QUOTE(dia.dia @ 2009 09 08, 17:08)
Sveiki
Mano vaikui greitai sukaks 2 metai. Planuoju grįžti į darbą. Dirbu biudžetinėje įstaigoje.
Nėštumo ir gimdymo atostogų išėjau dirbdama pusę etato buhaltere ir pusę etato sekretore. Po poros mėnesių buvo įkurta papildomai po pusę etato buhalterio ir sekretoriaus. Šiuos etatus įkurti buvo planuojama jau seniai. Taigi šiuo metu įstaigoje yra 1 etatas buhalterio ir 1 etatas sekretoriaus pareigybių. Planuoju grįžti į 1 etatą buhalterio pareigybės.
Turiu aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Šiuo metu studijuoju magistratūrą. Vietoj manęs dirbanti buhalterė turi aukštąjį neuniversitetinį išsilavinimą. Kokios galimybės man grįžti į šias pareigas? Ar direktorė bus teisi, jei man pasiūlys buvusias pareigas (0.5 etato buhalterio ir 0.5 etato sekretoriaus) ir neis i kalbas apie 1 etato buhalterio pareigas? Nes pasak vietoj manęs esančios buhalterės, ji yra įdarbinta 0.5 etato buhaltere pagal terminuotą sutartį, kol aš grįšiu, ir 0.5 etato buhaltere pagal neterminuotą sutartį. Ar galėjo būti sudaryta neterminuota sutartis, įvedus papildomus 0.5 etato minėtų pareigybių, man esant nėštumo ir gimdymo bei motinysėes atostogose?
Aš manau, kad mano atveju turėtų būti taikomas LR Darbo kodekso 179 str. papildymo įstatymas, įsigaliojęs 2009-07-14:
"4. Darbdavys užtikrina darbuotojų teisę po šių atostogų grįžti į tą pačią ar lygiavertę darbo vietą (pareigas) ne mažiau palankiomis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, ir naudotis visomis geresnemis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, į kurias jis būtų turėjęs teisę, jeigu būtų dirbęs".
Juokinga, jei visos trys darbuotojos dirbsime po pusę etato: aš - pusę buhalterio ir sekretoriaus, mane pavadavusi buhalterė - pusę etato buhalterio ir mane pavadavusi sekretorė - pusę etato sekretoriaus. Neįsivaizduoju darbų pasidalinimo.
Maža ką jus planuojate. Direktorius pagal LR DK privalo išsaugoti jūsų darbo vieyą, ką jis ir padarė. Grįžus į darbą galite rašyti prašymą/pasiūlymą pervesti jus dirbti 1 etatu buhaltere. Surašykite visus argumentūs, kodėl jis turi jus paskirti buhaltere.
Idomiai ten dėl darbo sutarčių
Iš tiesų taip negalima, tokiu atveju sudaromos terminuotos DS.
Dėl jūsų pacituoto str. Jeigu darbdavys neturėtu tų jūsų etatų, tada turėtu pasiūlyti kitą darbo vietą, bet šiuo atveju aš supratau, kad viskas liko kaip ir buvo.
Situacija tikrai juokinga. Tai gi drąsiai rašykite prašyma, ir tikėkimes, kad pas jus protingas direktorius.