Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

vakar taip gražiai vartėsi katinas ant pievutės,o aš niekaip nesugalvojau kaip jį gražiau nupaveiksluoti doh.gif
jei tokia būtų nuotrauka, ar ji labai netaisyklinga? tas pusė katino kvailai atrodo?
kažkaip karpyt reikėtų?ar čia išviso netikęs kadras?
user posted image
Atsakyti
vijja, fainai pagavai smile.gif tik fokusas nepabeges i zolyte? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kitten`: 18 birželio 2009 - 22:45
QUOTE(kitten` @ 2009 06 18, 23:45)
vijja, fainai pagavai smile.gif tik fokusas nepabeges i zolyte? g.gif

ačiukas mirksiukas.gif
gali būti,kad pabėgęs,nes katiniukas negulėjo,o vartaliojosi,tiesiog gaudžiau kadrus jam besisukinėjant ir besimaivant biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vijja @ 2009 06 18, 23:41)
jei tokia būtų nuotrauka, ar ji labai netaisyklinga? tas pusė katino kvailai atrodo?
kažkaip karpyt reikėtų?ar čia išviso netikęs kadras?

karpyt jau nėra ko smile.gif Labaiir taip suspaustas smile.gif reikėjo gult ant žolės ir katino lygyje fotografuot, daugiau erdvės paliekant g.gif
Atsakyti
Kelios foto is siandienos smile.gif razinku ner, neieskojau..

user posted image

-E, klausyk, nelysk, gerai? Dabar mano eile fotkintis...
- Nu va.. ir vel as kaltas...

user posted image

user posted image

user posted image

ryt bus daugiau... iki
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 19 birželio 2009 - 06:57
QUOTE(kitten` @ 2009 06 18, 20:41)
Giedres foto koks ryskumas wub.gif Man tinka ir kompozicija.

kerolli foto irgi neprabego pro akis, istrigo. tik jau komentuot bijau biggrin.gif nesinori parasyt grazu, jokios naudos, tai tik ekrana tersiu blush2.gif tai pabandysiu ne vienu, dviem zodziais parasyt, ka manau is mokinio pozicijos smile.gif
pirmoji patinka savo nuotaika ir ryskumo man atrodo netruksta.
anrtoji gal kiek per pilka, bet kadravimas patiko.
treciojoje gal buciau kiek pritupus dar fotkinant, bet ir taip visai neblogai

nu man visos foto grazios, kol paciai taip neiseina, negaliu meluot, kad nepatinka  rolleyes.gif

dekavoju aciuks.gif

vijja norisi tam kaciukui daugiau erdves ,del fokuso sutinku su kitten drinks_cheers.gif man iskilo pavadinimas siai nuotraukai " ja na solniske lenzu ..." lotuliukas.gif

Zitlali pirma man primena pokario fotografijas truksta to efekto ,labai norint galima priskabint ,bet ne as smile.gif
antra ziurint is kart norisi pritupti ir pamatyt kiek daugiau akyciu ir daugiau kairiojo sono ax.gif
trecia man thumbup.gif paslaptinga ,bet fokusas ne ten kur reikia ar cia toks sumanimas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kerolli: 18 birželio 2009 - 23:35
QUOTE(Sadi @ 2009 06 18, 22:58)
karpyt jau nėra ko smile.gif Labaiir taip suspaustas smile.gif reikėjo gult ant žolės ir katino lygyje fotografuot, daugiau erdvės paliekant  g.gif

