Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 19, 13:02)
jus visos tuos makro ziedukus jamat, o jum taip patinka vabalinetis?  bigsmile.gif as tai kantrybes neturiu laukt tu vabalu ir musiu ir kitu gyviu  doh.gif
Man tai ne vabalinėtis reikia, o smulkias detales iš arti pritraukt, nes aš jau pradžioj minėjau, ko atjau čia mokytis - fotografuot maistą.

Rytas labas.
Mes vakar iš Rygos grįžom, Gerų kadrų - apvalus 0 verysad.gif
Atrodo tiek neilgai mokausi fotografuot ir va, apsileidau savaitei kitai, neėmiau į rankas fotiko ir ką gi - visiųkai manęs nebeklauso, o aš nervuojuosi, nes nieks nesigauna, belenkaip nesinori, o gerai, ka gautųsi - špyga.

Ai. Gal surasiu kokią vieną kitą apkarpius įkelt. Visos be minties ir išsvis viskas negerai.
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 06 21, 00:03)
Aš tokiu atveju jungiu auto ar bent  P 

visiskai teisingai, ir nera ko eksperimentuoti ypac fotkinant vaiku, kai jie tokie judrus wink.gif

*Citra* be pridedamos blykstes nieko nebus tokiu atveju - isigyk ir pamatysi kokius kadrus gausi smile.gif

visa komercine fotografija be blyksciu ir papildomno apsvietimo man neisivaizduojama, tai kad cia mes mokomes be jos, tai tik parametru ivaldymas, ju supratimas, ir suvokimas kada ka naudot. bet tokiose situacijos kaip vaikai ir patalpos be papildomo apsvietimo neisisiversim smile.gif

QUOTE(Teka @ 2009 06 21, 10:32)
čia jau matyt nusireguliavau biškį  rolleyes.gif

tai jau pati pasisakei, kad tocnai prireguliavai biggrin.gif ir fokuso nera, viskas isplauke ir dar actionu prikrovei, v.z. sviestas sviestuotas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 06 20, 22:55)
Tai tu dek,nesikuklink,kaip kitaip suzinosi,kad kazkas nelabai gerai mirksiukas.gif

Teks deti kad ir paciai nepatinkancias (arba patinkancias, bet akivaizdziai negeras) nuotraukas, kad bent suzinociau, i kuria puse teisingu keliu pasukti smile.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 21, 06:21)
Jeigu butum pritupusi ir is toliau fotografavusi (...) ideja gera.. as siulyciau pabandyti ja dar karta igyvendinti, tiesiog pasiziureti paciai kaip pavyks smile.gif

dekui begalinis uz komentara ir patarimus smile.gif buvo bandymas ir is desinio kampo fotkint, kaip patarei, bet tos nuotraukos nelabai kokios gavosi. Reiks pakartoti smile.gif nors tikrai su vaikais nera lengva, juda kaip vijurkai, nepaprasysi, kad dabar sustok ir palauk, kol fokusa nutaikysiu lotuliukas.gif

QUOTE(Teka @ 2009 06 21, 08:32)
man labai maišo tie virbai, jie per daug vietos nuotraukoj užima

Na jo, maiso jie... dabar jau turiu PS, einu mokytis ka nors gero su juo nuveikti smile.gif
Atsakyti
Kritikai:

Nuėmiau spalvas, nes buvo lkabai ryšku ir mirga marga. Kaip žiūrisi? j/b vertimas kažkoks murzinas gaunasi.

user posted image

O dėl šitos noriu patarimo kaip kirpt. Fokusuota į vidurinį paukštį, bet mane labai nervina tas daiktas dešinėj viršuj (skydinė kažkokia). bet kaip bekerpant nusikerpa kuri nors paukščio dalis arba erdvė. O gal net neverta terliotis su šia foto?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 06 21, 12:03)
Kritikai:

Nuėmiau spalvas, nes buvo lkabai ryšku ir mirga marga. Kaip žiūrisi? j/b vertimas kažkoks murzinas gaunasi.

user posted image

man sita labai graziai atrodo thumbup.gif

jus cia su fotoshopu darot?
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 06 21, 11:31)
tai jau pati pasisakei, kad tocnai prireguliavai biggrin.gif ir fokuso nera, viskas isplauke ir dar actionu prikrovei, v.z. sviestas sviestuotas biggrin.gif

ten nedėjau nei vieno actiono, kontrastas, šviesinimas, tamsinimas ir ... nepamenu dar kažkokie parametrai. ale supratau, kad nieko gero, bandysim toliau :pioner:

