Įkraunama...
Įkraunama...

Lėlės, lėlytės, lėlyčiukės (4)

Labas rytas 4u.gif Vakar "Senukuose" aptikau modelino pakuotę. Galvoju pabandysiu iš jo ką nulipdyti- dar tokio nebuvau pirkus. Bet kaip, visgi, sunku rasti gerą masę lipdymui doh.gif Pasirodo, čia toks pat blogas, kokį jau buvau pirkus, tik kita pakuotė verysad.gif (Dabar pirkau "Kera Plast", o seniau irgi nusivyliau "Das"). O štai sykį buvo pasisekę tokį labai gerą modeliną (irgi ore stingstantį), bet nei pamenu pavadinimo, nei dabar jį kur matau doh.gif Masė buvo toookia gera, kaip plastilinas lipdėsi, o sustingusi lėlės galvytė atrodė kaip iš molio rolleyes.gif O dėl vakarykščio modelino taiiiip supykau gun_rifle.gif
Žinot, skelbiama, kad tokia masė skirta kūribiniams sugebėjimams ugdyti, fantazijai lavinti ir pan. Bet kaip galima visa tai lavinti, jei iš to modelino neįmanoma nič nieko padaryt normaliai! blink.gif Aš tai bent žinau, kad negaliu tik su šia mase dirbti, bet iš plastilino ir molio aš kuo puikiausiai lipdau cool.gif O ką apie savo gebėjimus gali pagalvoti vaikas, pirmąkart prisėdęs lipdyt iš šios masės??? g.gif Vajetau, taigi psichika sugadinta visiškai! doh.gif Kaip gali būt kitaip, jei lipdai ir tau nieks nieks normaliai neišeina g.gif doh.gif Ir dar problema, kad arba džiūna ir skilinėja, arba, jei sudrėkini, tai ištęžta ir ta košė limpa prie pirštų ir įrankių doh.gif
Bandžiau daryt natūralų veiduką (kaip aš mėgstu), bet formos jokios neįmanoma išgauti: nosis kaip bulvė, akys kaip marsiečio, veidas kaip seno diedo arba kaulėtos afrikietės doh.gif Bandžiau daryt tokį "nenormalų" (kaip jūs dažnai darot ax.gif Tik nepykit už tokį apibūdinimą- jūsų tie meniškai fantastiniai veidukai labai žavūs bigsmile.gif ), bet ir toks neišėjo verysad.gif Na, šiandien jaučiu, nervai atsigavo, gal bandysiu darkart. Kaži kaip ten bus, jei bandysiu prilipdyt atskiras detales ir taip, o ne iš vientiso gabalo formuot veiduką g.gif
Atsakyti
o kiek kainavo mase biggrin.gif ?
o vaikams geriausias ugdymas -plastilinas,bet itkrai ne tokios mases smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mimo @ 2009 09 18, 23:43)

Kaip zadejau-cia akiu nuotraukele:
...
Atsiprasau uz prasta kokybe,bet muiline daugiau nepritraukia-cia geriausia kokybe is arti verysad.gif

Aišku sunku įžiūrėti, bet matosi, kad kažkaip labai mandriai pasistengei biggrin.gif O akytes pieši, ar įdedi prieš kepimą?
Ir dar klausimėlis - kaip pritvirtinai lėlytę prie stovelio? Aš galvoju, kad reik klijuot, bet bijau, kad sunkoka maniškė bus, tai kojos nelaikys jos, jeigu priklijuosiu prie stovelio doh.gif lotuliukas.gif

QUOTE(jurvite @ 2009 09 19, 08:56)
Labas rytas 4u.gif Vakar "Senukuose" aptikau modelino pakuotę. Galvoju pabandysiu iš jo ką nulipdyti- dar tokio nebuvau pirkus. Bet kaip, visgi, sunku rasti gerą masę lipdymui doh.gif Pasirodo, čia toks pat blogas, kokį jau buvau pirkus, tik kita pakuotė verysad.gif (Dabar pirkau "Kera Plast", o seniau irgi nusivyliau "Das"). O štai sykį buvo pasisekę tokį labai gerą modeliną (irgi ore stingstantį), bet nei pamenu pavadinimo, nei dabar jį kur matau doh.gif Masė buvo toookia gera, kaip plastilinas lipdėsi, o sustingusi lėlės galvytė atrodė kaip iš molio rolleyes.gif O dėl vakarykščio modelino taiiiip supykau gun_rifle.gif

