berods Zitlali sakė, kad norėtųsi atspndžio ryškesnio, o man dar ir vos vos daugiau viršuas, kad tie ragiukai plaukų matytųsi wink.gif
Kompozicija gera - vietos žvilgsniui palikta, kadravimas geras, man patinka spalvos ir nuotaika.

vija, katiniukas biški užspaustas. Dabar matau, kad lygiai aip pat su savo katino fotkėm darau doh.gif ir kodėl mane čia Zitka bara biggrin.gif

Zitlali, o tu gali įmest nuorodas ką pirkai iš filtrų. skaičiau, kad poliarizacinius kokius tai. a?
Atsakyti
so-fun, kaip ir daugelis minejo, butu superine foto,jei ne tas veidrodis vaikui "ant galvytes" rolleyes.gif O man cia ir centravimas nemaiso visai.

Zana4, patiko bitute, tixliau pats pagautas procesas,ka ji veikia biggrin.gif Ryskumas labai geras. o tu cia su kitiniu taip nufotkinai? laiptai ir ta kita foto - neidomios. Nieko nesako, be istorijos,be minties rolleyes.gif Tiesiog objektai ir tiek.

Rico, su rankytem idomus variantas,bet manau geriau jb ziuretusi.

Teka- aplamai tavo toj foto ,kur Zitlali tvarke kokybe truksta. Kazkokie dryziukai lenda, lyg triuksmas,lyg ne, gal iso uzkeltas buvo g.gif O antra foto- nini, gasdinanciai atrodo, beto nei ryskumo,nei fokuso.

Dar istrigo Will "pasivaiksciojimas prie upes"- spalvos,erdve, nuotaika thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 27, 09:04)
palik vyrui jei su vyru augini, as mamai ir einam kur nors ikvept gryno oro, pasifotkint ar pan  doh.gif  doh.gif as sakiau jau nupusiu, sianakt miegojau bendrai gal 2h smile.gif nesiojau tanka 11ikos kg  blink.gif uztad raumenai auga  lotuliukas.gif

O tu neduodi jam Osteocare?. As savo dickei daviau,kai danciai dygo-labai lengvai pernese, beto ne vienas sake,kad jis lengvina dantu dygima

buitiakui jau ir komentaru nereikia thumbup.gif
Papildyta:
Aciu Ievosiau uz info apie kompozicija 4u.gif Tu saunuole,daug geros info cia pateiki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 27 birželio 2009 - 12:16
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 27, 11:04)
ner ryskumo, kadravimas nelabai, suspausta, blykste (ar kas) tiesiai i veida sviecia, uz nugaros juodoji skyle tokia atrodo... be erdves nuotrauka smile.gif
zinok nuosirdziai pakrizenau  blush2.gif su fotiku viskas gerai... pabandyk ant statyvo pasidet ar kito kieto pagrindo ir nejudanti daikta nufotografuot, pamatysi koks jis ryskus biggrin.gif gali buti kelios priezastys kodel nerysku, jau esam tau visos sakiusios berods, pirma tai drebancios rankos, antra per arti prizoomini kai objektyvas neturi tokiu techniniu galimybiu tiek arti vaizda ryskiai pateikti...

Del kompozicijos ir nuotraukos komentara supratau 4u.gif
Del fokuso,tai turejau omeny nerysku fokusa toj mergytes nuotraukoj 4u.gif
Papildyta:
Sinadien pavyko tik stai tokia nuotraukytes padaryt ax.gif Noreciau suzinot nuomone,ar visada isties blogai tas baltas dangus,nes sindien nebuvo ne debeselio doh.gif

Portretas
user posted image

( Ar labai truksta erdves kairej ? )
Zvilgsnis
user posted image

Ar gerai sufokusuota ?

Iseinu
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G_i_e_d_r_ė: 27 birželio 2009 - 12:37
dangaus noretusi zydro... 4u.gif
antra nuotrauka yra isplaukusi, gal sudrebejo rankos... mirksiukas.gif
bet visumoj grazu thumbup.gif
Atsakyti
Aš biški ne į temą, bet man patiko, tiktų į "Baltas baltame"

Tik nuorodą galiu įkelt.

Giedre, koks ISO nuotraukų? Ar man tik atrodo, ar užkeltas? unsure.gif
Visos trys buitinės.
Pirma, nežinau net ką komentuot, man nepatinka. Centruota, trūksta erdvės virš mergaitės ir tas megztinis labai nesižiūri... ax.gif
Antra - gerai, kad mergaitė kad mergytė sypsosi, dažniau stenkis ją pagaut su emocija, nes nu pirmoj, nu nulis isorijos, nulis emocijos, nulis kompozicijos. Vaikas gi gyvas mažas žmogutis, o ne daiktas 4u.gif
Trečia kompociziškai lyg ir gera, bet šiaip nieko daugiau,.
Atsakyti
Keletas man patikusių pavyzdžių į įstrižainės kompozicijos temą. Idėjoms. Tik jau atleiskit uz minimalizma - taip aiskiausiai man matos istrizaine ;D

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Dar keletas:

1.
2.
3.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 27 birželio 2009 - 13:29
QUOTE(alexxandra @ 2009 06 27, 15:12)
Giedre, koks ISO nuotraukų? Ar man tik atrodo, ar užkeltas? unsure.gif
Visos trys buitinės.
Pirma, nežinau net ką komentuot, man nepatinka. Centruota, trūksta erdvės virš mergaitės ir tas megztinis labai nesižiūri...  ax.gif
Antra - gerai, kad mergaitė kad mergytė sypsosi, dažniau stenkis ją pagaut su emocija, nes nu pirmoj, nu nulis isorijos, nulis emocijos, nulis kompozicijos. Vaikas gi gyvas mažas žmogutis, o ne daiktas  4u.gif
Trečia kompociziškai lyg ir gera, bet šiaip nieko daugiau,.

