Įkraunama...
Įkraunama...

Suaugusiųjų vėjaraupiai

QUOTE(Dija @ 2009 05 25, 17:15)
Sveiki, visiems sergantiems greiciau pasveikti  4u.gif
Dabar kaip tik serga mano vaikutis, taigi esu isbandziusi ir patariu, netepkite jokia zelionke (brilijantine zaluma)
Kiekviena diena prauskites po dusu (jei nera temperaturos arba jos labai mazai) su antibakteriniu muilu, tik svelniai, be jokiu trynimu, nusisausinkite svelniu ranksluosciu ir issitepkite PSILO balzamu, dar galite isgerti priesalerginiu tableciu (maziau nieztes  smile.gif ).
Pati taip savo sunu baigiu isgydyti ir per super trumpa laika  thumbup.gif

dziugu, kad ne as viena taip manau smile.gif
antibakterinis losjonas (jis geriau uz muilus, nes nealergizuoja, yra be kvapiuju medziagu ir be dazikliu) as kaip jau rasiau siulau Octenisan, nes jis labai labai svelnus, kol nepabandysite nesuprasite, koks tai losjonas
http://www.hiperfarm...dezinfektantai/

cia galima uzsisakyti.
ir nereikes jokios zelionkes smile.gif
antialerginio vaistuko dazniausiai irgi nereikes, nes sitas losjonas ir niezuli nuima, tik kaip cia mamyte rase, nereikia trinti stipriai, o tiesiog svelniai nuprausti, nebent vaikutis labai labai jautrus
ir nepamirskite antiseptikos (Octenisept), nes ilgainiui (po poros dienu) nebereikes taip daznai maudyti, o jei i spuoga isimes infekcija, kai nebeprasusite Octenisan, tada gali susidarysi pulingi spuogiukai del bakterines infekcijos, kurie radus gali palikti.
todel as siulyciau taip:
Pirmom dienom prausimas Octenisan antibakteriniu losjonu
veliau (nusilpus niezuliui) spuogiukus purksti Octenisept
o jei Octenisan vizgi nenuimtu niezulio pakankamai, tada,kaip rase Dija, galima kazko nuo alergijos, bet mes nevartojom, todel nezinau, kokias patarti

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(didyle @ 2009 05 22, 18:14)
na kaip... briliantine zaluma tai yra alkoholis su dazais.
O kam tie dazai vaikui? kad rubelius isteptu ir kad ji visi pirstais badytu, koks jis taskuotas? man tai ziauru atrodo, dar nuo vaikystes. o jei dar nusikaso biski, tai ir grauzia gi, ten 60% spiritas
jus sau ant spuogo uzsipilkit spirito biskiuka pasikase, paziuresit kaip smagu, o tada pagalvokit, jei tokiu spuogiuku 20-30 butu... o tada isivaizduokit, kad esat vaikutis mazas. vat todel as ir nenaudoju tokiu brutualiu metodu savo vaikui

o alkoholio poveikis yra momentinis, kol isgaruoja ir viskas. Octeniseptas veikia iki 24 valandu, jis ir nuskausmina trupuciuka (cia mano vaikiukas taip sake, ir drauges abu berniukai) ir vaikas netaskuotas! ir nebijo jis teptis, pameginkit, procedura vaikuciui patinka

ir nereikia tu spuogu dziovinti spiritu, cia irgi toks pat mitas, kaip ir ta briliantine... niekas uzsienyje jos nezino ir nenaudoja, cia is rusiskos mokyklos atejes daiktas, kaip ziguliukas smile.gif

