Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Marija5 @ 2010 04 23, 13:52)
Galite parašyti iki vaikui sueis treji metukai, jeigu norėsite grįžti anksčiau, rašote pranešimą prieš 14 dienų, kad planuojate grįžti ir viskas. Darbdavys neturi teisės nepriimti.  mirksiukas.gif

4u.gif aciuks.gif
Atsakyti
na zodziu aiskiau nepasidare po advokato konsultacijos...Marija, tu pas mus geriausia advokate smile.gif zinau kad kazkur rasei, bet neberandu blush2.gif kaip reikia rasyti ta prasyma kad ateini i darba. As galvoju kad parasysiu kita savaite zinute el pastu kad esu pasiruosusi grizti kaip ir taremes. Tada gausiu tel skambuti - mes taves nepriimam. Ka tada daryt?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 04 23, 16:43)
na zodziu aiskiau nepasidare po advokato konsultacijos...Marija, tu pas mus geriausia advokate smile.gif zinau kad kazkur rasei, bet neberandu  blush2.gif kaip reikia rasyti ta prasyma kad ateini i darba. As galvoju kad parasysiu kita savaite zinute el pastu kad esu pasiruosusi grizti kaip ir taremes. Tada gausiu tel skambuti - mes taves nepriimam. Ka tada daryt?

Ačiū už gražius žodžius blush2.gif
Matai, šiuo atveju prašymas nėra rašomas, nes tau baigiasi atostogos ir tu grįžti į darbą.
Gal geriau būtų surašyti pranešimą. Tiesą sakant, net ne labai įsivaizduoju ku rašyti doh.gif

PRANEŠIMAS
0000-00-00
Vadovaujantis prašymu dėl vaiko priežiūros atostogų iki vaikui sueis treji metukai [gerai būtų nurodyti prašymo datą], informuoju/pranešu [kaip gražiau skamba], kad ketinu grįžti į darbą joms pasibaigus ir eiti savo pareigas nuo [nurodote datą].

Pagarbiai
pareigos
Vardas Pavardė

Niu gal taip. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 04 23, 15:48)
Ačiū už gražius žodžius  blush2.gif
Matai, šiuo atveju prašymas nėra rašomas, nes tau baigiasi atostogos ir tu grįžti į darbą.
Gal geriau būtų surašyti pranešimą. Tiesą sakant, net ne labai įsivaizduoju ku rašyti  doh.gif

PRANEŠIMAS
0000-00-00
Vadovaujantis prašymu dėl vaiko priežiūros atostogų iki vaikui sueis treji metukai [gerai būtų nurodyti prašymo datą], informuoju/pranešu [kaip gražiau skamba], kad ketinu grįžti į darbą joms pasibaigus ir eiti savo pareigas nuo [nurodote datą].

Pagarbiai
pareigos
Vardas Pavardė

Niu gal taip.  ax.gif

Grazu mirksiukas.gif
Atsakyti
jo, taip visai gerai skamba. Data susizinosiu, is Sodros pasiimsiu isakymo apie atostogu suteikima, kopija.
Na o gal is praktikos zinai kokia tikimybe kad mane atleis, na pripaisys man kokia nors mano kalte ar pan. Na pvz kad blogai pareigas atlieku ar pan...
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 04 23, 16:43)
Tada gausiu tel skambuti - mes taves nepriimam. Ka tada daryt?

Tokiu atveju rašome kitą pranešimą.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Darbo kodekso 180 str. 3 d., per atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai laikotarpį darbdavys privalo palikti darbo vietą.
Panaikinus mano darbo vietą, prašau suteikti lygiavertę darbo vietą (pareigas) ne mažiau palankiomis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį.
Aišku dar galima įrašyti, kad pažeidus jūsų kaip darbuotojos teises kreipsites į VDI.

Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2010 04 23, 16:57)
jo, taip visai gerai skamba. Data susizinosiu, is Sodros pasiimsiu isakymo apie atostogu suteikima, kopija.
Na o gal is praktikos zinai kokia tikimybe kad mane atleis, na pripaisys man kokia nors mano kalte ar pan. Na pvz kad blogai pareigas atlieku ar pan...

Parašysiu jau iš namu biggrin.gif

Šiaip labai ilga procedūra skiriant nuobaudas už darbo drausmės pažeidimą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 04 23, 15:59)

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Darbo kodekso 180 str. 3 d., per atostogų vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai laikotarpį darbdavys privalo palikti darbo vietą.
Panaikinus mano darbo vietą, prašau suteikti lygiavertę darbo vietą (pareigas) ne mažiau palankiomis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį.
Aišku dar galima įrašyti, kad pažeidus jūsų kaip darbuotojos teises kreipsites į VDI.
Papildyta:

Parašysiu jau iš namu  biggrin.gif

Šiaip labai ilga procedūra skiriant nuobaudas už darbo drausmės pažeidimą.  mirksiukas.gif

