Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(pukuotukas @ 2010 03 05, 17:03)
Sveikutes, gal yra ismananciu ir gales man padeti  blush2.gif  nes nebezianu kur ieskoti informacijos.
Stuacija tokia, mano dukrytei kovo 20d. sueina 2m. ir as noriu grysti i darba, bet man bunant motinystes atostogose mano padalini pardave kitai imonei , visi darbuotojai dabar dirba ten . As likau senajame UAB ir labai noreciau ten pasilikti , bet jie sako kad neturi man vietu . Nuejau siandiena rasyti prasimo primti po atostogu, o jie praso dar palaukti nes neturi sprendimo ka su manim daryti. Sako mes laukiam tos firmos kur turi ta padalini sprendimo. Nezinau ka daryti , nes i ta nauja firma as nenoriu , juk ten ir nauja sutartis butu ir statusas jauciu kaip bandomasis laikotarpis? ar kaip? ar jie galetu bet kada mane imti ir atleisti nors vaikuj 3m nebus?
Ir ka daryti jei visgi man neras vietos senasis UAB ? unsure.gif
( dirbu administratore, senajame Uab taip pat puikai galeciau dirbti ta darba ten tokiu darbuotoju yra , nesu jokio spec. padalinio darbuotoja)
Prasau gal kas galite patarti ka daryti ? g.gif
nes dabar neparasiau net prasymo gryst nedave  doh.gif  sako 15d, paskambink bus aisku tai kaip cia dabar , as 22d planavau jau dirbti  verysad.gif

jei 22 d sueina vaikuciui du metukai ir jusu vaiko prieziuros atostogos baigiasi, nepraleiskit terminu. Prasymo negali neleist parasyt. Taip kad bent prasyma parasyt ir ateit 22 d i darba jus galit. O pasku tegu jau sprendzia. Nes jei baigsis motinystes atostogos, jus i darba nebusit grizus tai nzn kaip cia skaitysis....nebent jus iki 3 metu parasius.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 03 05, 22:20)
jei 22 d sueina vaikuciui du metukai ir jusu vaiko prieziuros atostogos baigiasi, nepraleiskit terminu. Prasymo negali neleist parasyt. Taip kad bent prasyma parasyt ir ateit 22 d i darba jus galit. O pasku tegu jau sprendzia. Nes jei baigsis motinystes atostogos, jus i darba nebusit grizus tai nzn kaip cia skaitysis....nebent jus iki 3 metu parasius.

taip parasius iki 3metuku . tai butu gryzimas anksciau , as labai pasimeciau nes nuejau ir pasake kad kolkas nerasyti , kai pasakiau kad man terminas sueina kai vaikuj 2metukai tai noriu gryst sako nesijaudink tu del tu datu . O ar galima pries trumpesni laika nei 14d. parasyt jei yra abieju saliu susitarimas ? unsure.gif nes dukrytei kovo 20 sueina 2metukai bet 21 sekmadienis tai norejau nuo 22dienos rasyt g.gif Idomu kaip galima suzinoti ar ten reorganizaciaja ar kaip jie sako pardavimas g.gif klausiau buvusiu bendradarbiu tai jie nezino net , nes tiek kartu mus svaide mete visur kad jau nesigaudo doh.gif
O jei pereiti i nauja darbovete , ju sutartise parasyta su viskuo kas buvo pirmoj DS tai kaip tada su atleidimu iki 3m? g.gif nu visiskas chaosas unsure.gif realiai tada ir tas zmogus turetu busti primtas kaip pavaduojantis ten kol as grysiu , o as nieko nezinau tai bepigu jiem ten spresti viska doh.gif jei nueiciau i darbo inspekcija gal man pagelbetu ka manot? nes situacija kad nezinau ko tiketis ir kas gali but , mane neramina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(pukuotukas @ 2010 03 06, 10:21)
taip parasius iki 3metuku . tai butu gryzimas anksciau , as labai pasimeciau nes nuejau ir pasake kad kolkas nerasyti , kai pasakiau kad man terminas sueina kai vaikuj 2metukai tai noriu gryst sako nesijaudink tu del tu datu . O ar galima pries trumpesni laika nei 14d. parasyt jei yra abieju saliu susitarimas ? unsure.gif nes dukrytei kovo 20 sueina 2metukai bet 21 sekmadienis tai norejau nuo 22dienos rasyt  g.gif Idomu kaip galima suzinoti ar ten reorganizaciaja ar kaip jie sako pardavimas g.gif  klausiau buvusiu bendradarbiu tai jie nezino net , nes tiek kartu mus svaide mete visur kad jau nesigaudo  doh.gif
O jei pereiti i nauja darbovete , ju sutartise parasyta su viskuo kas buvo pirmoj DS tai kaip tada su atleidimu iki 3m? g.gif nu visiskas chaosas  unsure.gif realiai tada ir tas zmogus turetu busti primtas kaip pavaduojantis ten kol as grysiu , o as nieko nezinau tai bepigu jiem ten spresti viska  doh.gif  jei nueiciau i darbo inspekcija gal man pagelbetu ka manot? nes situacija kad nezinau ko tiketis ir kas gali but , mane neramina  verysad.gif

