Įkraunama...
Įkraunama...

Suaugusiųjų vėjaraupiai

Na, jei niežulys - problema, labai rekomenduočiau antialerginių vaistų tuo metu pavartoti. Dukrai kaip tik kai sirgo vėjaraupiais Klaritino sirupą pagirdžiau - ir visai nenusidraskydavo...
Atsakyti
baisiausia yra galimos vėjaraupių komplikacijos - smegenų, inkstų, širdies raumens, plaučių uždegimai, spuogų supūliavimas, po kurių lieka randai ir pan. jau geriau apsidrausti pasiskiepijant. kai pas mano vaiką darželyje buvo paskelbę karantiną dėl vėjaraupių, lėkėm visi pasiskiepyti - skiepai veiksmingi net ir po kontakto su sergančiais. visi keturi nesusirgom  thumbup.gif

Apie skiepus aš turiu savo nuomonę, kuri nesutampa su medikų ir farmacininkų nuomone. smile.gif savo noru jokių zarazų ir dar už pinigus nesileidžiu smile.gif Kiekvienam savo. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2011 10 20, 13:58)
Apie skiepus aš turiu savo nuomonę, kuri nesutampa su medikų ir farmacininkų nuomone. smile.gif savo noru jokių zarazų ir dar už pinigus nesileidžiu smile.gif Kiekvienam savo. smile.gif  4u.gif

pritariu..smile.gif

norit tikekit norit ne, bet vejaraupiais suserga dabar labai daznai ir antra karta suaugusieji, taip man sake keletas gydytoju... o as va vienas pavyzdys, uzsikreciau pas vaika darzelyje, vaikysteje 5metuku jais buvau prasirgus ''lengva forma'' bet deja organizmas igavo imuniteta tik kazkuriam laikui arba isvis jo neigavo pries sia liga, taip kad va bunant 28metu, vel pagavau ta uzkrata..3dienos kaulu lauzimas, jausmas panasus i gripo..3 dienos pabaigoje temperatura 37.1..po poros val.nukrito.. pradejo rastis po 1 spuogeli..pirmasis ''vejaraupinio tipo, kiti demeles labai mazos, 2iena ju turejau apie 30 ''ivairiu'', 3diena galvoje, keletas ant kaktos, keletas ant kaklo,prie akies , virsutineje pilvo dalyje kas sprindi panasiai, daktarai ir sako, vienetai, kad sitaip lengvai suauges zmogus pernestu sia liga..temp.nebekyla ..tik pora valandu ta pirmaja diena kaip buvo sukile taip ir nukrito..vakar pradejau gerti ''zyrtec'' ..Tai va karantinas pora savaiciu ir daug daug skysciu, teptis liepe su salicilo spiritu kad nejuokint aplinkiniu:D sveikit jei kas sergat, linkiu nesusirgt, nemaloni liga..o dar siandien vaiko kaledinis karnavalas darzelyje, juokas pro asaras vietoj vaiko mama susirgo, gerai, kad bent seneliai nuvede i svente mazyli:)

o del skiepu mano nuomone, grynos apgavystes, marketingas, skiepu sudetis siaubinga, silpnina imuniteta kovojant pries kitas ligas/..
Atsakyti
labas visoms smile.gif man 27, vaikystej nesirgau. o va siandien esu kaip sukandziota, demeles kaip blusos ikandimo. ant viso kuno ne daugiau kaip 30-40. nesu maciusi vejaraupiu berimo, nesuprantu, ar vejaraupiai ar kaciu blusas susirinkau..
Atsakyti
QUOTE(Mahada @ 2011 12 27, 00:06)
labas visoms smile.gif man 27, vaikystej nesirgau. o va siandien esu kaip sukandziota, demeles kaip blusos ikandimo. ant viso kuno ne daugiau kaip 30-40. nesu maciusi vejaraupiu berimo, nesuprantu, ar vejaraupiai ar kaciu blusas susirinkau..

siryt veidas pasipuose "jaunatviniais spuogais" ir abejoniu nebeliko smile.gif kaip byloja liaudies ismintis: jei per kaledas susirgai vejaraupiais, kiti metai bus labai sekmingi ir turtingi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
kadangi niekas man sioje temoje "netrukdo", jau naudojuosi ja kaip vejaraupiu dienorasciu smile.gif man temperatura buvo uzkilus dvi dienas iki 38, siryt atsikeliau su 37. jauciuosi neblogai. tiesa, veidas dar "grazesnis" nei vakar, jau galeciau filmuotis siaubo filme lotuliukas.gif geriu antra diena Zyrtec ir tepuosi kuna spiritu, o veida- URGO zeliniu tepaliuku. dar seses paprasiau, kad nupirktu tuos isgirtuosius Octenisan ir -sept. kadangi savijauta nera tragiska, tikiuosi per savaite atsigauti.
as esu pries skiepus. liudna, kad nepersirgau budama vaikas. dabar, aisku, bus siek tiek nepatogumu kol issilygins veidas... bet as stipriai nepergyvenu. svarbiausia, kad susirgau dabar, kol nesilaukiu- tada tai butu tragedija. o skiepams pries tokius susirgimus sakau ne ne ne!
tikiuosi, kad niekieno Kaledu nei Nauju nepasiglemze shita ligele... ax.gif
Atsakyti
Laikykis 4u.gif Aš nesirgusi vaikystėje tad bijau kaip maro blush2.gif Bet gal nėra tai jau taip baisu, tiesiog nepatogumas turbūt nemalonus g.gif Tad linkiu pasveikti ir naujuosius sutikti be šitos bjaurybės mirksiukas.gif
Atsakyti
labai aciu uz palaikyma 4u.gif