ISO 100 unsure.gif
Aciu uz komentara. Pirma nuotrauka,galvoju pasidaryt ax.gif ,vistiek dar sunku pagaut tas emocijas,bet stengiuos pioneer.gif
Papildyta:
Alexxandra -geri pavyzdziai thumbup.gif
Atsakyti
As paskutine is tos serijos ikelsiu-buitine cool.gif

Dovanele
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Eres @ 2009 06 26, 20:29)
Kazko ziauriai patinka tokios spalvos, bet gal tik man unsure.gif

zalia schmoll.gif ax.gif

QUOTE(Eres @ 2009 06 26, 20:37)
ai va ka vis dar noriu paklaust,kokiu formatu fotkinat ar karpot, tuo 2X3, 3x4. Nes va tas paskutines dvi bandziau fotkint 2x3 tai kazkokia nesamone, arba turi i centra det zmogu, jei nori kad tilptu visas, nes kitaip vis ka nors nukerpi, netelpa visas lotuliukas.gif  doh.gif

as fotkinu kazkokiu kitu nei 2x3, paskui apkarpau vis tiek blush2.gif

QUOTE(Teka @ 2009 06 26, 20:41)
tik tas taškiukas ant dantuko biškį nervina[img]

nuklonuok

QUOTE(Eres @ 2009 06 26, 20:43)
o tai cia koks g.gif  pas mane fotike tokiu kad butu dvizekliais skaiciais formatu nera, ir kad kai nori kirpti lygtais photoscape irgi tokio nera g.gif

cia tas pats, kas 2x3 tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Eres @ 2009 06 26, 21:26)

Va cia viena is tu fotkiu kur dejau,bet nieko nedaryta iskyrus biski kontrasta padidinau, dabar jau nebeturiu origanalo, ar cia irgi skaitos kad truksta ryskumo? cia dabar per flickr keliu

ryskumo lyg ir gana, bet vel zaloka g.gif
Papildyta:

zitka
, matos, kad vaikui dantys kalas bigsmile.gif uzuojauta siaip doh.gif mirksiukas.gif as tavo foto fane jau senai patapau ax.gif bigsmile.gif tongue.gif

QUOTE(so-fun @ 2009 06 26, 23:40)

cia rodausi, i tema vaikas kriauklej  smile.gif Kritikai ir komentarams  smile.gif

labai pilka man..ir veidrodzio per daug g.gif tikrai jis demesi atima g.gif

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 27, 07:31)

Ikeliu savo...Tik neuzmetykit labai  pomidorai2.gif .Apie sia nuotrauka nuomones neturiu,lyg ir gera,lyg ir kazko truksta doh.gif .O ko-nezinau  lotuliukas.gif

ryskumo trukumas g.gif
Papildyta:
QUOTE(Edeva @ 2009 06 27, 09:08)

o as 20/30  g.gif

tai cia tas pats, kas 2x3, ar 10x15...nug negi su matematika nedraugaujat tongue.gif biggrin.gif
QUOTE(Edeva @ 2009 06 27, 09:30)
ir vel as laugh.gif kaip sita???

kazkam zalumo stadija ryskiai tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 27, 12:30)

Sinadien pavyko tik stai tokia nuotraukytes padaryt  ax.gif Noreciau suzinot nuomone,ar visada isties blogai tas baltas dangus,nes sindien nebuvo ne debeselio doh.gif

pagaiau pirma foto ryski wub.gif
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 27, 14:29)
As paskutine is tos serijos ikelsiu-buitine  cool.gif

ir sita lyg su ryskumu susdraugavus thumbup.gif
Atsakyti
*Citra*-turiu tik kitini, kol kas apie kita negalvoju, nors ir noreciau biggrin.gif

aciu merginos uz kritika, komentarus 4u.gif
keliu dar foto kritikai 4u.gif blush2.gif

žvilgsnis i toli...
user posted image

tamsa ...
user posted image

be pavadinimo biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zana4: 27 birželio 2009 - 16:00
QUOTE(bonda @ 2009 06 27, 16:40)
1.tai cia tas pats, kas 2x3, ar 10x15...nug negi su matematika nedraugaujat tongue.gif  biggrin.gif

2.kazkam zalumo stadija ryskiai tongue.gif

1. topsecret.gif kai pasakei tai susimasciau akd rimtai hihihi.gif
2. nu jo zaluma biggrin.gif
Atsakyti