na as siuo kl taip pat turiu nuomone. sutinku, kad gal dabar ir yra jau tokiu priemoniu, kurios labiau padeda susirgus vejaraupiais, tas kas jas isbande-zino, padejo ar ne. bet taip pat negalima pagal viena nutikima, kad ir is savo patirties, sakyti, jog kazkas yra labai negerai ar pan, siuo atveju briliantine zaluma. puikiai suprantu, kad vaikui gera emocine savijauta, kaip ir visiems, padeda greiciau pasveikti. bet yra visokiu zmoniu, kaip ir vaiku. vieniems tai, kad esi isteptas kone visas zaliai -gali tave traumuoti, netgi labai, bet kitam - tai ne motais, vienas tokiu - mano sunus thumbup.gif . jam ne tik kad nekliudo ta zalia spalva, bet net patinka, vis kazkuom issiskyria is kitu ax.gif . kodel as cia taip akcentuoju ta zaluma ir vis is moralines puses? todel, kas man pasirode, jog didylei butent tai labiausiai istrigo is vaikystes sergant vejaraupiais mirksiukas.gif . jums prisiminus save zalia pasidaro kraupu ir jus manote kad jusu vaikams bus tas pats, ir tai visiskai normalu mirksiukas.gif , bet del to nereikia peikti vieno ar kito vaisto mirksiukas.gif . jei jus radote nauja gera priemone, jums paciai geriausia - tai saunu thumbup.gif , gal ir kitoms mamytems ji tiks ir pagelbes, bet tik kartojuosi, kad nereikia nurasyti kitu priemoniu. kaip mano atveju, sunui skyre tik zelionke ir ne ka kita gyd, o ji manau gyde ne viena ir ne du vaikus per savo praktika, tad zino kas geriau ax.gif . o kitas dalykas - kodel vaika turi visi pamatyti ir net is jo juoktis ar saipytis, jei tuo metu, kai vaikas yra zalias (serga vejaraupiais), turi buti kone izoliuotas nuo aplinkiniu, kad ju neuzkrestu? g.gif manau, jei vaikas yra namie visa sirgimo perioda, tai nera kam is jo ir juoktis ar pan.... mirksiukas.gif
Atsakyti
P.s. mano sunus jau kaip ir pasveiko nuo vejaraupiu doh.gif ax.gif , jau nuo pirmad vel keliausim i darzeli thumbup.gif . mes gydemes zelionke ir acic ( tepaliuku ir tabletemis). visa sirgimo laikotarpi neturejo isvis temperaturos, sudygo manyciau tikrai ne daug tu spuogeliu, tik 3 is ju nusikase, ir tai miegodamas, bet tikimes randeliu neliks, nors jei ir liks, juk jis tikras vyras, o vyrus randai puosia drinks_cheers.gif lotuliukas.gif . istikro labai dziaugiuosi, kad taip lengvai praslydom thumbup.gif . o musu pavyzdys manau rodo, kad gydimosi priemones tikrai ne viska lemia, juolab gydimo trukme ir sunkuma. tiesiog viskas priklauso nuo organizmo ir ligos sunkumo. vieniems ji lengvesnes formos, kitiems ne taip pasiseka..... tad visiems, kurie kamuojates su sia nelabai malonia liga - sekmes ir istvermes thumb_yello.gif oro_buckis.gif
Atsakyti
QUOTE(saulės spindulėlis @ 2009 05 29, 16:12)
na as siuo kl taip pat turiu nuomone. sutinku, kad gal dabar ir yra jau tokiu priemoniu, kurios labiau padeda susirgus vejaraupiais, tas kas jas isbande-zino, padejo ar ne. bet taip pat negalima pagal viena nutikima, kad ir is savo patirties, sakyti, jog kazkas yra labai negerai ar pan, siuo atveju briliantine zaluma. puikiai suprantu, kad vaikui gera emocine savijauta, kaip ir visiems, padeda greiciau pasveikti. bet yra visokiu zmoniu, kaip ir vaiku. vieniems tai, kad esi isteptas kone visas zaliai -gali tave traumuoti, netgi labai, bet kitam - tai ne motais, vienas tokiu - mano sunus  thumbup.gif . jam ne tik kad nekliudo ta zalia spalva, bet net patinka, vis kazkuom issiskyria is kitu  ax.gif . kodel as cia taip akcentuoju ta zaluma ir vis is moralines puses? todel, kas man pasirode, jog didylei butent tai labiausiai istrigo is vaikystes sergant vejaraupiais  mirksiukas.gif . jums prisiminus save zalia pasidaro kraupu ir jus manote kad jusu vaikams bus tas pats, ir tai visiskai normalu  mirksiukas.gif , bet del to nereikia peikti vieno ar kito vaisto  mirksiukas.gif . jei jus radote nauja gera priemone, jums paciai geriausia - tai saunu  thumbup.gif , gal ir kitoms mamytems ji tiks ir pagelbes, bet tik kartojuosi, kad nereikia nurasyti kitu priemoniu. kaip mano atveju, sunui skyre tik zelionke ir ne ka kita gyd, o ji manau gyde ne viena ir ne du vaikus per savo praktika, tad zino kas geriau  ax.gif . o kitas dalykas - kodel vaika turi visi pamatyti ir net is jo juoktis ar saipytis, jei tuo metu, kai vaikas yra zalias (serga vejaraupiais), turi buti kone izoliuotas nuo aplinkiniu, kad ju neuzkrestu? g.gif  manau, jei vaikas yra namie visa sirgimo perioda, tai nera kam is jo ir juoktis ar pan....  mirksiukas.gif

