Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

Gera tema, susidūrus taip pat.
Per mano vaiko auginimo atostogas įmonė stipriai krito žemyn. Mano vietoje sėdi žmogus gaunantis tris kart mažiau nei gavau aš.
Taip teisiškai aš kaip ir turiu teises grįžti ir reikalauti savo darbo vietos ir savo buvusios algos, bet kaip tai padaryti praktiškai, kai pati matai, kad pagal įmonės apimtis tai neįmanoma. Normaliai susitarėm dėl kompensacijos ir išėjau. Mamom tikrai rekomenduoju prieš pokalbį su darbdaviu pasistudijuoti DK, nes dabartinėje situacijoje visi norės kad išeitumėt savo noru ir be jokių kompensacijų.
DArbo ieškojau mėnesį. Interneto puslapiai buvo perversti skersai ir išilgai ir nuo kitos savaitės einu į naują darbą.
Nesakau, kad tai lengva, bet viskas įmanoma. Nereikia nusiteikt pesimistiškai, niekas taip neatbaido darbdavių kaip žmogus kuris ateina į pokalbį jau nusiteikęs, kad to darbo negaus.
Atsakyti
QUOTE(auksine.kurpaite82 @ 2009 09 15, 12:21)
mergaites gelbekit 4u.gif
gryzau  i darba po ma, na ir savaime aisku jau per 2men spejau 3x imt bilieteni, nes vaikas vis suserga. suzinojau is bendradarbes kad man siulys pereiti i kita skyriu, nes dabar dirbu pardavimuose, na ir kai ner manes ner ir pardavimu, butu gal gerai, nes kl aptarnavimo skyriuje bent ne minimuma moka, bet bijau kad jie specialiai man padarys (sitam  skyriuj kur nori pervesti slenkantis grafijkas, dirbt galima ir per iseigines ir vakarais), toki grafika, kad as negaleciau dirbti, nes man reikia ilgai vaziuoti iki darzo, darzas dirba tik iki 18val, vyras dirba ir taip pamainini darba, tevai toli....tik as galiu vai9ka vest i darzeli ir is darzelio...ka man daryt, jei pasiulys pereiti i kita skyriu? mano vaikas neigalus, bet spec darzelio nelankom, nes negalia nera sunki....esu susituokusi
aciu

4u.gif
Atsakyti
Darbdavys gali pasiūlyti keisti DS, jus turite teisę nesutikti.
Apribojimų LR DK neradau.
Bandykite kalbėti su darbdaviu.
Jeigu darbas slenkančių grafikų, tai gal yra galimybė suderinti jūsų grafiką su vyro drabo grafiku smile.gif

6. Skirti dirbti poilsio dienomis draudžiama, išskyrus tokius darbus, kurių sustabdyti negalima dėl techninių gamybos sąlygų (nepertraukiamai veikiančios įmonės, organizacijos), darbus, būtinus gyventojams aptarnauti, taip pat neatidėliotinus remonto ir krovos darbus. Nėščias moteris, neseniai pagimdžiusias moteris ir krūtimi maitinančias moteris, darbuotojus, auginančius vaiką iki trejų metų, bei darbuotojus, vienus auginančius vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų, asmenis iki aštuoniolikos metų dirbti poilsio dienomis galima skirti tik jų sutikimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija5: 16 rugsėjo 2009 - 10:53
QUOTE(Marija5 @ 2009 09 16, 11:52)
Darbdavys gali pasiūlyti keisti DS, jus turite teisę nesutikti.
Apribojimų LR DK neradau.
Bandykite kalbėti su darbdaviu.
Jeigu darbas slenkančių grafikų, tai gal yra galimybė suderinti jūsų grafiką su vyro drabo grafiku smile.gif

6. Skirti dirbti poilsio dienomis draudžiama, išskyrus tokius darbus, kurių sustabdyti negalima dėl techninių gamybos sąlygų (nepertraukiamai veikiančios įmonės, organizacijos), darbus, būtinus gyventojams aptarnauti, taip pat neatidėliotinus remonto ir krovos darbus. Nėščias moteris, neseniai pagimdžiusias moteris ir krūtimi maitinančias moteris, darbuotojus, auginančius vaiką iki trejų metų, bei darbuotojus, vienus auginančius vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų, asmenis iki aštuoniolikos metų dirbti poilsio dienomis galima skirti tik jų sutikimu.

