Įkraunama...
Įkraunama...

Suaugusiųjų vėjaraupiai

Jei taip ligos pirmom dienom, tai yra specifinis preparatas veikiantis vėjaraupių virusą - acikloviras (tabletės). Bet šeštą dieną jis jau nepadės - pinigų išmetimas. Niežuliui malšinti tinka ir tavegilis, ir klaritinas. Vaistinėse yra mentolio spirito, kuris šaldo. Niežulį nors kuriam laikui palengvina. Nepatartina juo (kaip ir kitais spiritiniais) tepti ant bėrimų elementų, virtusių žaizdelėm (didesnė liekančių randelių rizika), negalima veido srityje. 4u.gif
Atsakyti
o gali būt taip,kad vėjaraupiai nenieži? va,mani broliui tipo vėjaraupius nustatė,bet jam nenieži...aš nesirgus,tai bijau apsikrėst...
Atsakyti
Sveikos! Gal kuri galit pasakyt, kada turi pasirodyti vejaraupiu berimas?Iskart su temperatura ar pradzioj tempa kelias dienas pasilaiko, o po to isberia?.. g.gif

Neseniai mazius prasirgo, o as nesirgus doh.gif Jau antra savaite po jo ligos eina, o man stipriai pakilo temperatura ir galva skauda, pastebejau viena spuogeli, bet daugiau... schmoll.gif antra diena - ir ner blink.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTELA @ 2007 04 26, 13:46)
Sveikos! Gal kuri galit pasakyt, kada turi pasirodyti vejaraupiu berimas?Iskart su temperatura ar pradzioj tempa kelias dienas pasilaiko, o po to isberia?.. g.gif

Neseniai mazius prasirgo, o as nesirgus doh.gif  Jau antra savaite po jo ligos eina, o man stipriai pakilo temperatura ir galva skauda, pastebejau viena spuogeli, bet daugiau... schmoll.gif  antra diena - ir ner blink.gif

blink.gif Panasu, kad tu uzsikretei doh.gif Ivesk i gogle zodi vejaraupiai ir viska suzinosi.
Atsakyti
QUOTE(KRISTELA @ 2007 04 26, 13:46)

Neseniai mazius prasirgo, o as nesirgus doh.gif  Jau antra savaite po jo ligos eina, o man stipriai pakilo temperatura ir galva skauda, pastebejau viena spuogeli, bet daugiau... schmoll.gif  antra diena - ir ner blink.gif

Kiek pamenu, inkubacinis ligos periodas - apie 2 savaitės. Lygiai po 2 sav. susirgau, kai apsikrėčiau nuo dukros, taip pat, kaip tu rašei: pradžioj tik pakilo temperatūra, keli neskausmingi spuogeliai, o po to įsisiautėjo - pradėjo kilti pūslės, skaudėti, niežėti, didžiulė temperatūra...
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2007 03 03, 05:35)
o gali būt taip,kad vėjaraupiai nenieži? va,mani broliui tipo vėjaraupius nustatė,bet jam nenieži...aš nesirgus,tai bijau apsikrėst...

Mano vaikas sirgo vėjaraupiais tai iš vis neniežtėjo, o nuo jos užsikrėtė mano vyras tai siaubingai sirgo, atrodė baisiai ir temperatūta aukšta. O išbertas buvo atrodo sveikos vietos nebuvo.
Atsakyti
Nu va, galit pasveikint - taip ir atsitiko doh.gif Isbere baaaaisiai blink.gif Bet nieztejimo ar skaudejimo tai kol kas ner g.gif , nors kai kurios puslytes eina i pabaiga... Gal del to, kad visalaik paracetamoli geriu, jis gi nuskausmina... Baisiausia, kad nekrenta temperatura, paskoviai kyla iki 40... Gal kuri pasakysit, kuo geriau tepti veida ir kakla, kad randu ir demiu neliktu? g.gif

Gerai, kad mazoji 8men. serga labai lengvai bigsmile.gif keli spuogeliai po plaukuciais, jokios temperaturos, linksma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KRISTELA @ 2007 04 27, 16:13)
Nu va, galit pasveikint - taip ir atsitiko doh.gif Isbere baaaaisiai blink.gif Bet nieztejimo ar skaudejimo tai kol kas ner g.gif , nors kai kurios puslytes eina i pabaiga... Gal del to, kad visalaik paracetamoli geriu, jis gi nuskausmina... Baisiausia, kad nekrenta temperatura, paskoviai kyla iki 40... Gal kuri pasakysit, kuo geriau tepti veida ir kakla, kad randu ir demiu neliktu? g.gif

Gerai, kad mazoji 8men. serga labai lengvai bigsmile.gif  keli spuogeliai po plaukuciais, jokios temperaturos, linksma biggrin.gif

Užjaučiu... Aš tepliojausi sena gera briliantine žaluma - "zelionka", kitaip sakant. Negalima praustis, šlapinti tų vietų. Man irgi buvo labai aukšta temperatūra, tai neištvėrusi nusimaudžiau, ir kai kurios pūslės iš kelių susiliejo į vieną, baisūs skausmingi guzai pasidarė. Randų neliko smile.gif

Mano mažoji irgi lengvai persirgo, o vyresnioji (tada 8 metų) - sunkiai.

Sveikit! 4u.gif
Atsakyti
Yra dabar kažkoks tepaliukas kur galima tepti ir taip nesimato kaip brilijantinė žaluma. Bet minusas, kad nežinai ar ta spuogeli tepei jau ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Dakie @ 2007 04 27, 22:24)
Yra dabar kažkoks tepaliukas kur galima tepti ir taip nesimato kaip brilijantinė žaluma. Bet minusas, kad nežinai ar ta spuogeli tepei jau ar ne.

Domėjausi ir aš juo, bet gydytoja patarė, kad "zelionka" geriau džiovina. O kai bėrimas pasidarė baisulinis, tai jau nesirūpinau, kad žalia vaikščiosiu. Be to, nesunkiai nusiplovė ta žaluma.
Atsakyti
as vis pergyvenau kad nesu sirgusi,tai galiausiai pasiskiepyjau pries menesi nuo vejaraupiu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodaplaukė: 28 balandžio 2007 - 08:55
O netgi skiepija nuo vėjaraupiu? Aš dar girdėjau, kad po 18 metų tarpo galima ir antrą kartą susirgti. Nes imunitetas susidaro tik 18 metų, bet kažkaip negirdėjau, kad kas antrą kartą sirgtu.
Atsakyti