Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Semile @ 2009 06 23, 18:48)
jei as nebegriztu i darba po motinystes atostogu , man priklauso kokia nors išeitine ar ne? pradirbau tame darbe 12m.

jei iseinate savo noru tai zinoma kad ne, taciau jei turite nepanaudotu atostogu- uz jas jum turi sumoket.

QUOTE(Torronta @ 2009 06 24, 13:43)
Jei atostogos kaupiasi esant motinystes atostogose,tai jei as buvau 2 metus dekrete(bet paemiau pries gimdyma atostogas)Gal man priklauso uz antrus metus atostogos g.gif ??

skirkit nestumo ir gimdymo atostogos ir vaiko priezuros atostogos, juos skaiciuojasi tik nuo nestumo ir gimdymo, kurios įprastai trunka 126 dienas, uz likusi laikotarpį kol jus priziurit vaika (iki 2 metu jusu atveju ) atostogos nesiskaiciuoja.
Atsakyti
QUOTE(Samit @ 2009 06 24, 18:07)

skirkit nestumo ir gimdymo atostogos ir vaiko priezuros atostogos, juos skaiciuojasi tik nuo nestumo ir gimdymo, kurios įprastai trunka 126 dienas, uz likusi laikotarpį kol jus priziurit vaika (iki 2 metu jusu atveju ) atostogos nesiskaiciuoja.

Aciu uz paaiskinima 4u.gif Matyt liksiu be atostogu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Samit @ 2009 06 24, 18:07)
jei iseinate savo noru tai zinoma kad ne, taciau jei turite nepanaudotu atostogu- uz jas jum turi sumoket.

viskas aisku unsure.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Torronta @ 2009 06 20, 13:55)
Sveiki smile.gif  4u.gif
Grizau i darba po motinystes atostogu :)Dekrete buvau 2 m. Praejo 3 men.Paprasiau darbdavio kasmetiniu atostogu.Pasake kad man nepriklauso nes atostogos paemiau pries gimdyma ir dabar galiu atostogu prasyti tik po metu verysad.gif  verysad.gif .O gal darbdavys klysta g.gif ?Noriu atostogu!Noriu prie juros! vacation4.gif

Kasmetinės atsotogos priklauso, bet jų suteikimas tai susitarimas su darbdaviu.

166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos

1. Kasmetinių minimaliųjų atostogų trukmė - dvidešimt aštuonios kalendorinės dienos.

169 str.
2. Už pirmuosius darbo metus kasmetinės atostogos paprastai suteikiamos po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo toje įmonėje. Už antruosius ir paskesnius darbo metus kasmetinės atostogos suteikiamos bet kuriuo darbo metų laiku pagal kasmetinių atostogų suteikimo eilę. Eilės sudarymo tvarka nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o ten, kur tokia sutartis nesudaroma, kasmetinių atostogų suteikimo eilė nustatoma šalių susitarimu.
Atsakyti
laba
noreciau ir as jei kazkas galetu padet man su info.
man mp atostogos baigiasi rugpj 4d, reikia gryzt i darba. as iki isejimo i dekreta toje bendroveje dirbau pusmeti. atostogu neemiau. kada man vaziuoti rasyti prasyma kad priimtu po atostogu atgal i darba? likus dviem savaitem iki atostogu pabaigos? ar man priklauso atostogos, nes kiek pamenu, darbe sake kad reikia pradirbti metus, tik tada duoda atostogu. turim problemu su darzeliu, ir neturesiu kur maziaus palikt, tai ar galiu prasyt atostogu, ir kiek priklauso?
kitas klausimas, mano vaikas neigalus, ar man priklauso kokios lengvatos darbe ar pirmenybe sudarant darbo grafika (pas mus slenkantis), ir t..t?
busiu dekinga uz ats. 4u.gif
Atsakyti
http://www.alfa.lt/s...009-07-01_09-55
Atsakyti
sveikos,
nepaskaiciau visos temeles, gal kas nors apie tai jau ir kalbejo, tai is anksto atsiprasau ir klausiu - darbdavys nenori priimti po motinystes atostogu, buvau parasius dviems metams, atostogos turetu baigtis 2010 m geguze, bet vyras neteko darbo, todel man teks eiti dirbti o jis greiciausiai eis vaiku prieziuros, zodziu man reikia anksciau grizti i darba. Pasnekejau su dardaviais - net nesiruosia manes priimti...darbo vieta yra, ten dirba kitas zmogus, firma laikosi gerai, bankrutuot nesiruosia. Gal kas galit patart kaip elgtis...i teisma duoti butu sudetinga, nes visu pirma tai advokatu kontora o visu antra turbut isivaizduojat koks butu darbas grizus i darbo vieta issikovota per teismus....esu siaubingai pasimetus.....
Atsakyti
Nu tai tada neaisku , ko tu nori? Jei geruoju jie taves priimti nenori, o bloguoju tu nenori pati, nu tai iseitis viena butu - ieskotis kito darbo g.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 07 01, 19:08)
sveikos,
nepaskaiciau visos temeles, gal kas nors apie tai jau ir kalbejo, tai is anksto atsiprasau ir klausiu - darbdavys nenori priimti po motinystes atostogu, buvau parasius dviems metams, atostogos turetu baigtis 2010 m geguze, bet vyras neteko darbo, todel man teks eiti dirbti o jis greiciausiai eis vaiku prieziuros, zodziu man reikia anksciau grizti i darba. Pasnekejau su dardaviais - net nesiruosia manes priimti...darbo vieta yra, ten dirba kitas zmogus, firma laikosi gerai, bankrutuot nesiruosia. Gal kas galit patart kaip elgtis...i teisma duoti butu sudetinga, nes visu pirma tai advokatu kontora o visu antra turbut isivaizduojat koks butu darbas grizus i darbo vieta issikovota per teismus....esu siaubingai pasimetus.....