aciu uz ats. mano vyro darbas labai specifinis, gali ir 16val dirbti, niekada negali but tikras kada baigs ir pns. neiseis suderinti. mano darbas butu "butinus gyventojam aptarnauti", bet auginu neigalu vaika, kuriam 2m. as kaip ir sutikciau pereit i kita skyriu, juolab ten alga didesne, bet bijau kad padarys grafika, tarkim nuo 12 iki 20.ka tada daryt? juk darzelis iki 18val dirba, sakys kad negali kito pasiulyt grafiko, kad rasyciau prasyma iseit is darbo, nes kaip minejau imu labai daug bilieteniu. kaip man nuo to apsisaugot, ar galiu sakyt, ok perveskit i kita skyriu, bet sudarykit man normalu grafika? jei jie specialiai sudarys man nepalanku grafika ar galiu kam nors skustis, kad jauciu diskriminecija ir kad nori isguit is darbo sudarydami nepalankias salygas, nes negali isvaryt pagal istatyma, tai daro specialiai darbo grafika bloga, kad parasyciau iseit savo noru?
Atsakyti
QUOTE(auksine.kurpaite82 @ 2009 09 16, 14:21)
aciu uz ats. mano vyro darbas labai specifinis, gali ir 16val dirbti, niekada negali but tikras kada baigs ir pns. neiseis suderinti. mano darbas butu  "butinus gyventojam aptarnauti", bet auginu neigalu vaika, kuriam 2m. as kaip ir sutikciau pereit i kita skyriu, juolab ten alga didesne, bet bijau kad padarys grafika, tarkim nuo 12 iki 20.ka tada daryt? juk darzelis iki 18val dirba, sakys kad negali kito pasiulyt grafiko, kad rasyciau prasyma iseit is darbo, nes kaip minejau imu labai daug bilieteniu. kaip man nuo to apsisaugot, ar galiu sakyt, ok perveskit i kita skyriu, bet sudarykit man normalu grafika? jei jie specialiai sudarys man nepalanku grafika ar galiu kam nors skustis, kad jauciu diskriminecija ir kad nori isguit is darbo sudarydami nepalankias salygas, nes negali isvaryt pagal istatyma, tai daro specialiai darbo grafika bloga, kad parasyciau iseit savo noru?

Mam atrodo, kad tikrai gali tartis del grafiko. O jei ka, tai neskubek nieko pasirasynet. Dar galima paskambint i mokesciu inspekcija pasiklaust. Anksciau esu skambinus, tai viska paaiskina.
Atsakyti
O kam skambinti į mokesčių inspekcija?
Tokiais klausimais reikia kreiptis į Darbo inspekciją mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 09 16, 19:35)
O kam skambinti į mokesčių inspekcija?
Tokiais klausimais reikia kreiptis į Darbo inspekciją mirksiukas.gif

Teisingai, ne taip parašiau blush2.gif
Atsakyti
Situacija tikrai nėra pavydėtina, bandau dar kartą pastudijuoti LR DK.
Mažai žinau apie jūsų darbą.

146 straipsnis. Ne visas darbo laikas
1. Ne visas darbo dienos arba darbo savaitės darbo laikas nustatomas:
...
3) pareikalavus ... darbuotojui, auginančiam vaiką iki trejų metų...

2. Jeigu kitaip nenustatyta sveikatos priežiūros įstaigos išvadoje, susitarus ne visas darbo laikas gali būti nustatomas sumažinant savaitės darbo dienų skaičių arba sutrumpinant darbo dieną (pamainą), arba darant ir viena, ir kita. Ne visas darbo laikas darbo dieną gali būti suskaidomas dalimis...

196 straipsnis. Mokėjimas už ne visą darbo laiką
Ne visas darbo laikas (ne visa darbo diena arba savaitė) apmokamas proporcingai dirbtam laikui arba mokama už atliktą darbą.

