Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(kerolli @ 2009 06 19, 13:29)
idomus variantas ,kazkaip sove i galva kazi kaip atroditu iskirpus maza skilute kartone ir tai nufotogravus kazka ,reiks pamegint  g.gif

turi omenyje pro ja? tai gerai gerai, bandyk bigsmile.gif jei del portretu, tai pradziamoksliu blog'e yra pamokeles anglu kalba kaip padaryti isimintina portreta, tai vienas is patarimu ieskoti kuo ji 'ireminti'.. zinoma savaime del to netaps jis geras biggrin.gif bet... eksperimentuok 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 19 birželio 2009 - 12:37
Sveikos 4u.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 18, 22:09)
aha tongue.gif atkeliaus veliau pas man, bet ir nejudinsiu jo kol kas, kol kampu nenuslifuosiu erzinanciu savo skaitmeniniu biggrin.gif plius ir siaip dar daug ko turiu pasimokyt pries judinant ana.. bet jau turesiu, tai ramu bus smile.gif

Nugis greituole tu bigsmile.gif thumbup.gif Sveikinu su pirkiniu,lauksim kada ji prisijaukinsi 4u.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 19, 07:59)
Kita savaite leliskai fotkinsiu sita pana, tada galesit pasakot apie 'galiu geriau'  lotuliukas.gif nes jau bus is serijos suvaidintos-nesuvaidintos smile.gif

Oj lauksim lauksi,nuotraukyciu lauksim bigsmile.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 19, 08:47)
na, ne kortele... va toks:
http://cgi.ebay.com/...em=250343949213

nzn kaip as anksciau nenusistatinedavau to wb kaskart pakeitus aplinka.. visgi ta teorija snipstas kol praktiskai neisbandai

Man ir tokio reik biggrin.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 19, 11:26)
Ievosiau as uz...  plius da plepalu tema juk turim biggrin.gif manau sociai vietos. Bet kas nori tas lai eina.. kiekvieno reikalas  pas man gyvenime ir taip per daug sh, kad dar virtualioje erdveje papildomai i ji ziureciau, as ne sado mazo... zinoma, nelygu kaip kas supranta tas visas diskusijas anoje temoje, juk tik del nuomoniu issikyrimo ir verda kose smile.gif as suprantu vienaip ir tiesiog neturiu noro ten kist nosies  vnz.. kiekvienam savo  

drinks_cheers.gif
Na nevisi ten susireiksmine ir nevisi nenori naujoku,bet keleta tokiu tikrai apstebejau. rolleyes.gif

Oj,ziuriu vien Zitka pakomentavau biggrin.gif

Zitka, pritariu del tavo foto su Ju.Ju. Pirma -ir kur tavo berniukas ziuri pro turekla labai patiko. Beje, ir tas jb toks tikrai pokarinio stiliaus. Kaip padarei? Nu neikertu to jb visiskai doh.gif Snipstas man su juo gaunasi verysad.gif

Giedre, kaip su kitiniu,sakyciau labai geras drugelis. Ir gana ryskus. Man patiko.

Ievosiau, pasigirk,kokius zaisliukus uzsakei? Turbut reik jau ir man pradet kaupt zaislu arsenala
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 19 birželio 2009 - 12:39
QUOTE(sayonara @ 2009 06 19, 12:27)
1. tai ne "pažengusiųjų", o MANO komentaras. neapibendrink.
2. neatėjau čia pulti ir pyktis, tik norėjau parodyti, kad perskaičiau Tavo postą ir su juo nesutinku.
3. gaila, bet įsikalei į galvą, kad "pažengusieji" pasikėlę ir nenori "naujokų", ir užsispyrus matai tik tai, ką nori matyti smile.gif gal atvėsus pamatysi ir tai, ką kiti norėtų pasakyti.
4. paskaityk po kelių dienų visą tą diskusiją. tikriausiai įspūdis apie pažengusiųjų  pasikėlimą nedings, bet gal gausi naudingos informacijos apie fotografiją, jos vertinimą ir pan. 4u.gif
Sėkmės visoms merginoms 4u.gif sorry, kad įlindau.

1.atsiprasau, nereikejo man taip is karto apibendrinant sakyti kad kalbate uz visus pazengusiuosius.Mano klaida.Bet manau, kad dalis (negaliu sakyt didesne ar mazesne) is pazengusiuju temos dalyviu butu mano pastaraji pasta panasiai pakomentave.
3.Neisikaliau tikrai.Saziningai skaitu visas temas nuo pat pirmos.Ir tikiuosi perskaitysiu visas iki vienos jusu visu prirasytas.Bet tenka pripazinti viena tiesa, kad pvz is pirmu 5 temu daug daugiau suzinojau apie fotografija negu is 5 paskutiniu prirasytu, nes paskutines ( nejkalbu apie koki konkretu temu sk.) tapo plepalais apie tai kas ka mato ir kodel nemato, kas ka supranta ir kodel nesupranta.Is ties panaseja i raganu medziokle (t.y. ieskant nezinant ko ieskant) negu i padoria tema apie fotografavima.

