QUOTE(darbsti @ 2009 07 09, 12:38)
Siaubinga liga. Salia sergantis zmogus atrodo kaip lavonas
Ka daryti su zaizdelemis burnoje ir gerkleje. kaip pagelbeti?
Ka daryti su zaizdelemis burnoje ir gerkleje. kaip pagelbeti?
burnoje ir gerkleje labai gerai Octenidolu skalauti, jis kaip ir octeniseptas odai, ta pati veiklioji medziaga, pamedingit, jis malonaus skonio, veikia apie 12 valandu (atrodo taip rase) ir skausma sumazina
prie tos poreles kur jau esu rasiusi, galima prideti ir Octenidol burnai (nors nelabai daznai taip bunam bet kam bunam, reikia zinoti)
tai va:
prausimui(si) - octenisan
antiseptikai (dezinfekcijai) spuogiuku ir zaizdeliu - octenisept
burnos opeliu ir spuogiuku dezinfekcijai - octenidol
plpiusas dar ir tas, kad ta pati veiklioji medziaga, jie tarpusavyje nesureaguos, nebus kokios nors neigiamybes del savaikos
Sirgau vėjaraupiai prieš 2 metus, nuo vaiko užsikrėčiau. Atsigavimas po CP man buvo daug lengvesnis nei tie vėjaraupiai. Vyrui net biuletenį davė mane slaugyt, nes savarankiškumas mano kaip 5 metų vaiko buvo... Temp vakarais kildavo iki 40-41, vyras sakė kalbėdavau su angelais, vaitojau ir t.t Viską tragiškai niežtėjo, kad per miegus nesamoningai nesikasyčiau miegojau su kumštinėm pirštinėm. Užeidavo kažkokie nervų priepuoliai su isterijom, tai koliodavau savo vyrą, kad neleidžia kasytis ir bliaudavau. Žodžiu, kažkoks nesusipratimas ta liga suaugusiąjam, man matyt labai sunkiai ji praėjo. O spuogelius ant kūno tepiau su 'zelionke', ant veido su phsilo balzamu. Randai tik keli liko ant kūno, matyt nenusaugojau ir nusikasiau...
QUOTE(darbsti @ 2009 07 25, 17:35)
Aciu, bet atsakyma gavau per velai. Visa kankyne praejo. Nenoriu prisiminti.
del to labai svarbu maudytis (jei nera labai aukstos temperaturos), geriausia Octenisan losjonu ir saugoti spuogeius trukusius nuo infeksicjos. Mano galva suaugusiam dar labiau nei vaikui tinka Octenisept, nes be to, kad jis daug geresnis antiseptikas, jis nenudazys jus zaliai
ir tik tada, jei niezulys vistiek lieka, reikia gerti kokiu priesalerginiu, bet mausdymasis gerokai nuima niezuli
Pirmą dieną vaiką į darželį nuvedžiau, o ten - karantinas, vėjaraupiai. Apie tai sužinojau tik... jį atsiėmusi
Dėl vaiko nebujau, tegul dabar praserga.
Bijau dėl savęs.
O mane supainiojo medikai.
Prieš 5 metus, kai dukrą į darželį leidau, pati pasiskiepijau nuo vėjaraupių, nes nesu sirgusi. Bet kai skiepijo, niekas man nė žodeliu neužsiminė, jog būtina po mėnesio revakcinuotis
Dukra prasirgo po kelių metų nuo to mano skiepo, aš ramiai slaugiau, nesusirgau.
O dabar sužinau - vis dėlto reikėjo revakcinuotis. Puolu skambint į infekcinę ligoninę, klaust, ką daryt - tai parekomendavo dabar kraują tirtis. Maniau, dar vis tiek laiko turėsiu, jei nebebus to imuniteto - vėl ramiai ir taisyklingai pasiskiepysiu. Očia - še tau kad nori, vėjaraupiai iš pirmos dienos O aš net ir to kraujo tirtis einu tik poryt, taip užregistravo...
Gal kas jau darėtės tokį tyrimą? Per kiek laiko duoda atsakymą?
Dabar belieka viltis, kad vis dėlto organizmas dar atsparus, nes skiepytis pakartotinai jau per vėlu (jei, tarkim, jau gavau užkrato)
Dėl vaiko nebujau, tegul dabar praserga.
Bijau dėl savęs.
O mane supainiojo medikai.
Prieš 5 metus, kai dukrą į darželį leidau, pati pasiskiepijau nuo vėjaraupių, nes nesu sirgusi. Bet kai skiepijo, niekas man nė žodeliu neužsiminė, jog būtina po mėnesio revakcinuotis
Dukra prasirgo po kelių metų nuo to mano skiepo, aš ramiai slaugiau, nesusirgau.
O dabar sužinau - vis dėlto reikėjo revakcinuotis. Puolu skambint į infekcinę ligoninę, klaust, ką daryt - tai parekomendavo dabar kraują tirtis. Maniau, dar vis tiek laiko turėsiu, jei nebebus to imuniteto - vėl ramiai ir taisyklingai pasiskiepysiu. Očia - še tau kad nori, vėjaraupiai iš pirmos dienos O aš net ir to kraujo tirtis einu tik poryt, taip užregistravo...