jei yra abieju saliu susitarimas - galima bet kas, bet tas susitarimas koks? Zodinis? Tada nieko nereiskia. Nebent labai jau patikima ta kita salis smile.gif
I darbo inspekcija gali ir pasiskambinti, gal patars kazka del to isidarbinimo kitoj imonej.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 03 06, 12:34)
jei yra abieju saliu susitarimas - galima bet kas, bet tas susitarimas koks? Zodinis? Tada nieko nereiskia. Nebent labai jau patikima ta kita salis smile.gif
I darbo inspekcija gali ir pasiskambinti, gal patars kazka  del to isidarbinimo kitoj imonej.

kazkaip paskambinus jie labai ribotai kalba trumpi atsakymai zodis po zodzio traukti reikia. beto gal jie visgi ten galetu labaiu paziureti atieciau su savo asmens dokumentu ir butu aiskiau ta situacija visa g.gif
O susitarimas zodinis zinoma, manes net kabineta nesivede nors prasiau pasikalbet koridoriuj trumpai pasake kad dar nera sprendimo doh.gif O ka daryti tokiu atveju jeigu darbdavys atsisako priimti pareiskima? kreitis i darbo inspekcija ar ka? g.gif atrodo rimta firma garsiai pasakyciau patiket butu sunku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pukuotukas @ 2010 03 06, 11:12)
kazkaip paskambinus jie labai ribotai kalba trumpi atsakymai zodis po zodzio traukti reikia. beto gal jie visgi ten galetu labaiu paziureti atieciau su savo asmens dokumentu ir butu aiskiau ta situacija visa  g.gif
O susitarimas zodinis zinoma, manes net kabineta nesivede nors prasiau pasikalbet koridoriuj trumpai pasake kad dar nera sprendimo  doh.gif O ka daryti tokiu atveju jeigu darbdavys atsisako priimti pareiskima? kreitis i darbo inspekcija ar ka? g.gif atrodo rimta firma garsiai pasakyciau patiket butu sunku  doh.gif

As manau, parasyk pranesima kad iseini i darba ir viskas, cia jau ju problema , ka su tavim darys. Pareiskimas turi buti parasytas pries 14 dienu, nes jei neiseisi i darba , tada turii parasyti prasyma kad pratesi savo atostogas iki 3 metu.
As irgi buvau nuejus i darba, pakalbejau su virsininke, tai pasake kad darbo vietos nebera, bet kad priimti jie mane privalo, tai pasake kai arties terminas ateiti ir spesime kartu ka su manimi darys g.gif
Atsakyti
QUOTE(pukuotukas @ 2010 03 06, 11:12)
kazkaip paskambinus jie labai ribotai kalba trumpi atsakymai zodis po zodzio traukti reikia. beto gal jie visgi ten galetu labaiu paziureti atieciau su savo asmens dokumentu ir butu aiskiau ta situacija visa  g.gif
O susitarimas zodinis zinoma, manes net kabineta nesivede nors prasiau pasikalbet koridoriuj trumpai pasake kad dar nera sprendimo  doh.gif O ka daryti tokiu atveju jeigu darbdavys atsisako priimti pareiskima? kreitis i darbo inspekcija ar ka? g.gif atrodo rimta firma garsiai pasakyciau patiket butu sunku  doh.gif