vaistininke sesei isiule URGO geli puslelinei. mano nuomone jis visiskai netinka. nuo jo uzsideda tokia plevele, kuri nei pati nunyksta, nei nusiplauna vandeniu. siandien ploviau galva, tai veidas daugiau atmirko ir pasimate krasteliai aplink spuogus. vienintelis budas ta plevele pasalinti- nulupti. o visi zino kaip "gerai" yra lupineti vejaraupius. nusipupinejau, ka daryt... kur spuogeliai nesupuliave, nieko neatsitiko, bet buvo keli supuleve, tai nusilupo su viskuo... oi oi... geriau apsiribokit priemonem, kurios leidzia odai kvepuoti. o as praradau viena diena gyjimo per shi geli schmoll.gif
Atsakyti
Kiek parų jau gaunasi nuo par tada kai prasidėjo liga? O nuo spuogelių lieka kokie randeliai, ar jie tiesiog užgyja ir nieko nesimato toj vietoj?
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2011 12 30, 14:16)
Kiek parų jau gaunasi nuo par tada kai prasidėjo liga? O nuo spuogelių lieka kokie randeliai, ar jie tiesiog užgyja ir nieko nesimato toj vietoj?

raumenu skausmas prasidejo 25 diena, 26- berimas, tai jau 5ta diena. tie spuogeliai, kurie nesupuliavo, uzsitrauke graziai, o tie kurie su puslelem dar tik su sasiukais, tai nzn kaip kaip atrodys kai nukris.
Atsakyti
QUOTE(Mahada @ 2011 12 28, 14:12)
kadangi niekas man sioje temoje "netrukdo", jau naudojuosi ja kaip vejaraupiu dienorasciu smile.gif man temperatura buvo uzkilus dvi dienas iki 38, siryt atsikeliau su 37. jauciuosi neblogai. tiesa, veidas dar "grazesnis" nei vakar, jau galeciau filmuotis siaubo filme  lotuliukas.gif  geriu antra diena Zyrtec ir tepuosi kuna spiritu, o veida- URGO zeliniu tepaliuku. dar seses paprasiau, kad nupirktu tuos isgirtuosius Octenisan ir -sept. kadangi savijauta nera tragiska, tikiuosi per savaite atsigauti.
as esu pries skiepus. liudna, kad nepersirgau budama vaikas. dabar, aisku, bus siek tiek nepatogumu kol issilygins veidas... bet as stipriai nepergyvenu. svarbiausia, kad susirgau dabar, kol nesilaukiu- tada tai butu tragedija. o skiepams pries tokius susirgimus sakau ne ne ne!
tikiuosi, kad niekieno Kaledu nei Nauju nepasiglemze shita ligele...  ax.gif

jatau vargsiuke 4u.gif man ant veido nebuvo, ant kaktos ties plauku augimo linija pora rimtesniu ..daugaiu galvoj, ant ranku po20-30..ant pilvo 30..ant koju kaip ir nebuvo gal vienas kitas..
va tas ir yra, kaip as dziaugiuosi kad dabar prasirgau, o jei susirgciau antro besilaukiant doh.gif
mano maziuko pasiglemze naujus metus ax.gif
kaip dabar jauciates?

QUOTE(simbail @ 2011 12 30, 14:16)

man 28m. praejo pusantros savaites nuo uzsikretimo..3 dienos pries berima kaulus lauze, maniau kad gripas..arba kad nuo tvarkymosi didelio pries sventes..tai gruodzio 16 d pradejo po truputi berti, be temperaturos,bere apie 3-4 d.po 5-10 i diena, o vaikas susirgo po manes 26 d. 2 dienos su temp. berimas ant veido, ant pilvo, nugaros, kojyciu, paduku, galvoje, tik va ant uzpakaliuko nera, tai sakyciau nesunkiai, normaliai visai, o kaip as bijojau kad blogai nebutu vaikui..tai va as labai lengvai persirgau galima sakyt kaip suauges zmogus, ir vaikiukas nesunkiai..

vaikysteje buvau sirgusi 5m..labai lengva forma gal koks 10-15spuogiuku tebuvo, imunine sistema igavau tik 23 metams

Lengvos ligos palinkesiu, tiems kam bus lemta prasirgt!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O man vat įdomu jei sirgau juostine pūsleline ar galiu dar susirgti vėjaraupiais? g.gif Visai ne į temą man jie būtų schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zaja: 13 sausio 2012 - 20:12