QUOTE(RasaP @ 2010 01 19, 17:43)
Atsakau tai mamai: jos atleisti is darbo NETURI TEISES. Tai reiskia, kad jei jos etatas bus panaikintas iki jai sugriztant, darbdavys tures siulyti jai nauja darba pagal issilavinima, kvalifikacija. O jei tokio pasiulyti negali gaus moketi iki vaikui sueis 3 metai kiekviena menesi jos vidutini atlyginima.
Darbdavys formindamas pravaiksta del jo kaltes, gali leisti neIti darbuotojui i darba, tada mokes tik 2/3 vdu kiekviena menesi. Jei pasiulys tinkama nauja darba, bet ji atsisakys, tokiu atveju darbdavys privales moketi 1/3 vdu kiekviena men iki vaikui sueis 3 metai. Tik kai sueis 3 metai, darbdavys igis teise atleisti pagal 129 str ir ispeti privales pries 4 men.
Darbdavys formindamas pravaiksta del jo kaltes, gali leisti neIti darbuotojui i darba, tada mokes tik 2/3 vdu kiekviena menesi. Jei pasiulys tinkama nauja darba, bet ji atsisakys, tokiu atveju darbdavys privales moketi 1/3 vdu kiekviena men iki vaikui sueis 3 metai. Tik kai sueis 3 metai, darbdavys igis teise atleisti pagal 129 str ir ispeti privales pries 4 men.
Gerbiama, RasaP, prašau ir man atsakyti jei galite
Situacija tokia: kai grįšiu į darbą po dviejų metų vaiko auginimo, mano etatas skyriuje bus naikinamas(tokie etatai palikti tik filialuose, skirtumas kelio tarp skyriaus ir filialo 120 km. taigi kasdien nesivažinėsiu). Kiek žinau, man siūlys kitas pareigas, kurių aš tikrai nenoriu, nes tektų iš naujo mokytis ir uždirbis menkas ir nepastovus. Norėčiau iš tos įmonės išeiti.
Ką įmonė dar gali man pasiųlyti? Ar galiu prašyti mokėti kas mėnesį vidutinį atlyginimą, ar man priklausytų 1/3 mano vid. at. ar pilnas ? Už kiek laiko priklauso išeitinė kol vaikui nėra trijų, dirbau apie tris metus iki atostogų?
O gal darbdavys negali mažinti atlyginimo, kad ir kitose pareigose kol vaikui nėra trijų metų Kitose pareigose darbo užmokestis priklauso nuo padaryto kiekio.