Jei nenorit skiepytis, tikrai idealiausia prasirgti vaikysteje. UK vaikus kai kurie veda I vejaraupiu susitikimus, nes suaugusiems si liga nekas.... Kam ta brilantine zaluma??? Tokia atgyvena. Man tiesiog su degtine patepdavo niezimas vistas. O demeles gali likti, per kekis menesius isnyks.
Jau dabar bus praėjusi savaitė visa manau. Atvejų daugiau nebuvo grupėje, tai nežinau ar džiaugtis ar laukti ateity dar ligos Dėkui merginos už mintis bet kokiu atveju.
Su šventėm
Aš jau gavau savo dovaną - susirgau vėjaraupiais
Mama sakė, kad maža nesirgau vėjaraupiais, bet turėjau vilties, kad visgi sirgau, kokia užslėpta forma...bet pasirodo, nieko panašaus...pasidariau kraujo tyrimą, kuris tik patvirtino, kad nesu sirgusi vėjaraupiais...mąsčiau apie skiepą - tik per ilgai
Šiandien trečia ligos diena, savijauta tokia gripinė...galvą skauda, koordinacija sutrikus, temperatūra 38, viską niežti - ypač galvą, ir tiems bėrimams galo nesimato - vis naujos demelės atsiranda, kitur jau gero didumo pūslės.
Purskiu viska OCTENISEPT purškalu - jau du buteliukus baigiau, geriu ACIC(aciclovirum), TAVEGYL, kad labai nesikasyčiau. Išbėrė ir visą liežuvį, tai dar ALMAGEL A teplioju burną (nors šis vaistas nuo rūgštingumo, skrandžio opų, bet puikiai tinka ir burnos opelėms, turi skausmą mažinantį poveikį).
Ryte, vakare einu po siltu dušu - vanduo man labai nuima niežulį...
Va taip ir gydaus, labai gaila švenčių, praleistų lovoje...
Aš jau gavau savo dovaną - susirgau vėjaraupiais
Mama sakė, kad maža nesirgau vėjaraupiais, bet turėjau vilties, kad visgi sirgau, kokia užslėpta forma...bet pasirodo, nieko panašaus...pasidariau kraujo tyrimą, kuris tik patvirtino, kad nesu sirgusi vėjaraupiais...mąsčiau apie skiepą - tik per ilgai
Šiandien trečia ligos diena, savijauta tokia gripinė...galvą skauda, koordinacija sutrikus, temperatūra 38, viską niežti - ypač galvą, ir tiems bėrimams galo nesimato - vis naujos demelės atsiranda, kitur jau gero didumo pūslės.
Purskiu viska OCTENISEPT purškalu - jau du buteliukus baigiau, geriu ACIC(aciclovirum), TAVEGYL, kad labai nesikasyčiau. Išbėrė ir visą liežuvį, tai dar ALMAGEL A teplioju burną (nors šis vaistas nuo rūgštingumo, skrandžio opų, bet puikiai tinka ir burnos opelėms, turi skausmą mažinantį poveikį).
Ryte, vakare einu po siltu dušu - vanduo man labai nuima niežulį...
Va taip ir gydaus, labai gaila švenčių, praleistų lovoje...
QUOTE(Mahada @ 2013 10 21, 08:57)
Jei nenorit skiepytis, tikrai idealiausia prasirgti vaikysteje. UK vaikus kai kurie veda I vejaraupiu susitikimus, nes suaugusiems si liga nekas.... Kam ta brilantine zaluma??? Tokia atgyvena. Man tiesiog su degtine patepdavo niezimas vistas. O demeles gali likti, per kekis menesius isnyks.
B.zaluma -kad spalva duoda tik del to efektyvi aš asmeniškai su bičiu pikio tirpalu tepu ( 2 diena apsirge) bent jau ir matos kur patepta ir vaistas ir dezinfekcija , uz vakarelius kad vaikai persirgtu vaikysteje visom 4-iom nes kiek skaites statistika vejaraupiai suaugusiems vos ne mirtina liga .
