Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Will @ 2009 06 20, 23:03)
Aš tokiu atveju jungiu auto ar bent  P  blush2.gif  Nes vaikai nuolat judesy ir būtent dėl fokuso net auto dauguma fotkių būna prastos  doh.gif  Ypač, jei koks judrus žaidimas prasideda wacko.gif

O as,prisiskaiciusi cia,kad blykste ir auto yra blogis, labai ju vengiau. Viskas ant A pas amne,kelios foto ant portreto ir auto rezimo. Dar nusimato keli gimtadieniai: manau nebeeksperimentuosiu daugiau, o tikrai jungsiu P arba auto unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2009 06 20, 22:43)
neturiu psw  ax.gif

Bet tai jataus... visai neturiu as cia ka deti ir rodyti!!!  rolleyes.gif Na gal kaip nors kada nors  ax.gif

Tai tu dek,nesikuklink,kaip kitaip suzinosi,kad kazkas nelabai gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Niu plepses, noriu parodyti pirma bandyma fotografuoti ugni.Gal kas turi kokiu patarimu kaip tai geriau padaryti, nes pvz sita ugnis fotkinta pavakare ir darant greitesni islaikyma gaunasi tamsios ( nors man tas juodas fonas gal ir nieko...).Jei kas turit kokiu pastebejimu ar patarimu,prasom smile.gif
user posted image

Šita buitinuke, bet noriu del j/b paklausti.Jau tvarkiau ja pries pora dienu, pasilikau paziureti, bet kazkas vis tiek nelimpa, o va emocija noriu isiamzinti.Kur j/b suklydau? g.gif
user posted image

Pastebejau, kad mane pradejo traukt daugiau judesio uzfiksavimas, kad foto mane kabintu nebera butina matyti zmogaus akiu ir viso veido...O gal cia tik del to, kad nebespeju to veido savo vaikuose pagauti... unsure.gif Sitoje gaila kojyciu, nukirpau befotkindama.Bet gal tadum dar desnes nukirpti,a? g.gif Ar is vis dar verta kaip nors kirpti, ar labai jau modeliukas foto per puse dalina? unsure.gif
user posted image

O cia is siandienos pasivaiksciojimu sunaitelio portretukas.Kritikai ir pastaboms...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievosius: 21 birželio 2009 - 00:21
QUOTE(*Citra* @ 2009 06 21, 01:13)
O as,prisiskaiciusi cia,kad blykste ir auto yra blogis, labai ju vengiau. Viskas ant A pas amne,kelios foto ant portreto ir auto rezimo. Dar nusimato keli gimtadieniai: manau nebeeksperimentuosiu daugiau, o tikrai jungsiu P arba auto  unsure.gif

Anksciau as ir maniau,kad blogis,dabar pradedu jausti,kad kartais ji labai reikalinga...tik viskas priklauso nuo salygu 4u.gif

Ievosius ,visos nuotraukos man patiko,isskyrus treciaja ,o siaip liux 4u.gif .Apie technines puses,dar nepasirengus komentuot blush2.gif
Kompoziciskai jos geros smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G_i_e_d_r_ė: 21 birželio 2009 - 07:09
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 20, 21:37)
1. Atsiprasau,bet manau,kad ne vienintele pirmoke
2. Na tai idedu nekirpta,bet ar nekliuna centrvimas

1. Neisizeisk Giedre, juk juokaujam mes, padurniavom ir tiek
2. Centruot reikia irgi moketi. Sioje nuotraukoje man nepatinka kadravimas, truksta arba dangaus arba takelio, apacios..

