Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(donna bella @ 2010 02 21, 09:39)
Visko gali būti, kad pasiūlys jums netinkamą variantą, ir...nesinori gąsdinti, nes tiksliai nežinau, bet tikėtina, kad taip gali atsitikti ypač, jei tai ne valstybinė įmonė.

Na gerai tarkim man jie pasiulo netinkama varianta,o tai kaip su iseitine?Jie turetu man ja ismoketi ar ne?Be to as galvoju,kad jie dar turi i tai atsizvelgti jog pas mane vaikas su invalidumu tai nelabai turetu teises mane atleisti,ar istaitymu tokiu nera? g.gif ar jiems viskas galima?
Atsakyti
Gal kas galite pasidalinti patirtimi kaip vyko adaptacija darbe, grizus po motinystes atostogu? Su kokiomis susidurete kliutimis, baimemis ir pan.

Dekui uz atsakymus
Atsakyti
Sveikos mamytės,
susidūriau su tokia situacija: jau turečiau gryžti i darbą po 2metų vaiko auginimo atostogų, bet įmonėje po personalo mažinimo, manosios darbo vietos nebėra. Vadovai siūlo eiti atostogų dar 1m., kad turėti soc. garantijas ir ieškotis kito darbo arba siūlo išeitinę kompensaciją.
Tai jei sutinku dar 1m. atostogauti ir randu kitą darbą, tada jau ši įmonė išeitinės nemokės? Na, kaip tuos metus išgyventi, jei darbo nėra, čia kita tema smile.gif
Dėkoju už atsakymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(druaura @ 2010 02 26, 13:23)
Sveikos mamytės,
susidūriau su tokia situacija: jau turečiau gryžti i darbą po 2metų vaiko auginimo atostogų, bet įmonėje po personalo mažinimo, manosios darbo vietos nebėra. Vadovai siūlo eiti atostogų dar 1m., kad turėti soc. garantijas ir ieškotis kito darbo arba siūlo išeitinę kompensaciją.
Tai jei sutinku dar 1m. atostogauti ir randu kitą darbą, tada jau ši įmonė išeitinės nemokės?  Na, kaip tuos metus išgyventi, jei darbo nėra, čia kita tema smile.gif
Dėkoju už atsakymą smile.gif

Išeitinė mokama tik nutraukus darbo suratį.
Atsakyti
Sveikutes,
ir as ka tik grizau i darba po 2 m atostogu.
Pasidalinsiu ir as savo patirtimi. Kai paskambinau, kad griztu (kazkur 1 menuo pries grizima), tai is karto atraportavo, kad neturim kur taves priimti. Kai susitarem pokalbiui, kalbejo jau maloniau, pirmiausia paklause, ar as ne iseitines atejau pasiimt, kai pasakiau, kad esu pasirengusi dirbti, tai pradejo - tavo pareigybe yra panaikinta, kitos panasios darbo vietos nera. Ar sutiktum dirbti kita darba- as pasidomejau, ka konkreciai. Paaiskejo, kad viena darbuotoja uz 2 men iseina dekretiniu, ar man tiktu ta darbo vieta. As kaip ir sutikau. Bet ka veikti tuos 2 men- tai man pasiule padirbeti zemesnese pareigose, sandelyje, kur darbo laikas labai nepatogus- pamaininis darbas- viena pamaina nuo 4 val ryto iki 13 val, o kita nuo 11 val iki 20 val. Dar lyg ir norejo sumazinti atlyginima, bet kai nesutikau, tai paliko ta pati. Blogiausia tai, kad man ikiso pasirasyti darbo sutarti, kurioje nurodyta ta zemesne pareigybe (bet nenurodyta darbo vieta- sandelys), nekeiciant darbo uzmokescio. Tuo metu as neitariau, kad cia gali buti kokia klasta- juk atlyginimo nemazina, tai ir pasirasiau, nors ir klausiau, kam cia del dvieju menesiu ta sutarti keist.... Pradejau dirbti, ziauriai sunku tas darbo laikas, turint 2 mazus vaikus namie, bet ka, galvoju pakentesiu, paskui bus geriau. Praeina kazkur 3 savaites ir prasideda- pareiskia, kad imone sunkiai isgyvena siuos laikus, ta pareigybe, kuria man buvo pazadeta bus naikinama. As lieku sandelyje ir man siulo sumazinti atlyginima per puse!!! (tipo siuo metu yra toks atlyginimas toje pareigybeje). As nesutinku, pradedu aiskinti, kad ir kaip kokiais terminais priklauso ir pan. O jie- cia tau ne valstybine imone, cia UAB ir niekas tokiu iseitiniu nemokes. Galim tau pasiulyti iseiti saliu sutarimu su 2 men atlyginimo kompensacija. As savo- as galiu sutikti susimazinti atlyginima, bet bukit zmones, perkelkit mane dirbti i ofisa, kur normalus darbo laikas ir viskas bus ok. Bet jie -ofise siuo metu laisvu darbo vietu nera. Jei tau netinka, galim forminti ispejima, bet zinok, per ta laika mes tau pripaisysim ir tikrai atrasim, uz ka galima bus atleisti pagal darbo drausmes pazeidimus. wub.gif
Gincai vyksta iki siol, nezinau kaip toliau issispres, ieskausi kito darbo. Suprantu, kad imone patiria sunkumu, bet tai ne siaip kokia privati firmele, tai uzsienio kapitalo imone, kuri tikrai gali sumoketi normalias iseitines, bet beda ta, kad vadovai jauciasi kaip dievukai ir naudojasi situacija rinkoje ir naudoja psichologini terora. verysad.gif
Laikykites mamytes, manau panasiu istoriju ne viena. Idomu butu tik isgirsti istorija su laiminga pabaiga.
Atsakyti
QUOTE(girute @ 2010 02 28, 16:22)
Sveikutes,