Kad ilindote visada prasom, nes cia vertinama argumentuota kritika, nurodant kas blogai ka taisyti reikia, kur pasitempti ir kur paskaityti, kad zengt i prieki.Su komentarais apie fotografija visada laukiami su iskestom rankom ( kalbu apie save, ne uz visas)
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 06 19, 13:36)
1. Nugis greituole tu  bigsmile.gif  thumbup.gif  Sveikinu su pirkiniu,lauksim kada ji prisijaukinsi  4u.gif
2. Man ir tokio reik  biggrin.gif
3. Na nevisi ten susireiksmine ir nevisi nenori naujoku,bet keleta tokiu tikrai apstebejau.  rolleyes.gif

Citra tu mane myli ane? biggrin.gif prisipazink...

1. aciu 4u.gif bet as turiu itarima, kad dar kokius metus nejudinsiu biggrin.gif cia principo reikalas buvo ... nors niekada negali zinot... bus matyt
2. tai gal plepaluose sarasiuka sudarom? g.gif
3. oj ne, tu ka.. tikrai ne visi schmoll.gif 98% idomus ir daugiau maziau man asmeniskai priimtini smile.gif taciau nemoku, neusbrendau as dar tiek kaip zmogus, kad toleruociau tuos likusius 2 % smile.gif tiesiog ne mano naturai, bet gal nebekalbam apie tai ir cia...

merginos del ebay sugalvojau, plepaluose sudarom sarasa, nickas, linkas i preke, vnt, suma ir norincios jungtis cituojat ir pridedat save... mkay? ax.gif bijau nesusekt paskui ir ka nors praleist g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 19 birželio 2009 - 12:46
Citra, uzsisakiau wb filtra, manau tikrai pravers, nes jau pastebejau, kad jei namie nustatau wb rankiniu budu tada spalvos naturalio, lauke tai tingiu lapa nesiotis, todel manau jis man tikrai pravers.
Ir dar makro filtru rinkinuka.Pirma galvoju paziureti kaip kas veikia o tik po to kaupti pinigelius jei patiks filtrai ir makro objektyvui.
Atsakyti
stai imetu ta pacia is flickr ,man taip gaila sio kadro bet nesugebu geriau isgelbeti doh.gif

user posted image

o kaip si ,labai prastai ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2009 06 19, 12:39)
1.atsiprasau, nereikejo man taip is karto apibendrinant sakyti kad kalbate uz visus pazengusiuosius.Mano klaida.Bet manau, kad dalis (negaliu sakyt didesne ar mazesne) is pazengusiuju temos dalyviu butu mano pastaraji pasta panasiai pakomentave.
3.Neisikaliau tikrai.Saziningai skaitu visas temas nuo pat pirmos.Ir tikiuosi perskaitysiu visas iki vienos jusu visu prirasytas.Bet tenka pripazinti viena tiesa, kad pvz is pirmu 5 temu daug daugiau suzinojau apie fotografija negu is 5 paskutiniu prirasytu, nes paskutines ( nejkalbu apie koki konkretu  temu sk.) tapo plepalais apie tai kas ka mato ir kodel nemato, kas ka supranta ir kodel nesupranta.Is ties panaseja i raganu medziokle (t.y. ieskant nezinant ko ieskant) negu i padoria tema apie fotografavima.

Kad ilindote visada prasom, nes cia vertinama argumentuota kritika, nurodant kas blogai ka taisyti reikia, kur pasitempti ir kur paskaityti, kad zengt i prieki.Su komentarais apie fotografija visada laukiami su iskestom rankom ( kalbu apie save, ne uz visas)

manau, kad laikui bėgant pačios pajusit, kaip sudėtingėja požiūris į kitų ir aišku savo fotografijas. tas kaip kas mato, kaip kas supranta yra neatsiejama mokymosi dalis. sakau, manau, kad daugelis laikui bėgant tą pajusit. nes mokymasis fotografuoti su laiku nebėra vien tik techninių detalių aptarimas ir įsisavinimas, mokymasis fotografuoti susideda ir iš savo požiūrio analizės. Aišku, žmogiškoji prigimtis tokia, kad konfliktų metu gana gerai išsigrynina mintys ir suvokimai. todėl aš asmeniškai tas drakes laikau naudingu reiškiniu. nes jų metu žmonės patys sau atsako į juos kankinančius klausimus ir priima jiems naudingus/reikalingus sprendimus. 4u.gif
Atsakyti
Kerolli man patinka antra... 4u.gif galetu kiek sviesesne but, sunkiai iziuriu as veidus... bet siaip man tai silta tokia... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2009 06 19, 12:46)
Citra, uzsisakiau wb filtra, manau tikrai pravers, nes jau pastebejau, kad jei namie nustatau wb rankiniu budu tada spalvos naturalio, lauke tai tingiu lapa nesiotis, todel manau jis man tikrai pravers.
Ir dar makro filtru rinkinuka.Pirma galvoju paziureti kaip kas veikia o tik po to kaupti pinigelius jei patiks filtrai ir makro objektyvui.

as ir dabar noriu objektyvo kito ir filtru.

kerolli- pirma man labai miela. Tik gal kokybes biskiuka truksta, ir gal vaiko sviesesnio noretusi g.gif
Antra- veidai per tamsus.

