Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(vijja @ 2009 06 17, 13:28)
va ir man trūksta,na,bet juk dar tik mokomės  smile.gif

O man atrodo riskumas priklauso, ne nuo tuo kaip moki, o nuo to kaip rankos dreba biggrin.gif

QUOTE(Josephin @ 2009 06 17, 14:07)
zmones skirtingi, skoniai taip pat mirksiukas.gif

o man sioj nuotraukoj truksta, bet nzn ko.... Noretusi netaip greit pamatyti shiferi mirksiukas.gif As megstu tokias foto rolleyes.gif Man patinka macro, bet tik geles. Vabaliukai nedomina schmoll.gif Portretai grazu, bet ne pirmoj vietoj. Labiau patinka veiksmas, ir kad nesimatytu kad jog zmones pozuoja. Aplamai stengiuosiu fotografuoti tol kol nemato. Aplamai su skaitmeniniu lengviau budavo, nes per ekraneli galejai matyti ka fotkini, tai dazniausiai sakydavau, kad nustatineju parametrus, o pati fotkinu. Dabar kol kas irgi visiem sakau kad fotkinu ant M, ir man reikia laiko prisitaikyti biggrin.gif blush2.gif Jei matau kad patikejo, tada piskinu - va tada buna geriausi kadrai. Gyvi. Real life thumbup.gif
Gamta patinka, bet retai kas man patinka. Galima kelma pateikti idomiai, o galima ir ispudingo krioklio nesugebeti nufotografuot unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2009 06 17, 13:18)
nu čia jau jo, biškį prikarpiau  biggrin.gif o dėl kontrasto... čia visai netvarkyta foto (tik apkarpyta  nevykusiai)

tai ko netvarkai biggrin.gif as gal ir negerai darau, bet netvarkytu zmonems nerodau lotuliukas.gif nes tai yra tik puse produkto..aisku nebent ten nera ka tvarkyt..
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 17, 13:20)
O man atrodo riskumas priklauso, ne nuo tuo kaip moki, o nuo to kaip rankos dreba  biggrin.gif
o man sioj nuotraukoj truksta, bet nzn ko.... Noretusi netaip greit pamatyti shiferi  mirksiukas.gif As megstu tokias foto  rolleyes.gif Man patinka macro, bet tik geles. Vabaliukai nedomina  schmoll.gif Portretai grazu, bet ne pirmoj vietoj. Labiau patinka veiksmas, ir kad nesimatytu kad jog zmones pozuoja. Aplamai stengiuosiu fotografuoti tol kol nemato. Aplamai su skaitmeniniu lengviau budavo, nes per ekraneli galejai matyti ka fotkini, tai dazniausiai sakydavau, kad nustatineju parametrus, o pati fotkinu. Dabar kol kas irgi visiem sakau kad fotkinu ant M, ir man reikia laiko prisitaikyti  biggrin.gif  blush2.gif Jei matau kad patikejo, tada piskinu  - va tada buna geriausi kadrai. Gyvi. Real life  thumbup.gif
Gamta patinka, bet retai kas man patinka. Galima kelma pateikti idomiai, o galima ir ispudingo krioklio nesugebeti nufotografuot  unsure.gif

manes irgi vabaliukai nedomina..bet pasaulis is arciau idomus..o tai dabar fotkini su juostiniu g.gif as nebegaliu prie jo gristi..vargina..nors pradejau nuo zenito..ex nostalgija rolleyes.gif
ir man patinka nepozuota..yra pavadinimas sitam reikaluj..ale kaip uzkrito-sakes.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Josephin @ 2009 06 17, 15:29)
tai ko netvarkai biggrin.gif  as gal ir negerai darau, bet netvarkytu zmonems nerodau lotuliukas.gif nes tai yra tik puse produkto..aisku nebent ten nera ka tvarkyt..

o todėl, kad mes čia susirinkom mokytis fotografuot, o ne su PS dirbt tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Josephin @ 2009 06 17, 13:55)
daznai musu komentarus gyvenime ytakoja subjektyvumas..pavyzdziui..pasiziuri efoto, kad meistras atliko darba..(nors tikrai matai, kad gal nera idealu) taciau visi liaupsina..ima matyti daugiau nei yra..nes mano, kad taip turejo buti biggrin.gif ir taip visur gyvenime..neveltui sakoma, kad sunkiausia, kol sulauki pripazinimo, paskui jau viskas easy peasy biggrin.gif
as laukiu tavo komentaru..juk akis turi, arba patinka ara ne

taip taip mirksiukas.gif efoto dar nezinau -mazai ten dar buvus, bet kudroj tai labai rysku tas mirksiukas.gif aisku issoka ir kitu geros foto, bet jau tu su daug pagaliu -tai visada vertinamos kaip beveik tobulos tongue.gif