QUOTE(BElge @ 2009 06 20, 22:25)
Labas vakaras 

Jeigu butum pritupusi ir is toliau fotografavusi, kad matytusi tie virbai aiskiau , nebutu taip isplauke, butu kitas reikalas. Dabar jie tiesiog trukdo kadrui, nes nelabai aisku, kad ten virbai, man ten tiesgiog trikdziai. Toliau, nepatinka pasirinktas rakursas, nes vaikas tarsi kyla i virsu, horizontas kreivas, jis neguli atrodo o pusiau gulom, nepatogiai ziurisi.. noretusi horizontalios padeties. Zvilgsnis i desine puse, o erdves jam visai nera.. galbut reikejo rakursa kita, kad vaikas i tave ziuretu, kampa ta desini fotkinimui pasirinkti.. bet aisku nebutinai, bet erdves jam truksa, o ir virbas tam reikalui issiliejes negelbsti. Na, loveles kampas per vaiko galva reziasi... del to sakau, as buciau greiciausiai ejus i ta desini kampa, pritupusi, kad veidukas pirmame tarsi plane butu, siek tiek is toliau (apkirpt visad galima), tuomet ir tu krastu lovoes nesimatytu vidiniu... na, cia tiek garsiai pamasciau tik 4u.gif ideja gera.. as siulyciau pabandyti ja dar karta igyvendinti, tiesiog pasiziureti paciai kaip pavyks smile.gif

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 20, 22:56)
Tai va pafotkinau

Pirma tai padangu reklamai tiktu biggrin.gif bettt truksta ryskumo.. tu nezoomink taip smarkiai jeigu neisnesa tavo objektyvas, nes geriau kokybiska bet maziau idomi, nei nekokybiska... tprsme cia ne tas atvejis kai nekokybe grazu.. arba fotkink is toliau ir paskui apkirpk, bet ryskumo bent neprarasi.. o siaip zinok man patinka pirma, tik truksta 'smeigtuko astrumo' , norisi dar daugiau tu visu purvu, akmenuku ir etc matyti, tam jau makro reik manau smile.gif antra nepatinka visai

QUOTE(*Citra* @ 2009 06 20, 23:41)

jo, va cia mano beda, visad fotkinu mamkas patalpose, o jei nesviesus namai, tai sakutes... va kaip kad ana kart fotkinau, jeigu geras kadras-tamsus (tprsme jei ryskus) o jeigu sviesus kadras tai isplaukes.. ir sakes.. del to blykste imsiu, tik as dabar kol kas jauciu palauksiu, nes pagalvojau kad vasara reikia isnaudoti pilnai naturalu apsvietima ir nefotkint tuomet patalpose...

QUOTE(Jurga @ 2009 06 20, 23:48)
namų darbai zoominant:

kaip ir gerai, bet wb tai blogai siose nuotraukose, melyna

QUOTE(*Citra* @ 2009 06 21, 00:13)
O as,prisiskaiciusi cia,kad blykste ir auto yra blogis,

niekas nera blogai jei naudoji tinkamoje vietoje tinkamu laiku. Man integruota blykste yra blogis, o ne papildoma...bet ir su integruota gali labai idomiu kadru padaryti, pvz http://www.efoto.lt/...bininke_blykste paskutine nuotrauka (noriu igyvendinti kazka pan) ir foto su vandeniu smile.gif bet tos foto kur zmones man baisios

QUOTE(Ievosius @ 2009 06 21, 01:20)
Niu plepses, noriu parodyti pirma bandyma fotografuoti ugni

del ugnies nezinau ka pasakyt, nes nesu fotkinus ir net neismanau sio reikalo ir kazkaip nesiziuri man ji.. ugnis ir tiek.. bet cia jau skonio reikalas matyt, techniskai gal ir gerai , kitos gal pasakys smile.gif
vel su blykste ane.. del to ir negerai jauciu, per pilka ir per skaidru, neber fakturos
patinka momentas, tik as buciau fotkinus siek tiek labiau is nugaros vaikui, ir paemus platesni kadra, kad parodyt i ka ji ziuri, gal net ne vaika fokusavus (paliekant tarsi fone) o i ta kazka... kadravimas man nelabai, jei ziurint grynai sia foto, as kirpciau daugiau vaiko ir daugiau erdves zvilgsniui palikciau
portretas man lb patinka tik per pilkas ir skaudziai nukirpti pirstukai
Papildyta:
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 21, 08:07)
Kompoziciskai jos geros  smile.gif

nesutinku smile.gif siaip siulyciau zinokit Nd daryti kas susije su kompozicija g.gif http://www.efoto.lt/...kos_kompozicija , http://www.efoto.lt/...ozicija_2_dalis manau tai bene svarbiausias dalykas, as pati mielai jungciausi i siuos nd, nes paciai da mokytis ir mokytis, noreciau pabandyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 21 birželio 2009 - 07:27
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 21, 09:18)
1. Neisizeisk Giedre, juk juokaujam mes, padurniavom ir tiek
2. Centruot reikia irgi moketi. Sioje nuotraukoje man nepatinka kadravimas, truksta

