Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Dzenete @ 2010 01 18, 23:05)
norejau paklausti gal kas zinote, neseniai suzinojau kad po motinystes atostogu jai tave atleidzia kaip ir dar gauni pasalpa is darbo birzos, nes tau stazas kaip ir ejo, ( viena pazystama taip susitvarke.)
bet jei as iseiciau savo noru ir keliauju i darbo birza tai kaip jau ir nera ko tiketis bedarbio pasalpos?

seniau taip būdavo, jei atleidžia darbdavys ne pagal pravaikštas ar pan., tai iškart per kelias dienas ar sekančią dieną prisiregistravus, pašalpą tikrai mokėdavo, bet dabar nežinau. išėjus pačiai, lyg iškart nemokėdavo, tik po pusės metų, jei nerasdavai darbo. bijau suklyst, bet. tiksliau gal parašyta kur darbo biržos puslapy ar paskambinkit ten.
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 01 18, 10:13)
labas merginukės  4u.gif  jungiuos ir aš į jūsų gretas, man sugrįžt dar tik 2011 sausį, mano darbo vieta saugoma iki vaikui sukaks 2 metai, vietoj manęs niekas nedirba, nes dirbu biudžetinėj įstaigoj, bet tai nereiškia, kad viskas bus gerai. nors to labai tikiuosi. teko pabendraut su kolegom, kol kas esu laukiama, aišku dabar...bet  dar visi metai.

Įdomios tos biudžetinės įstaigos... Niekas to darbo dabar nedirba, tai privačioje struktūroje arba panaikintų nereikalingą etatą, arba surastų laikinai žmogų pagal terminuotą darbo sutartį. Bet jūsų atveju tai, manau, daugiausia ramybės teikianti darbovietė. Nė viena ten darban grįžusi pažįstama nesusidūrė su tuo, ką patiria į privatų sektorių grįžtančios mamos rolleyes.gif Ne veltui daugelis taip trokšta įsidarbinti "valdiškame" darbe. nei pas juos atlyginimų mažinimų drastiškų buvo po 30-50 proc., nei kas gali ateiti su reikalavimu "savo noru" pasirašyti pakeistą darbo sutartį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Shokolada @ 2010 01 19, 10:50)
Įdomios tos biudžetinės įstaigos... Niekas to darbo dabar nedirba, tai privačioje struktūroje arba panaikintų nereikalingą etatą, arba surastų laikinai žmogų pagal terminuotą darbo sutartį. Bet jūsų atveju tai, manau, daugiausia ramybės teikianti darbovietė. Nė viena ten darban grįžusi pažįstama nesusidūrė su tuo, ką patiria į privatų sektorių grįžtančios mamos  rolleyes.gif Ne veltui daugelis taip trokšta įsidarbinti "valdiškame" darbe. nei pas juos atlyginimų mažinimų drastiškų buvo po 30-50 proc., nei kas gali ateiti su reikalavimu "savo noru" pasirašyti pakeistą darbo sutartį  thumbup.gif

valdiškas vadinamas darbas turi ir minusų ir pliusų. mano atveju, vietoj manęs neišeina kitą laikinai įdarbint, na gal, bet tada žmogus turi būti iš tos pačios sistemos, kitu atveju nelabai tokie laikinumai daromi. krizės atveju valdiškas darbas super yra, bet palyginus atlyginimus valdiškame darbe ir privačiame sektoriuje, tai nieko gero. privačiose įmonėse dirbdami mažesniu krūviu, žmonės gauna daug daugiau, bet ne visada turi tą stabilumą. tačiau ir valdiškame darbe yra nepageidaujamų ir pageidaujamų grįžtančiųjų, taip kad visada yra klaustukas, patiksi ar ne. o prisikabint visada ras prie ko.
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 01 19, 11:06)
valdiškas vadinamas darbas turi ir minusų ir pliusų. mano atveju, vietoj manęs neišeina kitą laikinai įdarbint, na gal, bet tada žmogus turi būti iš tos pačios sistemos, kitu atveju nelabai tokie laikinumai daromi. krizės atveju valdiškas darbas super yra, bet palyginus atlyginimus valdiškame darbe ir privačiame sektoriuje, tai nieko gero. privačiose įmonėse dirbdami mažesniu krūviu, žmonės gauna daug daugiau, bet ne visada turi tą stabilumą. tačiau ir valdiškame darbe yra nepageidaujamų ir pageidaujamų grįžtančiųjų, taip kad visada yra klaustukas, patiksi ar ne. o prisikabint visada ras prie ko.