Aš net ir nesitikiu kokiuose senukuose rast gerą masę irnesakyk.gif Bent jau lėlėms lipdyt tai tikrai nemanau, kad ten rastumėm. Nors, kaip sakoma - prastam šokėjui... biggrin.gif Nekalbu apie jus, sakau bendrai. Aš esu pirkus ir tą Das ir dabar dar tą kitokį - Kera plast. Bet iš jų ir nelipdau veidukų ar rankyčių, per grubi tą masė. Užtat labai gerai toms vietoms kurių nesimato, arba pirmus sluoksnius dėt, kad sutaupyt gero modelino.
O vaikams tai sakyčiau visai neblogis tas senukuose parduodamas modelinas. Bent jau mūsų dukrelė kai mokėsi pradinėse klasėse tai iš to Das lipdydavo visokias vazeles ir kitokius "molinukus". O su vienu lipdiniu net laimėjo Lietuvos mastu trečią vietą. Kai vienas bankų organizuodavo taupyklės konkursus. Mūsų mergaitė iš rudos spalvos Das padarė rankinę. Kol dar neišdžiūvęs modelinas buvo - persiuvo su didele adata ir storu siūlu. Tai kai išdžiuvo atrodė kaip verstos odos rankinė. Visi ten banke vartė, čiupinėjo ir niekaip nesuprato kaip ji padaryta lotuliukas.gif Važiavom tada į sostinę, į apdovanojimą. Didžiulį gaublį - lempą gavo dovanų biggrin.gif
Taigi manau ne toks jau ir blogas tas Das biggrin.gif
Šiaip ir rusiškus lėlininkų forumus paskaitau, tai ten žmonės iš to Das ir kitų pigių modelinų tokius šedevrus sugeba sukurti blink.gif Net seilės tysta žiūrint.
O jei visgi norisi kokybės tai tikrai ne tokį modeliną reik pirkt. Nėr ką lygint kokio Das ir LaDoll. Jau į rankas paėmus jaučiasi skirtumas. Bet aišku ir kainos skirtumas akivaizdus.
Atsakyti
Cha, įveikiau tą modeliną thumbup.gif Nulipdžiau, sakyčiau, visai neblogą galvutę bigsmile.gif ax.gif

user posted image
Atsakyti
na jus cia idomiai snekat apie tas mases. beje, vovere, aciu uz gera minti del prasto modelino panaudojimo apatiniams sluoksniams ax.gif man kazkaip taip nebuvo sove i galva.

as tai lipdau is to senuku modelino blush2.gif (man rodos is kera plast, neatsimenu o pakuote ismeciau) na man pavyzdziui jis labai patinka ir neisivaizduoju kaip is kitos mases lipdyciau. Is jo islipdau ir smulkius pirstukus be jokiu vielos karkasu, ir kojytes su pirsciukais, na veideliai pas mane ne per labiausiai islipdyti (man taip labiau patinka, tokie abstraktesnios formos). aisku kartais buna kad nusipirkus jis man toks per kietas buna, trupa, tai tada suvynioju ji i dregna skudureli, idedu i maiseli ir palieku kokiam pusdieniui, paskui gerai isminkius konsistencija kaip tik gaunasi. svarbu kad neliptu prie pirstu smile.gif o siaip dabar turiu nusipirkus la doll, bet dar net neispakavau..taupau naujai idejai g.gif dabar sukasi galvoj truputi kitokia lelyte negu darydavau, galvoju gal nauja mase pastumes eksperimentams, o to rezultatas bus kokia idomi lele. rolleyes.gif dar noreciau labai isbandyt paper clay...

tarp kitko, noriu paklaust kas dirbot su la doll, gal pasakytumet kaip ten tos mases laikymo salygos? ar butina viska sunaudot is karto? ar galima likuti supakuot i maiseli? ar nesudziutu?
Papildyta:
[quote=jurvite,2009 09 19, 16:32]
Cha, įveikiau tą modeliną thumbup.gif Nulipdžiau, sakyčiau, visai neblogą galvutę bigsmile.gif ax.gif

ooo, jurvite, tikrai turi skulptores sugebejimu! puiki galvute thumbup.gif jau laukiu tavo lelytes ax.gif kazin kokia baigta bus rolleyes.gif
Atsakyti
O nulipdžius iš "Kera Plast" tos smulkios sudžiūvę detalės, kaip pirštai, netrupa, tvirti būna?
Atsakyti
siaip tai nelabai tvirti, kai gerai isdziuna nulakuoju juos kokiu laku (matiniu arba blizgiu) ir tada netrupa. aisku siuvant rubelius reikia atsargiai elgtis, kad nenulakstytu pirstai. taciau manau visos ore stingstancios mases yra trapokos, reikalauja atsargumo. vat kepama mase tai kas kita smile.gif
Atsakyti
vovere74, kai tvirtinu lėlę prie stovelio, palieku ilgesnes kojų vielas ir jas įleidžiu į stovelį- gerai laikosi thumbup.gif
jurvite, šauni galvutė thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilm@: 19 rugsėjo 2009 - 16:50
QUOTE(mju_mju @ 2009 09 19, 17:49)
  dar noreciau labai isbandyt paper clay...

tarp kitko, noriu paklaust kas dirbot su la doll, gal pasakytumet kaip ten tos mases laikymo salygos? ar butina viska sunaudot is karto? ar galima likuti supakuot i maiseli? ar nesudziutu?

nebutina visos is karto sunaudoti,o likuti butina suvynioti i maiseli,pries tai galima ta mase truputeli suvilgyti labai nedaig vandenuku,ir suvynioti,galima i folga ir i maiseli mirksiukas.gif
o paperclai labai panasi i ladoll.tik ladoll truputeli slidesne mase,ji man daugiaupatinka,ir dabar perku tik ladoll smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurvite @ 2009 09 19, 16:32)

blink.gif Tu tikriausiai juokauji? Nieko sau kokia gavosi bigsmile.gif O dar sakai, kad modelinas prastas lotuliukas.gif Neerzink ką ax.gif
Jau įdomu kas bus su tokiu veideliu rolleyes.gif

QUOTE(mju_mju @ 2009 09 19, 16:49)
na jus cia idomiai snekat apie tas mases. beje, vovere, aciu uz gera minti del prasto modelino panaudojimo apatiniams sluoksniams  ax.gif  man kazkaip taip nebuvo sove i galva.