Laikykites mamytes, manau panasiu istoriju ne viena. Idomu butu tik isgirsti istorija su laiminga pabaiga.

Labas, galiu papasakoti šviežią istoriją su laiminga pabaiga biggrin.gif tik ne iš mamyčių gyvenimo.

MB ką tik atleido su išeitine kompensacija, o siūlė išeiti savo noru. Bet jis tiesiog parašė darbdaviui siūlymą išeiti šalių susitarimu su išeitine kompensacija. Turėjo žiaurią savaitę su psichologiniu teroru, atlaikė. Ir gavo išeitinę, nes reta kompanija nori bylinėtis su savo darbuotoju.

Tai siūlau ir tau pateikti tokį pasiūlymą, prašyti kiek tau priklauso ir derėtis, kad abiem pusėm būtų gerai.

Sėkmės.

PS. mane priėmė į darbą po motinystės atostogų, nors pirmo pokalbio potekstė buvo, jog mano darbo vietos nebėra, darbuotojų dar mažina ir jokių kompensacijų nesiruošia mokėti. Kaip bus toliau, matysim.

Atsakyti

Sėkmės.
PS. mane priėmė į darbą po motinystės atostogų, nors pirmo pokalbio potekstė buvo, jog mano darbo vietos nebėra, darbuotojų dar mažina ir jokių kompensacijų nesiruošia mokėti. Kaip bus toliau, matysim.
[/quote]

Panasi situacija ir pas mane:turejau grizti i darba po 2 metu,o tuo metu kaip tik bumas darbe mazinama n darbuotoju.aisku mamytems vietu nera.Pasiule iseitine "saliu susitarimu".Kol kas dar nepaimiau-vis pratesineju vaiko prieziuros atostogas ir laukiu kad pasikeis i geraja puse.Aisku tuo paciu visur ieskausi naujo darbo.Butu idealiausias variantas pasiimti iseitine ir nueiti i kita darba,bet....darbo niekur nerandu.Arteja ta diena kai vaikui sueis 3 metais ir as vistiek turesiu sugristi...Ar nebus taip,kad priims,o po to atleis(juk prisikabinti galima bet kada) doh.gif Istatymai dar ne viskas...Juk per prievarta mielas nebusi verysad.gif
Atsakyti
[quote=ausree,2010 02 28, 21:08]
Sėkmės.
[/quote]
Panasi situacija ir pas mane:turejau grizti i darba po 2 metu,o tuo metu kaip tik bumas darbe mazinama n darbuotoju.aisku mamytems vietu nera.Pasiule iseitine "saliu susitarimu".Kol kas dar nepaimiau-vis pratesineju vaiko prieziuros atostogas ir laukiu kad pasikeis i geraja puse.Aisku tuo paciu visur ieskausi naujo darbo.Butu idealiausias variantas pasiimti iseitine ir nueiti i kita darba,bet....darbo niekur nerandu.Arteja ta diena kai vaikui sueis 3 metais ir as vistiek turesiu sugristi...Ar nebus taip,kad priims,o po to atleis(juk prisikabinti galima bet kada) doh.gif Istatymai dar ne viskas...Juk per prievarta mielas nebusi verysad.gif
[/quote]