Supratau apie padangas 4u.gif Dekui uz toki issamu komentara,daug kas paaiskejo 4u.gif wub.gif

Tikrai neisizedziau drinks_cheers.gif

Gyvenam ir mokomes is klaidu drinks_cheers.gif

Nuorodas,butinai veliau paziuresiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G_i_e_d_r_ė: 21 birželio 2009 - 07:24
http://www.flickr.co...ero/3431126596/ kokios fainos naktines foto thumbup.gif desinej daugiau ju, noriu jau nakti fotografuo varyt bigsmile.gif ir ten su paaiskinimais kaip apsviesta bigsmile.gif super blogas http://eyeonbirmingh...07/10/ring.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 21 birželio 2009 - 07:35
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 20, 21:28)
Ir dar viena senesne ikelsiu...Ar cia dangus isdeges,ar ne  g.gif  ?
user posted image

man šiaip patinka ryškumas, spalvos... kompozicija man irgi atrodo gera, dangus gal šiek tiek išdegęs, bet man rodos tai netrukdo

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 20, 21:37)
Atsiprasau,bet manau,kad ne vienintele pirmoke  biggrin.gif ir apskritai cia visos mokomes  4u.gif
Idomu butu ir tamstos nuotraukyciu pamatyt,o gal jau pazengusiu forume esat ? g.gif

Na tai idedu nekirpta,bet ar nekliuna centrvimas,labai idomu  g.gif
user posted image

man čia visai necentruota g.gif

QUOTE(BElge @ 2009 06 20, 22:25)
Labas vakaras   ax.gif
Ar atsius man kas nors albumo duomenis, namu darbus gi atsiskaiciau, tikriausiai esu oficialiai priimta i pirma klase  bigsmile.gif

Ko nors verta ir idomi? Man sunku spresti, man ji grazi ir gera. Gal akys per tamsios? Oda nelygi? Virbai maiso? Pati nuotrauka per tamsi?

f/4, 1/125, ISO-800 nuoroda i didesni formata
user posted image

man labai maišo tie virbai, jie per daug vietos nuotraukoj užima

QUOTE(Jurga @ 2009 06 20, 23:48)
namų darbai zoominant:

zoom'as gerai, bet wb schmoll.gif

QUOTE(Ievosius @ 2009 06 21, 01:20)
1. Šita buitinuke, bet noriu del j/b paklausti.Jau tvarkiau ja pries pora dienu, pasilikau paziureti, bet kazkas vis tiek nelimpa, o va emocija noriu isiamzinti.Kur j/b suklydau? g.gif
user posted image

2. Pastebejau, kad mane pradejo traukt daugiau judesio uzfiksavimas, kad foto mane kabintu nebera butina matyti zmogaus akiu ir viso veido...O gal cia tik del to, kad nebespeju to veido savo vaikuose pagauti... unsure.gif Sitoje gaila kojyciu, nukirpau befotkindama.Bet gal tadum dar desnes nukirpti,a? g.gif Ar is vis dar verta kaip nors kirpti, ar labai jau modeliukas foto per puse dalina? unsure.gif
user posted image

3. O cia is siandienos pasivaiksciojimu sunaitelio portretukas.Kritikai ir pastaboms...
user posted image

1. ši man labai labai patinka, vertimas, emocija, viskas
2. šioje guli vaikas ir tiek, dar nukirptom kojom, nelabai
3. šioje nepatinka vertimas j/b, trūksta pirštukų ant deš rankytės

sveikos gyvos
Papildyta:
čia jau matyt nusireguliavau biškį rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teka: 21 birželio 2009 - 09:28
QUOTE(Jurga @ 2009 06 20, 22:48)
namų darbai zoominant:

ax.gif

Patraukite arbatinuka toliau nuo sienos. Dabar nesimato fono pasikeitimu.
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 20, 19:19)
Sakyciau per trumpas islaikymas  g.gif ,butu uzteke 1/250 ,mano manymu g.gif .Be to,gal reikejo ijungti blykste ar pasviesinti EV + o,5 .O koks ISO ?