Ta pati ziuredama i foto pagalvojau drinks_cheers.gif
Josephin, smagu kad toks high key veza pacia.
Keroli "Taip vienisa" man tie lapai pirmam foen maiso, ziurau i foto ir ranka kyla juos patraukti.Ir apkirpt reiktu taip, kad paukstelis butu ant vienos is trecdaliu linijos.
"Ar dar matausi" - ideja ir pagautas naturalus momentas man patinka, bet erdves per daug.Kirpciau kaire ir apacia, kad berniukas butu ant dvieju trecdaliu liniju sankirtos.Ir ar cia gruda ar tekstura is filtru dejei.Netinka, atrodo siek tiek per murzina foto.Va jei butu kita teksturine foto uzdeta tada daugiau primintu vintage stiliu ir ziuretusi.
Giedre, ryskumas tikrai geras, bet vi stiek manes nekabina, nors isivaizduoju ,kad turetu but sunku pagauti drugeli ax.gif
Zitlali pirmoj desnej tas juodas nea, reikt nukirpti, nes dabar nemazai demesio jis pavagia nuo berniuko.Ir j/b wub.gif
antra, jei butu bent keliu foto serija, tada ir pavadinimas liptu.O dabar atrodo, kaip is vidurio istorijos paimta ir parodyta.Parodyk dar pora foto is tos pacios nuotaikos ir bus liuks mini foto istorija...
O berasant ir antra atsirado, niu va dabar man pavadinimas limpa ir idomu ziureti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievosius: 18 birželio 2009 - 23:35
QUOTE(Ievosius @ 2009 06 19, 01:34)
Giedre, ryskumas tikrai geras, bet vi stiek manes nekabina, nors isivaizduoju ,kad turetu but sunku pagauti drugeli  ax.gif

Viskas ciki ok.gif visiem ir negali patikt, ir ,apskritai, gerai tureti savo nuomone ir ja issakyti drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Aciu,toms,kam patiko.Cia tik antrasis vykes kadras...Man dar stengtis cool.gif .O is fotiko,manau,dar ne puses galimybiu,dazniausiai nemoku isspaust cool.gif
Atsakyti
Aciu uz pastabas, atsizvelgiau i kai kurias ir patvarkius naujai ikeliau.

Del to, kad noretusi matyti daugiau akyciu, tai pritariu taip pat, taciau teisnuosi tuo, kad vaikai dar sunkiai ropojantys ir vienai mamai juos abu islaikyti tokioje pozicijoje buvo laaabai sunku biggrin.gif vnz cia papyskinau gal per 30sec kol rekt abu nepradejo doh.gif

einu ziet foto jusu...
Papildyta:
QUOTE(kerolli @ 2009 06 18, 20:41)
na zodz nepataret man kaip su tuo flickr tai imesiu taip  ax.gif

taip vienisa...
ar dar matausi ?
kuku...

o kas su flickr negerai?
del pauksciuko nu tai ka... tupi jis ir tupi smile.gif man neatspindi pavadinimo nuotrauka.
antra butu idomesne jei butu israiska vaiko kitokia, dabar nenaturali man ji, atrodo, kad nuvarytas vaikas prie sienos pozavimui, o jis atsisuko paklaust 'ar taip gerai?' smile.gif va pazengusiu temoj mamos net virkdo vaikus del kadro lotuliukas.gif juokais cia aisku, ir dar labai jau murzinas veidukas... j/b per triuksmingas.
trecioje per daug jovalo mano galva, kirpciau, kad butu tik veidukas ir rankute tarp grotu, nelabai suspaudziant, bet isvengiant tu kitu foniniu detaliu kaip kelias ir apacioje...

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 18, 22:28)

na su manim gal nesutiks, bet kaip makro tai smarkiai man ryskumo truksta. Nesimato to priekio drugelio. Pavyzdziui ikeliu daugiau maziau teisingus drugelius , neuztenka vien stambiu planu tiesiog pateikti http://fotokudra.lt/...p...=cat&page=1 , cia puikus pvz kaip is priekio fotkint http://fotokudra.lt/...p...=cat&page=3 (tik kompozicija man kliuna, bet as apie ryskuma) ir t.t. perversk kudroj makro skilti

QUOTE(vijja @ 2009 06 18, 23:41)
vakar taip gražiai vartėsi katinas

truksta erdves jam, atrodo netycia nuvirto jis i ta krastine apatine nutoraukos ir nepatogiai dabar prisiplojes guli... smile.gif sviesiau noretusi taip pat
Atsakyti
QUOTE(Josephin @ 2009 06 18, 15:00)

o kaip cia sita?

