sveikos mamytes,
Tai vat,mane irgi bėdelė su ta liga ištiko .Prieš savaitę išgydžiau sūnų nuo vėjaraupių,ja jis lengvai prasirgo ,net temperatūros neturėjo (jam 5 metai),o dabar ir aš susirgau ,mama tikino,kad aš prasirgus,bet pasirodo kad ne .Pirmas 3 dienas turėjau temperatūros,kilo daug ir visur kur įmanoma spuogeliai,trečios bėrimo dienos naktį nemiegojau nuo niežtėjimo, kuris nukankino konkrečiai Kitą dieną jau nupirko man draugas tavegylio,tai jo išgėrus nebeniežti taip stipriai .Ant veido tragiškiausiai atrodė,tokie visi pritvinkę spuogai buvo,o dabar jau traukiasi šašai po truputį visur.Vis galvojau ir aš dėl to maudymosi,galvos plovimo,ryt reikia pasirodyti gydytojai,kaip aš visa tokia baisi eisiu,nežinau .Šiandien šešta diena po pirmo pžymio atsiradimo kai atsikėliau su plyštančia galva ir temperatūra,o spuogelių atsiradimo penkta diena.Vis svarstau,kada aš kaip žmogus i darba galėsiu grįžti,man reikia su žmonėm bendrauti,reikėtų kad veidas nebūtų gasdinantis
Jau persirgau vejaraupiais,biski tokiu demeliu likje.Bet dabar neramina kitas dalykas,ar gali kazi veluoti menesines po vejaraupiu?Del sios ligos ar galimas menesiniu sutrikimas?
Mano seimoj dukterecia pirmadieni susirgo, as ir laukiu ir nzn ar neuzsikreciau : skaiciau kad yra antivirusiniu vaistu, gal man dar nera velu gerti. Jei zinote parasykit pavadinimus/
Bet as turiu pusleline, lupu,, daznai,buna
skaiciau kad jei sirges vejaraupiais, tai cia nuo to pasekme, tai dabar pasimeciau, gal visgi as prasirgau tik lengva forma, ir liko nepastebetas berimas
skaiciau kad jei sirges vejaraupiais, tai cia nuo to pasekme, tai dabar pasimeciau, gal visgi as prasirgau tik lengva forma, ir liko nepastebetas berimas
QUOTE(renccexxx @ 2011 05 25, 21:05)
Ne, lūpų pūslelinę sukelia Herpes simplex virusas, o vėjaraupius - herpes zoster. Panašūs tie virusai, bet ne tas pats
Herpes zoster virusas dar sukelia juostinę pūslelinę (ji būna ant kūno, ne ant lūpų) - va šita tai jau p-uola vėjaraupiais persirgusius žmones.
P.S. Aš ne medikė, bet pati ėjau revakcinuotis nuo vėjaraupių vos praėjus lūpų pūslelinei. Tai gydytojos klausiau - sakau, gal jau man ir revakcinuotis nereikia, jei herpesą pasigavau? Tai išaiškino, kad lūpų pūslelinę ir vėjaraupius skirtingi herpesai sukelia
Sveikos, mane irgi uzpuole sita liga man 20m.Sesija prasidejo ir se kad nori vejaraupiai! Dabar tik antra berimo diena, jau dabar baisu...Maudausi po dusu 2 kartus per diena, geriu tavegyl, tepuosi fenistil tepalu, kad tik nieko nenusikasyciau, paniskai bijau, kad neliktu randu...Dar nuspirkau octenisept purskala ir tepu kur zaizdeles jau pasidariusios, nebezinau jau net ka daugiau ir bedaryt...
Na mano suneli tai pat susirgo sia liga temp.tai nedidele jau antra diena spuogeliais beria, bet jam kazkaip lengvai, labai nesikaso,tai galvoju kad gal greitai ir praeis viskas. Bet va man jau panika didziausia kad as pati nesusirgciau,nes kaip pasiskaitau kad cia labai sunkiai suaugusiems pernesama liga ir dar su komplikacijom visokiom, tai man net silpna pasidaro,o as dar ir taip jautresniu nervu tai ir prisigalvoju sau visokiu nelaimiu
Siaubinga liga gerai, kad tik vieną kartą.
Temperatūra 40 laikėsi 5 paras, ir numušti jos labai nesisekė. Per kokias tris valandas pakrenta iki 38, ir po pusvalandžio vėl pradeda kilti. Šalta, silpna, tik atsistoju ir alpstu... na, aš gal tiesiog temperatūros nepernešu. Veidą išbėrė taip, kad sveikos vietos nebuvo. Mano gydytoja net į ligoninę išsiuntė Tik man ta infekcinė tokia baisi pasirodė, kad išgirdus "neturim laisvų vietų" pagalvojau "ačiū Dievui..."
Na ir nieko, pasveikau namie, tik atrodau kaip leopardas. Kiek pažįstu savo odą, tai kokius porą mėnesių su šitom dėmėm vaikščiosiu...
Beje, man labai patiko briliantinė žaluma, nors pradžioj lyg ir nusiteikusi prieš ją buvau. Mano oda ir šiaip riebi, o smarkiai karščiuojant dar prakaitavo labai, tai žaluma labai maloniai nudžiovindavo.
Jei galėčiau atsukti laiką atgal, tikrai pasiskiepyčiau.
Temperatūra 40 laikėsi 5 paras, ir numušti jos labai nesisekė. Per kokias tris valandas pakrenta iki 38, ir po pusvalandžio vėl pradeda kilti. Šalta, silpna, tik atsistoju ir alpstu... na, aš gal tiesiog temperatūros nepernešu. Veidą išbėrė taip, kad sveikos vietos nebuvo. Mano gydytoja net į ligoninę išsiuntė Tik man ta infekcinė tokia baisi pasirodė, kad išgirdus "neturim laisvų vietų" pagalvojau "ačiū Dievui..."
Na ir nieko, pasveikau namie, tik atrodau kaip leopardas. Kiek pažįstu savo odą, tai kokius porą mėnesių su šitom dėmėm vaikščiosiu...
Beje, man labai patiko briliantinė žaluma, nors pradžioj lyg ir nusiteikusi prieš ją buvau. Mano oda ir šiaip riebi, o smarkiai karščiuojant dar prakaitavo labai, tai žaluma labai maloniai nudžiovindavo.
Jei galėčiau atsukti laiką atgal, tikrai pasiskiepyčiau.
Mano vyras nuo dukters buvo apsikrėtęs. Anyta dievagojosi, jog vyras vaikystėj buvo sirgęs. Pasirodo, kad ne. Na tai ką, temperatūra 2 paras 38, spuogeliai po visą kūną. Tai aš nusipirkau zelionkės ir visą marginau porą valandų... Gražuolis buvo Kiekvieną dieną marginau, po poros dienų spuogų apmažėjo, o po savaitės baigėsi. Sunaudojau dvi bonkutes zelionkės ir smagiai pasijuokiau... Tiesa, kitiems būna liūdniau: su ligoninėm ir net reanimacijom...