184 straipsnis. Nemokamos atostogos
1. Darbuotojo reikalavimu nemokamos atostogos suteikiamos:
...
2) darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų – iki trisdešimties kalendorinių dienų;

Gal dar kas ką patars. g.gif
Iš tiesų jus dviese auginate vaiką, tai jus neturite pirmumo teisės rinktis pamainą, nebent jūsų vadovas yra supratingas ir neturės nieko prieš. Tokiu atveju galės supykti kiti darbuotojai.
Jus gyna LR DK ir be jūsų kaltės darbdavys neturi teisės jus atleisti kol vaikui suėis 3 metukai (LR DK 132 str. ).
Pažiūrėkime iš darbdavio pusės, jam reikia darbuotojo.
Gal kas parašyta vaiko kortelėje, gal jam reikia kokios ypatingos priežiūros ar pan.?
Pasirašinėti aišku nieko nereikia iš karto, jeigu ką pasiūlys iš pradžių reikės viską gerai apmąstyti. Jūsų nedarbingumo pažymėjimai tikrai nėra priežastis nutraukti su jumis DS.
Tarkites su darbdaviu, gal tikrai jis sudarys jums palankų grafiką ir viskas susitvarkys, gal dar ne visi sužvėrėjo. smile.gif
Atsakyti
Laba diena, nezinau ar cia pataikiau, bet noreciau uzduoti klausima. 4u.gif
Siuo metu esu vaiko aug. atostogose. Darbe prasymas parasytas iki 3m. Dukrytei neseniai suejo 2, taigi is sodros jau nieko nebegausiu. Noreciau eiti dirbti, bet nenoreciau kolkas gristi i savo darboviete. Ar as galiu savo darbovieteje ir toliau atostogauti, iki vaikui sueis 3m. ir pradeti dirbti kitoje darbovieteje? Ar man butinai reikia nutraukti motinystes atostogas ir iseit is esamo darbo, jei noriu darbintis kitur? Tikiuosi supratot. blush2.gif Aciu kas atsakys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2009 09 17, 12:40)
Laba diena, nezinau ar cia pataikiau, bet noreciau uzduoti klausima.  4u.gif
Siuo metu esu vaiko aug. atostogose. Darbe prasymas parasytas iki 3m. Dukrytei neseniai suejo 2, taigi is sodros jau nieko nebegausiu. Noreciau eiti dirbti, bet nenoreciau kolkas gristi i savo darboviete. Ar as galiu savo darbovieteje ir toliau atostogauti, iki vaikui sueis 3m. ir pradeti dirbti kitoje darbovieteje? Ar man butinai reikia nutraukti motinystes atostogas ir iseit is esamo darbo, jei noriu darbintis kitur? Tikiuosi supratot.  blush2.gif  Aciu kas atsakys.  4u.gif

Gali nenutraukus dekreto dirbti ir kitoje darbovietėje 4u.gif
Atsakyti
Sveiki!
Man reikia informacijos apie dekretines atostogas. Gal kas galite pakonsultuoti? Spalio 21 d. iseinu dekretiniu atostogu.
1. turiu pristatyti nedarbingumo pazymejima uz 70 dienu ar ir uz 56 po gimdymo is karto? Man jau iki gimdymo apmokes uz visas 126 dienas, ar mokes atskirai uz 70 iki gimdymo, ir kai pagimdysiu uz likusias 56 d.? Ir nuo kuo priklauso ismokos dydis?
2. Ar dar valstybe moka po 100 lt per menesi pagimdzius?
3. Kur reikia pagimdzius pristatyti reikiamus dokumentus, kad gauti motinystes pasalpa?
Aciu labai!
Atsakyti
Ka jus darytumete mano atveju? Vaikui 2 metai, noriu grizti, bet siulo tik 0,75 etato. Turbut turesiu parasyti, kad atsisakysiu 0,25 etato. Galvoju, gal uzsispirt ir nerasyti, kad atisakau, nes tokiu atveju jie privaletu man duot pilna kruvi. Imone didele ir pasistengus tikrai galetu man rasti pilna etata darbo. Tik bijau, kad paskui neuzsisestu nat manes del tokio naglumo g.gif Ka daryti?
Atsakyti