QUOTE(rosee @ 2009 06 25, 18:26)
Čia vis tema sukasi apie pyragus, daržoves..., o juk vasara ir norisi ledų... O nei viena jų nė neprisiminė
, gal ir juos kažkaip galima pasigaminti TW pagalba
. O gal kuri moka ir pasidalintų kokiomis nuorodomis ar šiaip info
jaučiu, dauguma mamyčių savo vaikučius mielai nudžiugintų namų gamybos ledais
Mano vaikino mėgstamiausi ledai - braškes su cukrumi i Quickshefą, sutrini su peiliukais ir supilstai imeškiuku ledu formeles. Šiandien tik iš daržo grįžęs 3 patvarkė
O pernai bandžiau daryti plombyrą, tai pas mus neprigijo
Braškės šaldytuve man geriausiai susidėjo į pyraginę. Dubenys aukšti, man netelpa, o pyraginės aukštis pats tas. Nėra ko be darbo gulėti
Mergaitės klausė apie kepimo akmenį, kažkodėl man nepacitavo tekstų
Dabar bulvytes dažniausiai įkišu kelioms minutėms į mikrobanginę, jei didesnės perpjaunu pusiau, jei šviežios mažytės, tik švariai nuplaunu. Jei kepu vienas, pašlakstau aliejumi ir bulvių prieskoniais. Jei kepa su kokia mėsyte, užtenka iš mėsytės ištekančių sulčių. Labai skaniai apskrunda
Noriu pabrėžti, kad kepimo akmuo netinka stipriai iškilusiems kepsniams, geriau kokie kotletukai, kulšelės ar kepsniukai. Žuvis tiesa iškepa irgi labai gerai, bet kepiau tik cielą, supjaustyta gal labiau išsausėtų
nebent kepti trumpai. Pica kepama kaip ir visur. Bet net nereikia lyginti keptos ant silikoninio padėklo ir akmens. Ant akmens gaunasi su tokia traškia plutele