na,pasipasakosiu kas man ir kodėl nesigauna
taigi man neleidžia nufotografuoti paprasto balto lapo,fokuso nepagauna,ryškumo trūksta.
Paskaičiau instrukcijoj,kad tokiu atveju reikia fotkinti per ekraną,taip ir darau,bet per ekraną žiūrint kažkaip stebuklingai keičiasi spalvos,ne baltas lapas,o kažkoks pilkokas pasidaro,na aš su juo sugretinu,tai ir gaunasi rankinis į pilkumą
gal ką patarsit???
QUOTE(vijja @ 2009 06 18, 17:32)
na,pasipasakosiu kas man ir kodėl nesigauna
taigi man neleidžia nufotografuoti paprasto balto lapo,fokuso nepagauna,ryškumo trūksta.
Paskaičiau instrukcijoj,kad tokiu atveju reikia fotkinti per ekraną,taip ir darau,bet per ekraną žiūrint kažkaip stebuklingai keičiasi spalvos,ne baltas lapas,o kažkoks pilkokas pasidaro,na aš su juo sugretinu,tai ir gaunasi rankinis į pilkumą
gal ką patarsit???
gal ką patarsit???
dzin, kad jis pilkas, taip ir turi būt o baltą lapą fotkink su MF
Papildyta:
QUOTE(Ievosius @ 2009 06 18, 17:26)
galima pasidaryti gide lines, ar pan kazkaip vadinasi.Db neprisimenu kuriam meniu randasi, bet berits per view (del rasysenos nesu tikra).Pries tai reiktu isijungti rules (ctrl +r) ir mazdaug pagal cm gaudytis kur turi buti trecdaliu linijos ir jas uzsideti (view - new gide - lentelej rasai cm ir pasirenki horizontal ar vertikal)
tas gride lines žinau, tačiau galvojau, kad yra kur mažiau linijų, tik tos trečdalių
tai gides yra jur automatiskai jas padaro, bet galima juk ir paciai kokias nori gides pasidaryti.Tik tada ir linijuote reiktu isijungti, kad mm tikslumu trecdaliu linijas susideliotum.
QUOTE(Ievosius @ 2009 06 18, 17:49)
tai gides yra jur automatiskai jas padaro, bet galima juk ir paciai kokias nori gides pasidaryti.Tik tada ir linijuote reiktu isijungti, kad mm tikslumu trecdaliu linijas susideliotum.
na aš ant tiek dar PS neįvaldžius
[quote=Teka,2009 06 17, 11:53]
varykit (čia iš archyvo)
[/quote]
gera emocija va tik kaip pas man liga fotkint tik galva ,nu o apie blikste jau kazkas minejo
[quote=Josephin,2009 06 17, 11:55]
as cia tiek pat nauja..nepazystu nei kas cia yra kas nei kaip..daznai musu komentarus gyvenime ytakoja subjektyvumas..pavyzdziui..pasiziuri efoto, kad meistras atliko darba..(nors tikrai matai, kad gal nera idealu) taciau visi liaupsina..ima matyti daugiau nei yra..nes mano, kad taip turejo buti ir taip visur gyvenime..neveltui sakoma, kad sunkiausia, kol sulauki pripazinimo, paskui jau viskas easy peasy
as laukiu tavo komentaru..juk akis turi, arba patinka ara ne
[/quote]
tiksliai pasakyta, daug izimiu dailininku buvo pripazinti tik po mirties, tikiuosi mums to neprireiks
[quote=Teka,2009 06 17, 12:13]
nu va, dar viena šviežia, be blykstės
[/quote]
[quote=solo,2009 06 17, 17:19]
Ačiū, bet pats portretas man lyg ir gaunas, padarau f mažiausią ir fonas susiliejęs. Bet kai reikia "apimti" visą kūną, turiu stot gerokai toliau, zoomint ir tik tada, bet žinot, kai zoomini.....gerai, kai šviesoj, o jei blogesnis apšvietimas - iškart triukšmai..
O kaip ši? (kolkas nekoreguoju fotkių programom) (žinau žinau, kad be emocijos )
spalvos kazkokios netokios, fotografavimo kampas keistas ,bandyciau kitus rakursus truksta man cia ar plauku visu ar ranku nezn man ne
[quote=G_i_e_d_r_ė,2009 06 17, 18:37]
Sveiki dar karta
Siandien bandziau fotkint modelius-drugeliu.Pagavau,viena toki
Atokvepio akimirka ,nors nezinau ar pavadinimas vykes
[quote=G_i_e_d_r_ė,2009 06 17, 18:42]
Na,si,tai jau tikrai,man,atrodo,gerai
Drugelis
Laukiu komentaru
[/quote]
kolkas trecias variantas drugeliu geriausias spalvos geros ,bet riskumas ,kaip ir pas mane
varykit (čia iš archyvo)
[/quote]
gera emocija va tik kaip pas man liga fotkint tik galva ,nu o apie blikste jau kazkas minejo
[quote=Josephin,2009 06 17, 11:55]
as cia tiek pat nauja..nepazystu nei kas cia yra kas nei kaip..daznai musu komentarus gyvenime ytakoja subjektyvumas..pavyzdziui..pasiziuri efoto, kad meistras atliko darba..(nors tikrai matai, kad gal nera idealu) taciau visi liaupsina..ima matyti daugiau nei yra..nes mano, kad taip turejo buti ir taip visur gyvenime..neveltui sakoma, kad sunkiausia, kol sulauki pripazinimo, paskui jau viskas easy peasy
as laukiu tavo komentaru..juk akis turi, arba patinka ara ne
[/quote]
tiksliai pasakyta, daug izimiu dailininku buvo pripazinti tik po mirties, tikiuosi mums to neprireiks
[quote=Teka,2009 06 17, 12:13]
nu va, dar viena šviežia, be blykstės
[/quote]
[quote=solo,2009 06 17, 17:19]
Ačiū, bet pats portretas man lyg ir gaunas, padarau f mažiausią ir fonas susiliejęs. Bet kai reikia "apimti" visą kūną, turiu stot gerokai toliau, zoomint ir tik tada, bet žinot, kai zoomini.....gerai, kai šviesoj, o jei blogesnis apšvietimas - iškart triukšmai..
