As prasirgau kai man buvo 20 metu, kazkas baisaus, net limfmazgiai istine buvo. Keli mazi randeliai ant krutines liko, bet buvau pusleta nuo galvos iki koju. Is galvos krito plaukai, o kur iskrito su visom saknim (praktiskai su mesa) tai liko pliki randeliai, net duobutes. Pasirodo nezinojau, kad vaikysteje nesirgus. O uzsukom kelioms minutems pas draugus, pasirodo namie buvo sergantis vaikas, bet tiesioginio kontakto as su juo neturejau (jis kitam kambaryje sedejo). Liga pradejo reikstis po geros savaites. Baisu prisiminti.
Klausiu tik dienų skaičių nuo kontakto.
QUOTE(SVT @ 2015 03 25, 15:06)
Klausiu tik dienų skaičių nuo kontakto.
Man apie savaite nuo kontakto praejo.
O siaip tiesiog norejau pasidalinti patirtimi.
Girdėjau, kad vėjaraupiais gali susirgti ir antrąsyk, jei nuo pirmųjų praėjo daugiau nei 10 metų.
Ar iš čia esančių buvote sirgę vaikystėje?
Aš sirgau, paskaičiavau prieš 23 metus, o dabar laukiuosi ir susirgo dukra, lb jog nesusirgčiau antrąkart ir aš
Aš sirgau, paskaičiavau prieš 23 metus, o dabar laukiuosi ir susirgo dukra, lb jog nesusirgčiau antrąkart ir aš
QUOTE(zaja @ 2012 01 13, 21:10)
O man vat įdomu jei sirgau juostine pūsleline ar galiu dar susirgti vėjaraupiais? Visai ne į temą man jie būtų
Sveiki. Norejau paklausti kaip " liaudiskai " vadinama ta juostine pusleline?
QUOTE(Eglita_L @ 2015 04 16, 13:41)
Girdėjau, kad vėjaraupiais gali susirgti ir antrąsyk, jei nuo pirmųjų praėjo daugiau nei 10 metų.
netiesa, jei jūs persirgote antra kart nesirgsite tikrai. yra tik didesnė tikimybė kam virš 60 metų su nusilpusiu imunitetu susirgti antra kart.
QUOTE(bevardė @ 2015 04 23, 09:07)
Roga, tikrai padės
ačiū
eisiu užsisakyti šiandiena, nes 27-30 dienom turi kristi. mažylė persirgo vėjaraupiais, o kai dičkis nesirgęs tai bus linksma
Sveiki Kas liečia pakartotiną sirgimą vejaraupiais galiu pasidalint savo patirtimi Pirmą kart sirgau vaikystėj visai maža gal 3-4 metų amžiaus. O kai buvau apie 28 m susirgo mano vyresnėlis, iš darželio parsinešė. Sirgo labai lengvai jokiu sunkumų apart zelionkės ant kūno ir tiek. Bet dar buvo ir mažasis, tuomet jam apie 1m buvo, ir jis taip pat užsikrėtė nuo brolio. Vat jam vėjaraupiai buvo su visomis komplikacijomis: labai ilgai sirgo apie mėn ar dar ilgiau ir temperatūros ir užtinę limfmazgiai ir t.t. Aš kaip tik buvau tik grįžus į darbą po vaiko priežiūros atostogų, biletenio neėmiau, mama dieną pažiūrėdavo. Tai išėjau ryte į darbą ir man pasidarė labai bloga, pradėjau vemt žodžiu mane paleido staigiai namo ir grįžus radau vaikų daktarę, kaip tik vaikus vizitavo. Ji pamatė kad man labai blogai, ištisai vemiu, iškvietė greitąją. Atvažiavus gretukė mane išsivežė. Na ir ką, priėmime daktaras viską ištyrė sumatavo temperatūrą tuo metu buvo virš 38, nors temperatūros nebuvau turėjus nuo mokyklos laikų kad ir kaip sirgdavau. Žodžiu jo verdiktas buvo vėjaraupiai. Išsižiojau, pasakiau kad negali būt, nes vaikystėj persirgau, o jis pasakė kad gali ir yra, tik kadangi as sirgus manęs antrą kart nebers, bet visi kiti ligos malonumai gali pasireikšt. Na ir pasireiškė Prasirgau virš mėnesio su aukšta temperatūra, su užtinusiais limfmazgiais ir visom kitom komplikacijom. Kadangi su visom komplikacijom sirgo mažius tai aš tiesiog atkartojau viska kas jam buvo. Taip kad antras kartas tikrai būna ir nebūtinai senatvėj Beje poto ir darbe dar buvo bendradarbė, kurios sūnus apsirgo vėjaraupiais antrą kart.
Sveikos. Man 16 metų. Šžiandien jau penkta diena, kaip sergu vėjaraupiais, pirmosiomis dienomis kūną išbėrė pūslelėmis, tepiau briliantine žaluma "zelionka", šiandien jau ne taip niežti, ir temperatūros kaip ir nėra, ant puslyčių užsidėjo šašiukai, senesnės jau ir krenta, naujų puslyčių nebeatsiranda. Jaučiu, kad jau gerėja ir nekantrauju išsimaudyti, nes atrodau kaip margutis , tik nežinau ar jau būtų galima maudytis, nenorėčiau pakenkti ligai per tas maudynes, gal kuri jau esate su tuo susidūrusi ir galite patarti?
Po drungnu dusu galima maudytis as dabar sergu jau 4d ,po dusu lindau daug kartu ,man nuimdavo niezejima bent laikinai .