jūsų negali atleisti kol vaikui nesuėjo treji, nesvarbu esate atostogose ar ne. atostogas prasitęsti galite, nepratęsti neturi teisės. pareigose galite darbintis kokiose patinka, nesvarbu ar antraeilėse.
QUOTE(l'eau @ 2010 01 29, 12:04)
jūsų negali atleisti kol vaikui nesuėjo treji, nesvarbu esate atostogose ar ne. atostogas prasitęsti galite, nepratęsti neturi teisės. pareigose galite darbintis kokiose patinka, nesvarbu ar antraeilėse.
Aciu. Tai tiesiog vienoje darbovieteje galiu buti VPA iki 3 metu, o kitoje tuo pat metu normaliai dirbti pilnu etatu, be jokiu ten salutiniu poveikiu?? Man neitikima tai atrodo, del to klausiu jau n-taji karta
Naujoje darbovieteje yra bandomasis -tai po jo mane kaip ir gali atleisti, nesvarbu ar turiu vaika maza ar ne??? (uz tai nenoriu issidarbinti ir pirmosios dabovietes). Ar irgi galioja isankstinis ispejimas pries 4 men??
Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis
jei išbandymas nustatytas darbo sutartyje - jo metu taikomi visi darbo įstatymai, tame tarpe ir dk. išbandymo rezultatai
Jei darbdavys pripažino, kad išbandymo norint patikrinti, ar darbuotojas tinka pavestam darbui, rezultatai nepatenkinami, jis iki išbandymo termino pabaigos gali atleisti darbuotoją iš darbo, apie tai raštu įspėjęs darbuotoją prieš tris dienas, ir nemokėti jam išeitinės išmokos
išbandymo laikotarpiu keturių mėnesių terminas nebūtų taikomas.
mano nuomone jūsų atleisti negalėtų pasibaigus išbandymo laikotarpiui, kaip traktuoti išbandymo laikotarpį išties sunku atsakyti, bet manau kad negalėtų, kadangi darbo sutartis kaip ir sudaryta.
QUOTE(Muse @ 2010 01 29, 12:31)
Aciu. Tai tiesiog vienoje darbovieteje galiu buti VPA iki 3 metu, o kitoje tuo pat metu normaliai dirbti pilnu etatu, be jokiu ten salutiniu poveikiu?? Man neitikima tai atrodo, del to klausiu jau n-taji karta
Naujoje darbovieteje yra bandomasis -tai po jo mane kaip ir gali atleisti, nesvarbu ar turiu vaika maza ar ne??? (uz tai nenoriu issidarbinti ir pirmosios dabovietes). Ar irgi galioja isankstinis ispejimas pries 4 men??
Atsakau iš savo patirties, klausiausi sodros ir darbo inpekcijoje, tai darbintis gali naujoje darbovieteje, tik turesi naujai darbovietei pateikti raštą iš pirmosios, kad ten esi vaiko auginimo atostogose, bent manes to reikalavo, o savo pirmos darbovietes sefui taip ir pasakiau, kad noriu apsidrausti, jei ten nepavyktu ar nepatiktu... ir gerai padariau, nes nauja ta mano darboviete tiesiog subankrutavo ir teks grizti i pirmaja
Noriu paklausti, gryžau po vaiko auginimo atostogų į darbą, dabar vaikui 2,6m., padirbau 4d. ir susirgo vaikas, pasiėmiau nedarbingumo lapelį, sakykit kaip man paskaičiuos pinigus? kiek procentų mokės?
Ligos pašalpa sergančiam šeimos nariui slaugyti arba vaikui prižiūrėti, mokama iš Valstybinio socialinio draudimo fondo lėšų, lygi 85 procentams pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio. Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas ligos ir profesinės reabilitacijos pašalpų dydis, yra apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas užpraeitą kalendorinį ketvirtį, buvusį prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo ar profesinės reabilitacijos programos pradžios mėnesį.
QUOTE(l'eau @ 2010 01 29, 20:39)
Ligos pašalpa sergančiam šeimos nariui slaugyti arba vaikui prižiūrėti, mokama iš Valstybinio socialinio draudimo fondo lėšų, lygi 85 procentams pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio. Kompensuojamasis uždarbis, pagal kurį nustatomas ligos ir profesinės reabilitacijos pašalpų dydis, yra apskaičiuojamas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas užpraeitą kalendorinį ketvirtį, buvusį prieš laikinojo nedarbingumo nustatymo ar profesinės reabilitacijos programos pradžios mėnesį.
O tai kaip man paskaičiuos, jei aš tik 4d. pradirbau po vaiko auginimo atostogų grįžus
QUOTE(kristinalm @ 2010 01 29, 21:15)
O tai kaip man paskaičiuos, jei aš tik 4d. pradirbau po vaiko auginimo atostogų grįžus
Draudziamosios pajamos yra ir motinystes pasalpa. taigi skaiciuos is tu pinigiuku, kuriuos gavote, kai sedejote su vaikiuku namie. Taigi gausite 85 proc nuo tu 85 proc, kuriuos gavote antraisiais vaiko metais. As jau sita praejau, tikrai taip skaiciuos
QUOTE(lairam @ 2010 01 29, 20:26)
Draudziamosios pajamos yra ir motinystes pasalpa. taigi skaiciuos is tu pinigiuku, kuriuos gavote, kai sedejote su vaikiuku namie. Taigi gausite 85 proc nuo tu 85 proc, kuriuos gavote antraisiais vaiko metais. As jau sita praejau, tikrai taip skaiciuos
man dar Sodroj sakė,kad nuo tos sumos nuskaičiuos 21 proc gyventojų pajamų mokestį...
QUOTE(Oppa Aciu @ 2010 01 29, 21:34)
man dar Sodroj sakė,kad nuo tos sumos nuskaičiuos 21 proc gyventojų pajamų mokestį...
Nium nezinau... Negaliu tvirtinti 100 proc., bet man atrodo, kad nieko man nenuskaiciavo. Tiesiog uz 100 proc paeme tuos 85 proc, kuriuos gavau antraisiais vaiko auginimo metais ir sumokejo nuo ju 85 proc.
QUOTE(Oppa Aciu @ 2010 01 29, 20:34)
tai kad ta suma jau su nuskaičiuotu mokesčiu, du kartus jo netaiko
QUOTE(l'eau @ 2010 01 29, 20:39)
tai kad ta suma jau su nuskaičiuotu mokesčiu, du kartus jo netaiko
gali būt,kad ta moteriškė nelabai ten ir susigaudo.. pradžioj net pasakė,kad "tau išvis nieko neįkris",nes buvai vaiko priežiūros atostogose..tik paskui suvedusi i kompą pasakė,kad kažkas bus:))..bus matyt ,kai gausiu..