Įkraunama...
Įkraunama...

Suaugusiųjų vėjaraupiai

QUOTE(saulyteee @ 2009 01 14, 14:54)
Siūlau prasitęsti sesiją.. nueiti į polikliniką ir pasiimti gydytojo lapelį.. taip bent normaliai gydytis galėsi, o paskui ir egzaminams geriau pasiruoši mirksiukas.gif

Ačiū už patarimą 4u.gif , taip ir padariau, nesuprantu, kaip vakar nesugalvojau šito, tik dar labiau nervinaus dėl egzaminų ir t.t. doh.gif , o šiandien jau galiu "ramiai" sirgti.. Trečia bėrimų diena, naujų spuogelių jau nebekyla (ačiū Dievui), o iškilusieji tamsėja, rodos, tuoj tuoj subliūkš, temperatura žemiau 38 sunkiai nukrenta.. Tikrai labai nemaloni liga, laukiu nesulaukiu, kada pasveiksiu.. ax.gif
Atsakyti
Vėjaraupiais apsirgau, būdama 21 sav. nėščia. Gerai, kad viskas gerai baigėsi. Vyresnį vaiką buvau paskiepinus kažkur, kai jam buvo 1,6m., bet jis vistiek apsikrėtė darželyje ir apsirgo. Tik sirgo lengvesne forma, nei kad būtų neskiepytas. Nuo didesnio vaiko apsikrėtė mažiukas, kai jam buvo 10 mėn. Nors galvojau, kad gal nesirgs, kadangi aš sirgau nėščia.
Tai kažin ar verta skiepytis, jei vistiek apsergi. Zelionke nesitepliojom. Aš spiritu tepiausi, o vaikus tepiau kažkokia emulsija, kuria gydomas lyg tai skrandis. Pediatrė rekomendavo, vėliau ir internete skaičiau, kad gerai. Tikrai geras dalykas, greitai nusausina tuos spuogiukus. Nuo spirito girdėjau, kad gali randų likti, bet man neliko.
Atsakyti
Siandien jau 4-a diena kai sergu sia nemolonia, svelniai tariant, liga. Vakar galvojau kad isprotesiu, net apsiverkiau, na taip nezmoniskai viska niezejo, kad siaubas, nors ir esu istverminga. Daugiausia spuogu yra ant nugaros, paskui ant krutines, galvos, ant veido yra, ir ant koju. Temperatura buvo tik pries pirmaji spuoga - 37,9. Bet ryte jau temp. nebuvo, o buvo pilna tu spuogu doh.gif Prisikankinau kaip reikiant. Uzsikreciau nuo brolio, jis is darzelio parnese sia dovana biggrin.gif Kuna tepiau paprastai tariant zelionke, kakla taip pat, ir kai kur ant veido is apacios. O jau kitose veido vietose Acic tepalu. Siandien jau beveik neniezti, taigi varysiu pas terapeute uzsimaskavusi akiniais ir dar kuo nors lotuliukas.gif Tikiuosi kad man bus leista praustis, nes jau nebeturiu kantrybes. Tik kazkaip bijau del tu saseliu, tikiuosi neliks rimtu randu. Beje penktadieni man svarbus ivykis, kuriame tikrai noreciau dalyvauti, bet vel gi, tai priklauso nuo to kaip greitai man viskas uzgys... Sekmes ir istvermes visoms taip pat susidurusioms su sia nemalonia problema! 4u.gif
Atsakyti
Aš vėjaraupiais susirgau 18m. Labai sunkiai persirgau. Karščiavau smarkiai apie 4d., Išbėrė visą, net lytinius organus. Kai nukrito temperatūra, kad nesikasyti, gulėdavau karštoje vonioje (gydytoja leido), arba su delnais pliaukšėdavau per niežtinčias vietas. Po ligos randų neliko, nes pati saugojaus labai, kad nenusikasyčiau šašų.
Atsakyti
aš dabar sergu būdama 29metų, visi juokiasi kad gerą amžių pasirinkau smile.gif bet kad net nežinojau jog buvau nesirgus ir net nežinau nuo ko užsikrėčiau... g.gif bet daktaras sakė, kad didžiausias pavojus kitus užkrėsti yra apie dešimt dienų prieš bėrimą...taigi, tu gali užkrėtėju būti net nežinodamas to. O pergyventi ir saugotis pamačius spuogelius nėra prasmės - per vėlu biggrin.gif čia aišku tiems kurie nuolat bendrauja. Bent jau man kaip suaugusiai tai lengva forma, spuogų nemažai, bet ir ne taip daug, tik niežėjimas ir temperatūra kankino porą dienų. Iš kur ta zelionkė populiari buvo, kiek klausiu svetimšalių, nu niekas tokių netepliojo ir neteplioja.... losjonų, balzamų pakanka... g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(LILILIA @ 2009 04 01, 22:58)
Iš kur ta zelionkė populiari buvo, kiek klausiu svetimšalių, nu niekas tokių netepliojo ir neteplioja.... losjonų, balzamų pakanka... g.gif  rolleyes.gif