Kaip ir kiekvienas darbas, visur yra ir pranašumų, ir trūkumų: jei įdomu, yra perspektyvos, tai problemos su atlyginimu arba kolektyve atmosfera žudanti, ir atvirkščiai... Beje, nepasakyčiau, kad valdiškame darbe krūvis didesnis, greičiau atvirkščiai biggrin.gif Aišku, darbas darbui nelygus, vienur vienaip, kitur kitaip. Bet.. Mano artima draugė dirba ministerijoje, ne pačiose žemiausiose pareigose, patikėkit, tikrai epersidirba, ir pati giriasi tuo smile.gif Ir atlyginimas jos virš 3000, sutikite, ne minumumas biggrin.gif Aišku, jei kalbame apie kokias nors medicinos seseles, tai kita kalba. Ir teisininkas valdiškame darbe ne ką teuždirba, palyginus su kolega iš kokios normalios advokatų kontoros arba tarptautinės kompanijos teisininku. Taigi, sutinku, visur savi niunsai, savos intrigos, o ir nuo priekabių valdiškas darbas neapsaugo schmoll.gif Bet dėl socialinių garantijų jis todėl ir toks geidžiamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shokolada @ 2010 01 19, 11:29)
Kaip ir kiekvienas darbas, visur yra ir pranašumų, ir trūkumų: jei įdomu, yra perspektyvos, tai problemos su atlyginimu arba kolektyve atmosfera žudanti, ir atvirkščiai... Beje, nepasakyčiau, kad valdiškame darbe krūvis didesnis, greičiau atvirkščiai biggrin.gif Aišku, darbas darbui nelygus, vienur vienaip, kitur kitaip. Bet.. Mano artima draugė dirba ministerijoje, ne pačiose žemiausiose pareigose, patikėkit, tikrai epersidirba, ir pati giriasi tuo  smile.gif Ir atlyginimas jos virš 3000, sutikite, ne minumumas  biggrin.gif  Aišku, jei kalbame apie kokias nors medicinos seseles, tai kita kalba. Ir teisininkas valdiškame darbe ne ką teuždirba, palyginus su kolega iš kokios normalios advokatų kontoros arba tarptautinės kompanijos teisininku. Taigi, sutinku, visur savi niunsai, savos intrigos, o ir nuo priekabių valdiškas darbas neapsaugo schmoll.gif Bet dėl socialinių garantijų jis todėl ir toks geidžiamas  smile.gif

drinks_cheers.gif tik durna, jei kartais tenka bylinėtis teismuose, pajamos kaip ant delno. tarkim dabar turim problemą dėl alimentų mokėjimo, mano b ir dirba biudžetinėj įstaigoj, jo pajamos rodomos, turtas deklaruojamas, niekur nepasislėps, o jo exė turi verslą, pelningą, bet gi jo pajamos nerašomos taip kaip mano vyro. mano vyro atlyginimas nesiekia 2000, o jos žymiai viršija ir ką. ji teisme pristato, kad jos pajamos ll mažos, todėl dabar teismas braukia pinigėlius iš mano vyro. va čia minusas, o norint įrodyt jos pajamas, sunku. niekas nesako, kad jis neturi išlaikyt vaiko, bet tik ne po tokias sumas, kokias ji rėkauja. tiek to, palikim šitą temą, nes ji ir ne į temą lotuliukas.gif yra kaip yra.
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 01 19, 13:08)
drinks_cheers.gif  tik durna, jei kartais tenka bylinėtis teismuose, pajamos kaip ant delno. tarkim dabar turim problemą dėl alimentų mokėjimo, mano b ir dirba biudžetinėj įstaigoj, jo pajamos rodomos, turtas deklaruojamas, niekur nepasislėps, o jo exė turi verslą, pelningą, bet gi jo pajamos nerašomos taip kaip mano vyro. mano vyro atlyginimas nesiekia 2000, o jos žymiai viršija ir ką. ji teisme pristato, kad jos pajamos ll mažos, todėl dabar teismas braukia pinigėlius iš mano vyro. va čia minusas, o norint įrodyt jos pajamas, sunku. niekas nesako, kad jis neturi išlaikyt vaiko, bet tik ne po tokias sumas, kokias ji rėkauja. tiek to, palikim šitą temą, nes ji ir ne į temą  lotuliukas.gif  yra kaip yra.

Na taip, čia reikėtų tada naują temą atidaryti "koks darbas geriau: valdiškas ar privatus" arba persikelti į alimentų arba antrųjų žmonų temą... Aišku, liūdna, kad kažkas randa silpnąsias vietas ir pasinaudoja 4u.gif O tu pabandyk pasakyt ką nors, tuoj apkaltins, kad skaičiuoji ten, kur nereikia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shokolada: 19 sausio 2010 - 15:35
QUOTE(l'eau @ 2010 01 18, 22:14)

Čia jūs iš džiaugsmo, ar kaip??

Jei rimtai, tai informacija albai išsami teisininkės apie grįžtančias į darbą mamas (arba negrįžtančias)...

esu pakraupusi teisine konsultacija, kur klausia moteris, kurios situacija pasikeitusi ir kuri turi grizti i darba.
Atsakymas absurdiskas. Vien straipsniu nurasymas ir tai neissamus.

Atsakau tai mamai: jos atleisti is darbo NETURI TEISES. Tai reiskia, kad jei jos etatas bus panaikintas iki jai sugriztant, darbdavys tures siulyti jai nauja darba pagal issilavinima, kvalifikacija. O jei tokio pasiulyti negali gaus moketi iki vaikui sueis 3 metai kiekviena menesi jos vidutini atlyginima.