na, oktenidino chloridas yra veiksmingesnis antiseptikas uz alkoholi, ir tai ne mano asmenine patirtis, as apie ji skaiciau i-nete pries naudodama, tai faktas, del kurio niekas ir nebediskutuoja
del gydytoju patirties- ne visi baige mokslus toliau mokosi ir domisi, o be abejo zelionka yra daug senesnis preparatas uz octenisept ir oktenisan, todel apie juos daugumos gydytoju net ir nemoke turbut...
ir kai nugydo, tai mes ju ilgamete patirtimi nesidziaugiam, ir tik sveikinu tas, kuriom dar neteko sutikti tokiu gudruoliu patyrusiu, kurie net nemato, nuo ko reikia gydyti
be abejo, kiekvienas gali rinktis tai, kas jam labiau priimtina, bet kam dazyti vaika, jei to nereikia?
nesakau, kad zelionka nepadeda, padeda... nemaza dalis turbut sugytu ir negydomi, bet kam rizikuoti? smile.gif tas nudazymas tai tik dar vienas minusas, kuri matau ir tiek
manau tai sveikas protas, o ne psichologija
kitas dalykas, jei is tikro nera galimybes isigyti, tada suprantu, kazkuom vistiek gydytis reikia
Atsakyti
del izoliavimo- po paskutinio sasiuko susidarymo izoliuoti nebereikia- o spalvyte ilgai islieka- todel tai dar vienas argumentas- kam laikyti vaika uzdaryta, jei nebereikia to daryti?
http://www.mama.lt/s...sio-vejaraupiai

dazancios dezinfekuojancios priemones nerekomenduojamos
labai noreciau, kad mamytes isiklausytu- purkskite Octenisept pradzioje, o kai nukris temperatura, prauskite ir Octenisan losjonu, ir plaukucius galima juo prausti
Octenisept tinka, jei berimas yra ant lytiniu organu gleivines (ne zelionka)
o del burnytes berimo, man atrodo, kad Octenidol butu pats tas, bet mes nebandem, nes nebere mum
Atsakyti
Viena diena nuvedem i darzeli vaika ir parsines i namus ta zaraza doh.gif dabar jau penkta diena.Jau pradeda taisytis,bet bijau kad laukia dar ir mazojo broliuko ir manes.Labai bijau as tos zarazos......Dukra is pradziu tepem zelionke,bet labai jau bjaurus dalykas..visi namai zali verysad.gif paskui dar tepem su menovazinu (jis su mentoliu, saldo labai)nzn ar cia jis padejo ar ne,bet kol kas ji nesikaso.tai tikiuosi.kad nebus randuku....Pabandysiu ir as Octenisan ir Octenisept nusipirkti jei kartais reiktu .O kazin ju yra pirkt vaitinei ar parduotuvei??Internete maciau,kad galima nusipirkti
Atsakyti
QUOTE(florike @ 2009 06 15, 16:33)
Viena diena nuvedem i darzeli vaika ir parsines i namus ta zaraza  doh.gif dabar jau penkta diena.Jau pradeda taisytis,bet bijau kad laukia dar ir mazojo broliuko ir manes.Labai bijau as tos zarazos......Dukra is pradziu tepem zelionke,bet labai jau bjaurus dalykas..visi namai zali  verysad.gif paskui dar tepem su menovazinu (jis su mentoliu, saldo labai)nzn ar cia jis padejo ar  ne,bet kol kas ji nesikaso.tai tikiuosi.kad nebus randuku....Pabandysiu ir as Octenisan ir Octenisept nusipirkti jei kartais reiktu .O kazin ju yra pirkt vaitinei ar parduotuvei??Internete maciau,kad galima nusipirkti