Na kiek girdejau is kitu ir pati isbandziau... tai man geriausia priemone yra zelionke, labai gerai dziovina tuos spuogelius, plius dezinfekuoja. Gal yra kokiu kitu geru priemoniu, neprietarauju, tiesiog man zelionke buvo tinkamiausia. Tikriausiai kazkas priklauso ir nuo odos tipo... taigi biggrin.gif
Atsakyti
vat butent, man nuo vaikystes ta zelionka yra toks baubas... as kai sirgau vejaraupiais, mane istelpiojo, o tada i drages gimtadieni reikejo eiti... isivaizduojat, ka man tada reiske? kokie 5 metukai gal buvo, visi vaikai normalus, o as taskuota...
tai savo tikrai netepliosiu, yra octenisept dabar aciu dievui...
ir ten puslapyje dar losjonas octenisan yra, tai va ju dvieju pagalba galima labai civilizuotai susitvarkyti
zelionka yra daugiau nei anachronizmas ir niekur uzsienyje tokio daikto isvis nezino smile.gif
Atsakyti
Octenisept tikrai liux priemone nuo vejaraupiu, nereikejo vaikucio su zelionka teplioti. Labai gerai kad negrauzia vaikui, leidziasi istepti.
Atsakyti
Dar pasikalbejom mes cia ir mamytei vienai gydytoja patare pirmom dienom prausti Octenisan losjonu, kad nenieztetu labai ir kartu antibakterine apsauga, kad randu neliktu po spuogu.
Ir papurksti spuogelius Octenisept purskaliuku. naudoti labai paprasta.

o ta briliantine tai jokios naudos neduoda, kas is to, kad pazymim ta spuoga? jei isimestu infekcija, tada jau randas vaikui visam gyvenimui...
tikrai geriau Octenisept ir Octenisan naudoti
Atsakyti
o ta briliantine tai jokios naudos neduoda, kas is to, kad pazymim ta spuoga? jei isimestu infekcija, tada jau randas vaikui visam gyvenimui...
tikrai geriau Octenisept ir Octenisan naudoti
[/quote]

Papriestarausiu del to kad briliantine zaluma neduoda jokios naudos. O gi ji dziovina tuos spuogelius, todel jie nedideja, o atvirksciai - greiciau isnyksta. Be to ji dezinfekuoja, tai gi patepus jau infekcija nebepateks. Gal kad yra geresniu priemoniu, tai del to nepriestarausiu, gal ir yra, cia jau kiekvienam atskirai pagal odos tipa.
Atsakyti
na kaip... briliantine zaluma tai yra alkoholis su dazais.
O kam tie dazai vaikui? kad rubelius isteptu ir kad ji visi pirstais badytu, koks jis taskuotas? man tai ziauru atrodo, dar nuo vaikystes. o jei dar nusikaso biski, tai ir grauzia gi, ten 60% spiritas
jus sau ant spuogo uzsipilkit spirito biskiuka pasikase, paziuresit kaip smagu, o tada pagalvokit, jei tokiu spuogiuku 20-30 butu... o tada isivaizduokit, kad esat vaikutis mazas. vat todel as ir nenaudoju tokiu brutualiu metodu savo vaikui

o alkoholio poveikis yra momentinis, kol isgaruoja ir viskas. Octeniseptas veikia iki 24 valandu, jis ir nuskausmina trupuciuka (cia mano vaikiukas taip sake, ir drauges abu berniukai) ir vaikas netaskuotas! ir nebijo jis teptis, pameginkit, procedura vaikuciui patinka

ir nereikia tu spuogu dziovinti spiritu, cia irgi toks pat mitas, kaip ir ta briliantine... niekas uzsienyje jos nezino ir nenaudoja, cia is rusiskos mokyklos atejes daiktas, kaip ziguliukas smile.gif

Atsakyti
Sveiki, visiems sergantiems greiciau pasveikti 4u.gif
Dabar kaip tik serga mano vaikutis, taigi esu isbandziusi ir patariu, netepkite jokia zelionke (brilijantine zaluma)
Kiekviena diena prauskites po dusu (jei nera temperaturos arba jos labai mazai) su antibakteriniu muilu, tik svelniai, be jokiu trynimu, nusisausinkite svelniu ranksluosciu ir issitepkite PSILO balzamu, dar galite isgerti priesalerginiu tableciu (maziau nieztes smile.gif ).
Pati taip savo sunu baigiu isgydyti ir per super trumpa laika thumbup.gif
Atsakyti