Sveikutes,
ir as ka tik grizau i darba po 2 m atostogu.
Pasidalinsiu ir as savo patirtimi. Kai paskambinau, kad griztu (kazkur 1 menuo pries grizima), tai is karto atraportavo, kad neturim kur taves priimti. Kai susitarem pokalbiui, kalbejo jau maloniau, pirmiausia paklause, ar as ne iseitines atejau pasiimt, kai pasakiau, kad esu pasirengusi dirbti, tai pradejo - tavo pareigybe yra panaikinta, kitos panasios darbo vietos nera. Ar sutiktum dirbti kita darba- as pasidomejau, ka konkreciai. Paaiskejo, kad viena darbuotoja uz 2 men iseina dekretiniu, ar man tiktu ta darbo vieta. As kaip ir sutikau. Bet ka veikti tuos 2 men- tai man pasiule padirbeti zemesnese pareigose, sandelyje, kur darbo laikas labai nepatogus- pamaininis darbas- viena pamaina nuo 4 val ryto iki 13 val, o kita nuo 11 val iki 20 val. Dar lyg ir norejo sumazinti atlyginima, bet kai nesutikau, tai paliko ta pati. Blogiausia tai, kad man ikiso pasirasyti darbo sutarti, kurioje nurodyta ta zemesne pareigybe (bet nenurodyta darbo vieta- sandelys), nekeiciant darbo uzmokescio. Tuo metu as neitariau, kad cia gali buti kokia klasta- juk atlyginimo nemazina, tai ir pasirasiau, nors ir klausiau, kam cia del dvieju menesiu ta sutarti keist.... Pradejau dirbti, ziauriai sunku tas darbo laikas, turint 2 mazus vaikus namie, bet ka, galvoju pakentesiu, paskui bus geriau. Praeina kazkur 3 savaites ir prasideda- pareiskia, kad imone sunkiai isgyvena siuos laikus, ta pareigybe, kuria man buvo pazadeta bus naikinama. As lieku sandelyje ir man siulo sumazinti atlyginima per puse!!! (tipo siuo metu yra toks atlyginimas toje pareigybeje). As nesutinku, pradedu aiskinti, kad ir kaip kokiais terminais priklauso ir pan. O jie- cia tau ne valstybine imone, cia UAB ir niekas tokiu iseitiniu nemokes. Galim tau pasiulyti iseiti saliu sutarimu su 2 men atlyginimo kompensacija. As savo- as galiu sutikti susimazinti atlyginima, bet bukit zmones, perkelkit mane dirbti i ofisa, kur normalus darbo laikas ir viskas bus ok. Bet jie -ofise siuo metu laisvu darbo vietu nera. Jei tau netinka, galim forminti ispejima, bet zinok, per ta laika mes tau pripaisysim ir tikrai atrasim, uz ka galima bus atleisti pagal darbo drausmes pazeidimus.
Gincai vyksta iki siol, nezinau kaip toliau issispres, ieskausi kito darbo. Suprantu, kad imone patiria sunkumu, bet tai ne siaip kokia privati firmele, tai uzsienio kapitalo imone, kuri tikrai gali sumoketi normalias iseitines, bet beda ta, kad vadovai jauciasi kaip dievukai ir naudojasi situacija rinkoje ir naudoja psichologini terora.
Laikykites mamytes, manau panasiu istoriju ne viena. Idomu butu tik isgirsti istorija su laiminga pabaiga.