rasyti prasyma ir po 14 gryzti i darba, be jokiu kalbu as tokioje pacioje situacijoje buvau, irgi nenorejo priimti, bet gave oficialu prasyma neturejo is ko rinktis, ir zmogus priimamas i nestuke.gif vieta, priimamas ne 1-2 metam o tol kol tu busi vaiko auginimo atostogose, teismas cia nereikalingas viskas aptarta Darbo kodekse
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 07 liepos 2009 - 12:29
QUOTE(AusraR @ 2009 07 01, 20:08)
Gal kas galit patart kaip elgtis...i teisma duoti butu sudetinga, nes visu pirma tai advokatu kontora o visu antra turbut isivaizduojat koks butu darbas grizus i darbo vieta issikovota per teismus....esu siaubingai pasimetus.....

Dar yra darbo inspekcija. Kartais darbdaviams užtenka tik ją paminėti ir jie draugiškai prisimena daugumą įstatymų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2009 07 07, 13:28)
rasyti prasyma ir po 14 gryzti i darba, be jokiu kalbu as tokioje pacioje situacijoje buvau, irgi nenorejo priimti, bet gave oficialu prasyma neturejo is ko rinktis, ir zmogus priimamas i  nestuke.gif  vieta, priimamas ne 1-2 metam o tol kol tu busi vaiko auginimo atostogose, teismas cia nereikalingas viskas aptarta Darbo kodekse

viskas tas taip jeigu su tuo nauju zmogum sudaroma tokai sutartis, o su zmogum i mano vieta buvo sudaryta normali, neterminuota darbo sutartis....nu zodziu....labai tikiuosi kad neprireiks man anksciau grizti....
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 07 07, 22:20)
viskas tas taip jeigu su tuo nauju zmogum sudaroma tokai sutartis, o su zmogum i mano vieta buvo sudaryta normali, neterminuota darbo sutartis....nu zodziu....labai tikiuosi kad neprireiks man anksciau grizti....

Jeigu nauja darbuotoja prieme sudarydami neterminuota darbo sutarti, tai tikrai ne i jusu vieta - tam buvo sukurtas naujas etatas, nes i jusu vieta galejo priimti tik terminuotam laikotarpiui (darbo sutartyje irasant kad priimamas iki tol kol Jus grisite i darba - nesvarbu kada.
Arba darbdavys pats apsizioplino sudarydamas neterminuota sutarti su kita darbuotoju ir dabar negali jo atleisti, o nebezinodamas kaip tai padaryti, nenori kad jus griztumete, arba tiesiog nori grazia forma priversti jus parasyti prasyma iseiti is darbo.

bet kokiu atveju DK (darbo kodeksas) garantuoja jums darbo vieta sugrizus po vaiko auginimo atostogu, netgi, jeigu padalinys kur buvo jusu etatas buvo panaikintas, etatas privalo buti perkeltas i kita padalini toje pacioje imoneje.

issiaiskinkit visus niuansius. DK jusu puseje. Sekmes 4u.gif

Atsakyti