O man vaikas biski daugiau nei tiesiog vaikas
p.s. temperatura atsirado 2-oj dienoj 37,2
p.p.s. SKIEPAI- kodel medikai NESKIEPIJA SAVO ATŽALŲ ? nes su jais gauna šio -to daugiau nei tik skiepa , medicinai juk naudinga kad butu klientai.... ( asmeniskai pažystu habilituota ... daktare su 6 vaikais , ir nei vienas neskiepijamas !!!!!!
Sveikos, mamytes ir visi kiti, pateke i vejaraupiu respublika
As ka tik apturejau sita dziaugsma. 1.5 sav. pries pat Kaledas mano 4metis susirgo. Is pradziu ir as juokavau, vadinau ji vejaraupiu ir dziaugiausi, kad persigs maziukas. Taciau TAIPisisirgo maziukas, kad baisu. Nauji spuogai vis kilo ir kilo, ir berimas tesesi 5kias paras, nuo antros paros prasidejo temperatura, kurios nenumuse jokie vaistai. Isbere labiausiai apie smakra, lupos isbertos buvo, galiausiai isimete i burnyte Visa plaukuota galva, visas kunelis... Pradzioje pirm adiena gydytoja irgi pasake - tepti spiritu ir jeigu niezti, duoti TAVEGIL 4ta dali tebletytes. Daviau jam po puse, bet naktys buvo kosmosas - ne vienas nemiegojom, verke maziukas, kasytis norejo ir prase nuimti tuos spuogus 3cia para neistveriau nusipirkau specialiu putu nuo vejaraupiu POX CLIN, kuriosa nera pigios, 71 Lt sumokejau Gintarineje vaistineje. Tai jos bent nakti gelbejo, staiga suverkus maziukui uztepdavau ir jis ta pacia akimirka uzmigdavo. Jos vesina oda, ramina, mazina niezuli, raso, akd saugo nuo infekciju ir randu susidarymo. Taciau ta pacia 3cia para i keleta spuogu isimete streptokokas - spuogai tapo tarsi padengti medaus plutele. As buciau nesuvokusi, bet ejau aps gydytjoja su fotoaparatu, kur priamzinau spuguta vaikeli savo. Juk nesinorejo vesti i poliklininka ir ten esancius vaikus uzkresti. Tai gydytoja ir pamate, sako - oj. Israse uzdegima mazinanciu tabletyciu ACIC ir antibiotikinio tepalo FUCIDIN H, kuriuo tepiau tuos medaus sasus. Kai berimas tesesi 5ta para ir berimas isimete i burnyte ir akis, gydytoja nurpde sulaukti 6dienio ryt oir ateiti kraujo tyrimo, butu israsiusi antibiotiku. Ta nakti nukrito ir nebekilo temperatura, vaiaks pirm akarta po 5kiu paru miegojo ramiai. Taip per plauka musuvejaraupiai isvenge antibiotiku. Taigi, jeigu kazka aplane sita "svente", turiu ne puses nesunaudojusi brangiu vaistuku, kurie labai padejo. Rasykite man i privata, susitarsime, parduosiu pigiau. Tikrai nekyla ranka ismesti, jeigu atsiras kam pades. O mums jau neprireiks, cia ne tie vaistai, kai lauki kito kosulio