QUOTE(Teka @ 2009 06 17, 13:58)

jo, ten pas mane su blykste  doh.gif bandžiau vyniot servetką popierinę, švelniau gaunas, tik kažkokie šešėliai kartais atsiranda. reiks bandyt su veidrodžiu arba dangteliu  smile.gif tik kaip juos pritvirtint? laikyt reik, ane?

as kartasi naudoju nuo juosteles ta toki balta idekliuka ikirptu sonu mirksiukas.gif

QUOTE(solo @ 2009 06 17, 14:02)
Ir dar tau klausimas (gali atsakyti ir kuri kita, turinti muilinę)  biggrin.gif  Ar tau pavyksta fotkinant žmones (ar kokį didelį objektą) visu ūgiu išgauti pirmą antrą planą visiškai nezoominant? Aš pvz turiu paeiti geroooookai nuo objekto, kad galėčiau jį išryškinti pirmam plane g.gif

ne mirksiukas.gif

QUOTE(Teka @ 2009 06 17, 14:13)
nu va, dar viena šviežia, be blykstės  smile.gif

ryskumo stoka

QUOTE(Josephin @ 2009 06 17, 14:29)

ir man patinka nepozuota..

ir man tik nepozuota thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Josephin @ 2009 06 17, 14:29)
...o tai dabar fotkini su juostiniu g.gif

hihi tongue.gif as su juostiniu? hihihi.gif ne ne ne.... Kolkas sakau "niekada"
Smena ir Zenitas nuo tecio likes mirksiukas.gif Mazyte su juo ziadziau, idomu sugadinau ar ne? g.gif Gal iki siol veikia... bet verciau man to nezinot schmoll.gif Juk pasakiau "niekada" biggrin.gif

Solo, paieskosiu ir as savo portretus su skaitmena mirksiukas.gif juk neseniai tik perejau ant veidrodzio wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 17 birželio 2009 - 14:38
QUOTE(Teka @ 2009 06 17, 13:31)
o todėl, kad mes čia susirinkom mokytis fotografuot, o ne su PS dirbt  tongue.gif  biggrin.gif

skaitmenine fotografija yra neatsiejama nuo ps tongue.gif o jei fotkini RAW..kas tada.. biggrin.gif

QUOTE(bonda @ 2009 06 17, 13:32)
taip taip mirksiukas.gif efoto dar nezinau -mazai ten dar buvus, bet kudroj tai labai rysku tas mirksiukas.gif  aisku issoka ir kitu geros foto, bet jau tu su daug pagaliu -tai visada vertinamos kaip beveik tobulos tongue.gif
as kartasi naudoju nuo juosteles ta toki balta idekliuka ikirptu sonu mirksiukas.gif
ne mirksiukas.gif
ryskumo stoka
ir man tik nepozuota thumbup.gif

na as kudroj dar nebuvau..tik dabar sugalvojau prisregistruot efoto, siaip turiu uk..bet zmoniu kiekis tox didelis, kad sunku susilaukt komentaru..cia zmones daugiau komentuoja..kai mokais tai gyvybiskai reikalinga,ane biggrin.gif
bet va dar is senu laiku pamenu art.scene tai ten juodas variantas..jokia grazi foto ten nepraeina..iskolios visais imanomais budais..va nebent koki avangarda ir siaip neaisku ka idejus gal ir susilaiksi demesio.. doh.gif bet ir tai ten pripazista tik savus..
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 17, 11:30)
Nerginos siek tiek OT, bet i fotkinimo tema, kas norit pagaudyt idomiu ir emocionaliu kadru tai penktadieni:

PENKTADIENI, 10.00 VAL MAMOS SU VAIKAIS PRIE SEIMO !!!!!!!!! PRANESKITE VISIEMS. GALI JUNGTIS IR PENSININKAI DEL METU ILGINIMO !!!!!!!!!!!
Kas is kitu miestu- prie savo miestu savivaldybiu. Blokuoti vezimeliais isejimus, skanduoti ir metyti panaudotas sauskelnes.
  lotuliukas.gif radau toki pranesima biggrin.gif gal kam bus idomu.. galima idomu judesi pagaut bus, skrendanti pampa biggrin.gif viskas, baigiu OT biggrin.gif

Na, del pampiu blink.gif parodys mamos zema lygi jei prades taip elgtis, paciom i mokykla reiktu tada blink.gif
QUOTE(vijja @ 2009 06 17, 12:11)
kaip pvz įmetu vieną lauke darytą,bet jaučiu ant auto 
čia mano dukrike  smile.gif ir visvien nėra tokia skaidri kaip norėtai  rolleyes.gif

noretus daugiau apacios, virsaus per daug g.gif
jau apie reflektorius sake, tai pridesiu, kad blykste butu irgi nieko ax.gif

