Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Norna @ 2010 03 31, 13:48)
Ar galiu tik grįžusi į darbą iškart išeiti apmokamų atostogų( aš jų turiu). Ir kaip čia būtų: išeiti atostogų galėčiau pirmąją ar antrąją savo grįžimo dieną( ar privalau nors vieną dieną dirbti)? Ačiū

QUOTE(Marija5 @ 2010 03 31, 14:51)
Galima, jeigu tik darbdavys sutinka.  smile.gif

Dar tikslinuosi ax.gif . Ar būtinai reikia man grįžus nors vieną dieną dirbt, ar įmanoma tą pačią dieną grįžt ir tą pačią dieną pradėt atostogaut. Ačiū
Atsakyti
Direbti nereikia juk prašymą galite ir paštu atsiusti arba atvykti į darbovietę parašyti prašymą ir pasirašyti ant įsakymo. smile.gif

Ar darbdavys sutinka jus išleisti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 04 06, 14:50)
Direbti nereikia juk prašymą galite ir paštu atsiusti arba atvykti į darbovietę parašyti prašymą ir pasirašyti ant įsakymo.  smile.gif

Ar darbdavys sutinka jus išleisti? smile.gif

Tiesa sakant, dar nežinau biggrin.gif . Čia tik garsiai sapnuoju ir tikiuosi, kad sutiks biggrin.gif
Atsakyti
Tai iš pradžių pasikalbėkite su darbdaviu mirksiukas.gif Gal nesuteiks atostogų, ką gali žinoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Norna @ 2010 04 06, 14:00)
Dar tikslinuosi  ax.gif . Ar būtinai reikia man grįžus nors vieną dieną dirbt, ar įmanoma tą pačią dieną grįžt ir tą pačią dieną pradėt atostogaut. Ačiū

man rodos kad galima ir nedirbus prasitesti mirksiukas.gif
Atsakyti
Svarbiausia, kad darbdavys sutiktu. Juk atostogos suteikiamos šalių susitarimu, jeigu nėra atostogų grafiko. mirksiukas.gif
Atsakyti
jeigu grysti i darba kai vaikui sueina du metukai, ar yra galimybe padirbti ir vel iseiti auginimO tostogu(nes juk galima iki vaikui sueis trys metukai)
gal kas zinot? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Tinginiuke* @ 2010 04 11, 00:54)
jeigu grysti i darba kai vaikui sueina du metukai, ar yra galimybe padirbti ir vel iseiti auginimO tostogu(nes juk galima iki vaikui sueis trys metukai)
gal kas zinot? 4u.gif

Galima, kodėl gi ne.
Atsakyti
Sveikos merginos, smile.gif

Turiu kelis klausimelius:
1) Jei imoneje dirbau 2 metus ir isejau VPA,prasyma rasiau 2 metams,bet tarkim,jei prasitesciau iki 3 metu, noriu paklausti,kaip skaicuojas stazas tokiu atveju iseitinei kompensacijai gauti:ar tik uz 2 metus ar uz 4,ar uz 5?
2) Dar norejau pasitikslinti,ar pries 4men turi ispeti apie atleidima,jei kol augini vaika iki 12 metu(ar tai 14... blush2.gif )?

Is anksto aciu 4u.gif

Atsakyti
Sveikos, norejau pasiklausti, gal cia ir ne i tema, kaip su tom darbo vietom. Dirbau viename padalinyje, paskui pastojau, isejau i dekreta, dabar greitai vel darban. Ar gali darbdavys mane siusti dirbti i visiskai kita padalini, ar as galiu "kovoti" del savo senosios vietos?
Atsakyti
QUOTE(laukiu mazo stebuklo @ 2010 04 15, 14:11)
Sveikos, norejau pasiklausti, gal cia ir ne i tema, kaip su tom darbo vietom. Dirbau viename padalinyje, paskui pastojau, isejau i dekreta, dabar greitai vel darban. Ar gali darbdavys mane siusti dirbti i visiskai kita padalini, ar as galiu "kovoti" del savo senosios vietos?

Labas,mane irgi domina,kiek girdejau,kad darbo vieta saugoma ta pati,jei grizti po 2 metu vaiko auginimo,as dirbu valstybes tarnyboje,gal kas su tuo susidures atsakys mums g.gif
Atsakyti
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.
2. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.
3. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
Atsakyti