o man tai nezinau ar cia vejaraupiai ar siaip kas. isbere visa ir ziauriai niezti, daktare sake kad berimas kaip vejaraupiu, bet kad mama sake kad as persirgus. ir siaip jikiu kitu simptomu nera.. ar buvo ka nors isbere vejaraupiais du kartus?
Pas mus labai keistai vaikai susirgo mazylis kaip ir normaliai, issikele pavieniai spogeliai, aptepliojom zelionke, tempos nebuvo. Dabar jau kaip ir baigia uzgyti, tik kazkaip keistai nugara atrodo, tokia kaip zasies oda su smulkiais spuogeliais. Uzsikrete ir vyresnele (paaugle), bet jai is karto ismete tokiais mazais bet gausiai (niezti) taip pat aptepliojom zelionke ir sedejo abu vaikai namie, bet kaip keista, kad dabar, kai jau atrodo nebesikele ir praejo nuo ligos pradzios 12 dienu - ismete mergina tokiais pat pavieniais su puslytemis spuogais, ir net sakyciau, kad toks jausmas lyg is naujo susirgtu . Ar kam taip buvo?
QUOTE(huga @ 2010 04 15, 10:43)
Pas mus labai keistai vaikai susirgo mazylis kaip ir normaliai, issikele pavieniai spogeliai, aptepliojom zelionke, tempos nebuvo. Dabar jau kaip ir baigia uzgyti, tik kazkaip keistai nugara atrodo, tokia kaip zasies oda su smulkiais spuogeliais. Uzsikrete ir vyresnele (paaugle), bet jai is karto ismete tokiais mazais bet gausiai (niezti) taip pat aptepliojom zelionke ir sedejo abu vaikai namie, bet kaip keista, kad dabar, kai jau atrodo nebesikele ir praejo nuo ligos pradzios 12 dienu - ismete mergina tokiais pat pavieniais su puslytemis spuogais, ir net sakyciau, kad toks jausmas lyg is naujo susirgtu . Ar kam taip buvo?
aišku, kad pakartotina infekcija gali būti, nes zelionka nenaikina virusų, sukeliančių vėjaraupius, tik gram teigiamas bakterijas (kurios paprastai ir būna ant sveikos odos ir nesukelia ligų). bet yra gram teigiamų bakterijų, kurios sukelia infekcijas (pvz. tas pats auksinis stafilokokas) o kai atsiranda pūlinukas, jame jau gali daugintis ir gram neigiamos- pseudomonas, e. coli, kurių zelionkas jau visai nebeveiks.
Ir žinoma, gydytoja jums nepatare maudyti vaikų?
tai va, kad nebūtų jokių pakartotinų susirgimų ir randų po infekcijų, pakankamai nebrangu ir patogu yra naudoti octenisept tiapalą spuogiukų (taip pat ir nukasytų) dezinfekcijai, o prausimui vaiko naudoti octenisan losjoną
viskas labai paprasta, tik nereikia naudoti netinkamų priemonių. net jei gydytoja nėra pakankamai kvalifikuota, tai dar nėra priežastis žaloti savo vaika
QUOTE(kaubojey @ 2010 06 20, 12:44)
Sveikos.
O kai nukrenta šašai, bet dar yra tokios rausvos dėmelės, galima degintis saulėje ar soliariume? Nors man aktualiau būtų saulėje. Jei įsitepus su apsauginiu kremu?
O kai nukrenta šašai, bet dar yra tokios rausvos dėmelės, galima degintis saulėje ar soliariume? Nors man aktualiau būtų saulėje. Jei įsitepus su apsauginiu kremu?
saikingas deginimasis saulėje sveikatai ar šašiukams nepakenks, pabrėžiu SAIKINGAS bet gali būti, kad tos paraudusios vietelės įdegs ne taip pat lygiai, kaip sveika oda.
tad jei degintis planuojat dėl kosmetinio efekto, geriau labai neforsuoti, o pats buvimas saulėje nepakenks.
reikia susitaikyti su tuo, kad tai buvo susirgimas, ir pasekmes taip greitai nedingsta, kad ir kaip jos būtų 'ne į temą'
Tai va motereles, uzgriuvo ir mane ta beda.Vaikistej esu persirgus vejaraupiais, tad slaugydama sunu pries dvi savaites kikenau kad as neapsirgsiu o sandien sedziu visame grazumyne, aplink juosmeni isberta, ant liezuvio ir lupos keleta puslyciu, persti ir niesti, bet kaip galima susirgt vejaraupiais antra karta???nebent cia vadinama juostine pusleline???O prasidejo ta kad sestadieni pas mama skersvejinei patalpoje matavausi striukes, velai vakare jauciu skauda nugara, ypac stubura, saltis krato. Sekmadieni isvis su 5 megztiniais po gricia laukstau, o dar vyras sildyma iki 30 kambariuose nustate nes man taip saltis krate, o temperatura 38,7. Pirmadieni atsikelau jau geresnes bukles tik karstas prakaitas pile bet stuburo nebeskaudejo,isejau i darbeli, ten gerai jauciaus tik veidas kazko ziauriai spuogais iskeltas (man nuo paauglystes ir taip inkstirai iki siol kankina) na ir griztu namo, persirengiu, ir ziuriu - aplink juosmeni pumpu ,spuogu, ir puslyciu su "idaru". Ciut ne i asaras!!!!
