Labas rytas

Vakar "Senukuose" aptikau modelino pakuotę. Galvoju pabandysiu iš jo ką nulipdyti- dar tokio nebuvau pirkus. Bet kaip, visgi, sunku rasti gerą masę lipdymui

Pasirodo, čia toks pat blogas, kokį jau buvau pirkus, tik kita pakuotė

(Dabar pirkau "Kera Plast", o seniau irgi nusivyliau "Das"). O štai sykį buvo pasisekę tokį labai gerą modeliną (irgi ore stingstantį), bet nei pamenu pavadinimo, nei dabar jį kur matau

Masė buvo toookia gera, kaip plastilinas lipdėsi, o sustingusi lėlės galvytė atrodė kaip iš molio

O dėl vakarykščio modelino taiiiip supykau
Žinot, skelbiama, kad tokia masė skirta kūribiniams sugebėjimams ugdyti, fantazijai lavinti ir pan. Bet kaip galima visa tai lavinti, jei iš to modelino neįmanoma nič nieko padaryt normaliai!

Aš tai bent žinau, kad negaliu tik su šia mase dirbti, bet iš plastilino ir molio aš kuo puikiausiai lipdau

O ką apie savo gebėjimus gali pagalvoti vaikas, pirmąkart prisėdęs lipdyt iš šios masės???

Vajetau, taigi psichika sugadinta visiškai!

Kaip gali būt kitaip, jei lipdai ir tau nieks nieks normaliai neišeina

Ir dar problema, kad arba džiūna ir skilinėja, arba, jei sudrėkini, tai ištęžta ir ta košė limpa prie pirštų ir įrankių
Bandžiau daryt natūralų veiduką (kaip aš mėgstu), bet formos jokios neįmanoma išgauti: nosis kaip bulvė, akys kaip marsiečio, veidas kaip seno diedo arba kaulėtos afrikietės

Bandžiau daryt tokį "nenormalų" (kaip jūs dažnai darot

Tik nepykit už tokį apibūdinimą- jūsų tie meniškai fantastiniai veidukai labai žavūs

), bet ir toks neišėjo

Na, šiandien jaučiu, nervai atsigavo, gal bandysiu darkart. Kaži kaip ten bus, jei bandysiu prilipdyt atskiras detales ir taip, o ne iš vientiso gabalo formuot veiduką