Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(ALINA24 @ 2010 03 15, 14:28)
Laba diena,
Turiu ir as man rupima kalusyma........
Mano dukrelei liepa sueis 2metukai o antra vaikuti pagimdysiu gruodzio menesi. Dabar nezinau ka man daryti ta laikotarpi nuo rugpjucio iki gruodzio? Mano sena darboviete bankrutavo,neturi kur grizti i darba.

jei norite gauti išmokas teks dirbti. jei nenorite - galite nedaryti nieko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ALINA24 @ 2010 03 15, 15:28)
Laba diena,
Mano dukrelei liepa sueis 2metukai o antra vaikuti pagimdysiu gruodzio menesi. Dabar nezinau ka man daryti ta laikotarpi nuo rugpjucio iki gruodzio? Mano sena darboviete bankrutavo,neturi kur grizti i darba.

pasikonsultuokit su darbo birza dar.
Atsakyti
QUOTE(ALINA24 @ 2010 03 15, 14:28)
Laba diena,

Pirmiausia jums ir nereikia niekur grįžti, nes vaiko auginimo atsotogos yra iki 3 metų, o jūsų mergaitei bus tik 2 metukai, kai pagimdysit kitą, pildant dokumentus nurodysit, kad skaičiuotų iš ankstesnių laikotrapių t.y. iš tų pačių kaip gavot su pirmu vaiku. Jei gimdysit gruodį tai apie rugsėjį ar spalį prasidės dekretinės atostogos, tada įmonėje nutrauksit atostogas su pirmu vaiku ir apsiforminsit dekretines su antru.
oi apie bankrotą praleidau doh.gif , bet vis tiek turėtų jums skaičiuoti iš buvusio laikotarpio, nes čia vis tik ne savo noru išėjimas g.gif
ir dar čia gal ne biržos, bet sodroje reiktų klaustis, jie išmokas skaičiuoja ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AZUBA: 15 kovo 2010 - 18:21
QUOTE(AZUBA @ 2010 03 15, 19:16)
Pirmiausia jums ir nereikia niekur grįžti, nes vaiko auginimo atsotogos yra iki 3 metų, o jūsų mergaitei bus tik 2 metukai, kai pagimdysit kitą, pildant dokumentus nurodysit, kad skaičiuotų iš ankstesnių laikotrapių t.y. iš tų pačių kaip gavot su pirmu vaiku. Jei gimdysit gruodį tai apie rugsėjį ar spalį prasidės dekretinės atostogos, tada įmonėje nutrauksit atostogas su pirmu vaiku ir apsiforminsit dekretines su antru.
oi apie bankrotą praleidau  doh.gif , bet vis tiek turėtų jums skaičiuoti iš buvusio laikotarpio, nes čia vis tik ne savo noru išėjimas  g.gif
ir dar čia gal ne biržos, bet sodroje reiktų klaustis, jie išmokas skaičiuoja  ax.gif

Na kazi, ar jau taip puls kazka skaiciuoti, jeigu nebus darbdavio, kuris isleis atostogu. Juk i sodra reikes atnesti isakyma is darbo apie isleidima vaikui auginti g.gif
Atsakyti
QUOTE(AZUBA @ 2010 03 15, 18:16)
Pirmiausia jums ir nereikia niekur grįžti,
<...>
oi apie bankrotą praleidau  doh.gif , bet vis tiek turėtų jums skaičiuoti iš buvusio laikotarpio, nes čia vis tik ne savo noru išėjimas  g.gif

neklaidinkite. jei bankrotas įvyko jau pagimdžius pirmąjį vaiką vistiek teks darbintis kad būtų galimybė prašyti kad skaičiuotų kaip su pirmuoju.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 03 15, 19:25)
neklaidinkite. jei bankrotas įvyko jau pagimdžius pirmąjį vaiką vistiek teks darbintis kad būtų galimybė prašyti kad skaičiuotų kaip su pirmuoju.

o jeigu eit i darbo birza ir prasytis bedarbio statuso? vis pasalpa siokia tokia priklausytu...
Atsakyti
QUOTE(ALINA24 @ 2010 03 15, 15:28)
Laba diena,

QUOTE(lairam @ 2010 03 15, 15:31)
Na manau, kad Jums reikėtų ieškotis naujo darbo. Nes, jeigu pagimdysite leliuką būdama bedarbė, tai jokių pinigėlių negausite  schmoll.gif ...

