QUOTE(ZITULYA @ 2010 04 29, 14:08)
Motinystes atostogos pas mane baigiasi tik 2011 metais . As noreciau grizti i darba kai vaikui sukaks 2 metukai, tai nuo birzelio 1dienos . Ar darbdavys privalo mane paimti i darba?
Privalo, tik parašykite pranešimą prieš 14 dienų.
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.
2. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.
3. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
Papildyta:
QUOTE(Edita K. @ 2010 04 29, 12:27)
Labas,
Sugrizimas i darba ir man tapo "galvos skausmu"
Esu vaiko prieziuros atostogose dar iki s.m.rugsejo men. (prasymas atostogauti 2 metams),isgirdau,kad mano darboviete reorganizuojasi,o tiksliau padalinys kur dirbu uzsidaro. Kiek suprantu,tai mane,kad mano darbo vieta naikinasi,turi ispeti pries 4 men.,nesvarbu ar as dabar atostogauju ar ne,o rugsejo men.kai baigsis atostogos turetu atleisti saliu susitarimu (aisku darbdavys pirmiausia siulys si varianta) arba etatu mazinimas? Del iseitines,jei tarsimes pagal pirma varianta,tai kaip susitarsim,o jei etatu mazinimu - kiek man priklausytu pagal istatyma iseitines?
Negalima atleisti darbuotojo reorganizacijos metu.
138 straipsnis. Apribojimai nutraukti darbo sutartį reorganizuojant įmonę
Įmonės, įstaigos, organizacijos savininko, jų pavaldumo, steigėjo ar pavadinimo pasikeitimas, įmonės, įstaigos ar organizacijos sujungimas, padalijimas, išdalijimas ar prijungimas prie kitos įmonės, įstaigos ar organizacijos, verslo ar jo dalies perdavimas negali būti teisėta priežastis nutraukti darbo santykius.
Įspėti apie DS nutraukimą atostogų, ligos metu yra draudžiama.
Išeitinė skaičiuojama pagal darbo stažą toje bendrovėje:
140 straipsnis. Išeitinė išmoka
1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį ir 136 straipsnio 1 dalies 6 punktą, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
1) iki dvylikos mėnesių vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
2) nuo dvylikos iki trisdešimt šešių mėnesių dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
3) nuo trisdešimt šešių iki šešiasdešimties mėnesių trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
4) nuo šešiasdešimties iki šimto dvidešimties mėnesių keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
5) nuo šimto dvidešimties iki dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių penkių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
6) daugiau kaip dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių šešių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio.
Šalių susitarimas dar nėra blogai, jus gi galite siulyti ir savo variantus
Jus neprivalote sutikti su darbdavio pasiūlymu. Pagal LR DK 125 str. jus turite 7 dienas apgalvoti pasiūlymą, jeigu jis netinka, jus siūlote savo sąlygas, tadum darbdavys svarsto