Octenisept vaistinese tai visose turbut yra, o va Octenisan kiek zinau, kol kas tik internete yra, arba gal skambintis i firma, kur prekiauja?
Atsakyti
Mano vaikas serga jau 7 diena.Po kiek laiko as galiu susirgti su mazuoju???Isproto iseisiu...
Atsakyti
QUOTE(florike @ 2009 06 17, 11:55)
Mano vaikas serga jau 7 diena.Po kiek laiko as galiu susirgti su mazuoju???Isproto iseisiu...

Na tai dar po 7 dienų jau galit laukti ir jūs... Maniškė kai susirgo, tai lygiai po 14 dienų ir kiti pradėjo sirgti... o kadangi čia tema apie suaugusių vėjaraupius, tai galiu pasakyt kad sergama labai sunkiai verysad.gif MB pernai sirgo, tai tikrai buvo baisus vaizdas ir jausmas... 7 dienos tem. 39-40, visas kūnas ištisa žaizda...brr, nenoriu net prisiminti, bet reikia žiūrėti labai, gali prireikti ir ligoninės.
Atsakyti
QUOTE(audiga @ 2009 06 18, 08:36)
Na tai dar po 7 dienų jau galit laukti ir jūs... Maniškė kai susirgo, tai lygiai po 14 dienų ir kiti pradėjo sirgti... o kadangi čia tema apie suaugusių vėjaraupius, tai galiu pasakyt kad sergama labai sunkiai  verysad.gif  MB pernai sirgo, tai tikrai buvo baisus vaizdas ir jausmas... 7 dienos tem. 39-40, visas kūnas ištisa žaizda...brr, nenoriu net prisiminti, bet reikia žiūrėti labai, gali prireikti ir ligoninės.

teko pačiai irgi prasirgti, bet ne vaikystėje smile.gif inkubacinis periodas nuo 7 iki 21 dienos, berods taip literatūroje rašoma. Bet sirgau labai lengvai, temperatūra buvo apie 37.5, aišku bjauriausia buvo tie šašai. Ant veido buvo dideli, juos tepiau Acic, o kūną paprasta zelionke. Buvau taškuota kaip pantera biggrin.gif man zelionkė buvo gerai, nes matydavosi ar atsiranda nauji spuogai , ar ne, tai kasdien galėdavai spręsti ar jau baigiasi liga, ar dar ne bigsmile.gif o kai viskas baigėsi, tai vonioj gerai atmirkai ir viskas smile.gif Sesuo irgi prasirgo 29 metų, irgi sirgo lengvai, bet jos draugė tai sunkiai - vos ne į ligoninę doh.gif Kaip kam pasiseka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zabava @ 2008 12 05, 14:02)
Man jau siandien 3-cia berimo diena, labai tikiuosi, kad ir paskutine, bet uztat is lovos pakilau, nes vakar krutine ziauriai slege, kosejau ir dar bekosint visa nugara surakindavo, vienu zodziu net pasiverst negalejau ant kito sono, kaips u peiliais varste, visus kaulus lauze. Pasiskambinau seimos gydytojai tai ta liepe "Nimesil" isgerti ir palengvejo, nustojau koset, nustojo man nugara varstyt  ir siandien jauciuos jau kaip zmogus... smile.gif

Vat as nekosciu, bet man irgi taip sunku ant krutines, kartais atrodo, kad net kvepuot sunku. Cia gal tikrai budinga siai ligai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariposa: 21 birželio 2009 - 17:56
Siaubinga liga. Salia sergantis zmogus atrodo kaip lavonas verysad.gif
Ka daryti su zaizdelemis burnoje ir gerkleje. kaip pagelbeti?
Atsakyti