Gal kas jau darėtės tokį tyrimą? Per kiek laiko duoda atsakymą?
Dabar belieka viltis, kad vis dėlto organizmas dar atsparus, nes skiepytis pakartotinai jau per vėlu (jei, tarkim, jau gavau užkrato)
MB su vėjaraupiais teko ir ligoninėj pagulėti 10 dienu iš kurių tik paskutines dvi teatsimena o ligoninėj nusprendė, kad tokį didelį vyrą tept "zelionke" negražu tai terliojo bet kuo, ko pasekoj liko galybė randelių
Baisu
Beje, o ar gali taip būti?
Pasišnekėjau su savo mama. Ji visą gyvenimą, 40 su trupučiu metų, dirbo darželio auklėtoja. Dievagojasi, akd vaikystėje vėjaraupiais nėra sirgusi, pati apie tai klausė savo mamos. Taigi kasmet pasisukiodavo karantino zonoje, nes darželyje kasmet ar kas atnrus metus tie vėjaraupiai prasiausdavo. Slaugė kai vėjaraupiais sirgo mano sesuo (deja, aš tada dar nebuvau gimusi, taigi šios bacilos nepasigavau, dėl ko dabar lieju apmaudą), bet pati taip niekada ir nesusirgo...
Beje, o ar gali taip būti?
Pasišnekėjau su savo mama. Ji visą gyvenimą, 40 su trupučiu metų, dirbo darželio auklėtoja. Dievagojasi, akd vaikystėje vėjaraupiais nėra sirgusi, pati apie tai klausė savo mamos. Taigi kasmet pasisukiodavo karantino zonoje, nes darželyje kasmet ar kas atnrus metus tie vėjaraupiai prasiausdavo. Slaugė kai vėjaraupiais sirgo mano sesuo (deja, aš tada dar nebuvau gimusi, taigi šios bacilos nepasigavau, dėl ko dabar lieju apmaudą), bet pati taip niekada ir nesusirgo...
Sveiki. Penktadieni teko neilgai buti su vejaraupiais serganciu vaiku, man truputi kyla temperatura ir vis labiau niezti kuna. Ar gali buti, kad tai vejaraupiai? Nes kiek skaiciau tai uzsikretus susergama tik po savaites ar dvieju norisi tiket, kad ne ir namie neuzsidaryt, bet ir kitus uzkrest bijau busiu dekinga uz bet kokia nuomone ar patirti
Pirmiausias patikimas požymis - bėrimas: kyla spuogeliai su pūslelėmis. Kai mano dukrai prasidėjo vėjaraupiai, spuogeliai dygo tiesiog akyse. Prisimenu, kai pastebėjau pirmuosius, stovėjom eilėje prie "Maximos" kasos. Eilė buvo nedidelė, bet kol ten stovėjom - išdygo tiesiog akyse bent kokių 10 tų spuogelių. Nors į parduotuvę vaikas nuėjo sveikutėlis (pasirodo, iš pažiūros).
Vien niežulys ir nedidelė temperatūra tau gali būti ir savitaiga. Jei tai - vėjaraupiai, spuogeliai turėtų rastis tuojau pat, sakyčiau, valandos kokios bėgyje. Tada ir žinosi tiksliau.
O ligos inkubacinis periodas - iki 21 dienos. Dažniausiai ji pasireiškia 1-2 savaitės po užsikrėtimo, bet, faktas, galima susirgti ir po kelių dienų, ir po tų maksimalių 21 dienos. Nes kai darželyje tarp vaikų paplinta - tai labai nevienodai. Suserga vienas, nuo jo užsikrečia kiti. iš jų dauguma - po savaitės-kitos suserga, bet būna ir tokių, kurie suserga po dienos-kitos.
Bet kuriuo atveju linkui nesirgti
Vien niežulys ir nedidelė temperatūra tau gali būti ir savitaiga. Jei tai - vėjaraupiai, spuogeliai turėtų rastis tuojau pat, sakyčiau, valandos kokios bėgyje. Tada ir žinosi tiksliau.
O ligos inkubacinis periodas - iki 21 dienos. Dažniausiai ji pasireiškia 1-2 savaitės po užsikrėtimo, bet, faktas, galima susirgti ir po kelių dienų, ir po tų maksimalių 21 dienos. Nes kai darželyje tarp vaikų paplinta - tai labai nevienodai. Suserga vienas, nuo jo užsikrečia kiti. iš jų dauguma - po savaitės-kitos suserga, bet būna ir tokių, kurie suserga po dienos-kitos.
Bet kuriuo atveju linkui nesirgti
Aciu, tikiuosi taip ir bus Del saves tai nieko nebepakeisiu, bet labai jau baisu kitus uzkresti tai ir lauzau galva
jo, paprastai neilgai trukus po karsciavimo ir niezulio pradzios turi buti berimas, neturetu buti taip, kad savaite karsciuoji ir niezti, ir tik po to atsiranda berimas.
o vejauraupiu be berimo nebuna- vieniems jis gausesnis, ktiems ne toks gausus, bet berimas yra butinas kaip simptomas
linkiu, kad jo nebutu
o vejauraupiu be berimo nebuna- vieniems jis gausesnis, ktiems ne toks gausus, bet berimas yra butinas kaip simptomas
linkiu, kad jo nebutu