man tai spalvos nepatinka ir ryskumo truksta mirksiukas.gif ir kaip kazkada cia pasake is pazengusiu -galvinis portretas -aceit nieko blatno tongue.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 18, 15:58)

zitlali, pameciau nuoroda , fotografes kur macro svelnias geles fotkina  ax.gif prisimeni, nesiniai rodei wink.gif

as buvau idejus biggrin.gif http://fotokudra.lt/aut.php?aut=8809
QUOTE(Teka @ 2009 06 18, 16:11)
Klausykit, o PS galima užsidėt tas trečdalių linijas?

yra special actionas tam mirksiukas.gif

QUOTE(kerolli @ 2009 06 18, 17:03)

na tai ar kas pades man issiaiskinti su tuo Flickr ,kaip nuotraukas imest cia rolleyes.gif

eini i all size ir pasirenki, kuri dydi rodyt mirksiukas.gif
QUOTE(*Citra* @ 2009 06 18, 17:23)

Dabar kitas klausimas. Tiesinant horizonta (ji teko gana nemazai patieisnti) ir po to apkarpant, foto pati pakeicia formata (pasididna) ir atsiranda triuksmai. Gal galima kazkaip juos sumazinti?

triuksmus galima mazint -yra actionai, yra siaip reduce nois..net su photoscape galima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Josephin @ 2009 06 18, 20:27)
oho 500-600 nuotrauku..cia jau nemazai..as retai tiek pavarau..

hehe, as kokias 5 koreteles turejau biggrin.gif ypec kelionese pravesdavo rolleyes.gif

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 18, 21:28)
Saldusis nektaras

rysku , spalvinga.... 4u.gif Bet siuometu man labiau patinka svelnumai...nereziantys akiu rolleyes.gif tokie aut off focus rolleyes.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 18, 21:57)
Galbut juosta tuo nebus, bet as pabandysiu.

sveikinu ieskant saves 4u.gif saunuole. Ot pavydziu tau, kiek tu laisvo laiko turi thumbup.gif Arba moki racionaliai ji ishnaudot thumbup.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 18, 23:18)
Kelios foto is siandienos smile.gif razinku ner, neieskojau..

1. man tokios labiausiai patinka. net mergina kairej netrugdo, jog cia ne kokia kysanti ranka, ar dar kas nors. Desnej irgi nesuprasi kas ten, todel irgi netrugdo. Tokia "pagautas netiketas kadras" . Megstu tokius biggrin.gif jie geriausi 4u.gif
2. Man ne. Jei siek tiek daugiau matytusi Simono, nes kaip jau ir minejo, vis norisi pasilenkti ir palysti jam po kepure biggrin.gif Kito vaiko beveik ishvis nesimato.
3. kazkaip krito is kart i akis, kad pusiau kairioji akyte padalinta g.gif nzn, gal cia pagal taisykles.... ir desnioji tamsoka. O nusokes fokusas man netrugdo, nebent trugdo mintis kad jis nusoko biggrin.gif bet pradejus galvoti, kur as ji noreciau matyti, lieku prie "tegu buna ten kur yra dabar"
4. schmoll.gif gali geriau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 19 birželio 2009 - 07:59
Tai cia foto i seimos albuma smile.gif Juju pritariu tau tikrai drinks_cheers.gif tik pamenu Bonda yra sakius, kad jai 'buitiaku padavaj' biggrin.gif tai va ir metu... ax.gif del ketvirtos nesutinku smile.gif as manau puikiai atspindi 'pasikelusios panos' vaizda smile.gif del to ir fotkinau is apacios, kad neatrodytu leliskai kudikiskai smile.gif cia esme nuotaikoj daugiau, o ne 'grazume' smile.gif

Kita savaite leliskai fotkinsiu sita pana, tada galesit pasakot apie 'galiu geriau' lotuliukas.gif nes jau bus is serijos suvaidintos-nesuvaidintos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 19 birželio 2009 - 08:03