Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Oppa Aciu @ 2010 01 29, 21:43)
gali būt,kad ta moteriškė nelabai ten  ir susigaudo..  doh.gif  pradžioj net pasakė,kad "tau išvis nieko neįkris",nes buvai  vaiko priežiūros atostogose..tik paskui  suvedusi i kompą pasakė,kad kažkas bus:))..bus matyt ,kai gausiu..

Tikrai bus pinigai, nes esu neseniai grizusi i darba oi 2 metu atostogu ir jau du kartus sirgome. Taigi patikrintas reikalas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Oppa Aciu @ 2010 01 29, 20:43)
gali būt,kad ta moteriškė nelabai ten  ir susigaudo..  doh.gif  pradžioj net pasakė,kad "tau išvis nieko neįkris",nes buvai  vaiko priežiūros atostogose..tik paskui  suvedusi i kompą pasakė,kad kažkas bus:))..bus matyt ,kai gausiu..

pasitaiko, jei bandytumėt skambinti - dar ne tokių naujienų išgirstumėt irnesakyk.gif . tikrai gausit, nes priklauso.
Atsakyti
Nezinau ar cia pataikiau bet mano situacija tokia:
Esu dar VPA iki 2 metuku, t.y. iki 2010 rugpjucio 3d. Imone kurioje dirbau iki atostogu dar egzistuoja, bet uzdare butent ta imones atsaka, kuriuoje as dirbau, mano darbo vietos nebeliko. Skambinau i darba, man pasake, kad ieskociau nauja darba, dave suprasti, kad jie kazka man pasiulys, bet greiciausiai ta, kas man netiks, ir tada as turesiu iseiti savo noru unsure.gif Kokios mano teises, i ka as galeciau pretenduoti? unsure.gif
Atsakyti
kol vaikui sueis treji jūsų negali atleisti. grįžus po atostogų jūs turite būti gražinta į tą pačią darbo vietą/pareigas. negali jums 'siūlyti kas netiks', t.y. bet ko. tačiau jei norėsite iš darbo išeiti savo noru apribojimų jokių jums nėra, tik negautumėte išeitinės išmokos.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 02 02, 22:44)
kol vaikui sueis treji jūsų negali atleisti. grįžus po atostogų jūs turite būti gražinta į tą pačią darbo vietą/pareigas. negali jums 'siūlyti kas netiks', t.y. bet ko. tačiau jei norėsite iš darbo išeiti savo noru apribojimų jokių jums nėra, tik negautumėte išeitinės išmokos.

As su mielu noru likciau, bet mano darbo vietos ir net tokiu pareigu nebeliko unsure.gif Pvz buvo parduotuviu tinklas, buvau vienos is ju vedeja, dabar visa tinkla uzdare, liko tik restoranu tinklas, negi reikes eiti dirbti padaveja unsure.gif
Gerai, kad nors iki 3 metu neturi teises atleisti, nors sis tas, galiu pretenduoti tureti darbo vieta. O jei jie sutiktu ismoketi kompensacija, kaip ja apskaiciuoja jei buvau VPA unsure.gif
Atsakyti
kompensacija nėra sutikimo ar nesutikimo klausimas. ji priklauso arba ne. jei išeisite savo noru - nepriklausys. jei būsite atleista nesant jūsų kaltės - priklausys. išmoka priklausomai nuo nepertraukiamo stažo įmonėje išmokama vidutinio mėnesinio užmokesčio dydžio. .
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 02 03, 00:47)
kompensacija nėra sutikimo ar nesutikimo klausimas. ji priklauso arba ne. jei išeisite savo noru - nepriklausys. jei būsite atleista nesant jūsų kaltės - priklausys. išmoka priklausomai nuo nepertraukiamo stažo įmonėje išmokama vidutinio mėnesinio užmokesčio dydžio. .

DK 125 str. galima nutraukti darbo sutartį ir šalių susitarimu ir gauti kompensaciją (Rašant prašymą dėl atleidimo, reikia nurodyti, kompensacijos dydį, pav. 2-jų mėn. VDU).
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 29, 20:39)
Ligos pašalpa sergančiam šeimos nariui slaugyti arba vaikui prižiūrėti, mokama iš Valstybinio socialinio draudimo fondo lėšų, lygi 85 procentams pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio. Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas ligos ir profesinės reabilitacijos pašalpų dydis, yra apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas užpraeitą kalendorinį ketvirtį, buvusį prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo ar profesinės reabilitacijos programos pradžios mėnesį.

O idomu kaip tokia situacija, jeigu tas ketvirtis buvo be pajamu, nes vaikas augintas iki 3m? g.gif Isdirbau pora menesiu ir dabar slaugau vaika, idomu ar mokes?
Atsakyti
Sveikos mamytes gal kuri butu kompetetinga siuo klausimu ir galetu duot man rupima atsakyma.Siuo metu esu vaiku prieziuros atostoguose iki vaiko 2 metuku liko du menesiai ,firma kurioje dirbau bankrutavo bet bankrotas dar oficialei nera paskelbtas teoriskai as esu vis dar dirbanti bet praktiksia darbo vietos nebeliko.Susiradau nauja darba ir labai smalsu ar gausiu pasalpa uz tuos du menesisu kurie liko juk vaikui 1 metai ir 10 men ir tureciau dar 2 men gauti si sodros pinigeli ,bet ko gero dabar skaitausi kaip dirbanti?Dekuoju is anksto uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(MAVa @ 2010 02 05, 18:05)
O idomu kaip tokia situacija, jeigu tas ketvirtis buvo be pajamu, nes vaikas augintas iki 3m? g.gif Isdirbau pora menesiu ir dabar slaugau vaika, idomu ar mokes?

Na jeigu 2009 m. 07-09 mėn. negavote draudžiamųjų pajamų, tai ir už vaiko slaugymą dabar iš Sodros nieko negausite.
Atsakyti
QUOTE(genmilvilda2 @ 2010 02 06, 10:41)

jei turite darbą ir alga didesnė už pašalpą - pašalpos nebegausite, jei mažesnė - gausite skirtumą
Atsakyti
laba ryta,
as cia su tokiu klausimeliu ax.gif gavau darbuka nuo 17 d.mane jau oficialiai idarbina, bet dar esu VPA iki kovo 10d. mano alga bus mazesne, bet supratau skirtuma sumokes Sodra.
kokius reikia pristatyti sodrai dokumentus, kad anksiau griztu i darba? ar jokiu nereikia? blush2.gif
Atsakyti