QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 06 25, 22:07)
Taip,as suprantu,kad negalima atstumti vyresniojo ,bet juk ne viena ji auginate,gali tuo metu,kai maitinate,dydysis visus ispudzius papasakoti teciui,o veliau jau ir jums :
Ir tai joks atstumimas,juk galima vaikui paaiskinti,ir jei su vaiku bendrausite,snekesite apie tai,tai vaikas tikrai supras

,kad mazasis nori valgyti,o paskui pakalbesite,pasidalinsite dienos ispudziais

Vyresnysis visada nores buti isklausytas,paguostas pirmasis,nes jis priprates,kad mama ir maitindama mazaji TURI klausyti ir jo,o jei nutiks ,kad tuo metu negales klausyti,tada ir prasides problemytes
maciau tokia situacija kaip jusu,o dabar stebisi tevai,kad vaikas tapo atzagarus,reikalaujantis vien sau demesio
As pabreziau,kad didesni vaikai neturetu matyti nuogu tevu,lakstanciu po buta,juk persiregti galima ir kai vaikai nemato,net jau penkeriu metu drauges mergaite,nesirengia prie tetu ,nes tevai taip aukleja ,ir tai man normalu!
kokiam tėčiui? taigi tėtis iki vakaro darbe, o sūnus po pietų jau namie
patikėkit manim, vyresnis vaikas ir taip jaučiasi atstumtas, nes mama nuolat užsiėmusi mažyliu. ir taip, be abejo, jis pripratęs būti išklausytas pirmasis, nes kone 10 metų taip buvo. ir nemanyk kad taip parasta vienu pokalbiu išaiškint, kad nuo šiol bus kitaip. be to ir nematau tikslo atribot jį. juk tai jo mama ir jo brolis. kodėl jis negali matyt paprasčiausio maitinimo? kam apskritai taip sureikšmint žindymą? juk buteliuku maitindamos nei viena nebėga slėptis nuo kitų vaikų. kuom krūtis blogesnė už buteliuką?
dauguma vienturtėlių nelengvai išgyvena savo pasikeitusį "statusą" šeimoj. nes to dėmesio iš tiesų tiek nebegauna. bet tai ne su maitinimu susiję, o su naujagimio atsiradimu. nes tėvai natūraliai būna labiau užsiėmę kūdikiu, negu vyresniuoju. tad visiškai natūralu, kad dėmesio jie reikalauja kartais ne itin maloniais būdais. bet nieko, praeina su laiku tai. kartais užsitęsia, jei sutampa su paauglystės prasidėjimu. bet vistiek praeina. jei tik normaliai į tai reaguojam.
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 06 25, 23:11)
Juk musu mentalitetas kitoks,kultura,auklejimas

man tai nepriimtina

Reikia atsisukti i sava krasta,o ne "bezdzionauti" ,turime nuostabia kultura,tradicijas,o ziurime kazkur ,kur i mus ziuri kaip i trecio pasaulio sali

O man ,kaip ir moteriai,mamai nepriimtina ,kad kita mama maitina

,tai labai man asmeniska,intymu

Jokiais budais nesakau,kad tai slykstu,tai man net sventa,nes tai laikau labai artimu rysiu -mamos ir vaiko
Del to,manau,kad tas minutes turi nieks netrukdyti,net ir didieji vaikai,kurie turi zinoti,kad tai labai svarbus momentas ,ir mamai ,ir vaikeliui

Va kiek prirasiau!
ar mūsų mentalitetas ir kultūra draudžia žindyti matant kitiems?

nesąmonė. kaip pagal tave senovėj lietuvės vaikus augino. kai vaikai 7, tai ką jos visus palikusios bėgdavo pasislėpt pažindyt kūdikio?

. negana to, nepamiršk kokiose trobose lietuviai gyveno, - jose tik 1 kambarys būdavo ir jame gyveno visi ir vykdavo viskas. moterys eidavo į laukus su visu kaimu ir nešdavosi kūdikius, kad nelakstydamos namo galėtų juos čia pat vidur lauko pažindyt. taip kad mūsų kultūra kaip tik neprieštarauja tam. čia sakyčiau, ne kultūros klausimas, o vidinių žmogaus kompleksų buvimas.
daug ką tie didieji vaikai turi žinot. realybė, deja, kitokia. vaikai nesuprotingėja vien todėl, kad tėvai taip liepia.