na,ziuriu jau isbare unsure.gif o tu supranti, kad nuotraukos tokios kaip ir nebutu, tik baltas plemas? unsure.gif

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 20, 19:30)
InesaS kaip visada griezta pirmokeliams  g.gif ,tikrai galima apisiusiot is baimes  biggrin.gif
O gal InesaS ant manes uzsisedo,kaip mokytoja ?

jei neklausysi patarimu tuoj visos "uzsises" mirksiukas.gif kiek kartu prasem, kad nufotkintum ir parodytum kas gavos ant visisko auto, jau nusibodo rasyt ta pati per ta pati unsure.gif kad parasytum bent tuos 3 pagrindinius parametrus- irgi nieko unsure.gif atejai cia mokytis, klausi patarimu, kuriuos labai sekmingai ignoruoji, bet kiekviena karta klausi kas negerai unsure.gif jei nori suprasti kazka apie parametrus ir ka darai, turi ir teorija paskaityti mirksiukas.gif niekas negime mokytas, bet...
apie mena kaip toki pas pazengusias pridiskutavo pakankamai, kad iki meno dar toli...

Tavo padangos- pirma lyg ir nieko, kompozicija lyg ir gerai, o kitos nelabai, bet nieko apie ta nenusimanau- turbut nesu macius padangu nuotrauku g.gif

Papildyta:
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 20, 20:02)
Apie tuos centrvimus dar aiskinuos  g.gif ...pasiziuriu kitu profu nuotrauku,kai kuriose centrvimas lyg ir netrukdo ir mintis isreiksta gerai buna...nezinau tamsus miskas  unsure.gif
O atvirutems,portretams,taip pat,jei neklystu galima centrvima daryt  g.gif

Kaip pavyzdi savo klausimui,imetu tokia nuotrauka ir noriu paklausti,nors ji ir nera labai idomi...ar kaip atvirute,ji tinkama,ar centravimas cia negerai  g.gif
[i]Paprasciausiai drauge Pazaislio nuotraukos noretu,tai ,galvoju,tokia gal nieko  ax.gif

tu tas centruotas geriau paanalizuok mirksiukas.gif man sioj tavo nuotraukoj tos durys atrodo kaip pagrindinis taskas, jis neturetu but centre, o ant trecdaliu linijos, kurios- tavo pasirinkimas

QUOTE(Jurga @ 2009 06 20, 21:48)
namų darbai zoominant:

kaip jau sake- patrauk nuo sienos ir WB nors ant auto pasidaryk

QUOTE(Ievosius @ 2009 06 20, 23:20)
1.Niu plepses, noriu parodyti pirma bandyma fotografuoti ugni.

2.Šita buitinuke,

1. as fotografavau- irgi nieko idomaus nesugalvojau doh.gif arti neprieisi, sunku su fokusu- tik rankinis turi but nutaikytas "kazkur" 0 ideju sia tema unsure.gif
2. sitos emocija thumbup.gif seseliai trukdo, bet emocija atsveria kazkiek to ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 21, 07:21)
kaip ir gerai, bet wb tai blogai siose nuotraukose, melyna

QUOTE(Teka @ 2009 06 21, 09:32)
zoom'as gerai, bet wb  schmoll.gif

visiškai sutinku, ir pati mačiau, bet dar nesimokiau su šiuo savo aparatu wb nustatyt.

QUOTE(Kūlverstukas @ 2009 06 21, 09:44)
Patraukite arbatinuka toliau nuo sienos. Dabar nesimato fono pasikeitimu.

supratau, taip ir pabandysiu. 4u.gif
Ačiū už komentarus visoms 4u.gif
Atsakyti
Ievosiau , parodyk spalvota foto paskutine sunelio, manau zyyyymiai graziau butu, nes ziuriu fonas graziai isplaukes smile.gif
Atsakyti