Zinai, man irgi buvo labai nemalonu, kai pagrasino, kad atleis, pripaisydami koki nors pazeidima. Bet tai padaryti irgi nera labai lengva, reikia surinkti irodymus, o ir klausimas, kaip ten sutvarkyti popieriai, ar yra tarnybines instrukcijos, kur butu numatyta, uz kokias veikas galima vertinti kaip pareigu neatlikima ir t.t. Reikia atlaikyti tikrai dideli psichologini spaudima. O kokia alternatyva turiu- atleis vis tiek kazkada, o per ta laika kol rinks "tipo pazeidimus" turiu galimybe ieskotis darbo, gal dar ir pati iseisiu....smile.gif
Svarbu gerai pasiruosti pries grizima ir nepasirasyti ant tau nepalankiu salygu. Kol nesi priimta atgal, negali atleisti, o gali tartis del kompensacijos, del kurios tikrai nepasikuklink, pasiskaityk DK, kas tau priklausytu ir bandyk deretis.
Atsakyti

Svarbu gerai pasiruosti pries grizima ir nepasirasyti ant tau nepalankiu salygu. Kol nesi priimta atgal, negali atleisti, o gali tartis del kompensacijos, del kurios tikrai nepasikuklink, pasiskaityk DK, kas tau priklausytu ir bandyk deretis.
[/quote]

Aisku galima trinktelti kumsciu i stala ir pasakyti,kad viskas -iseinu i darba,bet vistiek "ises" po to(koleges sake,kad sefe pasake,jei ji gris iseis is darbo be kompensacijos-tipo kaip nekompentatinga,nes po 2 metu vistiek kvalifikacija smunka,o be to atsiranda daug naujoviu...).Suprantu,kad tai tik spaudimas,bet as negaleciau eiti i darba ir pastoviai jausti spaudima.Personale merginos irgi supratingos-jos zino,kad as teisi...na ir iseitine duoda "normalia",bet is auksciau duotas isakymas varyti visas mamytes(o ju nemazai),nes dirba daug darbuotoju.Daug kas jau isejo,matyt pavyko susirasti darba,o man vis nesiseka doh.gif ,nes per pusmeti buvau ne viename pokalbyje,o darbo nera...Drauge sako:paimk kompensacija,o darba susirasi,bet as linkusi net neimti kompensacijos,bet ,kad likti darbe (aisku be jokio spaudimo)blush2.gif -dabartinej situacijoj nera taip lengva susirasti nauja darba(bent jau man),kai yra tiek kandidatu:juk is dvieju vienodu kandidatu darbdavys pasirinks ta ,kuris neturi mazu vaiku...
Atsakyti
Sveikutes, gal yra ismananciu ir gales man padeti blush2.gif nes nebezianu kur ieskoti informacijos.
Stuacija tokia, mano dukrytei kovo 20d. sueina 2m. ir as noriu grysti i darba, bet man bunant motinystes atostogose mano padalini pardave kitai imonei , visi darbuotojai dabar dirba ten . As likau senajame UAB ir labai noreciau ten pasilikti , bet jie sako kad neturi man vietu . Nuejau siandiena rasyti prasimo primti po atostogu, o jie praso dar palaukti nes neturi sprendimo ka su manim daryti. Sako mes laukiam tos firmos kur turi ta padalini sprendimo. Nezinau ka daryti , nes i ta nauja firma as nenoriu , juk ten ir nauja sutartis butu ir statusas jauciu kaip bandomasis laikotarpis? ar kaip? ar jie galetu bet kada mane imti ir atleisti nors vaikuj 3m nebus?
Ir ka daryti jei visgi man neras vietos senasis UAB ? unsure.gif
( dirbu administratore, senajame Uab taip pat puikai galeciau dirbti ta darba ten tokiu darbuotoju yra , nesu jokio spec. padalinio darbuotoja)
Prasau gal kas galite patarti ka daryti ? g.gif
nes dabar neparasiau net prasymo gryst nedave doh.gif sako 15d, paskambink bus aisku tai kaip cia dabar , as 22d planavau jau dirbti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukuotukas: 05 kovo 2010 - 16:03
Kaip pardavė padalinį?
Gal buvo reorganozavimas?
Reorganizavimo metu draudžiame nutraukti DS su darbuotojais.
Apie tai jus turėjo informuoti.
Jus galite grįžti į darbą ankščiau, įspėjus darbdavį prieš 14 dienų, o jis privalo priimti ir nesvarbu priėmė jie tą sprendimą ar ne. Vietą jums išsaugoti privalėjo.

Nežinau kaip ten su tuo pardavimu, Tai sunku pasakyti dėl bandomojo.
Geriau turėti darbą, negu jo neturėti visai, nors ir kitoje įmonėje.

Ką daryti. Na pabandykite gražiai paaiškinti savo teises.
Atsakyti
Aciu uz pagalba 4u.gif
niekas manes neinformavo apie perdavima. doh.gif
Mano skyrius visia kitas UAB o as likau senajam verysad.gif tiek ir tesako man doh.gif
Atsakyti