. Tikiuosi, kad man randelių neliks, nes naktį miegodama apsidraskiau truputėlį Padeda šilta vonia nuo niežėjimo ir oro vonios. Baigiu išprotėti. Nenoriu, kad mane matytų vyras tokią spuoguotą, kaip rupūžę.
[/quote]
O vonioi kaip tik man kaifas, kasiausis visa ta laika kol islindau is duso, kaip galvojau svelniai nusiprausiu tai duso kabinoje kasiausis kaip katinas, vietoje plausines- nagais.
[/quote]
O vonioi kaip tik man kaifas, kasiausis visa ta laika kol islindau is duso, kaip galvojau svelniai nusiprausiu tai duso kabinoje kasiausis kaip katinas, vietoje plausines- nagais.
Nu va, aš irgi persirgau. Nors 22 metai man, bet bėrė realiai dvi paras (na, po antros naujų pūslių nebeatsirado), ir didžiausia temperatūra buvo pirmą bėrimo dieną, po to apie 37 laipsnius, tai nesiskundžiu. Na, tik kad niežtėjo ir naktį vieną negalėjau miegoti beveik.
Bjaurumas tai tame, kad nukrito nuo veido šašai, o po jais tamsūs taškai, na ir nykiai atrodo! Nu toks įspūdis, kad ten dar vienas šašas yra, tik toks jau lygus, ne pūslelės formos, tai ką su juo daryt? Tept kokiu aliejuku? Ir dar einant į žmones maskuoti jaučiu teks, aš nepratus, kai ant veido kažkas yra ir iš tolo šviečia. Fe.
Bjaurumas tai tame, kad nukrito nuo veido šašai, o po jais tamsūs taškai, na ir nykiai atrodo! Nu toks įspūdis, kad ten dar vienas šašas yra, tik toks jau lygus, ne pūslelės formos, tai ką su juo daryt? Tept kokiu aliejuku? Ir dar einant į žmones maskuoti jaučiu teks, aš nepratus, kai ant veido kažkas yra ir iš tolo šviečia. Fe.
sveikos, mano didysis susirgo vejaraupiais, siandien nusiveme (nors nzn ar cianuo vejaraupiu ar nuo ko nors kito), pati nesu sirgus, bet pries menese pasiskiepijau pirma skiepa nuo vejaraupiu, tai tikiuosi,kad praslysiu, vakar antra skiepa susileidau, tai dabar paniskai bijau,kad nesusirgciau ir as, mazasis matyt uzsikres
Scholastika, neturėtum susirgti. Aš apskritai prieš 7 metus nežinojau, kad revakcinuotis reikia, gavau vieną skiepą ir buvau patenkinta. Dukra susirgo vėjaraupiais praėjus pusantrų metų nuo to skiepo - ir nieko, neužsikrėčiau. Vėliau, kai aiškinausi, ką daryt toliau, kadangi niekas apie revakcinaciją neinformavo, sužinojau, jog net ir tas vienas skiepas suaugusiajam kurį laiką veikia kuo puikiausiai, tik jo "galiojimas" pasibaigia greičiau. Va, pernai pasidariusi kraujo tyrimą sužinojau, kad imuniteto vėjaraupiams nė padujų nebelikę, tai dabar iš naujo jau 2 kartus pasiskiepijau, kaip priklauso.
Taigi tavo atveju turėtų kol kas pakakti to skiepo, juolab kad pasiskiepijai dar ir antru iš karto. AIDS centre man aiškino, kad net ir nesiskiepijusiam žmogui, po kontakto su ligoniu, per artimiausias 3 paras rekomenduojama pasiskiepyti nuo vėjaraupių - per kraują gauta vakcina suspėja organizme suveikti greičiau nei virusas, kuris į kraują keliauja per nosiaryklę ir užtrunka ilgiau. Tad net ir tokiu atveju skiepas jau šiek tiek saugo - jei ne nuo ligos apskritai, tai bent jau nuo sunkios jos formos.
Taigi tavo atveju turėtų kol kas pakakti to skiepo, juolab kad pasiskiepijai dar ir antru iš karto. AIDS centre man aiškino, kad net ir nesiskiepijusiam žmogui, po kontakto su ligoniu, per artimiausias 3 paras rekomenduojama pasiskiepyti nuo vėjaraupių - per kraują gauta vakcina suspėja organizme suveikti greičiau nei virusas, kuris į kraują keliauja per nosiaryklę ir užtrunka ilgiau. Tad net ir tokiu atveju skiepas jau šiek tiek saugo - jei ne nuo ligos apskritai, tai bent jau nuo sunkios jos formos.
daugelis jauciasi saugus pasiskiepije nuo vejaraupiu, bet pabandykite pasidaryti testuka ar igavote imuniteta...ir ne po metu o po skiepu. Pasirodo dauguma jokio imuniteto taip ir neigauna