O kaip ši? (kolkas nekoreguoju fotkių programom) (žinau žinau, kad be emocijos )
spalvos kazkokios netokios, fotografavimo kampas keistas ,bandyciau kitus rakursus truksta man cia ar plauku visu ar ranku nezn man ne
[quote=G_i_e_d_r_ė,2009 06 17, 18:37]
Sveiki dar karta
Siandien bandziau fotkint modelius-drugeliu.Pagavau,viena toki
Atokvepio akimirka ,nors nezinau ar pavadinimas vykes
[quote=G_i_e_d_r_ė,2009 06 17, 18:42]
Na,si,tai jau tikrai,man,atrodo,gerai
Drugelis
Laukiu komentaru
[/quote]
kolkas trecias variantas drugeliu geriausias spalvos geros ,bet riskumas ,kaip ir pas mane
QUOTE(Teka @ 2009 06 18, 17:47)
dzin, kad jis pilkas, taip ir turi būt o baltą lapą fotkink su MF
aš taip ir darau
kąąąąąą daryt??? eit iš naujo perdaryt???
QUOTE(kerolli @ 2009 06 18, 17:51)
jo jo, vien galvos fotkinimas, tai jau juodai įaugęs nu bet gal praeis kada nors
QUOTE(vijja @ 2009 06 18, 17:52)
nu palauk ką kitos pasakys
nu zod nebespeju su jumi
Kerolli, spanavau tave sianakt, kad fotkinom, kad tu nescia buvai, sedejai kaip toj Zitlali nuotraukoj kur kojos, as per virsu paziurejau, kad tu su pilvu, o vaikas irgi salia buvo daugiau nepamenu
na ir kazi katai reiskia ar man jau testa darytis ar cia beda kokia laukia o pafotkint tai tikrai galetume susitikt ,taip lengviau matyt savo klaidas
grazi poza tik noretusi gal iki puses ,bet tai nuotraukai daug kas daryta as tokiu nemoku komentuot ,tai patilesiu
na tai ar kas pades man issiaiskinti su tuo Flickr ,kaip nuotraukas imest cia
QUOTE(Rico @ 2009 06 18, 12:37)
Kerolli, spanavau tave sianakt, kad fotkinom, kad tu nescia buvai, sedejai kaip toj Zitlali nuotraukoj kur kojos, as per virsu paziurejau, kad tu su pilvu, o vaikas irgi salia buvo daugiau nepamenu
na ir kazi katai reiskia ar man jau testa darytis ar cia beda kokia laukia o pafotkint tai tikrai galetume susitikt ,taip lengviau matyt savo klaidas
QUOTE(Josephin @ 2009 06 18, 13:00)
grazi poza tik noretusi gal iki puses ,bet tai nuotraukai daug kas daryta as tokiu nemoku komentuot ,tai patilesiu
na tai ar kas pades man issiaiskinti su tuo Flickr ,kaip nuotraukas imest cia
QUOTE(kerolli @ 2009 06 18, 18:03)
ir man įdomu būtų sužinoti
nes mažytę tai leidžia įkelti,o kai atidarai didesnę,tai rašo,kad dinaminiai psl IMG žymėse neleidžiami.Tuomet galiu tik nuorodą įkelti
superbaba neuzskaitau ,truksta fokuso
vijja kaip tau paciai atrodo ir ar supranti wb reiksme spalvom ,nes mes nematom to suniuko ,man lyg ir gerai
vijja kaip tau paciai atrodo ir ar supranti wb reiksme spalvom ,nes mes nematom to suniuko ,man lyg ir gerai
QUOTE(alexxandra @ 2009 06 18, 11:21)
Citra, darbe atsakymus ir temą akim tik perbėgau, tai nepastebėjau gal kas taip ir rašė. pasirinkus Crop Tool virųj atsiranda juostelė Į kurią įrašyk parametrus norimus foto (pvz. pasirenki 10*15 ir cm) Viskas, kirps tokį standartą, kokio reikia
na pas mane ir nustatyta 10*15. tai cia tas standartas ane? Na reiks pabandyti.
Dabar kitas klausimas. Tiesinant horizonta (ji teko gana nemazai patieisnti) ir po to apkarpant, foto pati pakeicia formata (pasididna) ir atsiranda triuksmai. Gal galima kazkaip juos sumazinti?
QUOTE(SuperBaba @ 2009 06 18, 13:19)
Ok, pabandysiu...
pabandyk dar karteli, jei dreba rankos naudokis kitu kietu pagrindu ir fotkink su taimeriu... juk nuotraukas visvien reikes ismokti nesudrebintas fotografuoti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 18, 16:58)
zitlali, pameciau nuoroda , fotografes kur macro svelnias geles fotkina prisimeni, nesiniai rodei
nu ir paklausei... man amnezija kaip turi but... cia pupeliuko gal?