tai ar kas zino atsakyma i mano klausimus?
QUOTE(Driuliukas @ 2010 04 14, 18:34)
Sveikos merginos,
Turiu kelis klausimelius:
1) Jei imoneje dirbau 2 metus ir isejau VPA,prasyma rasiau 2 metams,bet tarkim,jei prasitesciau iki 3 metu, noriu paklausti,kaip skaicuojas stazas tokiu atveju iseitinei kompensacijai gauti:ar tik uz 2 metus ar uz 4,ar uz 5?
2) Dar norejau pasitikslinti,ar pries 4men turi ispeti apie atleidima,jei kol augini vaika iki 12 metu(ar tai 14... )?
Is anksto aciu
Turiu kelis klausimelius:
1) Jei imoneje dirbau 2 metus ir isejau VPA,prasyma rasiau 2 metams,bet tarkim,jei prasitesciau iki 3 metu, noriu paklausti,kaip skaicuojas stazas tokiu atveju iseitinei kompensacijai gauti:ar tik uz 2 metus ar uz 4,ar uz 5?
2) Dar norejau pasitikslinti,ar pries 4men turi ispeti apie atleidima,jei kol augini vaika iki 12 metu(ar tai 14... )?
Is anksto aciu
129 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbdavio iniciatyva, kai nėra darbuotojo kaltės
...
4. Darbo sutartis su darbuotojais, kuriems iki teisės gauti visą senatvės pensiją liko ne daugiau kaip penkeri metai, asmenimis iki aštuoniolikos metų, neįgaliaisiais, darbuotojais, auginančiais vaikų iki keturiolikos metų, gali būti nutraukta tik ypatingais atvejais, jeigu darbuotojo palikimas darbe iš esmės pažeistų darbdavio interesus.
...
130 straipsnis. Įspėjimas apie darbo sutarties nutraukimą
1. Darbdavys turi teisę nutraukti darbo sutartį raštu pasirašytinai įspėjęs darbuotoją prieš du mėnesius. Darbuotojai, nurodyti šio Kodekso 129 straipsnio 4 dalyje, apie atleidimą iš darbo turi būti įspėti ne vėliau kaip prieš keturis mėnesius.
Įskaitomas laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai.
P.S. Kai nesulaukiate atsakymo į klausimą, geriau būtų jį cituoti, nes tenka ieškoti klausimo, kas užima ne mažai laiko
Netaikau asmeniškai. Tiesiog taip būtų žymiai patogiau.
Aciu Marija5 uz atsakyma ir pastebejima
Tik i pirma klausima atsakymo taip ir nesulaukiau,gal kas zinote:
Aciu uz atsakyma
Aciu uz atsakyma
QUOTE(Driuliukas @ 2010 04 16, 13:50)
Aciu Marija5 uz atsakyma ir pastebejima
Aciu uz atsakyma
Aciu uz atsakyma
5
Aciu,Volpex
Yra nutarimas, tačiau galioja biudžetininkams:
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Jeigu bendrovėje nėra nustatyta tvarka, manau, reikėtu vadovautis šia.
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Jeigu bendrovėje nėra nustatyta tvarka, manau, reikėtu vadovautis šia.
o man iškilo štai koks klausimas: vaiko auginimo atostogos baigiasi balandžio 24d., balandžio mėn, gavau mažesnę pašalpą iš sodros bet juk visada mokėjo už praėjusį mėn., ar paskutinį mėn. kitaip?
QUOTE(Marija5 @ 2010 04 16, 12:52)
130 straipsnis. Įspėjimas apie darbo sutarties nutraukimą
1. Darbdavys turi teisę nutraukti darbo sutartį raštu pasirašytinai įspėjęs darbuotoją prieš du mėnesius. Darbuotojai, nurodyti šio Kodekso 129 straipsnio 4 dalyje, apie atleidimą iš darbo turi būti įspėti ne vėliau kaip prieš keturis mėnesius.
Kuo toliau tuo neaiškiau man
Jei turi perspėti prieš 4 mėn. O aš grįžtu tarkim ir pasako : viskas tavo darbo vietos nebėra.
Ką man pasiūlys ? 4 mėn dar dirbti "kažką" ar iš karto sutikti su išeitine
Labas rytas, merginos
Gal galite ir man patarti ar taip galima...
Jegu prasymas parasytas iki 2 metu, pvz iki 1 rugsejo.Ateini rugpjucio men rasai prasyma isleisti atostogu (per 2 metus sukaupe kaz kiek dienu, pzv su 1 dukra pries 5 metus buvo sukaupta 14 dienu) ir is karto rasai prasyma kad namuosia busi iki 3 metu vaiku. Ar galima ir dabar taip?Ar geriau ta 2 prasyma rasyti po pvz.savaites ?
Jegu prasymas parasytas iki 2 metu, pvz iki 1 rugsejo.Ateini rugpjucio men rasai prasyma isleisti atostogu (per 2 metus sukaupe kaz kiek dienu, pzv su 1 dukra pries 5 metus buvo sukaupta 14 dienu) ir is karto rasai prasyma kad namuosia busi iki 3 metu vaiku. Ar galima ir dabar taip?Ar geriau ta 2 prasyma rasyti po pvz.savaites ?
QUOTE(~MILENA~ @ 2010 04 22, 10:13)
Labas rytas, merginos
Jus visada galite pratęsti atostogas iki vaikui sukaks treji metai, o darbdavys privalo jas suteikti.
Kas liečia kasmetines atostogas, jos yra suteikiamos šalių susitarimu.
O rašyti galite kaip norite, nors ir 2 prašymus iš karto, jeigu darbdavys sutinka.