Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Marija5 @ 2009 09 07, 17:55)

2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).

O jei tai bandomasis laikotarpis?
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 09 07, 18:55)
Niu pradedame iš eilės...

Gal galėtumėte patarti? Įmonei pateikia prašymą vaiko priežiūros atostogoms vieneriems metams, jos pasibaigs iš karto po Naujųjų. Jei prireiktų atostogų antriems metams, ar galėčiau rašyti prašymą pratęsti atostogas ir tvarkyti Sodroj popierius prieš Kalėdas? ax.gif
Atsakyti
spalį gryžtu į darbą po vaiko priežiūros atostogų iki 3 metų. paskutinius metus (nuo to kai vaikui suėjo 2) neturėjau pajamų. žiemos sezonu vaikas serga dažnai. kaip man skaičiuos biuletenį? įprastai iš užpraito ketvirčio? tai reiškia biuletenis =0 g.gif
Atsakyti
DARBUOTOJO IR VALSTYBĖS TARNAUTOJO VIDUTINIO DARBO UŽMOKESČIO APSKAIČIAVIMO TVARKOD APRAŠAS
Atsakyti
QUOTE(Law @ 2009 09 08, 13:28)
spalį gryžtu į darbą po vaiko priežiūros atostogų iki 3 metų. paskutinius metus (nuo to kai vaikui suėjo 2) neturėjau pajamų. žiemos sezonu vaikas serga dažnai. kaip man skaičiuos biuletenį? įprastai iš užpraito ketvirčio? tai reiškia biuletenis =0  g.gif

taip
Atsakyti
*gal kazkur ir raset, bet visvien klausiu: jei griztu is motinystes atostogu (3m.) ir man nebera po reorganizavimo darbo vietos, pagal istatyma darbdavys pasiulys kita, kuris atitinka mano kvalifikacija. jei studijuoju, issilavinimas siai dienai vidurinis - gali pasiulyt ir valytojo, slavejo ar pan. etata, kuris yra toje imoneje? ar kaip? pvz. studijuojant vadyba ir pries tai sedejus vadybininko kedeje dabar ji uzimta...
**ir antras klausimas: jei po 2m. auginimo (skaiciuota pasalpa) issidarbinu ir iskart einu i darbo birza - ar priklausys ismoka kaip bedarbiui? (iseitines nera, buvo gaunama 85% pasalpa uz vaiko auginima)
Papildyta:
QUOTE(Divin @ 2009 09 08, 10:32)
Gal galėtumėte patarti? Įmonei pateikia prašymą vaiko priežiūros atostogoms vieneriems metams, jos pasibaigs iš karto po Naujųjų. Jei prireiktų atostogų antriems metams, ar galėčiau rašyti prašymą pratęsti atostogas ir tvarkyti Sodroj popierius prieš Kalėdas? ax.gif

aisku smile.gif patariu iskart rasyt iki triju, nors nebutinai jose tiek busi. tiesiog maziau trukdymosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonkė: 08 rugsėjo 2009 - 14:34
QUOTE(bonkė @ 2009 09 08, 15:33)
*gal kazkur ir raset, bet visvien klausiu: jei griztu is motinystes atostogu (3m.) ir man nebera po reorganizavimo darbo vietos, pagal istatyma darbdavys pasiulys kita, kuris atitinka mano kvalifikacija. jei studijuoju, issilavinimas siai dienai vidurinis - gali pasiulyt ir valytojo, slavejo ar pan. etata, kuris yra toje imoneje? ar kaip? pvz. studijuojant vadyba ir pries tai sedejus vadybininko kedeje dabar ji uzimta...
    **ir antras klausimas: jei po 2m. auginimo (skaiciuota pasalpa) issidarbinu ir iskart einu i darbo birza - ar priklausys ismoka kaip bedarbiui? (iseitines nera, buvo gaunama 85% pasalpa uz vaiko auginima)