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 17, 12:52)
Pati niekada tiek nekeliu  schmoll.gif  maximum 200 lauke,kai netamsu .Cia man automatika taip parinko.... cool.gif

Cia idedu,tokia biski redaguota...biski pazaidziau... smile.gif

schmoll.gif ypac ta antra unsure.gif

gal ant auto pora nuotrauku ikelk mirksiukas.gif ir prie dedamu surasyk ISO, diefragma, islaikyma- prie visu mirksiukas.gif ta labai lengvai rasi nuotraukos properties, nebutina net atidaryti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Teka @ 2009 06 17, 13:13)
nu va, dar viena šviežia, be blykstės  smile.gif

va cia irgi paramentru reiktu, atrodo, kad ranka padrebejo g.gif taip pat norisi vertikalaus kadravimo g.gif kad matytusi ka veikia ax.gif bet emocija gera rolleyes.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 17, 13:20)
O man atrodo riskumas priklauso, ne nuo tuo kaip moki, o nuo to kaip rankos dreba  biggrin.gif
o man sioj nuotraukoj truksta, bet nzn ko.... Noretusi netaip greit pamatyti shiferi  mirksiukas.gif As megstu tokias foto  rolleyes.gif Man patinka macro, bet tik geles. Vabaliukai nedomina  schmoll.gif Portretai grazu, bet ne pirmoj vietoj. Labiau patinka veiksmas, ir kad nesimatytu kad jog zmones pozuoja. Aplamai stengiuosiu fotografuoti tol kol nemato. Aplamai su skaitmeniniu lengviau budavo, nes per ekraneli galejai matyti ka fotkini, tai dazniausiai sakydavau, kad nustatineju parametrus, o pati fotkinu. Dabar kol kas irgi visiem sakau kad fotkinu ant M, ir man reikia laiko prisitaikyti  biggrin.gif  blush2.gif Jei matau kad patikejo, tada piskinu  - va tada buna geriausi kadrai. Gyvi. Real life  thumbup.gif
Gamta patinka, bet retai kas man patinka. Galima kelma pateikti idomiai, o galima ir ispudingo krioklio nesugebeti nufotografuot  unsure.gif

turi omeny muiline? nes ir dabartinis taviskis skaitmeninis mirksiukas.gif
o siaip pritariu minciai, drinks_cheers.gif nors vabaliukai idomiai pateikti domina, bet nera lengva juos gerai pateikti essen.gif:
Atsakyti
Giedres, man irgi nepatiko, tokie pazaidimai schmoll.gif Nors ansciau irgi kazkada taip dariau blush2.gif doh.gif
O irisas irgi kazkoks netoks. Man atrodo ISO irgi uzkeltas g.gif
Atjungt tu ta auto ISO, nusistatyk savo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Rico @ 2009 06 17, 14:46)

turi omeny muiline? nes ir dabartinis taviskis skaitmeninis  mirksiukas.gif

biggrin.gif Kaip ir sake kazkada Bonda, na nekyla po 5 metu istikimos draugystes savo olympusiuka vadinti muiline schmoll.gif ax.gif Muiline vadinu sena juostini fotika (kuri turiu dar irgi) mirksiukas.gif Olimpusa sena skaitmeniniu, o nikona dabartini veidrodiniu biggrin.gif
Atsakyti
juostini muiline vadini? unsure.gif man muiline tai kiseninis fotikas skirtas visiskiem megejam, kur pykst pokst ir yra
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 17, 14:53)
juostini muiline vadini?  unsure.gif

Nu jam kokie jau 15 metu, tie pirmi ale sustri juostiniai fotikai, kur nieko nereikejo nustatyneti rolleyes.gif Nzn , mes juo muilinemis vadinome g.gif
O man tie mazyciai skaitmeniniai, tai yra tikri nesusipratimai doh.gif Man jie is ranku iskrenta schmoll.gif Olympusa turejau irgi didoka, bet ir tai po ilgos pertraukos nesugraibau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 17, 13:49)
biggrin.gif Kaip ir sake kazkada Bonda, na nekyla po 5 metu istikimos  draugystes savo olympusiuka vadinti muiline  schmoll.gif  ax.gif Muiline vadinu sena juostini fotika (kuri turiu dar irgi)  mirksiukas.gif Olimpusa sena skaitmeniniu, o nikona dabartini veidrodiniu  biggrin.gif

bet dabartinis veidrodinis nikonas irgi skaitmena gi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 06 17, 15:04)
bet dabartinis veidrodinis nikonas irgi skaitmena gi  ax.gif

nu joooo, bet tingiu taip ilgai vadint, skaitmeninis veidrodinis ax.gif
Atsakyti