QUOTE(alexxandra @ 2009 06 21, 13:03)
Kritikai:

O dėl šitos noriu patarimo kaip kirpt. Fokusuota į vidurinį paukštį, bet mane labai nervina tas daiktas dešinėj viršuj (skydinė kažkokia). bet kaip bekerpant nusikerpa kuri nors paukščio dalis arba erdvė. O gal net neverta terliotis su šia foto?

man tai čia nepanašu į j/b, o kitko nepakomentuosiu, pati nelabai žinau, kas čia negerai ar gerai smile.gif

labiausiai man patiko ančių galvų spalva smile.gif
Atsakyti
Saksafonistas patiko bigsmile.gif bet kazko truksta ir nesuprantu ko doh.gif gaila, kad fonas toks nykus arba mazai isplaukes... aisku nepasirinksi ir nepaprasysi zmogaus persikelt i isvaizdezne vieta biggrin.gif bet j/b manrods geriau gal ziuretusi g.gif ne? arba gal daugiau koju kirpt ir kaires? nes tas fonas toks visai neiskalbingas g.gif asntra tai nzn... chaosas toks.. ir ta elektros dezute...

O kaip toks kadravimas? g.gif nors gal ir ne... ziu stulpas kairej maiso ir iskart man kliuna kreivas horizontas...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 21 birželio 2009 - 12:48
sveikos,

aciu uz patarimus del fotografavimo patalpoj. Nes rimtai jau pradejau panikuoti unsure.gif Zodziu,kita karta isijungsiu blykste ir ant P arba auto rezimo, ir nekvarsinsiu galvos.
Zinoma,lauke butu visai kitaip,bet kad pas mus tie orai neaiskus,nevisada pavyksta gimtadieni lauke surengti.

Siandien pas mus geras oras,planuojam ant karuseliu eiti- tai pabandysiu dar pasizaisti smile.gif

del kompozicijos ND pritariu- noreciau ir as tokio ND. Aciu Zitkai uz nuorodas.

alexxandros foto man patiko, rysku. Ir tos antytes nieko, tik kad ta skydine maiso g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 21 birželio 2009 - 12:47
QUOTE(alexxandra @ 2009 06 21, 13:03)
Kritikai:

user posted image

man visai nieko, parodyk kaip j/b atrodo smile.gif
Atsakyti
j/b kai bandziau verst veidas nujuodavo, del to nlb ziuris, reiktu paint with light panaudoti ir pasviesinti veida ir manau ok butu, bet spalvota man graziau asmeniskai ax.gif noreciau originala visgi pamatyti, manau nemaisytu ryskios spalvos, grazu saksofonas auksinis toks butu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 21 birželio 2009 - 12:50
o gal zinot kokiu nuorodu i PS pamokeles, kur rimtesniu dalyku galima pramokt? Kaip koreguoti ryskuma,spalvas ir pan. rolleyes.gif Blog'e jau perskaiciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 21 birželio 2009 - 12:51
QUOTE(Teka @ 2009 06 21, 12:17)
*man tai čia nepanašu į j/b, o kitko nepakomentuosiu, pati nelabai žinau, kas čia negerai ar gerai  smile.gif
**labiausiai man patiko ančių galvų spalva  smile.gif

*Čia prigesintos spalvos. dariau j/b, o paskui pakei2iau opacity.
** smile.gif
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 21, 12:23)
Saksafonistas patiko  bigsmile.gif bet kazko truksta ir nesuprantu ko  doh.gif gaila, kad fonas toks nykus arba mazai isplaukes... aisku nepasirinksi ir nepaprasysi zmogaus persikelt i isvaizdezne vieta biggrin.gif bet j/b manrods geriau gal ziuretusi  g.gif ne? arba gal daugiau koju kirpt ir kaires? nes tas fonas toks visai neiskalbingas 
Pabandžiau kirpt. ir dar viena dedu, bet tą galvoju kaip tą bobelę nukirpt? Čia jau biškį apkarpyta ir horizontas patiesintas hihihi.gif

user posted image

user posted image

Papildyta:
Dar čiut priartinau. Spalvos tikros, daugiau nieks nedaryta tik kirpta.

user posted image
Atsakyti