QUOTE(mimo @ 2009 08 20, 23:18)
*
vovere, nereik nukabint nosies! Ar jau spejai pamirsti kursuose gautus patarimus,kaip ka lipdyti?
**Man is ore dziustancios mases irgi neisejo pirstuku suformuoti-visi nuluzinejo...veliau su momentu klijavau

Is fimo tai labai lengvai pirstukai susiformuoja-privynioji tokiu desryciu, uzlygini prie plastakos ir viskas.Na,kaip visokiose video pamokelese parodyta. Kad nosyte nebutu gruziniska,lengvai pirstu perbrauk nuo nosies galiuko kaktos link-turetu kauburelis susiploti. Atsispausdink galvos nuotrauku visokiais rakursais-turetu padeti lipdant.
*Tai va, kad ten nemokė tokių dalykų

Veidus lipdėm paprastai, be jokių bruožų, rankyčių išvis nelipdėm, kirpom iš medžiagos pirštelius

Sakyčiau kursuose mokė daryt karkasą ir aprengt naudojant karštus klijus. O viską kitką dabar reik pačiai išradinėt. Pasižiūriu tuos youtube filmukus, bet ten iš kitokių medžiagų lipdo, su ore stingstančiu modelinu taip nesigauna
**Tai va, jau ir modeliną brangesnį pirkau, bet dar sunkiau su juo dirbti

O Artmanijoj išvis neturėjo ką man pasiūlyt, jokio kepamo net
Niu bandysiu, aišku aš nepasiduodu taip lengvai, vakar tik viskas kažkaip beviltiškai atrodė. Šiandien apžiūrėjau savo lipdinius, nu velnias, visai ne to norėjau, bet teks baigt ką pradėjus. Dabar dar važiuosiu medžiagų ieškot, nes nieko "skanaus" namie neturiu.
QUOTE(pudra @ 2009 08 21, 01:21)
vovere74,
juratele2006, ar "paperclay" masės nebandėt? Man pirmą kartą dirbant su kepama mase taip viskas sukepė, kad atsižegnojau visam laikui

. Tada prisipirkau "ladoll" ir "premier" visokių, bet kai pamėginau "paperclay", nebenoriu jau daugiau blaškytis, ne veltui daug lėlininkų jį taip liaupsina

. Pirščiukus iš "paperclay" nulipdai, padžiovini truputį, sulankstai kaip tau reikia ir palieki parai ramybėje - ir jokio skilinėjimo

tfu, tfu, tfu, žinoma

Aš jau anksčiau galvojau pirkt "paperclay", bet nežinau kodėl nepirkau

Rodos nebuvo tokio tuo metu
Gal kas nors turit Artmanijos knygą? Ar verta dėmesio?