1. Realiai turi pasiūlyti vadybininkės kėdę ar kažką panašaus. Ir atlyginimo kažkiek mėnesių negali mažint.

2. Kiek teko girdėti - priklausys.
Atsakyti
Sveiki

Mano vaikui greitai sukaks 2 metai. Planuoju grįžti į darbą. Dirbu biudžetinėje įstaigoje.
Nėštumo ir gimdymo atostogų išėjau dirbdama pusę etato buhaltere ir pusę etato sekretore. Po poros mėnesių buvo įkurta papildomai po pusę etato buhalterio ir sekretoriaus. Šiuos etatus įkurti buvo planuojama jau seniai. Taigi šiuo metu įstaigoje yra 1 etatas buhalterio ir 1 etatas sekretoriaus pareigybių. Planuoju grįžti į 1 etatą buhalterio pareigybės. Turiu aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Šiuo metu studijuoju magistratūrą. Vietoj manęs dirbanti buhalterė turi aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą. Kokios galimybės man grįžti į šias pareigas? Ar direktorė bus teisi, jei man pasiūlys buvusias pareigas (0.5 etato buhalterio ir 0.5 etato sekretoriaus) ir neis i kalbas apie 1 etato buhalterio pareigas? Nes pasak vietoj manęs esančios buhalterės, ji yra įdarbinta 0.5 etato buhaltere pagal terminuotą sutartį, kol aš grįšiu, ir 0.5 etato buhaltere pagal neterminuotą sutartį. Ar galėjo būti sudaryta neterminuota sutartis, įvedus papildomus 0.5 etato minėtų pareigybių, man esant nėštumo ir gimdymo bei motinysėes atostogose?
Aš manau, kad mano atveju turėtų būti taikomas LR Darbo kodekso 179 str. papildymo įstatymas, įsigaliojęs 2009-07-14:
"4. Darbdavys užtikrina darbuotojų teisę po šių atostogų grįžti į tą pačią ar lygiavertę darbo vietą (pareigas) ne mažiau palankiomis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, ir naudotis visomis geresnemis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, į kurias jis būtų turėjęs teisę, jeigu būtų dirbęs".
Juokinga, jei visos trys darbuotojos dirbsime po pusę etato: aš - pusę buhalterio ir sekretoriaus, mane pavadavusi buhalterė - pusę etato buhalterio ir mane pavadavusi sekretorė - pusę etato sekretoriaus. Neįsivaizduoju darbų pasidalinimo.
Atsakyti
QUOTE(dia.dia @ 2009 09 08, 17:08)
Sveiki

Mano vaikui greitai sukaks 2 metai. Planuoju grįžti į darbą. Dirbu biudžetinėje įstaigoje.
Nėštumo ir gimdymo atostogų išėjau dirbdama pusę etato buhaltere ir pusę etato sekretore. Po poros mėnesių buvo įkurta papildomai po pusę etato buhalterio ir sekretoriaus. Šiuos etatus įkurti buvo planuojama jau seniai. Taigi šiuo metu įstaigoje yra 1 etatas buhalterio ir 1 etatas sekretoriaus pareigybių. Planuoju grįžti į 1 etatą buhalterio pareigybės.
Turiu aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Šiuo metu studijuoju magistratūrą. Vietoj manęs dirbanti buhalterė turi aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą. Kokios galimybės man grįžti į šias pareigas? Ar direktorė bus teisi, jei man pasiūlys buvusias pareigas (0.5 etato buhalterio ir 0.5 etato sekretoriaus) ir neis i kalbas apie 1 etato buhalterio pareigas? Nes pasak vietoj manęs esančios buhalterės, ji yra įdarbinta 0.5 etato buhaltere pagal terminuotą sutartį, kol aš grįšiu, ir 0.5 etato buhaltere pagal neterminuotą sutartį. Ar galėjo būti sudaryta neterminuota sutartis, įvedus papildomus 0.5 etato minėtų pareigybių, man esant nėštumo ir gimdymo bei motinysėes atostogose?
Aš manau, kad mano atveju turėtų būti taikomas LR Darbo kodekso 179 str. papildymo įstatymas, įsigaliojęs 2009-07-14:
"4. Darbdavys užtikrina darbuotojų teisę po šių atostogų grįžti į tą pačią ar lygiavertę darbo vietą (pareigas) ne mažiau palankiomis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, ir naudotis visomis geresnemis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, į kurias jis būtų turėjęs teisę, jeigu būtų dirbęs".
Juokinga, jei visos trys darbuotojos dirbsime po pusę etato: aš - pusę buhalterio ir sekretoriaus, mane pavadavusi buhalterė - pusę etato buhalterio ir mane pavadavusi sekretorė - pusę etato sekretoriaus. Neįsivaizduoju darbų pasidalinimo.

Maža ką jus planuojate. Direktorius pagal LR DK privalo išsaugoti jūsų darbo vieyą, ką jis ir padarė. Grįžus į darbą galite rašyti prašymą/pasiūlymą pervesti jus dirbti 1 etatu buhaltere. Surašykite visus argumentūs, kodėl jis turi jus paskirti buhaltere.

Idomiai ten dėl darbo sutarčių g.gif Iš tiesų taip negalima, tokiu atveju sudaromos terminuotos DS.

Dėl jūsų pacituoto str. Jeigu darbdavys neturėtu tų jūsų etatų, tada turėtu pasiūlyti kitą darbo vietą, bet šiuo atveju aš supratau, kad viskas liko kaip ir buvo.

Situacija tikrai juokinga. Tai gi drąsiai rašykite prašyma, ir tikėkimes, kad pas jus protingas direktorius. biggrin.gif
Atsakyti
gal galit parasyti,ka reikia rasyti prasyme kai gryzti is motinystes atostogu i darba.
Atsakyti
QUOTE(amileta @ 2009 09 13, 09:39)
gal galit parasyti,ka reikia rasyti prasyme  kai gryzti is motinystes atostogu i darba.

Grįžtate anksčiau ar laiku? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 09 13, 11:36)
Grįžtate anksčiau ar laiku?  g.gif

anksciau
Atsakyti