Geros mintys šauna ne į vieną galvą biggrin.gif Aš vat neseniai perskaičiau rusių meistrų forume, kad jei irgi taip daro - prastesnės medžiagos eina antram plane biggrin.gif
LaDoll aš dabar baigiu sunaudot. Tai kai nebelipdau paprasčiausiai suvynioju į kelis maišelius, kad oro negautų. Laikosi puikiai.

QUOTE(Vilm@ @ 2009 09 19, 17:49)
vovere74, kai tvirtinu lėlę prie stovelio, palieku ilgesnes kojų vielas ir jas įleidžiu į stovelį- gerai laikosi thumbup.gif

Aha, šitą tvirtinimo būdą mačiau. Tik vat aš jau kojas turiu išlipdžius ir tas metodas nebetinka doh.gif Dar mačiau kaip tvirtina ant tokių metalinių vamzdelių, kur antenos būna ištraukiamos.
Papildyta:
QUOTE(yyla @ 2009 09 19, 19:20)
nebutina visos is karto sunaudoti,o likuti butina suvynioti  i maiseli,pries tai galima  ta mase truputeli suvilgyti labai nedaig vandenuku,ir suvynioti,galima  i folga ir i maiseli mirksiukas.gif
o paperclai labai panasi i ladoll.tik ladoll truputeli slidesne mase,ji man daugiaupatinka,ir dabar perku tik ladoll smile.gif

O kaip pats lipdymas tų dviejų masių? Skaičiau, kad paperclai lengviau susiklijuoja tarpusavyje. Na ta prasme kai reik gabalėlį prie gabalėlio priglostyt g.gif
Kurį LaDoll tu naudoji? Yra raudonas ir mėlynas. Jie juk irgi skiriasi.Tas mėlynas, aš čia kalbu apie pakuotę, naujesnis. Jis kaip ir LaDoll ir paperclay mišinys. Aš turėjau pirmą raudoną, tai mėlynas man tikrai fainesnis - slidesnis ir lengviau limpantis. Be to kai išdžiūva lipdinys lengvesnis. Bent jau taip turi būti pagal aprašymus.
Atsakyti
aciu, mergaites uz patarimus 4u.gif as turiu dabar ta ruzava la doll pakuote, na tikiuosi patiks lipdyt is jos..ir isvis kasnors gausis biggrin.gif

o del stoveliu, dabar viena lelyte jau turiu i toki medini rutuli igrezusi, taip kaip vilm@ sake, pyniau koju karkasa is 3 vieluciu ir viena pora galu iklijavau i isgreztas skylutes (su karstais klijais), o likusi 1 vielutes gala aplipdziau. tai stovi ji taip tvirtai kad niekaip neisgriausi biggrin.gif

dar viena turiu stovincia lele pradeta, dar neturiu stovelio ir kojytes neaplipdytos, tik viela yra, ji stovi ir taip, be stovelio, bet noretus kad butu tvirciau patikimiau...bet stoveli irgi reikia pritaikyti, kad vizualiai tiktu prie lelytes.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mju_mju @ 2009 09 19, 21:56)
aciu, mergaites uz patarimus  4u.gif  as turiu dabar ta ruzava la doll pakuote, na tikiuosi patiks lipdyt is jos..ir isvis kasnors gausis  biggrin.gif

o del stoveliu, dabar viena lelyte jau turiu i toki medini rutuli igrezusi, taip kaip vilm@ sake, pyniau koju karkasa is 3 vieluciu ir viena pora galu iklijavau i isgreztas skylutes (su karstais klijais), o likusi 1 vielutes gala aplipdziau. tai stovi ji taip tvirtai kad niekaip neisgriausi  biggrin.gif 

dar viena turiu stovincia lele pradeta, dar neturiu stovelio ir kojytes neaplipdytos, tik viela yra, ji stovi ir taip, be stovelio, bet noretus kad butu tvirciau patikimiau...bet stoveli irgi reikia pritaikyti, kad vizualiai tiktu prie lelytes.. g.gif

Niu aš tai jau nervinuosi doh.gif Lėlė pati tikrai nestovės, o dar nemaža ir ne lengvutė gausis, tai nežinau kaip reiks ją prišpirdolint prie stovelio doh.gif Ir išvis susimoviau šį kartą kaip reikalas doh.gif Taip įsijaučiau į patį lipdymą, kad visokius karkasus, tvirtinimus ir kitus reikalus visai užmiršau doh.gif
Atsakyti