As ka tik apturejau sita dziaugsma. 1.5 sav. pries pat Kaledas mano 4metis susirgo. Is pradziu ir as juokavau, vadinau ji vejaraupiu ir dziaugiausi, kad persigs maziukas. Taciau TAIPisisirgo maziukas, kad baisu. Nauji spuogai vis kilo ir kilo, ir berimas tesesi 5kias paras, nuo antros paros prasidejo temperatura, kurios nenumuse jokie vaistai. Isbere labiausiai apie smakra, lupos isbertos buvo, galiausiai isimete i burnyte Visa plaukuota galva, visas kunelis... Pradzioje pirm adiena gydytoja irgi pasake - tepti spiritu ir jeigu niezti, duoti TAVEGIL 4ta dali tebletytes. Daviau jam po puse, bet naktys buvo kosmosas - ne vienas nemiegojom, verke maziukas, kasytis norejo ir prase nuimti tuos spuogus 3cia para neistveriau nusipirkau specialiu putu nuo vejaraupiu POX CLIN, kuriosa nera pigios, 71 Lt sumokejau Gintarineje vaistineje. Tai jos bent nakti gelbejo, staiga suverkus maziukui uztepdavau ir jis ta pacia akimirka uzmigdavo. Jos vesina oda, ramina, mazina niezuli, raso, akd saugo nuo infekciju ir randu susidarymo. Taciau ta pacia 3cia para i keleta spuogu isimete streptokokas - spuogai tapo tarsi padengti medaus plutele. As buciau nesuvokusi, bet ejau aps gydytjoja su fotoaparatu, kur priamzinau spuguta vaikeli savo. Juk nesinorejo vesti i poliklininka ir ten esancius vaikus uzkresti. Tai gydytoja ir pamate, sako - oj. Israse uzdegima mazinanciu tabletyciu ACIC ir antibiotikinio tepalo FUCIDIN H, kuriuo tepiau tuos medaus sasus. Kai berimas tesesi 5ta para ir berimas isimete i burnyte ir akis, gydytoja nurpde sulaukti 6dienio ryt oir ateiti kraujo tyrimo, butu israsiusi antibiotiku. Ta nakti nukrito ir nebekilo temperatura, vaiaks pirm akarta po 5kiu paru miegojo ramiai. Taip per plauka musuvejaraupiai isvenge antibiotiku. Taigi, jeigu kazka aplane sita "svente", turiu ne puses nesunaudojusi brangiu vaistuku, kurie labai padejo. Rasykite man i privata, susitarsime, parduosiu pigiau. Tikrai nekyla ranka ismesti, jeigu atsiras kam pades. O mums jau neprireiks, cia ne tie vaistai, kai lauki kito kosulio
Žmonės, brangiausieji, pirma, negalima tepti su zelionka. Ši žaluma džiovina, o tai yra vienas iš blogiausių dalykų vėjaraupiams. Tai, kad zelionka padeda, galvojama iš anksčiau, tačiau prieš keletą metų atrasta - klydo tie mūsų protėviai, seneliai ir galų gale tėvai su visais gydytojais. Ligos eiga sunkesnė, puslelės sunkiau gyja ir yra daug didesnė tikimybė, kad liks randai, jei tepsite su zelionka.
Tiems, kuriems sunki ligos eiga arba nori, kad vėjaraupiai greičiai pasibaigtų, arba jei norite, kad neliktų randų, yra stebuklingas vaistas - PoxClin vėsinamosios putos. Jos yra brangokos, o taip pat sunkokos gauti, todėl patarčiau pirma paskambinti į vaistinę ir paklausti kur jų galima rasti. PoxClin putos kol kas geriausias sukurtas vaistas, sakau ir iš savo patirties, ir iš kitų praktikos, ir remdamasi gydytojų nuomone.
Taip pat - jį galima tepti kiekvieną kartą kai niežti, o jis idealiai nuima niežėjimą.
Toliau - jeigu vis dar niežti, gerkite antialerginius vaistus. Zyrtec, pvz.
Taip pat patarčiau gerti aciclovir, bet čia reikėtų gydytojo klausti, nes kiekvienam žmogui asmeniškai ir dozė ir naudojimas.
Sėkmės.
P.S. Pasiskiepykit. Apsisaugosit nuo košmaro.