Darbdavys formindamas pravaiksta del jo kaltes, gali leisti neIti darbuotojui i darba, tada mokes tik 2/3 vdu kiekviena menesi. Jei pasiulys tinkama nauja darba, bet ji atsisakys, tokiu atveju darbdavys privales moketi 1/3 vdu kiekviena men iki vaikui sueis 3 metai. Tik kai sueis 3 metai, darbdavys igis teise atleisti pagal 129 str ir ispeti privales pries 4 men.

Atsakyti
QUOTE(RasaP @ 2010 01 19, 17:43)
Čia jūs iš džiaugsmo, ar kaip??

Jei rimtai, tai informacija albai išsami teisininkės apie grįžtančias į darbą mamas (arba negrįžtančias)...

esu pakraupusi teisine konsultacija, kur klausia moteris, kurios situacija pasikeitusi ir kuri turi grizti i darba.
Atsakymas absurdiskas. Vien straipsniu nurasymas ir tai neissamus.

Atsakau tai mamai: jos atleisti is darbo NETURI TEISES. Tai reiskia, kad jei jos etatas bus panaikintas iki jai sugriztant, darbdavys tures siulyti jai nauja darba pagal issilavinima, kvalifikacija. O jei tokio pasiulyti negali gaus moketi iki vaikui sueis 3 metai kiekviena menesi jos vidutini atlyginima.

Darbdavys formindamas pravaiksta del jo kaltes, gali leisti neIti darbuotojui i darba, tada mokes tik 2/3 vdu kiekviena menesi. Jei pasiulys tinkama nauja darba, bet ji atsisakys, tokiu atveju darbdavys privales moketi 1/3 vdu kiekviena men iki vaikui sueis 3 metai. Tik kai sueis 3 metai, darbdavys igis teise atleisti pagal 129 str ir ispeti privales pries 4 men.

tai vat atsakyk ir man tada - manes tiesiog nepriima. o kad neturi teises jiems vienodai. Sake jei nori - duok i teisma....
Atsakyti
Na va, pasirodo, ir man prireikė žinovų pagalbos 4u.gif
Motinystės atostogų prašymą parašiau iki 2010 spalio, tačiau dė restruktūrizacijos naikina pusę mūsų įstaigos, neliks mano specialybės etatų, kviečia atvažiuoti pasirašyti, kad gavau įspėjimą apie atleisždimą. Tai kaip tada ? Išeina, kad nebeturėsiu, kur grįžti g.gif O ar Sodra mokės bent iki rudens motinystės pinigėlius ? Būčiau labai dėkinga, jei atskytumėt, ar turiu kažką žinoti, kažkaip elgtis, ko nors nepasirašyti, ar pan. Gal prašyti pratęsti motinystės atostogas, jei Sodra mokės tiek, kiek darbdavys išleido... nieko nesigaudau šiuose labirintuose...
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2010 01 19, 22:34)
Na va, pasirodo, ir man prireikė žinovų pagalbos  4u.gif
Motinystės atostogų prašymą parašiau iki 2010 spalio, tačiau dė restruktūrizacijos naikina pusę mūsų įstaigos, neliks mano specialybės etatų, kviečia atvažiuoti pasirašyti, kad gavau įspėjimą apie atleisždimą. Tai kaip tada ? Išeina, kad nebeturėsiu, kur grįžti  g.gif O ar Sodra mokės bent iki rudens motinystės pinigėlius ? Būčiau labai dėkinga, jei atskytumėt, ar turiu kažką žinoti, kažkaip elgtis, ko nors nepasirašyti, ar pan. Gal prašyti pratęsti motinystės atostogas, jei Sodra mokės tiek, kiek darbdavys išleido... nieko nesigaudau šiuose labirintuose...

sodra moka iki vaikui sueis du metai ir jai visiskai nesvarbu kiek darbdavys isleidzia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RasaP @ 2010 01 19, 17:43)

Gal galetumet ikelti nuoroda, kur apie tai pasiskaityti
ACIU 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2010 01 19, 21:34)
Na va, pasirodo, ir man prireikė žinovų pagalbos  4u.gif
Motinystės atostogų prašymą parašiau iki 2010 spalio, tačiau dė restruktūrizacijos naikina pusę mūsų įstaigos, neliks mano specialybės etatų, kviečia atvažiuoti pasirašyti, kad gavau įspėjimą apie atleisždimą. Tai kaip tada ? Išeina, kad nebeturėsiu, kur grįžti  g.gif O ar Sodra mokės bent iki rudens motinystės pinigėlius ? Būčiau labai dėkinga, jei atskytumėt, ar turiu kažką žinoti, kažkaip elgtis, ko nors nepasirašyti, ar pan. Gal prašyti pratęsti motinystės atostogas, jei Sodra mokės tiek, kiek darbdavys išleido... nieko nesigaudau šiuose labirintuose...

Vietoj Jūsų niekur nevažiuočiau ir nieko nepasirašynėčiau, o kai ateis laikas grįžti-tada ir bus matyt... Blogiau jau nebus...
Atsakyti