Atsisakyt negali, tiesiog nueinat su dviem prašymo kopijom, vieną įteikiat sekretorei/administratorei/personalo skyriui ar dar kam kas ten atsakingas už dokumentų priėmimą, o ant kitos paprašot, kad uždėtų spaudą su data, kad gauta, ir tą pasiliekat sau.
Atsakyti
QUOTE(pukuotukas @ 2010 03 06, 12:12)

oi zinok, jeigu as pasakyciau garsiai savo firmos pavadinima ir papasakociau kai jie elgiasi su mamytem, (manes tas apts laukia) tai irgi nieks nepatiketu.....
Zodziu pranesima kad grizti reikia iteikti taip, kad jis butu uzregistruotas.
Atsakyti
Aciu jum labai 4u.gif
Gla zinot kur rasti pvz kaip rasyti tada pasirasau ir nunesu pirmadieni ir man nesvarbu ka jie darys ax.gif o 14 darbo dienu ar seip kalendoriniu ? skaiciuoju kaip spet. Man nereikia pratesti prasymo iki 3m nes jau vaikuj gimus buvau parasius iki 3metuku , man taip liepe tai kazkaip ir nereikejo nei 1m pratesti nei dabar g.gif
Atsakyti
QUOTE(pukuotukas @ 2010 03 06, 17:23)
Aciu jum labai  4u.gif
Gla zinot kur rasti pvz kaip rasyti tada pasirasau ir nunesu pirmadieni ir man nesvarbu ka jie darys ax.gif  o 14 darbo dienu ar seip kalendoriniu ? skaiciuoju kaip spet. Man nereikia pratesti prasymo iki 3m nes jau vaikuj gimus buvau parasius iki 3metuku , man taip liepe tai kazkaip ir nereikejo nei 1m pratesti nei dabar  g.gif

14 kalendorinių dienų. O prašymas tai laisva forma, tiesiog parašykite, kad prašote nuo tos ir tos dienos nutraukt vaiko priežiūros atostogas ir tą nurodytą dieną prisistatykite paskui į darbą.
Atsakyti
4u.gif aciu labai labai
Atsakyti
labas mamytes,kadangi dabar visur etatus mazina,nezinau kaip bus ateityje.auginu 3 vaikus,pareiskimas darbe parasytas kad auginsiu vaika iki 3 metu,(nes taip liepe rasyti)i darba zadu grysti kai vaikeliui sueis 2 metukai.darbdavys vieta saugo iki kol vaikui sueina 3 metai.bet situacija tokia,yra vienas pavyzdys,galvoju taip pat bus pasielgta su manimi.grysti po 2 metu-sako nereik zmoniu,eik sedek kol vaikui sueis 3 metai.grysti dar po metu,jau tave gali atleisti visiskai is darbo,nes nereikalinga.pvz,jei as daugiavaike ar gali mano atveju taip pasielgti?ar nors kiek atsizvelgia i tai?
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2010 03 09, 10:53)
labas mamytes,kadangi dabar visur etatus mazina,nezinau kaip bus ateityje.auginu 3 vaikus,pareiskimas darbe parasytas kad auginsiu vaika iki 3 metu,(nes taip liepe rasyti)i darba zadu grysti kai vaikeliui sueis 2 metukai.darbdavys vieta saugo iki kol vaikui sueina 3 metai.bet situacija tokia,yra vienas pavyzdys,galvoju taip pat bus pasielgta su manimi.grysti po 2 metu-sako nereik zmoniu,eik sedek kol vaikui sueis 3 metai.grysti dar po metu,jau tave gali atleisti visiskai is darbo,nes nereikalinga.pvz,jei as daugiavaike ar gali mano atveju taip pasielgti?ar nors kiek atsizvelgia i tai?

jie viska gali... mane taip pat atleido grizus is motinystes, pasake nera darbo ir vsio...
Atsakyti