Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(daimar @ 2009 08 04, 22:10)
Taigi, klausimelis butu: ar gali darbdavys tik priemes atgal i darba is karto atleisi  (savo noru iseiti nesiruosiu)? Ar priklausytu iseitine kompensacija?  g.gif
Beje, ar suejus 3 metu terminui pries griztant i darba reikia parasyti prasyma pries 14d, ar galiu tiesiog sekancia diena po vaiko gimtadienio ateiti i darba?  ax.gif

1. Nesuėjus, jeigu norėsite grįžti anksčiau mirksiukas.gif
2. Negalės jūsų atleisti. Išeitinė be abejo jums priklausytu. Ji skaičiuojama pagal darbo stažą toje darbovietėje. smile.gif
Atsakyti
Laba,

noriu paklausti tokio dalykelio, gal kas nors susiduret. Siuo metu esu vaiko prieziuros atostoguose iki 2m. Viename is interneto portalu perskaiciau, kad mamytems darbo vieta(pareigos) saugoma tik metus laiko. Darbo Kodekse suradau, kad darbo vieta saugoma 3 metus. Dabar esu pasimetusi ir nezinau ar galiu tiketis, kad sugrizus i darba po 2 metu - grišiu i savo pareigas, ar tam tad gauti tas pacias pareigas butina i darba grizti po 1 vaiko auginimo metu?
Atsakyti
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
3. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.

Reikia vadovautis tik LR DK, o ne VBS. biggrin.gif
Atsakyti
Po sočių atostogų motinų laukia šaltas dušas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(com @ 2009 08 04, 14:44)
Su darbuotojais, auginanciais vaikus iki 3 metu, darbo sutartis negali buti nutraukta, jeigu nera darbuotojo kaltes (DK 132.2)
Taigi, jusu negali atleisti is darbo nei del etatu mazinimo, nei juo labiau priversti paciai rasyti prasyma, jeigu jus to nenorite. Kai vaikui sukaks 3 metai, tai sios garantijos neteksite.

o realybe tokia, kad jei nores ismest - tai ismes (tiksliau iseis patys zmones) be jokiu ten istatymu
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 08 05, 12:26)

Bet jau tokias nesamones raso doh.gif Tos, kurios dirbtinai pasididino ir taip zino, kad tokiu pinigu nebegaus, gi ne kvailos yra. O kas dirbo normaliai ir saziningai, grys i darba su tom paciom salygom. Tiesa, dabar atlyginimas daug kur sumazintas, bet juk mamos zino, kokia dabartine situacija ir kodel ju laukia "saltas dusas?? Mokslininke nusisnekejo i lankas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MaiMa: 05 rugpjūčio 2009 - 16:09
QUOTE(MaiMa @ 2009 08 05, 17:07)
Bet jau tokias nesamones raso  doh.gif Tos, kurios dirbtinai pasididino ir taip zino, kad tokiu pinigu nebegaus, gi ne kvailos yra. O kas dirbo normaliai ir saziningai, grys i darba su tom paciom salygom. Tiesa, dabar atlyginimas daug kur sumazintas, bet juk mamos zino, kokia dabartine situacija ir kodel ju laukia "saltas dusas?? Mokslininke nusisnekejo i lankas  doh.gif

Rimtai? O kodel apie bankrotu epidemija pamirsote? I darba garantuotai gali grizti tik biudzetininkai
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2009 08 05, 15:46)
Rimtai? O kodel apie bankrotu epidemija pamirsote? I darba garantuotai gali grizti tik biudzetininkai

Cia nebuvo snekama apie bankrotus. Cia snekama apie gryzima i darba, o ar jis garantuotas, cia jau individualus atvejis.
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2009 08 05, 16:20)
o realybe tokia,

Visokiu ju buna, tu realybiu.
Atsakyti
QUOTE(com @ 2009 08 04, 14:44)
Su darbuotojais, auginanciais vaikus iki 3 metu, darbo sutartis negali buti nutraukta, jeigu nera darbuotojo kaltes (DK 132.2)
Taigi, jusu negali atleisti is darbo nei del etatu mazinimo, nei juo labiau priversti paciai rasyti prasyma, jeigu jus to nenorite. Kai vaikui sukaks 3 metai, tai sios garantijos neteksite.

Atleisti gal ir negali, bet jei darbdavys neturi iš ko mokėt atlyginimo, tai vis vien sėdės be pinigų.
Man tik keista ko žmogus panikuoja dar negrįžęs į darbą. Gal visai niekas neketina iš karto išmesti. Be to, visada galima pasiklausinėti pas kolegas, kokia situacija darbe.
Atsakyti
Gal yra nusimananciu sioje situacijoje arba zinot, kas galetu pakonsultuot ? 4u.gif

Rugpjucio pab. vaikui sueina 2 metai, turiu grizti i darba. Taciau grizus yra siuloma pasirasyti blogesne sutartis nei buvo arba pasiuloma iseiti ismokant kompensacija. Mane domina ar gali darbdavys pabloginti darbo salygas grizus po vaiko prieziuros atostogu? Nes skaiciau istatymo pataisa, jog negali bloginti salygu nei buvo pries tai. Taciau, nepamineta,jei blogina visiem ar tokiu atveju vistiek esam isimtis ar vis delto darbdavys gali salygas pabloginti? Dirbu skrydziu palydove. Sutartyje siuloma daug mazesnis bazinis atlyginimas nei buvo bei darbo baze Ryga. Jeigu as nesutiksiu su sia sutartim, man bus pasiulyta iseitine kompensacija. Kompanijoj dirbu 5 metus, zinau, kad priklausytu kompensacija uz 4 menesius. Auginu 2 vaikus. Ar nuo to priklauso kompensacijos dydis? Ar tik nuo darbo stazo? Koks vidurkis skaiciuojant kompensacija turi buti imamas?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
As irgi noreciau pasiteirauti: Grizau i darba po auginimo atostogu, ir darbdavys, motyvuodamas, kad mano vaikas sirgs ( jis tikrai labai daznai serga) pasake, kad sumazina man atlyginimo koeficienta-tai reiskia darbo vieta , pareigos, darbo laikas - tie patys, tik atlyginimas mazesnis. Ar jis teisus? Aciu.
P.S. Dirbu biudzetinej istaigoj...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savani: 16 rugpjūčio 2009 - 17:57