Tiems, kuriems sunki ligos eiga arba nori, kad vėjaraupiai greičiai pasibaigtų, arba jei norite, kad neliktų randų, yra stebuklingas vaistas - PoxClin vėsinamosios putos. Jos yra brangokos, o taip pat sunkokos gauti, todėl patarčiau pirma paskambinti į vaistinę ir paklausti kur jų galima rasti. PoxClin putos kol kas geriausias sukurtas vaistas, sakau ir iš savo patirties, ir iš kitų praktikos, ir remdamasi gydytojų nuomone.
Taip pat - jį galima tepti kiekvieną kartą kai niežti, o jis idealiai nuima niežėjimą.
Taip pat patarčiau gerti aciclovir, bet čia reikėtų gydytojo klausti, nes kiekvienam žmogui asmeniškai ir dozė ir naudojimas.
Sėkmės.
P.S. Pasiskiepykit. Apsisaugosit nuo košmaro.
QUOTE(Mahada @ 2013 10 21, 07:57)
Jei nenorit skiepytis, tikrai idealiausia prasirgti vaikysteje. UK vaikus kai kurie veda I vejaraupiu susitikimus, nes suaugusiems si liga nekas.... Kam ta brilantine zaluma??? Tokia atgyvena.
O jau degtinė tai ne atgyvena? Pas mus apskritai tokio daikto namuose nėra, o jei pirkt, tai žalumos buteliukas kainuoja gerokai mažiau. Kam nepriimtina, tam nepriimtina - na tepas ir rūbai ir patalai, bet be minimų minusų mano akimis turi ir pliusą - matai kur atsiranda nauji spuogai. Ir ta pati dezinfekcija... visokių tų nuomonių apie žalumą yra, visokių variantų, matom savo situaciją ir renkamės. Jei keli spuogeliai - kam tos žalumos... Bet nematau reikalo baidytis tik iš principo, tik todėl, kad kažkas pasakė, kad tai "atgyvena". Su ta atgyvena gausybė žmonių išaugo ir kažkokiais randais, kuriais dabar gąsdinama nenuėjo. O visos tos "naujovės" vienam tinka, kitam ne. Būna žmogus tepa tepa visokiais "naujoviškais" tepalais kol viskas išopėja, neapsikentę "pamina savo šiuolaikiškus principus", ima naudot žalumą ir žiū žaizdelės ima tvarkytis, kaip ir visiškai kitokia patirtis, nei atkakliai teigiama skeptikų... Ir mane tepė, ir sesuo vaikams tepė, ir aš tepu. Neprisiauginkit baubų ten kur jų nėra. Gydytojai šiuo klausimu irgi neturi vieningos nuomonės. Ir šiaip pamąstymui - kas labiau farmacininkams apsimoka? Naujoviškos nepigios putos ar kažkokia ne kažkiek tekainuojant žaluma? :]
O vėjaraupių "vakarėliai", "susitikimai" tai...
http://www.ve.lt/nau...asekmes-645514/
QUOTE(crabas @ 2013 12 25, 21:51)
p.p.s. SKIEPAI- kodel medikai NESKIEPIJA SAVO ATŽALŲ ?
Mitas. Skiepija arba ne tiek pat, kiek ir kiti - t.y. vieni skiepija, kiti ne.
QUOTE(latvina @ 2014 01 06, 00:48)
Taip pat patarčiau gerti aciclovir, bet čia reikėtų gydytojo klausti
Taip pat patarčiau gerti aciclovir, bet čia reikėtų gydytojo klausti
Tai koks čia "idealiai nuima" ir "jeigu vis dar niežti, gerkite..."?
Tą žmonės ir be "idealaus nuėmimo" daro.