QUOTE(l'eau @ 2010 03 15, 16:09)
jei norite gauti išmokas teks dirbti. jei nenorite - galite nedaryti nieko smile.gif

QUOTE(AZUBA @ 2010 03 15, 19:16)
ir dar čia gal ne biržos, bet sodroje reiktų klaustis, jie išmokas skaičiuoja  ax.gif

QUOTE(l'eau @ 2010 03 15, 19:25)

paskaiciau, ir 'susibalamutijau' dabar visai... kaip is tiesu, jei mano vaikiukui sueis 2 metai rugpjucio 31 diena, o as zadu auginti iki 3 metu ir neiti i darba. Jei tuo laiku pastosiu (na, i dekreta iseiciau anksciau nei pirmam vaikui sueina 3 metai), tai ar man butinai reik grizti i darba ir padirbt ten kelis menesius, ar toliau likti vaiko prieziuros atostogose? juk skaiciuot turetu is to pacio laikotarpio, kaip ir pirmam g.gif ... Ar jau cia nesiskaitytu pametinukai ir tada netureciau reikiamo 12 men stazo? unsure.gif
Atsakyti
taigi temoje ne kartą labai aiškiai atsakyta :
*darbintis reikia jei pastojama po darbdavio bankroto
*iš to paties laikotarpio kaip pirmam neskaičiuos
*yra galimybė pasirinkti kad skaičiuojant pašalpą antram imtų jau apskaičiuotą du
*tokio termino kaip pametinukai įstatyme nėra ir nėra svarbu kam kaip skaitytusi
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 03 16, 18:17)
taigi temoje ne kartą labai aiškiai atsakyta :
*darbintis reikia jei pastojama po darbdavio bankroto
*iš to paties laikotarpio kaip pirmam neskaičiuos
*yra galimybė pasirinkti kad skaičiuojant pašalpą antram imtų jau apskaičiuotą du
*tokio termino kaip pametinukai įstatyme nėra ir nėra svarbu kam kaip skaitytusi

aciu uz atsakyma, bet nieko aiskiau nepasidare... sorry, kad neskaiciau visos temos labai idemiai....nors ir skaitant tokie pat klausimai iskyla.

na, del bankroto tai suprantu, bet toliau tai nelabai supratau, ka norejot pasakyt.

tai jei pastoju iki vaikui sukaks 3 metai, skaiciuos pasalpa pagal ka? pagal paskaiciuota DU ( tai tas pats, kaip ir pirmam vaikui?)... is kokio laikotarpio skaiciuos tada, jei rasot, kad is to pacio laikotarpio neskaiciuos? jei negriztu i darba po 2 metu vaiko auginimo atostogu...
na, istatyme termino pametinukai nera... bet visur tas labai akcentuojama...
Atsakyti
laina12 tarkim i dekreta jus iseinate 2011 sausio 1 ; pagal istatyma pasalpa skaiciuosis pagal pajamas nuo 2010 sausio 1 iki 2010 gruodzio 31 ir jeigu i si laikotarpi ieina nors viena diena vaiko prieziuros atostogu, tai jus galite pasirinkti, kad skaiciuotu pagal jau paskaiciuota DU pirmam vaikui. Vaiko prieziuros atostogu pasalpa skaiciuosis taip pat is 12 men laikotarpio ir jeigu i ji ieis nors viena diena vaiko prieziuros atostogu su ankstesniu vaiku, tai galesite taip pat rinktis, kad skaiciuotu pagal jau paskaiciuota DU tik pasalpa bus mazesne nei su pirmu , nes nuo liepos 1 mazina mokamus procentus.
Atsakyti
QUOTE(lina.pukotukas @ 2010 03 17, 00:03)
laina12 tarkim i dekreta jus iseinate 2011 sausio 1 ; pagal istatyma pasalpa skaiciuosis pagal pajamas nuo 2010 sausio 1 iki 2010 gruodzio 31 ir jeigu i si laikotarpi ieina nors viena diena vaiko prieziuros atostogu, tai jus galite pasirinkti, kad skaiciuotu pagal jau paskaiciuota DU pirmam vaikui. Vaiko prieziuros atostogu pasalpa skaiciuosis taip pat is 12 men laikotarpio ir jeigu i ji ieis nors viena diena vaiko prieziuros atostogu su ankstesniu vaiku, tai galesite taip pat rinktis, kad skaiciuotu pagal jau paskaiciuota DU tik pasalpa bus mazesne nei su pirmu , nes nuo liepos 1 mazina mokamus procentus.

labai aciu 4u.gif tikrai aiskiai ir issamiai atsakete 4u.gif
o del procentu sumazinimo tai zinau... tuo labiau, itariu,kad cia tikrai ne paskutinis pakeitimas ir mazinimas smile.gif
Atsakyti
sveiki, mano darboviete (UAB) uzsidare, bet bankroto nepaskelbe, man i darba po 2 meyu vaiko prieziuros atostogu reiketu grizti vasara, taciau kaip ir nera kur blink.gif ar man yra sansu gauti iseitine kompensacija ar dar ka is darbdavio/ ar jis tiesiog gali pasakyti kad darbo nera ir pan... doh.gif
Atsakyti