Kaip dziugu, kad yra toks ismanatys zmogus forume, tikrai malonu ir dekuj tau aciuks.gif
O gal tavo darbas sisije su personalu blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 04 23, 16:59)

Papildyta:

Parašysiu jau iš namu  biggrin.gif

Šiaip labai ilga procedūra skiriant nuobaudas už darbo drausmės pažeidimą.  mirksiukas.gif

tai gerai, nes mano tikslas nelikti be pajamu kol rasiu kita darba. Tai kol ten ka irodys, vistiek pinigelius tures moketi.
Man dar idomu kiek sansu pralosti tokia byla...ta prasme ar galiu drasiai samdytis geriausia advokata ir buti tikra kad islaidas paskui priteis darbdaviui smile.gif nes mano kontora kaip jau ir sakiau, irgi viena is kruciausiu advokatu kontoru, tai but gerai samdytis konkurentus manes gint, na kad jau tikrai kvalifikuotai apgintu....
Atsakyti
Na tavo situacija tikrai įdomi. Negi su tavimi taip pasielgs.
Darbo kodeksas galioja visiems.
Tau reikia rinkti popieriukus, visus būtinai.
Jeigu tau darbo vietos nėra, gal pavyks susitarti ir nutraukti DS šalių susitarimu.
Kai nežinau darbdavių, sunku ką ir pasakyti.
Teismas visada stoja į darbuotojo pusę, na gal ne visada, bet darbuotojas visada laikomas silpnesne šalimi.
Dirbu buhalterijos apskaitos įmonėje, mačiau labai daug visko. Tik mano atveju, deja, tenka dirbti visų darbdavių pusėje. Ginti juos nuo sąžiningų ir nesąžiningų darbuotojų.
Tačiau darbuotojai laimėjo. biggrin.gif Buvo nesumokėtas DU, tai sumokėjo ir DU ir VDU už pradelstas dienas. Net trys darbuotojai.
Teko neseniai lankytis seminare, kur advokatas papasakojo apie savo bylas, kuriose laimėjo ne mažai darbuotojų.
Tai, manau, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Kai grįžau po vaiko priežiūros atsotogų į darbą, sakė, kad turiu nepanaudotų atostogų net 46 dienas: vaikas gimė 2007 kovą, į nėštumo atostogas išėjau vasarį, taigi, tais metais paprastų atostogų neėmiau (paprastai mums priklauso 56 dienos). Grįžtant (2009-03-21) sakė, kad galėsiu 46 dienas išnaudoti kada norėsiu. Vakar sužinau, kad turiu tik 4 (keturias) dienas, o va jei nebūčiau grįžusi, būčiau turėjusi 46, nors būtent grįžtant niekas nieko nesakė, o aš, deja, neišmanau tokių dalykų... Dabar kalba man apie kažkokį atsiskaitomąjį laikotarpį. Kur čia tiesa? Gal ieškoti teisininko pagalbos?
Atsakyti
QUOTE(nrimto @ 2010 04 24, 07:33)
Sveikos smile.gif Kai grįžau po vaiko priežiūros atsotogų į darbą, sakė, kad turiu nepanaudotų atostogų net 46 dienas: vaikas gimė 2007 kovą, į nėštumo atostogas išėjau vasarį, taigi, tais metais paprastų atostogų neėmiau (paprastai mums priklauso 56 dienos). Grįžtant (2009-03-21) sakė, kad galėsiu 46 dienas išnaudoti kada norėsiu. Vakar sužinau, kad turiu tik 4 (keturias) dienas, o va jei nebūčiau grįžusi, būčiau turėjusi 46, nors būtent grįžtant niekas nieko nesakė, o aš, deja, neišmanau tokių dalykų... Dabar kalba man apie kažkokį atsiskaitomąjį laikotarpį. Kur čia tiesa? Gal ieškoti teisininko pagalbos?

Jei jūs tų atostogų nepanaudojote, jos niekur dingti negalėjo, nebent jie patys buvo jums blogai jas suskaičiavę ir klaidingai jums pasakę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 04 23, 23:08)
Na tavo situacija tikrai įdomi. Negi  su tavimi taip pasielgs.
Darbo kodeksas galioja visiems.
Tau reikia rinkti popieriukus, visus būtinai.
Jeigu tau darbo vietos nėra, gal pavyks susitarti ir nutraukti DS šalių susitarimu.
Kai nežinau darbdavių, sunku ką ir pasakyti.
Teismas visada stoja į darbuotojo pusę, na gal ne visada, bet darbuotojas visada laikomas silpnesne šalimi.

darbdaviau advokatu kontora. Ojojoj manau bus sunku...na bet gal kaip nors...As tik zinau kad jeigu manes nenores ten priimti, tai kompensacijos irgi nemokes...nes vienai jau taip buvo, kazkada rasiau - isejo su 1000 lt tipo kompensacija....bet ji nusprende nekelti bangu ir negadinti nervu....
Kokius popieriukus reiktu surinkti?
Atsakyti