Beje, iš asmeninės patirties. Spuogų buvo labai daug. Po vienos sunkios nakties neapsikenčiau - nupirkom tų putų. Ir ką - negali kritikuot, vaikas sako, kad padeda, bet 10-20 min. Tą dieną sakiau nebetepsiu zelionke, nes visko daug buvo. Bet vakare vaikas pats paprašė, sako "man taip geriau"... Antialerginiai nepadėjo. Bent jau nepadėjo tiek, kad vaikas jaustųsi komfortiškai, niežulys nesiliovė. Skirtingi žmonės, skirtingai ir serga. Mūsų atveju visos tos priemonės geros, šiokiam tokiam apmalšinimui. Bet per patį piką neliko nieko kito kaip tik iškęst ir išbūt kartu...
Pries pora savaiciu mano vyresnele (6m) uzpuole vejaraupiai. Is pradziu atrode, kad persalimas - pora dienu temperatura, uzgulta nosis, raudona gerkle, kosulys. I trecia diena atsirado berimas. Vienas didelis pulinukas ant rankos ties pazastele, berimas vis didejo, ant galvos, veiduko, nugarytes, pilvuko, ant abieju akiu voku. Berimui pasirodziu temperaturos nebebuvo, gere vaistus nuo alergijos, dienom nesikase, tik naktim. Dabar praeje jau 2 savaites gyja sasiukai.
Vakar ryte atsikeliau ir pamaciau, kad isberta krutine ir kaklas. Berimas plito zaibiskai, siandien tik antra diena, o veidas baisus, lygaus plotelio nera, vien spuogeliai, tik ant koju nera, o taip visas kunas isbertas, burna. Naktis kosmariska, labai niezejo, nors vakar per diena isgeriau 3 klaritino, tepaliukas vesinantis padejo kokias 2min. Siandien vyras nupirko vesinanti tepala su mentoliu, tas biski ilgiau padeda. Labiausiai persti veida ir galva, varo is proto.
Maziukei 3.5 m dukrytei tik keli spuoguciai, gal bent jai nereikes taip kankintis. Kosmaras
Vakar ryte atsikeliau ir pamaciau, kad isberta krutine ir kaklas. Berimas plito zaibiskai, siandien tik antra diena, o veidas baisus, lygaus plotelio nera, vien spuogeliai, tik ant koju nera, o taip visas kunas isbertas, burna. Naktis kosmariska, labai niezejo, nors vakar per diena isgeriau 3 klaritino, tepaliukas vesinantis padejo kokias 2min. Siandien vyras nupirko vesinanti tepala su mentoliu, tas biski ilgiau padeda. Labiausiai persti veida ir galva, varo is proto.
Maziukei 3.5 m dukrytei tik keli spuoguciai, gal bent jai nereikes taip kankintis. Kosmaras
Mamos, gal galite pasakyti per kiek dienų susirgote po to kai susirgo vaikas (išbėrė)?
Laba diena,
As vejaraupiais sirgau 16 metu, buvo kosmaras. Temperatura 39,5 Isbere visa kuna, veidas be sveiko plotelio, galva, ausys, gleivines. Pradzioje nenorejau teptis zelionke, bet isismarkavus berimui ir niezuliui psihologiskai sunku buvo. Jau tepiau viska ka turejau. Sirgau 3 savaites iki pilno pagijimo.
Uzkreciau sese jai buvo 12 metu, sirgo 4 dienas, su 5 spuogais.
Mano vaikai dar nesirgo, specialiai nesargdinsiu, bet jei susirgs vaikysteje apsidziaugsiu.
Linkiu sveikatos.
As vejaraupiais sirgau 16 metu, buvo kosmaras. Temperatura 39,5 Isbere visa kuna, veidas be sveiko plotelio, galva, ausys, gleivines. Pradzioje nenorejau teptis zelionke, bet isismarkavus berimui ir niezuliui psihologiskai sunku buvo. Jau tepiau viska ka turejau. Sirgau 3 savaites iki pilno pagijimo.
Uzkreciau sese jai buvo 12 metu, sirgo 4 dienas, su 5 spuogais.
Mano vaikai dar nesirgo, specialiai nesargdinsiu, bet jei susirgs vaikysteje apsidziaugsiu.
Linkiu sveikatos.