Papildyta:
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 19, 12:41)
Citra tu mane myli ane? biggrin.gif prisipazink...

merginos del ebay sugalvojau, plepaluose sudarom sarasa, nickas, linkas i preke, vnt, suma ir norincios jungtis cituojat ir pridedat save... mkay?  ax.gif bijau nesusekt paskui ir ka nors praleist  g.gif

Myliu myliu, zinoma wub.gif Tu man kaip ikvepimas zinok- tavo stilius, man labai patinka. Tai vat, dabar noriu pasiekti tavo lygi biggrin.gif

del e-bay,tai mes is skirtingu miestu-biski nepatogu bus. Susirasiu cia vietoj,kas man uzsakytu.

Ir kas ka is zaislu uzsakinejat- pasidalinkit. Idomu,mazu ir kiti panores rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 19, 12:41)

merginos del ebay sugalvojau, plepaluose sudarom sarasa, nickas, linkas i preke, vnt, suma ir norincios jungtis cituojat ir pridedat save... mkay?  ax.gif bijau nesusekt paskui ir ka nors praleist  g.gif

o jie ten pagal objektyvo skersmeni?

QUOTE(kerolli @ 2009 06 19, 12:46)
stai imetu ta pacia is flickr ,man taip gaila sio kadro bet nesugebu geriau isgelbeti  doh.gif

nu bet va per cia daug ryskesne atrodo foto mirksiukas.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 06 19, 12:48)
manau, kad laikui bėgant pačios pajusit, kaip sudėtingėja požiūris į kitų ir aišku savo fotografijas.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 19, 13:48)
manau, kad laikui bėgant pačios pajusit, kaip sudėtingėja požiūris į kitų ir aišku savo fotografijas. tas kaip kas mato, kaip kas supranta

viskam drinks_cheers.gif taciau cia esme ne nuotrauku suvokime (kas be ko viskas keisis ir keiciasi ir nesutampa ir sutampa), o formoje kritikos (net ne kritika ten) pateikimo smile.gif cia tas poziuris i ta pacia fotografija skirtingas jokios reiksmes nedaro smile.gif as kritika visu priimu, bet kai prasideda issidirbinejimai... vnz velgi, as taip suprantu 4u.gif skirtinga nuomone apie foto galima labai idomiai arba priesingai dviem zodziais pasakyti smile.gif galima net diskusija isvystyti, butu be galo idomu.. bet ne sitaip schmoll.gif tiesio as nesuprantu tokio bendravimo budo smile.gif ir visks.
na viskas, baigiu sia tema 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*Citra* @ 2009 06 19, 13:52)
Myliu myliu, zinoma  wub.gif Tu man kaip ikvepimas zinok- tavo stilius, man labai patinka. Tai vat, dabar noriu pasiekti tavo lygi  biggrin.gif

del e-bay,tai mes is skirtingu miestu-biski nepatogu bus. Susirasiu cia vietoj,kas man uzsakytu.

Ir kas ka is zaislu uzsakinejat- pasidalinkit. Idomu,mazu ir kiti panores  rolleyes.gif

oj Citra neturiu as stiliaus schmoll.gif pas mane etapais.. pradzioj bandziau isgaut ryskuma, aiskuma, tas nugludintas foto.. db persimeciau ant j/b ir grudelio.. kas paskui bus.. biesas zino, bet savo stiliaus oj kaip neturiu, tu ka.. ir anksti dar.. bet aciu 4u.gif
uzsakant prekes galima pardavejui parasyti kur issiusti smile.gif

QUOTE(bonda @ 2009 06 19, 13:53)
o jie ten pagal objektyvo skersmeni?

aha
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 19 birželio 2009 - 12:59
QUOTE(Ievosius @ 2009 06 19, 10:46)

as galvojau pirkti makro bet neskubu palauksiu tavo atsiliepimu apie juos mirksiukas.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 19, 10:48)
Kerolli man patinka antra...  4u.gif galetu kiek sviesesne but, sunkiai iziuriu as veidus... bet siaip man tai silta tokia...  ax.gif

aciuks.gif jau vakarejo, bet pabijojau blica panaudot ax.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 06 19, 10:52)
as ir dabar noriu objektyvo kito ir filtru.

kerolli- pirma man labai miela. Tik gal kokybes biskiuka truksta, ir gal vaiko sviesesnio noretusi  g.gif
Antra- veidai per tamsus.

asciu ,pritariu 4u.gif

QUOTE(bonda @ 2009 06 19, 10:53)
nu bet va per cia daug ryskesne atrodo foto mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

aciu uz pagalba aciuks.gif
Atsakyti